[COLOR="#FF0000"]"Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir."[/COLOR] MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Gerek yok karda motor sürmeye, bu akşam istanbulda kar yağışı var, eve gelmek için 15-20dk motor sürmem gerekti canım çıktı ya, trafik keşmekeş, hava gündüz güneşli diye üzerim inceydi eldiven bile yoktu dondum, kaskım karla kaplandı. 20km hızı geçmeden zar zor geldim, hayatımda ilk defa karda motor sürdüm.
napalım havaların acmasını beklıycez artık :s bende calıştrdım motoru bı8 kac dakkalığna aynen bi ses atla gıt salıh diyor ama gıdemeyoooooommm :s
burda süper yağdı tuttu bilem hele gece iyice güzel olucak tam sucuk ekmeklik oldu aaa fikrim geldi nihahah
...
Benim motor karda çok fazla kaymıyo ama, motor soğuklarda hele düşük hızlarda yeterince ısınmıyo bolca tekleme ve stop etmeyle motor keyfi diye birşey kalmıyor.
ben iş gereği karda motosiklet sürdüm tehlikeliydi ama çok da zevkliydi.
ben honda activa kullandım.senin avantajın motorunun vitesli olması.
fren yapmamaya özen göster 1. viteste git duracak bir hızda.
gözünün kesmediği en ufak bir şüphen olan yola girme bence.
ha bir de koruma demiri motorda yoksa hiç deneme düşme yatma ihtimalin çok yüksek.
Ben de plastik kelepçecilerdenim birazdan çıkacağım sanırım daha fazla dayanamıcam Ama sadece 24 plastik kelepçem var ve ön tekeri 2si sarıyo arka tekeri 3ü. Daha önemli olan ön teker mi arka teker mi sadece birisine takacak kadar var Ben öne takmayı düşünüyorum, zaten yavaş yavaş döncem kaymasın düşmeyim. arka hafiften patinaj yaparsa da düşmem zaten doğru mudur?
Ağır motorları hele GT250r gibi grenajlı motorları karda sürmemenin çok daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Ama lastikleriniz dişliyse düz yolda sürebilirsiniz fakat yokuş inip çıkmayın
Yol tutuşunun olmayacağının ve en küçük kaymada motoru tutamayacağımın farkındayım, sadece 500m sahile inip döncem öne plastik kelepçe takmayı düşünüyorum (İnip derken yokuş yok hafif bi eğim var düz yolda o da eğim sayılmaz zaten yürüme hızında giderim bi şey olmaz)
---------- Post added at 23:41 ---------- Previous post was at 23:16 ----------
Plastik kelepçeleri taktım fakat hiç tutucu görünmüyo bi işe yaramazlarmış
http://www.motosiklet.net/forum/moto...nimmm-%3D.html
burayı inceleyebilirsin ben test ettim
Geçmiş olsun, ben de biraz önce kar gezimden döndüm, dediğin gibi kesinlikle yaşanılması gereken bi tecrübe. Ben senden biraz daha şanslı olarak (ya da grenajlar olduğundan pek kaşınmadığım için diyelim) sorunsuz döndüm, dehşet-ül vahşet bi his desem belki tanımlanabilir bu his
yaşayan anlar diyelim özendirelim kelepçeler işe yaradımı
hayır zaten belliydi bi halta yaramayacağı hemen koptular :D
direk kara çıksam belki işe yararlardı ilk asfalta çıktım orda koptular
olmadı palet taktır töbe töbe .d. d. .d bende zonguldagı iyi bilirim abuk subuk yolları war çukur mukkur hele köydeysen yandın zaten bide karda sürmeye kalkarsan .d.d.d nalları dikersinn .d
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)