Motosiklet için neler geldi başımıza...
Reklamlar
-
İlk kez motora binişim 99 yazında rahmetli dedemin mobiletine binerek gerçekleşti. Denge olarak bisikletten çok bir farkı yoktu fakat köy yolunda hızlı gitmek(35-40 km/s) beni biraz ürkütmüştü.
Daha sonra 2007 yılında okul stajım dolayısı ile yaklaşık 2 ay Vietnam'da bulundum. Burada stajer arkadaşımla birlikte 2 mobilet kiralayıp gezdik. Tam bir motosiklet cenneti olan Vietnamda yüzlerce motosikletin arasında motor sürmek çok keyifliydi. Bizim yabancı ve amatör olduğumuzu anlayan Vietnamlılar bizden 2 metre uzaktan gidiyordu.
Türkiyede motosiklet kullanmanın tehlikeli olduğunu düşündüğüm için hep uzak kaldım. Geçen yaz bir arkadaşımın vasıtası ile Honda Güvenli Sürüş Eğitimine gittim. 2 günlük kurs bana büyük bir özgüven sağladı. Aynı yaz Kuşadasında bir scooter kiralayıp eşimle birlikte çok keyifli geziler yaptık. Kaldığımız otelde İtalyan bir çift ile tanıştık. İtalyadan Kuşadasına Aprilla Pegaso 650 ile geldiklerini anlattı. Yol maceraları bizi büyülemişti. Motosiklet almaya böylece karar verdim.
Günlerce araştırma yaptım ve vitesli motosiklet ilk defa kullanacağım ve düşersem üzülmeyeceğim bir motor olarak 1500 TL'ye 2006 model bir Keeway Superlight 150 aldım. Eşim ve kendim için güvenlik ekipmanları ise yaklaşık 2000 TL tuttu. Çok şükür hiç bir kaza veya düşme yaşamadık. Yağmur yağmadığı sürece her gün işe motosikletimle gelip gidiyorum. Hafta sonları da eşimle birlikte geziyoruz. Gerçekten büyük rahatlık.
Hep supersport düşünmeme rağmen cruiser tarzı motosiklet çok hoşuma gitti. Ama bu aralar endurolara takmış durumdayım. BMW F650 GS düşünüyorum.
Allah herkese kazasız belasız sürüşler versin ve inşallah Allah herkese gönlüne göre bir motosiklet versin.
Reklamlar
-
üç trafik kazası geçirdim (motosiklet kazası değil yaya, ototmobil) kazaları
platin kırıklar zedelenme vs. filan derken
baktım bir yerin kırılacaksa yamulacaksa mutlaka başına geliyor (3 kazada da benim bir suçum yok)
gittim aldım ilk motorumu bir yerin kırılması gerekiyorsa ben kırarım diye
ama Allah a şükür bugüne kadar başıma bbir şey gelmedi...
harley is making love with
davidson
-
esemiyake adlı üyeden alıntı
Ama anneme ben motoru satıcam ddiğinde hep gözleri parlıyor. seviniyordu anacım
ne zaman alıcam dediğimde satlerce konuşmaz kızardı. Hala da öyle
On numara yaaa...
Ellerinden öperiz, hürmetler, saygılar annenize tüm annelere.
Yollar size, sizler Allah'a emanet.....
-
-
Mersin İl Temsilcisi
siyahatmaca adlı üyeden alıntı
On numara yaaa...
Ellerinden öperiz, hürmetler, saygılar annenize tüm annelere.
ben de öperim, saygıyla ve hürmetle...
KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....
-
Çok güzel bir başlık olmuş, vesile olduğu için Yüce Bey'e, içten paylaşımları için herkese teşekkürler
Birçoğunuz 2 tekerle erken yaşlarla tanışmanıza rağmen, benim bisiklet sürmeyi öğrenmem 12-13 yaşlarını buldu
Sebebi ilgi duymamam, dolayısıyla sürmemem, dolayısıyla bilmemem vs vs vs şeklinde bir kısır döngüydü
13 yaşına bisiklete başlamamla motorlara da yan gözle bakmaya başlayıp, ilk motor deneyimini okulmuzun köşesindeki dönercinin Mobylette'iyle 3-5 tur atmayla başladı..
Zehiri aldı bi defa bünye, bi daha bi daha istiyo Motosiklet tamircilerinden kuzenimle birlikte mobylette kiralamayla başlayıp liseyi bitirene kadar envayi çeşit kiralık scooterla devam etti bu sevda, Ailemin satın almama izin vermeme kısmının detaylarına girmeyeyim, bir çoğumuzda benzer mevzu var.
Üniversitemin 3. senesinden itibaren ufak tefek part-time işlerde çalışırken, kredi kartı çılgınlığına kapılıp, 3-5 kuruş birikmiş para ve 4 tane öğrenci işi düşük limitli kredi kartıyla Asya As125T almaya diye çıktım evden, tam satın alacağım derken ÖTV artışından dolayı tüm motosiklet fiyatları %10++ arttığını öğrendim, Dünya başıma yıkıldı daha da alamam derken, gözümü karartıp avatarımda gördüğünüz Kanuni 125 Classic'i ailemden habersiz olarak aldım...
Adana-Mt üzerinden edindiğim arkadaşlarla ve bireysel olarak irili-ufaklı geziler yaparak 30-40.000 civarı bir yol yaptım,
2009 yılında evde ruhsatı unutmamla, durumu fark eden annem motora el koydu ve satmam için baskı başladı.
2010 yılında motor satıldı, bu arada artık mezun olmuş, para kazanmaya başlamış ama önceliği arabaya vermemden dolayı öncelikle 1 araba sahibi oldum,
E haliyle bütçe kalmadı 1,5 ay önce yine aileden habersiz olarak Çin malı bi cruiser alarak tekrardan hayallerime kavuştum,
Artık gençlik delilik kalmadı tabi, ehliyet,kask,mont,dizlik,bot,eldiven vs eksikleri tamamladım ve mayıs haziran gibi ileri sürüş eğitimleri almaya kararlıyım
Şu anda Hatay'da çok sevdiğim bir ekibimiz var, Antakya ve İskenderun'da düzenli toplantılar, eğitimler , geziler düzenliyoruz
Benim hikayem de böyle
Hep merak ederdim, insanlar forumda bu kadar uzun cümleleri nasıl kuruyorlar diye, meğer klavyeye bi parmakla kalpten yanmalı motor gibi yazıyormuş parmaklar
-
-
-
-
Benim hikayem çok dandik. Bir gün canım motor istedi, gittim aldım getirttim. Ne karışan oldu ne bişey...
Benim asıl istediğim simsiyah bir yelkenli alabilmek, motor onun yanında hikaye. Ahh yelkenlerimi doldurup hatunumu da alıp dünyayı ne zaman dolaşacağım, kısmet...
-
ben ZX6R alınca grenaja adımı soyadımı kan grubumu yazdırmıştım...bir gün evin önünden motora binerken annemde kapı önünde motora bakıcaktı ve kan grubumu görünce suratıma tükürmüştü!
-
Kocaeli İl Temsilcisi
-
600fazer adlı üyeden alıntı
ben ZX6R alınca grenaja adımı soyadımı kan grubumu yazdırmıştım...bir gün evin önünden motora binerken annemde kapı önünde motora bakıcaktı ve kan grubumu görünce suratıma tükürmüştü!
super bir anı,güldüm çok
çok güzel yaaa,
harikasın 660fazer kardeşim
“Bir memlekette; namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur”
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
-
-
600fazer adlı üyeden alıntı
Öldürdün beni yaaa..
Yollar size, sizler Allah'a emanet.....
-
Her gün bana şunu alalım bunu alalım diyerekten bıktırdım, elbet bi gün dayanamadı o kadar istiyosan alalım dedi. Ama bu 2 yıl falan sürdü
jimpam adlı üyeden alıntı
annemle motor arasında bir tercih yapmam gerekicek..üzgünüm anne...
Umarım şakadır
-
valla herkes bana karşı maddiyatta maneviyatta ama alıcam işte alıcam..
kişisel neyimiz varki iletimiz olsun...
-
yürekçe adlı üyeden alıntı
hikayem yok diyenler, yaşadıkları aşkı anlatacak veya tarif edecek söz bulamadığındandır...
Aslında herkesin bir hikayesi vardır Sencer kardeş.
Şair ne demiş;
''Senin derdin dert midir benim derdim yanında........''
İşte hikaye bu aslında.
'' Baki kalan bu kubbede bir hoş sada imiş ''
-
-
Sen istiyor temiz bir yamaha ? Verecek 2.500 $ ..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)