Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

Motosiklet için neler geldi başımıza...

REKLAM ALANI

İlk kez motora binişim 99 yazında rahmetli dedemin mobiletine binerek gerçekleşti. Denge olarak bisikletten çok bir farkı yoktu fakat köy yolunda hızlı gitmek(35-40 km/s) beni biraz ürkütmüştü.
    Daha sonra 2007 yılında okul stajım dolayısı ile yaklaşık 2 ay Vietnam'da bulundum. Burada stajer arkadaşımla birlikte 2 mobilet kiralayıp gezdik. Tam bir motosiklet cenneti olan Vietnamda yüzlerce motosikletin arasında motor sürmek çok keyifliydi. Bizim yabancı ve amatör olduğumuzu anlayan Vietnamlılar bizden 2 metre uzaktan gidiyordu.

Türkiyede motosiklet kullanmanın tehlikeli olduğunu düşündüğüm için hep uzak kaldım. Geçen yaz bir arkadaşımın vasıtası ile Honda Güvenli Sürüş Eğitimine gittim. 2 günlük kurs bana büyük bir özgüven sağladı. Aynı yaz Kuşadasında bir scooter kiralayıp eşimle birlikte çok keyifli geziler yaptık. Kaldığımız otelde İtalyan bir çift ile tanıştık. İtalyadan Kuşadasına Aprilla Pegaso 650 ile geldiklerini anlattı. Yol maceraları bizi büyülemişti. Motosiklet almaya böylece karar verdim.
    Günlerce araştırma yaptım ve vitesli motosiklet ilk defa kullanacağım ve düşersem üzülmeyeceğim bir motor olarak 1500 TL'ye 2006 model bir Keeway Superlight 150 aldım. Eşim ve kendim için güvenlik ekipmanları ise yaklaşık 2000 TL tuttu. Çok şükür hiç bir kaza veya düşme yaşamadık. Yağmur yağmadığı sürece her gün işe motosikletimle gelip gidiyorum. Hafta sonları da eşimle birlikte geziyoruz. Gerçekten büyük rahatlık.

Hep supersport düşünmeme rağmen cruiser tarzı motosiklet çok hoşuma gitti. Ama bu aralar endurolara takmış durumdayım. BMW F650 GS düşünüyorum.
    Allah herkese kazasız belasız sürüşler versin ve inşallah Allah herkese gönlüne göre bir motosiklet versin.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    jackonbir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    beat-cbf150-apache-cbf150-NC700-XMAX-DJANGO-ACTIVA
    üç trafik kazası geçirdim (motosiklet kazası değil yaya, ototmobil) kazaları
    platin kırıklar zedelenme vs. filan derken
    baktım bir yerin kırılacaksa yamulacaksa mutlaka başına geliyor (3 kazada da benim bir suçum yok)
    gittim aldım ilk motorumu bir yerin kırılması gerekiyorsa ben kırarım diye
    ama Allah a şükür bugüne kadar başıma bbir şey gelmedi...
    harley is making love with davidson

siyahatmaca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM HD 200 EVO
    Alıntı esemiyake adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ama anneme ben motoru satıcam ddiğinde hep gözleri parlıyor. seviniyordu anacım
    ne zaman alıcam dediğimde satlerce konuşmaz kızardı. Hala da öyle
    On numara yaaa...

Ellerinden öperiz, hürmetler, saygılar annenize tüm annelere.
    Yollar size, sizler Allah'a emanet.....

Motosikleti
    Naked :)
    Anneler haklı malesef...

Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    Alıntı siyahatmaca adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    On numara yaaa...

Ellerinden öperiz, hürmetler, saygılar annenize tüm annelere.
    ben de öperim, saygıyla ve hürmetle...
    KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
    BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
    KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....

kayasertac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CRF 250 L
    Çok güzel bir başlık olmuş, vesile olduğu için Yüce Bey'e, içten paylaşımları için herkese teşekkürler

Birçoğunuz 2 tekerle erken yaşlarla tanışmanıza rağmen, benim bisiklet sürmeyi öğrenmem 12-13 yaşlarını buldu

Sebebi ilgi duymamam, dolayısıyla sürmemem, dolayısıyla bilmemem vs vs vs şeklinde bir kısır döngüydü

13 yaşına bisiklete başlamamla motorlara da yan gözle bakmaya başlayıp, ilk motor deneyimini okulmuzun köşesindeki dönercinin Mobylette'iyle 3-5 tur atmayla başladı..

Zehiri aldı bi defa bünye, bi daha bi daha istiyo Motosiklet tamircilerinden kuzenimle birlikte mobylette kiralamayla başlayıp liseyi bitirene kadar envayi çeşit kiralık scooterla devam etti bu sevda, Ailemin satın almama izin vermeme kısmının detaylarına girmeyeyim, bir çoğumuzda benzer mevzu var.

Üniversitemin 3. senesinden itibaren ufak tefek part-time işlerde çalışırken, kredi kartı çılgınlığına kapılıp, 3-5 kuruş birikmiş para ve 4 tane öğrenci işi düşük limitli kredi kartıyla Asya As125T almaya diye çıktım evden, tam satın alacağım derken ÖTV artışından dolayı tüm motosiklet fiyatları %10++ arttığını öğrendim, Dünya başıma yıkıldı daha da alamam derken, gözümü karartıp avatarımda gördüğünüz Kanuni 125 Classic'i ailemden habersiz olarak aldım...

Adana-Mt üzerinden edindiğim arkadaşlarla ve bireysel olarak irili-ufaklı geziler yaparak 30-40.000 civarı bir yol yaptım,

2009 yılında evde ruhsatı unutmamla, durumu fark eden annem motora el koydu ve satmam için baskı başladı.

2010 yılında motor satıldı, bu arada artık mezun olmuş, para kazanmaya başlamış ama önceliği arabaya vermemden dolayı öncelikle 1 araba sahibi oldum,

E haliyle bütçe kalmadı 1,5 ay önce yine aileden habersiz olarak Çin malı bi cruiser alarak tekrardan hayallerime kavuştum,

Artık gençlik delilik kalmadı tabi, ehliyet,kask,mont,dizlik,bot,eldiven vs eksikleri tamamladım ve mayıs haziran gibi ileri sürüş eğitimleri almaya kararlıyım

Şu anda Hatay'da çok sevdiğim bir ekibimiz var, Antakya ve İskenderun'da düzenli toplantılar, eğitimler , geziler düzenliyoruz

Benim hikayem de böyle

Hep merak ederdim, insanlar forumda bu kadar uzun cümleleri nasıl kuruyorlar diye, meğer klavyeye bi parmakla kalpten yanmalı motor gibi yazıyormuş parmaklar

Arjantinli69 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ GSF 600 S BANDİT
    Aile yapısından olsa gerek büyüklerimiz genelde 2 tekere karşılar,benim Ailem'de 2 tekere karşıydı.
    Babam zamanın'da arkadaşının motorunu sürerken kaza geçirmiş O sebepten benim motosiklet isteğime senelerce karşı çıktı,ama arkadaşlarım sağ olsun hevesimi fazlasıyla aldım Onların sayesinde.

Ailem derdi kapıda arabalar duruyor ne işin var motor'la,ya derdim O arabalar sizin olsun bana motor alın yok yok..taki babamın baş komiser arkadaşı vardı motosiklet tutkunu O nu kandırana kadar babam evet demedi.komiser arkadaşının hanımının motorunu aldım baya bir gezdikten sonra eve getirdim Annem hafif tepki yaptı ama baban görmesin dedi bende arkadaşımın bahçesine bıraktım.sonra malum babamı arkadaşı ikna etti ama benden söz aldılar efendi ve yavaş sürecegime dair sene 87 trafik yok,acemi sürücü zaten yok rüzgarı hissetmek lazım bas gaza gittigi kadar 125 cc kros
    hep mahalledeki büyük abilere sokulurdum belki bir tur verirler diye ama altlarındaki 4 silindir motor benim motora bakınca vermekten vaz geçiyorlardı şimdi öylemi biz 100 cc motor sürene bile 500'lük 1000'lik motoru veriyoruz vatandaş hevesini alsın diye 1 turluğuna iyi veya kötü

ilk motoru aldımmı gerisi zaten çorap söküğü gibi geliyor her sene bir motor,ve sağ sağlim Allaha şükür geldik bu senelere

ev ahalisi motosiklet hastası ben hariç dermişim

hep merak ederim Allah'ın izniyle kaç sene daha motosiklet üzerinde geçirip nerelere gideceğim diye
    yol bu gitmekle bitermi

kazasız belasız bol bol km ler dilerim tüm motosiklet severlere.....
    Hızlı bir Rider olmak için hızlı bir motor yetmez! o hızı yapabilecek (g..) yürek te lazım.. GHOST RİDER

kingcüneyt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ---
    bende kumbaramda para biriktiriyordum mavi 115 alcam diye istanbula gittim seminere 250 lirayla gittik 400 lirayla döndüm halam sağolsun geldim kumbaramı açtım 438 tane 1 lira çıkınca annem duygulandı 300 dolarım var al dedi motoru almaya babam ben amcam gittik annemin haberi yok akşam anne aşğıya in motor aldım dedim bu kadar çabuk alcağını bilseydim vermezdim dedi çıktı eve
    Rx 115 Mavi (2004) Rx 135 King Yeşil (2002), Rx 135 King Yeşil-Siyah (2003) Ford Fiesta Flair Bordo (2000) Ford Fiesta Ghia Gri (2000) Peugeot 206 Xt Gümüş Gri (2005) Ybr Esd Siyah 125 (2012) Ford Fiesta (2006) Ford Fiesta (2009) Yamaha R6 (2013 ) Vınn Vınnn

kayasertac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CRF 250 L
    Alıntı Arjantinli69 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Babam zamanın'da arkadaşının motorunu sürerken kaza geçirmiş O sebepten benim motosiklet isteğime senelerce karşı çıktı,ama arkadaşlarım sağ olsun hevesimi fazlasıyla aldım Onların sayesinde.
    Aynı durum bende de var

Rahmetli Amcamın motorunu, 1 kez sürmüş Babam, o sürüşte de, çakıl bi viraja son sürat girmiş

Motor tehlikeli diyip, kesip atıyo muhabbeti Onlardan gizli saklı iş yapmak istemiyorum, Motoru almadan önce tüm koruma ekipmanlarımı almama ve son derece dikkatli ve yavaş kullanacağım + eğitim alacağım dememe rağmen taviz yok malesef

inzell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Benim hikayem çok dandik. Bir gün canım motor istedi, gittim aldım getirttim. Ne karışan oldu ne bişey...

Benim asıl istediğim simsiyah bir yelkenli alabilmek, motor onun yanında hikaye. Ahh yelkenlerimi doldurup hatunumu da alıp dünyayı ne zaman dolaşacağım, kısmet...
    www.motorumla.net

Motosikleti
    xciting 500
    ben ZX6R alınca grenaja adımı soyadımı kan grubumu yazdırmıştım...bir gün evin önünden motora binerken annemde kapı önünde motora bakıcaktı ve kan grubumu görünce suratıma tükürmüştü!

Kocaeli İl Temsilcisi piyanist_irf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kawasakı versys,honda wın-go
    Bende aileden yana sorun yasamadim ailecek motorcu sayiliriz. 7 kisilik ailede 6 motosiklet var su an tabi kiz kardeslerim ve oglan kardesim evli olduklari icin haneler ayri
    o zamanlar maddiyat ve alim gucu yoktu simdi aslinda bir sekilde.iyi.bir makina almak istesemde yine bir evimin bile.olmamasindan yuksek rakamlardaki istedigim aleti almamin bana mantikli olmayacagini dusundugum icin bekleme modundayim

Biz bisikletle ise giderken millet mopetlere biniyordu
    Biz mopet. aldik millet vitesli motosikletlere binmeye basladi :
    Biz vitesli motosiklet aldik
    millet yaris motosikletlerine bindi
    Biz yaris motosikleti aldik
    millet araba aldi
    Biz araba sahibi olduk
    millet helikopter aldi
    bizim helikopter sahibi oldugumuz zaman insanlik uzaya yolculuk etmeye baslamis demektir.
    | ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
    |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/

jeansatar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kocaoglan
    Alıntı 600fazer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben ZX6R alınca grenaja adımı soyadımı kan grubumu yazdırmıştım...bir gün evin önünden motora binerken annemde kapı önünde motora bakıcaktı ve kan grubumu görünce suratıma tükürmüştü!

super bir anı,güldüm çok
    çok güzel yaaa,
    harikasın 660fazer kardeşim
    “Bir memlekette; namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur”
    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Motosikleti
    Cbr 125
    Bisiklet Sürüş Deneyimim: 10 Yaş civarı..

Motorsiklet Deneyimim: İlk olarak Mondial 150'nin markasını bilmediğim garip bir modeliydi 17 yaş civarı

18. Yaş : Mondial 125ZN scooter' ile şöyle güzel güzel bir deneyim kazandım..

20. Yaş: Honda 125R TriColor Renk ve hala bu canavarla devam etmekte ve bol KM yapmaktayım [ Şşşş 2-3 kez 600CC denediğimi kimseye söylemeyin ) ]

İnş. bu yaz' sezonunda kredimi ödeyip bir 600'cc motorla zevkimi ve deneyimimi katlamak istiyorum..
    AİLEMİN TEPKİLERİ:

Baba: Racing motor falan alamazsın. çok hızlı olduklarını biliyorum yok oğlum yok unut, ( dediği anda 2 ay içerisinde '' bak baba 125CC hız yapmıyo, tipi büyük duruyo, çok az yakıyo, valla baba, gerçekten baba'' :D sonunda benim..

Ve artık İş gereği gerekli işleri ve ödemeleri hep ben hallediyorum.. Annemi iş'e ben bırakıyorum, Babamı gezdiriyorum. KARDEŞİMİ'de MOTORDAN UZAKLAŞTIRMAK İSTİYORUM ( SEBEBİNİ BİLMEDİĞİM BİR NEDENDEN DOLAYI ) Ama o beni dinleyecek gibi görünmüyor
    Geçen yaz mondial'imle KM yapmaya başladı bile.. Napacağız bilmiyorum ama herşeyin HAYIRLISI ) Sevgiler Saygılar, Okuduğunuz için Teşekkür ederim

siyahatmaca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM HD 200 EVO
    Alıntı 600fazer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Öldürdün beni yaaa..
    Yollar size, sizler Allah'a emanet.....

bugay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Her gün bana şunu alalım bunu alalım diyerekten bıktırdım, elbet bi gün dayanamadı o kadar istiyosan alalım dedi. Ama bu 2 yıl falan sürdü

Alıntı jimpam adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    annemle motor arasında bir tercih yapmam gerekicek..üzgünüm anne...
    Umarım şakadır

mezit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda cb125e
    valla herkes bana karşı maddiyatta maneviyatta ama alıcam işte alıcam..
    kişisel neyimiz varki iletimiz olsun...

motoseyyah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf 500
    Alıntı yürekçe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hikayem yok diyenler, yaşadıkları aşkı anlatacak veya tarif edecek söz bulamadığındandır...
    Aslında herkesin bir hikayesi vardır Sencer kardeş.
    Şair ne demiş;
    ''Senin derdin dert midir benim derdim yanında........''
    İşte hikaye bu aslında.
    '' Baki kalan bu kubbede bir hoş sada imiş ''

cyberdanger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ben de yazayım naçizane.

çevremde çok fazla motor olmadığı için almayı düşünmesem de hoşuma giderdi. 20 yaşımda bi arkadaşımın scooterini istedim ilk kullanmama rağmen bisikletten farklı gelmedi bana. aradan 2 sene geçti babam ben motor alıcam diye tutturdu, araştırma yaparken arkadaşları alma kaza yaparsın demişler. o da bana dedi işte böyle böyle sana bişey olur diye korkuyorum gibisinden konuştu ben de, yolda yürürken düşüp ölüyo insanlar, olacağı varsa zaten olur sonuçta çocuk değiliz bilinçli insanlarız, zaten ben çok meraklı değilim binmem(yalan :D) dedim. araştırmış falan scooterlerin tekeri küçük olduğu için kullanışsız olduğunu öğrenmiş napsam diye düşünürken cub'ların vergisiz olduğunu duymuş kasım 2011 de sıfır km almış. toplam 20km kullanmamıştır. ben işten vakit buldukça kullanıyorum 700 km oldu. anneme gelince hiç tepki göstermedi, aldığımda bi tur gezdir beni dedi, sonra ben de öğrenicem falan dedi ) bazen canım sıkılıyo falan diyorum motorla gez diyor. başkaların annesi izin vermiyo sen motora bin diyosun üvey miyim yoksa diyorum

poyraz010 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Ybr ESD 125 - 2016
    Alıntı siyahatmaca adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ne kadar değişik, ne kadar farklı hikayeler var yaaa.
    Abi çok güzel bi konu açtın bencede, madem açtın bizde anlatalım..

21 yaşımdayım. Kızacaksınız ama küçükken amcamın bi motoru vardı bende biraz iri yarı olduğumdan sanırım hondaydı ama modelini bilmiyorum beyaz 50 cc bişeydi. Kasabaydı, herkeste vardı bizde hevesleniyoduk işte..
    Sonra ehliyetimi aldım. Dededm 150 cc bi scooter aldı bana. Babamda benim gibi motor hastası ama iş sebebiyle alamadı henüz. Ama yazın emekli olmayı düşünüyor ve ilk işim motosiklet ehliyeti ve fazla hız yapmayacaz harley tipli bi motor diyor onun tabiriyle ..

Daha sonra vitesli motor merakıyla şuanda kullandığım kanuni windy aldım. Şimdi 250 cc bi motor ST kanuni olacak gibi bişey istiyorum hayırlısı artık.

Bu arada hikayeler gerçekten güzel..
    Sen istiyor temiz bir yamaha ? Verecek 2.500 $ ..

4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)