Her gün kelle koltukta araç kullanmak bir yaşam biçimi olmuş artık...
Her gün kelle koltukta araç kullanmak bir yaşam biçimi olmuş artık...
I'M BACK !!!
Arkadaşlar sapla saman iyice birbirine karışmış durumda Eralpt çok emek vererek güzel bir çalışma yapmış ve bunu burada bizimle paylaşmış. Hem yaptığı işi beğendim hemde verdiği emek için teşekkür ederim. Ancak yapılan işin detaylarında bazı hatalar olduğunu da kabul etmek lazım. Bu tür denemeleri (şehir içi kullanım konforu vb. gibi şeylerden bahsetmiyorum.) özellikle hız ile ilgili olanları mümkünse trafiğe kapalı alanlarda yada en kötü ihtimalle çok seyrek araç ve yaya trafiği olan alanlarda yapmakta fayda var.
Ve topicteki derin ve akira'nın yaptığı son derece seviyeli eleştirilerde aşağı yukarı bu bilgiyi içeriyor. Bunu kalkıp 3 yaşında çocuklar gibi yok benim eğitimim şu ben daha iyi bilirim yok sen şöylesin gibi seviyesizce tartışmak yerine düşünceye saygı boyutunda ele almanız gerektiğini düşünüyorum. Ve tabiiki benim bu yazdıklarım hakkında hepiniz karşı düşüncelerinizi yazmakta özgürsünüz. Ama lütfen seviyenizi benden yüksek tutun.
Acı yoksa kazançta yok.
bir tarafta eralp hoca kendi zamanından çalıp insanlar yararlansın diye test yapmış, öbür tarafta derin isimli insan çıkmış türk motosiklet sitelerinde takribi olarak 5000 tanesini görebileceğimiz yüksek sürat videolarını pas geçip bu videodaki 160km/h'a takmış. şimdi derin, bunun nedeni popüler olmaya çalışman mıdır? neredeyse sen hariç herkes eralp hoca'yı tebrik ediyor, ve yine neredeyse sen hariç herkes senin bu anlamama inadına ve sergilediğin düşük seviye belirtisi kralcılığa bakıp "yahu bu darwin'in evrim teorisi doğruysa nasıl oluyor da günümüzde insanların evrimi daha zekiye hayatta kalma şansı verirken aradan böyleleri kaçıyor" diye monitöre boş gözlerle dalıp düşünüyor. neyse reklamın iyisi kötüsü olamaz.
motorum henüz yok, kısmetse çok yakın bir tarihte alacağım. arabadan tiksindiğim için ehliyet dahi almadım. ama ben bile yan koltuktan gözlemlediğim kadarıyla tem yolunda bir motosikletin 80 km/s'i geçmemesinin imkansız olduğunu biliyorum. geçmese de o motorcu bir kamyonun ön camına oyuncak garfield misali yapışır, o yoldaki ortalama kamyon hızı olan 100km/s ile yolculuğuna o şekilde devam eder.
hadi diyelim ki senin kızdığın şey 160km/s hız yapılmış olması yolda. bu kadar dert ettiysen içine atma, allah korusun miden delinir sinirden, gece rüyalarına girer uykun kaçar. git bir polise "abi aman bizim sitede birisi var tamamen iyi niyetle bir test sürüşü yapıp bunu yayınlamış, binlerce kişi de teşekkür etmiş, ama çok büyük bir suç işlemiş.. (burada kulağına eğil ki halktan birileri duymasın yoksa türkiye'de kaos ortamı oluşur) tem yolunda yüüzzalttmışşşş kilometre yapmış. evet yanlış duymadın yüzzaltmışşşşş basmış abi..." de. sonra o polisin ruh haline göre dalga geçmesi ile tekme atması arasında gidip gelecek tepkilerden hızlıca uzaklaşıp hayatına yeni bir yön vermen konusunda ciddi ciddi düşünmeye başla.
yani derin diyeceğim odur ki, tam olarak türkçe'ye çeviremediğim bir lafı vardır ingilizlerin senin de ingilizcen iyi bak tercüme falan yapmışsın, "get a life".. her gördüğün suç teşkil eden şeye atlamayıp bunu seçtiğin için samimiyetine inanmayı imkansız buluyorum. eralp hoca ile bir derdin varsa böyle kornerden bir açık bulmaya çalışacağına direkt söyle. popülerlik arıyorsan kolay yoldan insanlara sataşacağına sen de bu kadar yararlı bir şey yap, hem o zaman iyi bir popülerlik olur. laf ebeliği yapıp insanları çileden çıkartmaya, iş güç sahibi kişileri meşgul etmeye çalışarak bir yere varamazsın, tanınır ama sevilmezsin en fazla. eralp hoca ile sadece 1 saat geçirdim 2-3 ay önce, forumlarda da bazıları gibi saçmalamadığı için çok az yazısını okudum, ama bu kadar az kaynak ile 2 insan arasındaki seviye farkının bu kadar açıkça ortaya çıkabileceğini hiç tahmin etmemiştim.
sunduğun diğer argümanları cevap verilecek seviyede bulmadığımdan onlara değinmiyorum bile. fakat şunu bil ki bir ortamda "avrupa'da bunu yapamazsın, amerika'da bunun için özel yollar var, almanya'da geğirene aferim osurana bravo derlermiş" şeklinde kaynak göstermeden 2 örnek ile konuşan insanlar genellikle umursanmaz.
ilk mesajımın böyle olmasını istemezdim ama dayanamadım. iyi günler dilerim herkese.
petitfalcon olaya çok iyi yaklaşmış .....
tamath
merak etme onlarada yazıyoruz yuh yazıklar olsun diye....5000 tanesini görebileceğimiz yüksek sürat videolarını pas geçip bu videodaki 160km/h'a takmış.
[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]
Eralpt hocama yaptığı test için tekrar teşekkür ediyorum.
Tamam gayet hoş bir çalışma olmuş ama, bizim burada tartışmakta olduğumuz konu ;hocamız neden test yaptı değil, eğitmen sıfatına sahip birisinin niçin test yaparken trafik kurallarını çiğnediğidir.Bu iş için çok uğraşmış olması onu trafik kurallarının üzerine çıkarmaz.
Tem otoyolunda 80 km/s i geçmemesi imkansız yazmışsın videoyu tekrar izlersen (gerçi video kaldırılmış ama) sağda defalarca, refüjde ise bir defa durduğunu görürsün. Hocamız henüz kimsenin kamyonuna yazdığın gibi garfield olmadı, ama olabilirdi de.tamath adlı üyeden alıntı
Bu öğretici tartışmanın seviyesini düşürmeyen arkadaşlara teşekkür ederim
durabilir elbette, demek istediğim bütün yolu hız kurallarına uyarak maksimum 80 km/s ile gitmesinin çok daha riskli ve yanlış olduğu.
Tabi ki 80km/s ile gitmek te riskli olabilir ,ancak karşılaştırmak gerekirse bence akan trafik içerisinde 0-100, max hız,sağdan geçme yapmaktan daha güvenlidir. En azından trafikteki diğer sürücüler tafafından daha tahmin edilebilir bir sürüş olur.
(Yanlış anlaşılmasın, polemik olsun diye yazmıyorum. hatta chat olsa hiç bulaşmazdım ancak bu sayfalar yıllarca sabit kalacak ve yüzlerce belki de binlerce kişi tarafından okunacağı için ,insanların deneyimli kişilerin trafik kurallarını çiğneyebileceği gibi bir izlenim edinmesine gönlüm elvermedi)
Sevgili tamath,tamath adlı üyeden alıntı
Benim hiç bir şeye kızdığım falan yok. Bu kadar mesajdan sonra demek ki hiçbir şey anlatamamışım ben. Bunun, kızmak, sevmek gibi kişisel duygularla ilgisi yok. Başından beri tek derdim yapılanın, üzerinde tartışmanın bile mümkün olmadığı bir yanlış olduğunu hatırlatmak ve başkaları tarafından yapılmaması dileğimi Motosiklet.net üyeleri ile paylaşmaktı.
Sadece bana yukarıdaki satırları yazmak için mi üye oldun siteye? Eğer öyleyse bu nasıl bir nefrettir? Hiç olmazsa bir tanışma başlığı açsaydın önce de sana "hoşgeldin" diyebilseydik.
I'M BACK !!!
evet tanımadığım birisinin yazılarını okuyup kendisinden "nefret" edeceğimi 3 ay önce rüyamda görüp bu siteye üye olmuştum. tanışma başlıklarını anlamsız buluyorum, bugüne kadar da yazacak bir şeyim yoktu genellikle okumakla yetiniyordum.
kızmak kelimesini başka bir şekilde yorumlarsan da ısınmak anlamına geliyor, buradan da "ben bir şeye kızmıyorum, x yapıyorum (ki burada x kendini haklı çıkartmak için yapıyor gibi görünmen gereken şey oluyor)" diyebilir, böylece esas amacın olmadığı çok açık olan ama senin inatla her mesajında tekrarlayıp insanları inandırmaya çalıştığın sözde amacını bir mesajında daha gözler önüne serebilirsin. gerçekten yapılanın yanlış olduğunu düşündüğünü belirtmek ve bunu diğer üyelerle paylaşmak isteseydin izleyeceğin yol bu olmazdı. böyle bir başlık açıp çocuk inadıyla bütün yazılanlara cevap vermek, eralp hoca'nın kanımca evliya sabrı ile yaptığı açıklamaları umursamadan "yanlış da yanlış" demek senin bahsettiğin o iyi niyetli davranış tanımına uymuyor.
bu başlığı derin açmadı hyosung gt250r başlığında konu dışına çıkıldı ve ben bu konu dışına çıkan mesajları alıp bu başlıkta topladım diğer başlık dağılmasın diyeböyle bir başlık açıp çocuk inadıyla bütün yazılanlara cevap vermek, eralp hoca'nın kanımca evliya sabrı ile yaptığı açıklamaları umursamadan "yanlış da yanlış" demek senin bahsettiğin o iyi niyetli davranış tanımına uymuyor.
[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]
Ortada haklı çıkılcak bir şey yok, doğru ve yanlış var. Bu forumda benim savunduğum "doğru"nun karşıtının doğru olduğu kabul edilebilirse dünya düzeni değişir. Orman kanunları hüküm sürer.tamath adlı üyeden alıntı
I'M BACK !!!
senin savunduğun "doğru"nun karşıtı doğru olarak kabul edilirse trafik kuralları değişir, böylece devlete ve kanunlara insanların güvensizliği yokolur. bunu uzun uzun anlatırım eğer istersen ama durum bu. yani dünya düzeni olmasa da türkiye'nin düzeni değişir, büyük bir kalkınma olur.
Evet. Oto tamir,yedek parça,hastane,cenaze hizmetleri konusunda baya bi kalkınırız.tamath adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar bu kadar tartışma 160km/h için mi yaa? Bugün en dandik arabada bile 180km/h kadran varken bunu tartışmak gereksiz bence. 1.viteste 150km/h yapan 1000RR sahibi olarak benim hiç konuşmamam lazım o zaman. Madem 160km/h çok yüksek bir sürat, o zaman neden motosikletlerde hız sınırlaması yok? 300km/h sürate kadar çıkabiliyorsunuz bu motorlarla. Kimse de "bu hızı sadece trafiğe kapalı alanlarda yapacaksınız haa" diye kağıt imzalatmıyor motoru alırken. Yanlış anlamayın çıkarım trafiğe basarım 300 demiyorum ama uygun şartlarda da limitleri biraz geçmek güzel olabilir. Yoksa 160km/h altında gideceksem neden 1000RR kullanayım ki?
Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.
Yahu yazmayım yazmayım diyorum ama.. Şu şehirde test yapılmaz diyen arkadaşlar, trafiksiz yerde kullan diyenler, tamam size hak veriyorum ama.. Max sürate çıkılabilecek trafiksiz alan nerede istanbulda acaba? Biri söylesin, bundan sonraki testleri orada yapacağım. İstanbul Park ya da Körfez pisti demeyin, derseniz, günlük bilmemkaçyüz $ kirayı ödemeyi de kabul ediyorsunuz demektir. Herkes Avrupa ABD deyip duruyor. Oradaki imkanlarla buradaki imkanlar bir mi arkadaşlar? Sanki elimizde bir sürü para var, test için pist kiralayacagız, track day yapacagız da test yazısı yazacağız. Trafikte gitme, emniyet şeridinde durma, 0-100 orda mı denenir.. eee yer gösterin o zaman? Konuşmak kolay ama bize icraat lazım arkadaşlar. Nerdeyse bir firma ilk defa bir motoru al istedigin gibi test et yorumlarını da yaz diyor. Motor 20 gündür bende üstelik benzinini de şirket veriyor. Sizce diğer firmalar bunu yapacak mı? Yoksa arkadaştan eşten dosttan mı alıp bakacağız bu makinelere? İnsanlar alacağı motoru bilmeden, şans eseri alıyor. Yine bu sene katalogdan tonla motor satıldı. İnsanlar resmine teknik bilgilere bakıp aldılar.. Herkesin beklentisi farklı. Düşünülmeyen birşey var, katalogdan secip aldıgı motorun oturma pozisyonu adamı mutlu edecek mi, sesi mutlu edecek mi, vites oranlarını sevecek mi, debiryajı vites gecişleri fren hissiyatı hoşuna gidecek mi? Bunlar hiç düşünülmeden direk fotoya bakıp alınıyo motorlar. Motosiklet işi hobi işi. İlk defa onunla karşılaştığında ondan alacagın poztifi enerji en önemli şey. Sonra 3-5 bin km de satılık motosiklet kaynıyor ortalık. Madem bu kadar ABD avrupa denilip duruluyor neden 20 bin oldu mu bu motor eskidi satamam korkusuna kapılıp elden çıkartılmaya çalışılıyor güzelim motorlar. Avrupada 80 li yılların motorlarına hala çiçek gibi biniliyor. Burda 2000 modele eski deniyor. 99 model motor için gecmiş asırdan motor alınır mı diye yorum yapan bir ton adam var. Birazcık olsun konuşmak yerine gerçekleri görmeyi düşünsek diyorum. Kendi adıma eminimki, bu testin içeriğindeki bilgiler + ve - yönleri ile bu motoru alıp 3-5 bin km kullanan insanların çoğundan çıkmaz. Bundan sonra her ay bir motosikleti bu şekilde kapsamlı olarak test edeceğim. Ama bu kadar tepki gelecekse söyleyin burada yayınlamayayım. Başka sitelerden görebilirsiniz.
Eralp TEREM
motogiyim.com
motoregitim.com
böyle bir mantık yani daha diyecek bişi yok istanbulda böle bir yer yok nasıl bir bahanedir ya ...
bide buna yorum yapmayın deniyo ...
motoru test edecek firma eğer test işini ciddiye alıyosa zaten o pisti kiralar bu kadar basit ...herkes bu sürati yapıyoda bir özür değildir tespit edilmiş hız kurallarını çiğneyen insanların hepsine lafım yaptığınız kazadan tek zararlı çıkacak siz değilsiniz karşıdaki araçlarada aynı derecede zarar vereceksiniz kurallara uyan insanlara şirket bana motoru al test et dedi bahanesi ile vereceğiniz zararı hiç düşündünüzmü şirketmi verecek bu zararın faturasını bu şirket yanılmnıyosam GLOBAL bu şirketi oturup düşünmeye davet ediyorum yarın bu arkadaş bi,r kaza yapsa ve bu kaza ölümle sonuçlansa ne diyecekler onuda çok merak ediyorum
yazma tabii, bak bana da yazdırdın hem de. Şimdi gelir nasıl olsa "güzel ve anlamlı" bir cevap...eralpt adlı üyeden alıntı
Gelen tepki belli, 3 kişi ettiler.eralpt adlı üyeden alıntı
Ancak bir de moderatör var ve ne de olsa birkaç sayfa önce sitenin resmi görüşünü bildirdi. Ancak çok merak ediyorum, Skullhunter bu konuda ne düşünüyor ?
Konu ile ilgili olarak şu topikteki yazımı okuyabilirsin.
http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=9823
Önemli olan, sadece yazarken veya konuşurken değil, hergün hayatı yaşarken adam olabilmektir.
bu bir örnek tam üç kişi hayatını kaybetmiş bu kazada arabayı kullanan yanında oturan ve motoru kullanan
hata arabada gibi motorun vurma şeklinden ama işte sonuç
Sevgili BBRR hala neden bahsettiğimi anlamamakta direniyorsunuz. Artık diyecek birşeyim bu kadar çok anlatmakla da anlaşılamadıysam niye ugraşıyorumki? Kusura bakmayın ama eger kaza yaparsam bu benim problemim GLOBAL ile ne ilgisi olabilir. O zaman kaza yapan herkes kullandığı motorun firmasına dava acsın "200+ süratle giden bu motoru neden bu ülkeye soktunuz neden bana sattınız bu motoru diye.. Zaten her allahın kulu süper iyi motosiklet kullanıyor burada, kimse 90-100 km nin üzerine çıkmıyor.. Tekrar ve son kez üzerine basarak söylüyorum lütfen idrak ediniz: Bu videoları forum kullanıcıları istedi ben koymak istemedim ama objektif olmamakla suclandım, şimdi koydum bu sefer de koydugum için suclandım Bu ne perhiz ne lahana turşusu? Motosiklet camiası adına iyi birşey yol gösterici karar vermede etken olabilecek + ları ve - leri ile tamamen tarafsız bir iş yapmaya çalışıyorum özel hayatımdan ve iş hayatımdan vakit ayırıp, ama bu kadar da köstek olunmaz. Nasıl bu kadar sabit fikirli olabiliyorsunuz?
Yukardaki yazıdan anladığım kadarıyla GLOBAL pisti kiralasın diyorsunuz? Adamlar motoru verdiler, benzini verdiler.. Daha ne yapsınlar?? Gidin Yamaha'ya Honda' ya da söyleyin bakalım ne cevap verecekler?
"Öyle şey mi olur kardeşim ne testi ne sürüşü bir de motor sizde kalacak eee başka derdiniz var mı diyecekler." BEn üstteki postumda "gercekleri görmeye davet ediyorum" diyorum siz ne yazıyorsunuz.
Barış bey size daha fazla anlatmaya çalışmayacağım. Siz burda bunları söyleyebilirken, 600 CC motosikletle başlanabileceğine dair bir "başlangıç cc si aldatmacası" diye topic actıgınızı ve bunun da çok yanlış olduğunu söyleyenlere de çıkışmıştınz. Oysa yanlış ve kötü bir topicti. Baktım kabul etmiyorsunuz takip etmeyi de bıraktım o topici zaten. Siz burda GLOBAL i sorumlu tutmaya çalışırken, sizin actığınız ve yanlış düşüncelerle yazdıgınız yazı yüzünden gaza gelip gidip "ya internette yazmışlar, ille 125 gerekmiyormuş 600 de oluyormuş" diye adamın deneyim ve fiziksel özelliklerine uymayan bir motosiklet alıp kaza yaparsa kendinizi sorumlu hissetmeyecek misiniz? Vicdan yok mu hiç? Adam gelip kırık ayak-kol ile "ya buyuk motor aldım zaptedemedim, kaza yaptım ben yaptım siz yapmayın" derse hiç mi vicdanınız sızlamayacak?
17 yıllık aktif motosiklet tecrübeme dayanarak söylüyorumki sizin actıgınız başlangıç cc si topici benim videolarımdan kat ve kat daha tehlikeli idi. Çuvaldızı kendinize batırın biraz.
BBRR lütfen aşağıdaki alıntıları iyice okuyun. Göz ucuyla üzerinden gecmeyin. Ne demek istediğimi ve neden bu kadar çaba sarfettiğimi anlayacaksınız.
Bu yazılanlar haftalar önce yazıldı çizildi özellikle de kırımızı renkliyi okumanızı rica ediyorum.
eralp adlı üyeden alıntıybrracingteam adlı üyeden alıntıeralp adlı üyeden alıntıkocaday adlı üyeden alıntı.eralp adlı üyeden alıntı
Yukardaki yazılar motordelisinde ( http://www.motordelisi.com/modules.p...host&start=195) yazıldı.
Aynı şekilde kocaday yine bu forumda bazı videoları koymayacağım dediğim için burda da objektif değil filan gibi şeyler yazdı.
Sonra bir sürü PM geldi bana neden videoları ksiyorsun koymuyorsun diye. Normalde bunlar konmayacaktı zaten.
Eralp TEREM
motogiyim.com
motoregitim.com
http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=9682
Kusura bakmayın ,yine hatalı link olmuş.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)