ulem Samet
Benzin fiyatlarinin arz taleple nasil alakasi olur biliyormusun?
Senin kanat örneginden anlatayim.
Bir tavukta sadece iki tane kanat vardir.
Atiyorum 2 kiloluk bir tavukta olsun 150 gr kanat olur.
yani mal azdir.
talep yükselince fiyat artar, çûnkü iki kanat için tavuk kesilmez.
Ama az çikmasi önemli degil,mesela boyun bir tane var ama fiyati artmiyor.
yani bu senin teorini destekler.
eger boyun fiyati tavuk fiyatina yaklasirsa,kimse alip kemik kemirmek için ugrasmaz.
ama kanat degerlidir.
Simdi buraya kadar teorinde haklisin ama benzinde böyle bir sey yok.
Neden?
çünkü ülkemiz ihtiyacindan çok daha fazla benzin üretiyor.
Yani fiyatlarin taleple alakasi yok.
benzin ihrac ettigimizi biliyormuydunuz?
Evet Türkiye ürettigi benzini iç piyasada tüketemiyor.
Yani talep yok....
Sasirdiniz mi?
Evet Türkiye benzin ihraç ediyor ve kaç paraya sattigini burda yazmayayim da yine sövmeyin.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
tamam abi işte...bana yüzde 67 vergi ile 4.50 tl ye satamasın..
dışarıya vergisiz maliyetine satsın..
kâr hakgetire...
hükümet yeni bir tasarı ile daha çok kazanmak için ..
içinden sadece bir çift kanat çıkacak yumurta peşine düşmüş...
Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...
Arkadaşlar şunu da belirtmek isterim ki bir zamanlar atv haber de izlemiştim. Sunucu bayan 1 lt ölçeğe benzin dolduruyor. Ve 1 lt üzerinden alınan vergileri hesaplıyolar. O da ne 1 lt benzini tam 0,75 lt sini devlete vergi olarak geri ödüyoruz. Ahanda halimiz ahanda...
[COLOR="#FF0000"]"Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir."[/COLOR] MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
'' anladım anladım; yel değirmeni bu. ama suyu nerden geliyor?? ''
Evet bunu bi haber siresinde okumuştum, rafineri çıkış fiyatına ihraç ediliyor, ve böyle yok pahasına ihraç edilmek zorundaymış. Sebep ise depolanamamasıymış. Arkadaş madem depolayamayacak kadar benzinimiz var niye doların yükselmesi bizi etkiliyo niye dışardaki petrolün fiyatının yükselmesi bizi etkiliyo?
benzine zam lpg ye devam. 2.23 lira
evet türkiye ucuza benzin ve mazot satıyor sonra onları birileri geri getiriyor vatandaşa ucuz yollu satıyor.
Benzin bukadar zamlanmışken,şirketin motorunu benzinliğe çekip ( DOLSUN DAYI ) demek kadar keyiflisi yok
"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN
zaman ve imkanlaramız uysada oocan coq sinan aksu ,sametagır tigermbz,kuvvetmira,lucas,bbelt canlı canlı boyle konuları tartışabilseler..
Rx 115 Mavi (2004) Rx 135 King Yeşil (2002), Rx 135 King Yeşil-Siyah (2003) Ford Fiesta Flair Bordo (2000) Ford Fiesta Ghia Gri (2000) Peugeot 206 Xt Gümüş Gri (2005) Ybr Esd Siyah 125 (2012) Ford Fiesta (2006) Ford Fiesta (2009) Yamaha R6 (2013 ) Vınn Vınnn
Şarap mahzeni yerine 2012 de 1 ton benzin alıp şimdi satsam zengindim demek ki :D
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)