Estagfirullah abi
Benim ki tartışmadan ziyade, sizden bi yardim talebi.
Yoksa ne haddimize sesimizi cikartmak
Karşı komşumuz Fatma teyze, 680 TL emekli maaşı alıp, 400 TL kira veriyor.
İstanbulda daha ucuz kira yok çünkü.
Bugün dogalgaz zam'ini ögrenince, onun için bir kez daha üzüldüm.
Çünkü o dogalgazi sadece yemek yapmak icin kullaniyor.
Onun ısınma gibi bi lüksü yok çünkü.
Şu 2002 yilindan emekli maaslariyla, doğalgaz zamlarinin istatistiklerini bi cikartinda,
Bunu Fatma teyzeye gösterip, bugün o kadar da kötü durumda olmadigini anlatabileyim...
Yoksa şeriatin kestigi parmagi tartismak ne haddimize
İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..
[COLOR="#FF0000"]"Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir."[/COLOR] MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
[QUOTE=oocan;2545749]Üstadım ,
Bu %90 - %10 değerlendirmesi hangi kurumun , hangi zamanda yaptığı istatistiğe dayanıyor acaba.
Bilimsel konuşursak arkadaşlarımızı daha fazla bilinçlendirebiliriz diye düşünmekteyim.
Sevgiler[COLOR="Silver"]
ilahi hocam ya bu konulari hangi resmi belgeyle aciklaya biliriz tabiki gayri resmi. Hukumet cari acik yok diyo bunada inaniyomusunuz acaba HAMDOLSUN iyiye gidiyoruz.
Sevgili Kardeşim,
Biz bu dersi geçen sayfada işlemiştik geride kalmışsın
Beğenmediğin o zümre BMW ye binmek için 20 sene eşşekler gibi çalıştı , arkasına "babam sağolsun" yazmayı çok isterdim ama işçi emeklisi babamın ömrü bugünlere vefa etmedi .
Sevgiler
---------- Post added at 22:46 ---------- Previous post was at 22:43 ----------
[QUOTE=chemical;2545769]Sizi gayet iyi anladım sevgili kardeşim, biz burada net rakamlardan konuşuyoruz sizin kaynaklarınıza maalesef sahip değiliz bu nedenle söylediklerinize cevap veremeyeceğimden dolayı çok üzgünüm .
Saygılar
DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR
gönül isterki benzin 1 tl, lpg 0.4 tl olsun.
benzin fiyatı hükümet politikalarıyla ve memleketin iktisadi durumuyla alakalı.
yani neyi, nasıl üretip kime, kaça sattığınla alakalı.
milli geliri bakanlar kurulunun tayin ettiğini zannetmek pek enteresan.
iktidar sahipleri benzin 25 kuruş olsun dediğinde, benzinin 25 kuruş olacağını düşünmek garip.
hökümetlere sihirli değnek muamelesi yapanlara daldıkları hayal aleminde mutluluklar dilerim.
tek yol devrim! sanayi devrimi avrupa'ya sanayi ürünü satmamız lazım şahsi kanaatimce.
yoksa kılıçdaroğlu gelip benzini 25 kuruş yapmayacak hiçbir zaman
"laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."
ustelık daha gss den (genel saglık sıgortası) kımsenın haberı yoktur sanırm.ocak ayı ıtıbarı ıle yururluge gırdı eger benım gıbı calsımıyorsanız ve gelır beyanı yapmadıysanız yandınız
sayın devlet hazretlerı gelırı en yuksek sınıftan aylık 240tl borc yazıyor her ay...
valla ne dıyeyım allah bu boşbakan recep tayyip şerdogan ın serrınden hepımızı korusun dıyelım...
KUVVETMiRA;
Gözlemlediğim kadarıyla kimse Kılıçdaroğlu yada bir başkası geldiğinde benzin 25 kuruş olur demiyor.
Ama bu vergileri en azından bir miktar düşürmek yine hükümetin elinde. Dolayısıyla 25 kuruş değilde 2,5 lira olsun; inan bu millet fazla fazla razı buna!
---
oocan;
Hocam, ders kısmını okudumda açıkçası dişe dokunur birşeyler bulamadım. Yine bu zam savunucusu zümrenin genelde hakkında atıp tuttuğu o Avrupa'da insanların hayat standartları bizlerin kat ve kat üzerindedir. Herşey benzin demek değil, ki öyle olsa bile bu konuda da Avrupa'nın çok gerisindeyiz malesef. Hee, bu arada bir istatistikçi olarak o çok bilinen gerçeği tekrarlamak isterim: "İstatistik, sayılarla yalan söyleme sanatıdır!"
Dünyanın bilmemkaçıncı büyük ekonomisi olmanızın zerre önemi yoktur! Önemli olan halkınızın refah seviyesidir. Bu büyüklüğü tabana yayabilmektir. Hayat standartlarıdır. Bunların hemen hepsinde o sürekli atıp tutulan ve son zamanlarda iyice şaklabanca "Onlardan daha iyi ekonomimiz var, harikayız!" diye haberler yapılmaya başlanan Avrupa, Amerika, Kanada, Japonya gibi ülkeler bizden çok daha iyi durumdalar.
Dedim ya; benim işim sayılarla. Ve tecrübelerim bana şunu öğretti; sayılara değil - gözlemlerine bakacaksın! Gitgide zorlaşıyor hayat! Görüyorum, izliyorum ve üzülüyorum. Heleki bu zamları bir şekilde "haklı" bulanların hala varolduğunu gördükçe deliriyorum! Kimse kusura bakmasın lütfen!
~ Bütün mesele yolda olmak... ~
siz kendi aranızda zamma pardon güncellemeye kondom yahut kılıf ararken bir şarkı çığırmak istiyorum;
annen evde miiiiiiiiiiiiiii ?
annen evde miiiiiiiiiiiiii ?
annen evdeyse bize gidelim ...
can't be worried about that shit. life goes on man.
olay tamamen arz talep meselesi....
1992 yılında erenköy lades bayiliğini yapıyordum...
şimdi özellikle yazın revaçta olan kanat satılmazdı..hatta tavuk parçalanıyorsa onlar kenara konur,yoksullar,çaresizler utana sıkıla ..kanat varmı acaba diye sorar varsa onu alırlardı..
sebep???
tavuğun kilosu 5 lira ise kanatın kilosu 0.50 bile değildi..kimse yemezdi çünkü.
şimdi tavuk fiyatını 2ye 3e katlıyor..sebep??? herkes onu istiyor..
mazot benzinin çeyreği bile değildi neredeyse..
çünkü sadece kamyonlar,otobüsler kullanırdı..
dizel araba kimde vardıki???
zaman geçti dizel otomobiller çoğaldı motorin fiyatı benzine yaklaştı..
ahada buraya yazıyorum yakında benzin motorinden daha ucuz olacak....
şimdi akıllının biri çıkıp horoz ibiği yese milletede sevdirse..herkez yemeye başlarsa birde varya....
şimdiye kadar kimsenin göremediği çöpe giden ibik kilosu 10-15 liradan alıcı bulur...
peki hergün almayın bu yakıtı...ne olur..
en başta kendim olmak üzere.....
sadece istanbulda ....
ama kesinlikle İSTİSNASIZ herkes...
1 ay boyunca 1 liralık bile benzin mazot almasın...
köprüden geçmesin..
otoyola para ödemesin..
sadece 1 ay...
bu 1 ay boyunca tüm bunları sadece toplu taşıma araçları yapsın...
bakın bakalım 2 . ayda benzin mazot fiyatları ne hale geliyor?????
Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...
Off yoruldum yahu ....
Millete yanlız başıma cevap yetiştirirken nerede yahu şu %50 diye ben bile merak etmeye başladım
Bu akşamlık beni azad edin arkadaşlar yarın kaldığımız yerden devam ederiz , yaşlılık hali kafam kaldırmıyor artık
Sevgiler
DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR
sametağir
ya 1 ayda yapılan zararı sonradan çıkarmaya kalkarlarsa?
hocam istatistik olarak belki birkaç litre fazla benzin alıyoruz ama hala eskiden olduğu gibi yakıta aşırı yüksek bir vergi ödüyoruz ve sürekli zamlar gelmeye devam ediyor. bu hükümetten öncekiler daha çok zam yapmış olabilirler yine de şu anda muhattabımız şu andaki yöneticilerimiz ve zarar ettiğimizi düşündüğümüz herşey için belirli bir tepki eleştiri olmalıdır.
belki de öncekilere de kimse isyan etmedi diye bu kadar zam yaptılar.
[COLOR="#FF0000"]"Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir."[/COLOR] MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
bi dönem cem uzan benzin 1 tl olacak diyordu şimdi ise oy vermediğime pişmanım
bu boşbakan şerdogan ve akp tayfası tıpkı elektrıktekı kacak kullanım payı gıbı vergıyı de yakalayabıldıgınden alıyor...sıgaraya ıckıye benzıne zam...elındekı kazları bıraz daha yoluyor ıste
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)