Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

dizlik pantolounn içindemi dursun yoksa üstünde mi?

REKLAM ALANI

Motosikleti
    yamaha mt 03
    Alıntı Atahualpa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Her daim içten takarım bana göre daha güvenli böylesi ve acaip rahatım. Tüm gün bunlarla dolaştığımda olur. Tabi dizlikten dizliğe fark eder. Ben Dainese Knee V kullanıyorum. Ergonomi harikası bana göre.
    bende bunlardan kullanıyorum ve genelde icten takarım, çoraplarımıda ustune cekerim hatta dısarıdan olursa pantolonda kayar diye düşümüyorum.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Redmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 500
    Hep dışarıya takıyorum dizlikleri, daha güvenli olur diye bir defa içeri taktım ama çok rahatsız oldu, pantolondan da olabilir, ayrıca durduğum zaman çıkartmak istiyorum bir yerde otururken, en temizi pantolonla tümleşik birşey kullanmak sanırım.

__sArSıLmAz__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cbr 650F
    arkadaşlar bu dizlik konusu önemli bir konudur o yüzden bilip bilmeden pantolonun dışından takılır diyen arkadaşlar lütfen insanları yanlış yönlendirmeyin.
    Dizlik pantolonun içine takılır giyilir
    pantolonun dışından takıldığında yerle ilk temasta dizinizden kayar veya döner yani görevini yapamaz.
    Her asker yeşil bereli olamaz

Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Motor camiasından olmayanlar olaya gülebilir ama motor süren bir çok kişi de dizliğin nasıl kullanılması gerektiğini bilmiyor(bu başlıkta görüldüğü üzere)

Alıntı yasdal adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bir motosiklet pantolonu, altından da dizlik giyiyorum. Yandan tam olarak açılan fermuarlı pantolonlardan. Pantolonun kendi diz korumasını çıkardım. Dıştan giydiğiniz dizliğe durduğunuz yerde parmağınızı takın ve arkaya doğru çevirmeye çalışın, veya üstünden elinizle ayağınıza doğru ittirin, ne kadar kolay dönüyor veya bacağınızda hareket ediyor göreceksiniz. Yere düşüp sürüklenmeye başladığınız ilk saniyede bacağınızdan sıyrılıp gidecek demektir bu. İlk darbeyi oradan alırsanız ancak o darbeyi karşılar. İlk sürüklenmede çıkıp gider bacağınızdan. Nasıl görünüyor, komik mi değil mi diye düşünmek en son akla gelecek şey olmalı.
    Aa aynı ben Gayet yeterli bir açıklama diye düşünüyorum. Mümkünse içeriden giyilmesini tavsiye ederim sadece. Kazasız sürüşler
    #sürenadam

anaconda84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial Z-One S 180
    Alıntı erro adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bence dışardan olmalı, görünüş açısından bile öyle daha güzel, her ne kadar bol pantolon giyseniz bile bacaklar protez gibi durur diye düşünüyorum...

müdür ayrıca örnek foto vermek için kaskı ve montu niye giydin onu anlamadım ve gülesim geldi birden...çok yaşa...
    valla hocam dizlikleri göstermek için çekmedim resimleri aslında profil resmi filan için çektim faceye filan koyarım diye :D ama böyle bir tepki hiç beklemiyordum
    bu arada herkesin değerli düşünceleri için ayrı ayı teşekkür ederim. çok sağolun
    TAKARIM KASKIMI GİYERİM MONTUMU VERİRİM GAZIMI ALIRIM YOLUMU

saffet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    Arkadaşım banada sorarsan dizlikler pantolonun iç kısmında olmalı tavsiye ederim.

Motosikleti
    Mondial Z-One S 180
    bugün pantolonun altından kullandım sabah işe gelirken altımda içlik olduğu için midir bilmiyorum ama sanki bazen kayıyır gibi bir hisse kapılıyordum belki de daha ilk kez kullanıyorum alışamadım ondadır

ozrace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    = Kawasaki KLE 500
    dizliği içe takmanın hiç bir esprisi yok.çünkü kaza anında dizinize japon yapıştırıcısıyla yapıştırmadığınız veya koli bandıyla komple sıkı sıkıya sarıp yapıştırmadığınız sürece ister içte olsun ister dışta,sürtünme anında kayma olasılığı çok yüksektir.bence önemli olan ilk darbeyi önlemesi ve diz kapağının kırılmaya karşı önlenmesidir....üstelik içe takılan dizlik bacak hareketlerini kısıtlayacağını ve pantolona zarar vereceğini düşünüyorum.şahsen benim kullandığım mafsallı dizliği pantolonun içine sığacağını bile sanmıyorum.yine kendi tecrübemden söylemek isterimki ben yağmurluğumu(xxl) dizliğin üzerine giydiğimde bile baya zorlanıyordum
    ASİYİZ BİZ MOTORCUYUZ....

yasdal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Triumph 1200 Jawa Classic /1971 ve E-bike sukutır
    Alıntı ozrace adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dizliği içe takmanın hiç bir esprisi yok.çünkü kaza anında dizinize japon yapıştırıcısıyla yapıştırmadığınız veya koli bandıyla komple sıkı sıkıya sarıp yapıştırmadığınız sürece ister içte olsun ister dışta,sürtünme anında kayma olasılığı çok yüksektir.bence önemli olan ilk darbeyi önlemesi ve diz kapağının kırılmaya karşı önlenmesidir....üstelik içe takılan dizlik bacak hareketlerini kısıtlayacağını ve pantolona zarar vereceğini düşünüyorum.şahsen benim kullandığım mafsallı dizliği pantolonun içine sığacağını bile sanmıyorum.yine kendi tecrübemden söylemek isterimki ben yağmurluğumu(xxl) dizliğin üzerine giydiğimde bile baya zorlanıyordum
    Dizliğiniz fazla kaba zannediyorum. Daha ince yapılı ve işlevsel dizlikler var piyasada. Dizliğin alt kısmı motosiklet çizmesinin içine girdiğinden sürüklenme anında oradan aşağı kayması çok zor ihtimal. Motosiklet çizmesi de rahat bir şey değil derseniz, orası öyle ama giymek zorundayız. Motosiklet de otomobilden daha rahatsız ama kullanıyoruz işte. Açıkçası en iyi pantolonlarda dahi dizliğim kadar iyi bir korumaya rastlayamadım. O yüzden pantolonun kendi korumasını çıkarıp dizlik ile daha rahat ediyorum. İki koruma üst üste olunca yürümek zor oluyor tabi.
    Gökhan YAŞDAL

Motosikleti
    Mondial Z-One S 180
    herkese ilgilendiği için çok teşekkür ederim. nasipse son olarak ( daha eksiğim varsa lütfen söyleyin) eldivenlerimi alacağım. içim bir nebze olsun daha rahat olacak motor sürerken. şu anda normal bir deri eldiven kullanıyorum.

Alıntı Atahualpa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Her daim içten takarım bana göre daha güvenli böylesi ve acaip rahatım. Tüm gün bunlarla dolaştığımda olur. Tabi dizlikten dizliğe fark eder. Ben Dainese Knee V kullanıyorum. Ergonomi harikası bana göre.
    Ben zandona dizlik kullanıyorum, sağ dizliğin bağları gevşek oluyor bir türlü sıkamıyorum. Bu nedenle pantolonun içine giyiyordum. Mart ayında yaptığım kazada virajda 5-6 metre sürüklendim, dizlikler yerinden bile oynamamıştı. Dışına taksaydım belkide dizlik yerinden çıkıp hastahanelik olacaktım.
    Yani sana tavsiyem dizliği hep pantolonun içine giymen.

Motosikleti
    Mondial Z-One S 180
    herkese yardımları için çok teşekkür ederim bende pantolonun altından giyiyorum herkesin dediği gibi bana da mantıklı geldi. Allah korusun bir kaza anında dışardan takıldığı taktirde çıkması söz konusu olabilir ilk darbeden sonra.

sarıdev - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf 150
    Koruma ekipmanları konusunda bu derece detaylı açıklamalar görmek hoşuma gidiyor zira millet bu havada kask bile takmazken.Adamın yüzü şekilden şekile girmiş soğuktan ama hala dip gaz gidiyo e-5 te.Neyse konuya dönelim bende korumalı pantolon var ama diz korumaları diz kapağımın aşağısında kalıyo yani kaza anında bi işe yarayacağını sanmıyorum şimdi benim sorum pantolonunda korumalarını çıkarmadan ekstra dizlik taksam olur mu?
    Akilzsizlar hirsizlarin en zararlilaridir: Zamaninizi ve nesenizi çalarlar.

Raphae1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Er6-F-Cbf 1000+YBR 125, gts250-cbf150-600rr-mt07
    Alıntı __sArSıLmAz__ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar bu dizlik konusu önemli bir konudur o yüzden bilip bilmeden pantolonun dışından takılır diyen arkadaşlar lütfen insanları yanlış yönlendirmeyin.
    Dizlik pantolonun içine takılır giyilir
    pantolonun dışından takıldığında yerle ilk temasta dizinizden kayar veya döner yani görevini yapamaz.
    sanki biraz fazla emin ve iddalı olmuş?

Alıntı ozrace adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aynen katılıyorum . eğer dizlik kayacaksa içerdede dışarda da kayar.
    dıştan giymenin + ları ise
    -giyip çıkarması rahat olur
    -toz pislik çamur ,yağmur vs. pantalonunuza bulaşmaz.
    Ayrıca ,(bilmeyenler için) eğer dizlik bağlarınızı çapraz bağlarsanız hem daha rahat edersiniz hemde kaymayı(özellikler yürürken)önlersiniz...
    ARTİSTLİĞİN SONU FİGÜRANLIKTIR...

Motosikleti
    Mondial Z-One S 180
    Alıntı sarıdev adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    şimdi benim sorum pantolonunda korumalarını çıkarmadan ekstra dizlik taksam olur mu?
    olabilir hocam ama birde şöyle dşünmek lazım Allah korusun bir kaza anında pantolunun kendi dizlikleri diz kapağınızdan aşağıda kaldığı için ilk darbeyi oradan yediğiniz taktirde kırık oluşabilir yani size zarar verebilir. şahsi düşüncem bu yöndedir mantıken düşündüğümüz zaman böyle olur diye düşünüyorum.saygılarımla

acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cawa
    Arkadaşlar takmışsınız kaymasına.
    Kaza anında adamın kıçından pantolonu çıkıyor siz dizlik kayarmı kaymazmı peşindesiniz.

İlk darbenin hasarını önlemektir aslın amaç. O anda dizinizde olsunda sonrası çokta sorun değil. En büyük hasarda ilk darbede alınır.

Ben yıllardır dizlik kullanırım. Bir kere içten taktım ondada ufacık bir düşmede pantolonum parçalandı. Oda ilk ve son oldu. Hep dıştan takarım.
    war3z bunu beğendi.
    Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.

Atahualpa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RR 250E-9
    Alıntı seza35 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben zandona dizlik kullanıyorum, sağ dizliğin bağları gevşek oluyor bir türlü sıkamıyorum. Bu nedenle pantolonun içine giyiyordum. Mart ayında yaptığım kazada virajda 5-6 metre sürüklendim, dizlikler yerinden bile oynamamıştı. Dışına taksaydım belkide dizlik yerinden çıkıp hastahanelik olacaktım.
    Yani sana tavsiyem dizliği hep pantolonun içine giymen.
    Tamam işte ben de öyle yapıyorum zaten Aynı şeyi söylüyoruz
    YOU WILL NEVER WALK ALONE

samet10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xmax 400
    güvenlik açısından içten olması çok çok daha mantıklı

Motosikleti
    Mondial Z-One S 180
    içerden daha iyi oluyor gerçi biraz pantolonu geriyor birde işyrinde dizlikleri çıkarmam için pantolonun paçalarını baya bir sıyırmam gerekiyor :D

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)