Türkcell araç takip sistemi
Reklamlar
-
gamkam adlı üyeden alıntı
arkadaşlar merhaba. araç takip sistemi ile ilgigli kısaca bilgi vermek istiyorum. Yaklaşık 2 yıl önce mecburi hizmet nee
deni ile Hatayda bulunuyordum. 650 cc lik motosikletimide bu süre içersinde hataya taşıdım. fakat çalınma olayaları orada fazla olduğundan ve kaldığım yerin otoparksız oluşu nedeni ile araç takip sistemi taktırmayı düşündüm ve gerçekleştşrdim. İsmini vermek istemediğim bir firmadan cihaz talebinde bulundu. cihazı 2 yıllığına 720 milyona satın aldım. satın aldığım hizmetin dışında turkçelden sadece kurumsal olarak verilebilen data sim kart temin ettim( çok zahmetli oldu fakat bunuda bir şekil hallettim). cihazı motosiklete taktıktan sonra firmanın adamı eğitim için internet üzerinden motorun nasıl takip edilebildiğini gösterdi. sistem basitçe şöyle çalışiyor. siz internet üzerinden verilen siteye giriyorsunuz ve ayarlar bölümünden mesela araç hareket ettiğinde sms at seçeneğine giriyorsunuz. isterdüz kontakt, isterse araba kaldırılıp yerinden oynatıldığında uydu vasıtası ile ve şirketin sitesi üzerinden sizin cep telefonunuza mesaj geliyor. şöyle ki aracınız 9-10 km hızla harekete başladı diye. bu sistemin avantajları yanında bir sürüde dezavantajı vardır. dezavantajlarına gelince : sistem size attığı her sms bazında sizden ücret talep ediyor. yani 1 kısa mesaj ücreti gibi, ayrıca aylık sabit ücret ödüyorsunuz. en can sıkıcı 2 kusuru şu. 1. si motorun aküsünün çabuk bitmesine neden oluyor. 2. zaman zaman gereksiz yere ve motor yerinde durmasına rağmen şirketinde açıklayamadığı bir şekilde gake sms geliyordu. mesela gecenin bir yarısında sms geliyor ve aracınız hareket halinde diye uyariyordu. bu nedenlerden dolayı ben cihazı geri verip paramı iade aldım. kımseyede böyle bir sistemi tavsiya etmiyorum. sorusu olan varsa seve seve cevaplamaya hazırım.
bilgiler için teşekkür ederim mesajları her hareket edincemi geliyor yoksa kontak kapılıyken hareket edincemi geliyor
Reklamlar
-
normalde şirketin sana satmış olduğu bir hizmet vardır. yani tüm işlemleri bitirdikten sonra şirket sana internet üzerinden motorunu her an takip edebileceğin bir şifre belirliyor. bu şifre ile internete girdiş yaptıktan sonra ayarlar kısmından sana bir çok seçenek sunujluyor. bu seçenekler arasında kontakt açıldığında sms gönder seçeneğide yer alıyor. sen bu seçeneği seçtikten sonra gerek normal nahtarla, gerek düz kontakt ile araç çalıştırıldığında sana bir sms geliyor ( kontakt açıldı diye) . fakat handikap olan durum ve esas beni bu cihazdan vazgeçiren durum kendi başına ve cihaz yerinde durur iken sms gelmesi idi. yani siz motora yakın bir yerde olduğunuzda gidip motorun yerinde olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. fakat düşünün ki başka bir şehirde ve motordan uzaktasınız. peki bunu nasıl kontrol edersiniz. vede eğer hem araç gerçekten hareket ettiğinde sms gelecekse ve hemde hareketsiz iken sms geliyorsa bu cihazın bana bir faydsı olmayacak diye düşündüm.
-
elimde sıfır olarak alıp yaklaşık 1 sene arabamda kullanmış olduğum araç takip sistemi var..fakat internet üzerinden takip ediliyor. "ideal takip" diye bir siteden kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapıp harita üzerinde nerde olduğunu daha önce gezmiş olduğu yerleri, hız kaydı, trafik kurallarının ihlal edildiği zamanları vakitleri vs bir çok güncel ve geçmişe ait bilgiyi görebiliyorsunuz. hatta motoru stop edip kitleyebiliyor kapıları falan kitleyebiliyorduk yanlış hatırlamıyorsam(hiç denemedim bu fonksiyonunu)
sözün özü cihazı 750 liraya almıştım..şimdi de satmayı düşünüyorum..rent a car da çalışan bir arabamda takılıydı..arabayı sattım elimi ayağımı çektim o işten..almayı düşünen varsa özelden bana ulaşabilir..
bu arada cihazın montajı da çok basit birazcık anlıyorsanız yapabilirsiniz..olmadı 50 liraya sanayide takıyorlar
-
enesergul adlı üyeden alıntı
elimde sıfır olarak alıp yaklaşık 1 sene arabamda kullanmış olduğum araç takip sistemi var..fakat internet üzerinden takip ediliyor. "ideal takip" diye bir siteden kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapıp harita üzerinde nerde olduğunu daha önce gezmiş olduğu yerleri, hız kaydı, trafik kurallarının ihlal edildiği zamanları vakitleri vs bir çok güncel ve geçmişe ait bilgiyi görebiliyorsunuz. hatta motoru stop edip kitleyebiliyor kapıları falan kitleyebiliyorduk yanlış hatırlamıyorsam(hiç denemedim bu fonksiyonunu)
sözün özü cihazı 750 liraya almıştım..şimdi de satmayı düşünüyorum..rent a car da çalışan bir arabamda takılıydı..arabayı sattım elimi ayağımı çektim o işten..almayı düşünen varsa özelden bana ulaşabilir..
bu arada cihazın montajı da çok basit birazcık anlıyorsanız yapabilirsiniz..olmadı 50 liraya sanayide takıyorlar
ne kadar a satmayı düşünüyorsunuz
-
türkcelin kargo takipsistemi diye bir şeyde var o olurmu motorlara bunuda bir araştıracağım
-
gv650i adlı üyeden alıntı
türkcelin kargo takipsistemi diye bir şeyde var o olurmu motorlara bunuda bir araştıracağım
kargo sistemi daha ucuz turkcelden bilen yokmu bi el atsın
-
şöyle bir şeyler deneyebilirsiniz;
http://www.ebay.com/itm/Mini-Spy-Veh...item1e6a331977
sistem basit, bu cihazın içine bir GSM hattı takıyorsunuz. istediğiniz zaman bu hatta bis SMS gönderip, yerini size bildirmesini istiyorsunuz. o da size cevap olarak o anki koordinatlarını bildiren bir SMS gönderiyor. siz de bilgisayarınızdaki google earth'e bu koordinatları girip, yerini öğreniyorsunuz.
buna bir defa para verirsiniz. ondan sonraki tek masrafınız, topu topu 3 ayda bir hatta bir kaç kontör yüklemek olur o kadar...
linkteki ürüne hızlı bir şekilde ulaştığım için kesin bir fiyat araştırması yapmadım. arasanız belki bu ürünü ya da benzerini çok daha düşük fiyata da bulma şansınız olabilir. anahtar kelimeler : GPS Tracker...
-
aya adlı üyeden alıntı
sistem basit, bu cihazın içine bir GSM hattı takıyorsunuz. istediğiniz zaman bu hatta bis SMS gönderip, yerini size bildirmesini istiyorsunuz. o da size cevap olarak o anki koordinatlarını bildiren bir SMS gönderiyor. siz de bilgisayarınızdaki google earth'e bu koordinatları girip, yerini öğreniyorsunuz.
buna bir defa para verirsiniz. ondan sonraki tek masrafınız, topu topu 3 ayda bir hatta bir kaç kontör yüklemek olur o kadar...
linkteki ürüne hızlı bir şekilde ulaştığım için kesin bir fiyat araştırması yapmadım. arasanız belki bu ürünü ya da benzerini çok daha düşük fiyata da bulma şansınız olabilir. anahtar kelimeler : GPS Tracker...
Aynı şeyi ben de düşünmüştüm ama GSM özelliği olduğu için cep telefonu muamelesi görecek, dolayısıyla hat takıldıktan 1 ay sonra iletişime kapatılacaktır. Ancak pasaporta işletmek ya da gayri resmi yollara başvurmak bu sorunu çözebilir.
-
aya adlı üyeden alıntı
süpermiş bu. Türk gsm hatları ile çalışıyor mu? Gümrükte cep telefonu gibi işletmek vs. gerekiyor mu? Aldıktan bir süre sonra imei vs. yüzünden kullanılmaz olurmu? Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim. Bu fiyata arabama da motosikletime de alırım. Hatta bi tane de bizim ufaklığa
-
Ben de düşündüm bu gps tracker olayını yurt dışından getirtmeyi ancak imei kaydı olmadığı için bi süre sonra iletişime kapatılacaktır ve işe yaramaz hale gelecektir. Pasaporta işletmek veya yasal olmayan yollara başvurmak gerekir kullanabilmek için.
33 KDC 64
Mustafa YERLİKAYA B rh+ /İTÜ Uçak Mühendisliği-2009
-
bu işimize yaramıyacak demekki işe yarıyan bir şey olması lazım
-
bu işimize yaramıyacak demekki işe yarıyan bir şey olması lazım
Kaya abi pasaporta işletmek dert edilecek bir şey değil. Kullanan kimse varsa türk hatları ile çalışmada sıkıntı var mı? Akü bağlantısında aküye zarar verir mi gibi sorular benim daha çok aklımı kurcalıyor. Yoksa mantıklı gibi.
Bu arada ebay de gezinmek durup dururken zarara sokar adamı çok ucuza çok iyi şeyler satılıyor az önce şunu aldım. (açık artırmanın son 1 saatiydi) bende kaldı 0,99 $'a. Kargo ile 12$ civarı.
http://www.ebay.com/itm/Mini-DV-DVR-...ht_5779wt_1185
-
yasdal adlı üyeden alıntı
iyi yapmışın bende burda sahibinden comda satılıyodu ona bakıyordum
-
araç takibinde bir gelişme varmı alan takdıran yapan kullanan motorları kaptırmadan takdıralım diyorum
-
araç takibinde bir gelişme varmı alan takdıran yapan kullanan motorları kaptırmadan takdıralım diyorum
Öncelikle Selamlar,
reklama girmeyecekse, ben Siz'e Lenoi markasını önerebilirim. Motorunuzun her türlü hareketini rahatlıkla takip edebildiğiniz gibi, internetin olduğu her yerden ,istediğiniz zaman motorunuzu uzaktan durdurma şansına sahipsiniz.
Cep telefonundan da durdurabiliyorsunuz. Bir motor ya da araç sahibi olarak ihtiyaç duyacağınız her türlü ihtiyaca cevap veriyor.
Bu cihazın özelliklerine www.lenoi.com.tr den bakabilirsiniz.
Maalesef kalitenin her zaman pahalı olduğu algısı hepimizde hakim o yüzden fiyatlarına bakıp da kalitesini düşük sanmayın lütfen.
Referanslar kısmında Lenoi ile çalışan onlarca firma var, tanıdığınız çıkarsa memnuniyetlerini sorabilirsiniz.
İyi günler dilerim
-
Lenoiyi aradım şimdi motosiklet için 2 yıllık herşey dahil fiyatı 395 ve 2 sonunda tekrar yenileme fiyatı 95 lira gibi bir rakam oluyor. Kişisel olarakda yapılabiliyormus ruhsat üzerimize olacak yalnız. Son olarakda bir telefon operatöründen data hattı temin ediliyor ve onunda ücreti 6 lira ile 10 lira arası oluyormus aylık. Bilginize arkadaşlar.
-
nebri_1986 adlı üyeden alıntı
Lenoiyi aradım şimdi motosiklet için 2 yıllık herşey dahil fiyatı 395 ve 2 sonunda tekrar yenileme fiyatı 95 lira gibi bir rakam oluyor. Kişisel olarakda yapılabiliyormus ruhsat üzerimize olacak yalnız. Son olarakda bir telefon operatöründen data hattı temin ediliyor ve onunda ücreti 6 lira ile 10 lira arası oluyormus aylık. Bilginize arkadaşlar.
395 tl taksitli fiyatımı yoksa peşin fiyatımı.
-
xawa adlı üyeden alıntı
395 tl taksitli fiyatımı yoksa peşin fiyatımı.
Garanti bankasına 12 aya kadar sanırım taksitde yapıyoruz denildi.
-
hesaplı bir kasko çok daha mantıklı gibi geliyor. bu sistemin garantisi de yok.
Mevcut konu başlığı: http://www.motosiklet.net/forum/moto...rda-olsun.html
Güncel Motosiklet Haberleri ve Kültürü Blogu
https://www.facebook.com/BoutiqueMoto
-
21 Temmuz 2015, 10:26
filo izlemenin maliyeti hakkında bilgisi olan var mı ?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)