Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
Hayır oransal olarak yine ilk 10 içerisindeyiz ama şampiyonluk Hollandalılarda
---------- Post added at 20:23 ---------- Previous post was at 20:21 ----------
Evet aslında şikayet etmemiz gereken ve hükümet üzerinde asıl baskı yapmamız gereken konu bu , daha fazla milli gelir talep etmeliyiz .
İyide
Adamlar "milli gelirinizi 10 senede 3 katına katladık daha ne yapalım" derlerse ne cevap vericez
DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR
Hocam zaten Benzin fiyatı yüksek değil vergiler felaket 4 liralık benzının 3.10 tl si vergi :/
bu konuda siyasete kayıp kilitlenmez inş. şansımdan her açtığım konu kilitlenir oldu
Rx 115 Mavi (2004) Rx 135 King Yeşil (2002), Rx 135 King Yeşil-Siyah (2003) Ford Fiesta Flair Bordo (2000) Ford Fiesta Ghia Gri (2000) Peugeot 206 Xt Gümüş Gri (2005) Ybr Esd Siyah 125 (2012) Ford Fiesta (2006) Ford Fiesta (2009) Yamaha R6 (2013 ) Vınn Vınnn
Yahu ne banal haberler bunlar her ay ayni haber, daha degisik bir sey yokmu. ?
Benzinci zam yapmasa bile ben her ay kendi kendime zam yapip oduyorum pompaciya. Sonra hesaplasiriz diyorum.
Nasil olsa eninde sonunda zam oluyor.
[COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti
oocan bey sanırım sizin petrol bayiniz var ondan böyle savunmalar yapıyorsunuz. :D bırakın canım millet konuşsun. tamam koyunuz konuşup konuşup alışıp devam ediyoruz ne yapalım :D
ama merak etmeyin kardeşlerim. bir yolu olsa gerek bu işi düzeltmenin. şimdiden düşünmeye başladım. ilerde bi değişiklik yaparsam hepimizin adına yapıcam
..::Gülmek bir mükafattır, ağlayan gözlerin gördüğü::..
..::Mağlubiyet; kimine göre galibiyetden bir adım öte::..
Abi ne kadar bağırsan da çağırsan da bu ülkede sesini duyurabilen, dediklerini yaptırabilen kimse yoktur. Bu ülkede zenginsen, para ganiyse baba sensin. O yüzden biz gibi sıradan
vatandaşların haklarını aramaları ne mümkün hatta ne haddimize!!! Hayır allahtan motosiklet diye bi icat var ki nitekim az benzin yakıyor. O da olmasa harbiden yandık.
[COLOR="#FF0000"]"Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir."[/COLOR] MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Asil soru su;
daha fazla milli gelir talep ederseniz ve adamlar bir 3 katina daha çikartirsa ne yapacaksiniz?
daha fazla benzin mi alabileceksiniz?
Milli gelirle ne alakasi var hocam.
sahsi gelirle aliyorsun benzini.
Yoksa bizim motorcu arkadaslar gidip depolari doldursunlar,
benzinciye de,
parayi benim gayrisafi milli hasiladan düsersin derler.
Hatta giderken benim basima düsen milli gelir bitince haber ver, haram yemeyelim diye de eklerler.
Hep diyorum geçmişi bilmeden bugüne bakan kardeşlerim doğru tespitler yapmıyorlar eskiden benzine zam öyle kuruş ile falan yapılmazdı geldimi fena gelirdi , mesela basit bir istatistik vereyim , bazı kardeşlerimizin özlemle andığı ve dönmeye can attığı 1998-2002 döneminde benzinin fiyatı sadece 8 katcık artmış. 4 yılda 8 kat arkadaşlar şaka gibi değilmi. Peki son 10 yıldaki değişim ne kadar ???
Sadece 2,5 kat onunda çoğu bu dönemde eklenen ÖTV den kaynaklanıyor yani yine bu topraklara yatırım olarak dönüyor.
KURŞUNSUZ BENZİN FİYATLARI (95 Oktan)
23.09.1998: 207,000
http://arama.hurriyet.com.tr/arsivnews.aspx?id=-39526
27.11.1999: 542,100
http://arama.hurriyet.com.tr/arsivnews.aspx?id=-115876
Opet Sitesinden Sorgulama (Antalya-Merkez):
04.11.2000: 600,000
04.11.2001: 1.250
04.11.2002: 1.680
12.11.2003: 1.750
05.11.2004: 2.300
02.11.2005: 2.590
03.11.2006: 2.740
03.11.2007: 3.060
11.11.2008: 3.070
13.08.2009: 3.330
Bugün itibarı ile : 4.31 TL
Anladım da oocan abicim şimdi bence asıl mesele şu. Belki dediğin gibi benzin olayında yanlış düşünüyor olabiliriz. Fakat benim asıl üzerinde durmak istediğim şudur. Her geçen gün,ay,yıl herşeye benim aldığım maaşdan daha fazla zam gelmesi. Örnek veriyorum. Şu anda B kadrodan maliyede çalışan arkadaşımızın maaşına yapılan yıllık zam 60 TL civarı. Fakat benzininden tut,gıdasına, kdv sine,ötv sine hepimiz biliyoruz bunları daha birçok şeye gelen zamla toplam yıllık gelen zam arkadaşımız aldığı 60TL zammın kim bilir kaç katıdır. Bu durumda bu kadar zammın gelmesi artık insanların her zamma karşı tepki göstermesine yol açar. Ki nitekim bence bir devlet herşeye zam koyuyosa bunu vatandaşlarının kişi başına düşen gelirlerine hiç olmazsa eşit oranda arttırmalıdır. Eğer sen bana 60 TL fazla verip, tüketim ürünlerine 100 TL zam koyuyosan bunun vatandaşına hiç bir yararı yoktur. Vatandaş da kemer sıka sıka bi deri bi kemik kalır zaten.
[COLOR="#FF0000"]"Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir."[/COLOR] MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
16.126 $ 2011 yılında kişi başına düşen milli gelir. Vıyy klasik olcak ama nerde bu para İşte bizde başbakanımızın aldığı biyolojik silaha karşı kalkanlı mercedesinin parasını ödeyelim gelirciklerimizle... Ondan sonra da çinli motora biniyoz işte
aaa ağaca bak!
orman var orda orman...
ayrıca gayrisafi milli hasılaya göre yılda 4000 dolar eskik alıyorum, payımı alana haram zıkkım olsun
Burada 1 galon benzin 4 dirhem, otobüs kamyon ve jenaratörler dahi dizel değil benzinli.
Ya siz beni kandırıyorsunuz yada birileri sizi.
Bir yanlışın olmasın sevgili Coq , 1998 yılındaki asgari ücret bende 47.839.500 eski TL ve 231 litre benzin alınabiliyormuş
2012 yılındaki asgari ücret 886,50 TL ve 205 Litre benzin alınabiliyor
Evet haklısınız 14 yılda bir miktar değişim olmuş gibi ama birde 2002 yılındaki duruma bir bakalım bu hükümete haksızlık olmasın
2002 de Asgari ücret 222.000.750 eski TL ve sadece 132 Lt benzin alınabiliyormuş
Demekkİ neymiş beğenmediğimiz bu adamların zamanında asgari ücret ile alınan benzin miktarı ÖTV bindirilmesine rağmen 1,5 kat artmış
VARMI BAŞKA İSTATİSTİK VEYA KARŞILAŞTIRMASI OLAN ARKADAŞLAR
oocan abimiz her konuda zam destekcisidir. Kopru zammini da savunmustur, benzini de savunmasi anormal karsilanmamalidir.
Zammi isyan eden topluma karsi zammi (guncellemeyi) savunabilmeyi anlamak zaten basli basina psikolojimin sinirlarini zorluyor, benzin zammida ne ki bunun yaninda.
e sizin niyetiniz üzüm yemek değil ki bağcıyı dövmek ama oocan buna izin vermiyor.
Hep birşeyleri karıştırıyorsunuz sevgili kardeşlerim,
Ne zammı savunuyorum ne de hükümeti . Ben rakamlara inanır rakamlarla konuşurum dedikodulara , kara propogandaya ,siyasi çamur atma seanslarına kulak asmam , bu adamlar gider başkaları gelir aynı çirkin iftiralar onlarada atılır bu ülkenin siyasi geleneğinde bu vardır ben bu pis geleneğe karşıyım , zammı protesto ediyorum ayağına köprüden kaçak geçmeye kılıf uyduranlara karşıyım , benzinde vergi çok diyip tuvalete bile arabayla motosikletle gidenlere karşıyım , milliyetçilikten dem vurup özbeöz benim toprağımın tütününden yapılan parası gavurun cebine giden marka sigaraya sırf özentisindem dünya kadar para verip kendisini zehirleyen ondan sonrada sağlık sisteminden şikayet eden adamlara karşıyım.
Bu ülkede yaşıyorum kolay kazanmıyorum zamların farkındayım , ülkemin gerçeklerininde farkındayım.
Saygılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)