Anket: Trafik kuralları...
- Katılımcı sayısı
- 58. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
-
Evrenseldir her zaman uyulmalıdır.
-
Kurallar çiğnenmek içindir.
-
Her yol ve durumun kendine özgü kuralları vardır.
-
Polis görmediği sürece kural mural yoktur arkadaş.
şehir içinde test sürüşü yapılır ....... mı ???
Reklamlar
-
Trafikte test yapılmaz diye bir kural yok. Tam tersi pek cok test motorun günlük kullanımdaki performansını test etmek icin trafikte test edilir. Geriye bir tek maksimum sürat ve trafik içindeki seyir tarzının tehlikeli olup olmadığı geliyor. Bu site üyeleri içinde motoru ya da arabası ile hız sınırını aşmayan kimse var mıdır acaba? Hız sınırı önemli ama tek başına bir kriter değil. Yurtdışında 120 km'lik bir sınırlamanın olduğu yerde 130km ile gidenle 230 km hızla gidenin alacağı ceza bile farklıdır (Türkiye'de de böyle olabilir ama emin değilim) Eralp kurallara %100 uymamış olabilir ama kendisini ya da başkalarını tehlikeye attığını düşünmüyorum. Bu çekim otobanda hız sınırlaması olmayan Almanya'da yapılsaydı hiç bir sorun olmayacakmıydı yani? Diyelim ki bu videolar dediğiniz gibi son derece agresif kullanım tarzı içeriyor. Bu durumda bile bunu seyredenlerin hemen gaza gelip motorlarında aynı şeyi deneyeceğini sanmıyorum. Uzun lafın kısası Eralpt arkadaşımız benim işe her gün işe gelirken araba kullanma tarzımdan çok daha güvenli bir sürüş yapmış. Üstelik sunmuş olduğu bilgi-video-resimler için çok uğraşıldığı da belli. Teşekkürler Eralpt
Because you are mine. I walk the line..
Reklamlar
-
Akira adlı üyeden alıntı
O video açılmadan önce şöyle bir yazı çıkıyor.
DISCLAIMER
This video dramatization was made using trained professional stunt riders. It does NOT depict real events. DO NOT attempt to perform the actions that are depicted in this video. It is NOT an advertisement, nor does it depict the capabilities of any KTM product. KTM does not endorse the actions shown in this video. This video is offered as entertainment only. KTM strongly discourages any use of its products in any way that is not legal or safe. If you attempt to perform any of the stunts or actions depicted in this video on public streets, you could be seriously injured or killed. Certainly you would be breaking the law, and KTM absolutely discourages all users of its products from ever operating illegally.
Türkçesi (kısaca)
Bu video profesyonel dublör sürücüler kullanılarak çekilmiştir. Gerçek olayları yansıtmamaktadır. Bu videoda gördüğünüz şeyleri gerçek hayatta gerçekleştirmeye çalışmayınız. Bu video sadece eğlence amaçlıdır. KTM güvensiz yada kanun dışı hiç bir şeyi desteklememektedir. Video da gördüğünüz hareketleri trafikte denerseniz yaralanabilir yada ölebilirsiniz. Bu durumda kesinlikle yasaları çiğnemiş olursunuz.
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Evet tercüme için her ikinizin de ellerine sağlık.
Bu uyarıdaki can calıcı kısım benim mavi yazı ile gösterdiğim kısım olan "It does NOT depict real events" " Bu gerçek olayları yansıtmamaktadır" Yani bu video tıpkı film gibi kurgudur. Zaten gerçek bir çekimi böyle sitelerine koysalar oralarda KTM nin dişini sökerler.
-
Süper Moderatör (BBRR)
derin heheh ben tercüme etmiştim bee geç kaldın ....
[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]
-
Aynı zamanda yazmışız desene...
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Dağılııın. Önce ben buldum getirdim
-
derin, sen çok boş bir adamsın.takdir edeceğine köstek oluyorsun bıdı bıdı yapıyorsun.
-
Barış, bu arada başlıktaki "yapılırmı" nın "mı" sını ayrı yazabilir misin. Başlığı ben açmışım gibi görünüyor, bana batar şimdi o "mı" eki.
Teşekkürler.
-
Süper Moderatör (BBRR)
Dağılııın. Önce ben buldum getirdim
bu ne be züürt tesellisi önce buldum yok kullanıma önce açmak var ....
Barış, bu arada başlıktaki "yapılırmı" nın "mı" sını ayrı yazabilir misin. Başlığı ben açmışım gibi görünüyor, bana batar şimdi o "mı" eki.
Yeterince açabilmişmiyim ????
[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]
-
namso adlı üyeden alıntı
derin, sen çok boş bir adamsın.takdir edeceğine köstek oluyorsun bıdı bıdı yapıyorsun.
Çok yapıcı ve düzeyli bir eleştiri olmuş. Teşekkürler.
Hatta bunu artık imza olarak kullanacağım.
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Hepiniz ingilizce biliyorsunuz diye çevirmekle uğraşmadım. Zaten ben çevirene kadar video konusu kapanırdı.
-
Süper Moderatör
Arkadaşlar burası bir forum, evet tartışabiliriz herkes aynı fikirde olmayabilir. Ama lütfen seviyeyi düşürmeyelim, hele hakaret hiç kabul edilir değil.
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
-
kişisel hakaret yazmayalım arkadaşlar, iğneli mesajlar yazın mesaj yerini bulur zaten
-
derin adlı üyeden alıntı
Sevgili Ledo,
KTM'li video zaten gerçek bir video değil bir film.
Pro'nun videoları trafiğe kapalı alan gibi görünüyor.
Ne tür insanlar Suç'u savunup destekleyebilirler. Bence eğitimli bir kişi bunu yapmaz.
Saygılar
Yazılan birçok soruya cevap verilmedi. Birçoğunada laf kalabalığı ve demagoji ile cevap verildiğinden, ben de artık devam etmeyeceğim.
Bu kadar yazmak beni yoruyor. Bir sürü şey yazıyoruz, tak - bir kelime oyunu, tamam. Eğer illa da son sözü söylemek istiyorsan, yaz buna da bir cevap. Olsun bitsin kapansın bu konu. Benim "laf ebeliği" yapmak gibi bir derdim yok
Yalnız eğitimimi merak etmişsin, cevap veriyim.
Almanca İngilizce anadilim gibi konuşurum. Az da rusça...
İnşaat Yüksek Mühendisiyim. Bugüne kadar 20 den fazla makalem yayınlandı ve birçok seminere ve televizyonda açıkoturuma konuşmacı olarak katıldım.
Halen yıl içerisinde birçok üniversite ve enstitü de davet üzerine ders veriyorum.
Yukarıda belirttiğim gibi İnşaat Yüksek Mühendisiyim ancak lisans eğitimim esnasında "Yol" kısmını tercih ettiğimden, Kara ve Demiryolu Mühendisi, Trafik üzerine de bugün hala kullanılan sinyalizasyon metodu üzerine ilk çalışma olarak kabul edilen bir tez yazdığımdan, "Trafik Mühendisi" ünvanlarını da kullanma hakkına sahibim.
Daha fazla devam etmeme gerek yok, işte sana "suç" u savunan bir insanın profili.....
Bir tane de özlü söz :Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin karşındakinin anlayabileceği kadardır.
Önemli olan, sadece yazarken veya konuşurken değil, hergün hayatı yaşarken adam olabilmektir.
-
Biraz geç kalmışım, ama ben de fikrimi belirteyim:
Öncelikle eralpt, emeğin için teşekkürler.
Maalesef kuralların uygulanmamak için konulduğu bir ülkede yaşıyoruz. Haftasonu Anadolu yakasında köprü bağlantı yolunda trafiğin akışına uyabilmek için 155km/s yapmak zorunda kaldım, o hızda bile sollandım. 160km/s TEM için çok sıradan bir hız.
Otomobiller bakımlı oldukları sürece şehirdışında 90, otoyolda 120km/s hız limiti çok saçma. Bence şehirdışında 120, otoyolda 160km/s civarı limitler olmalı. Almanya'da Autobahn'da limit olmaması kazaları arttırmıyor.
Motosiklete 70/100 km/s limit koymak saçmalıktan başka bir şey değil. Tahminimce otoyolda 100'le gitmek 200+ hızla gitmekten çok daha riskli olmalı, otomobille bile 120km/s altında kamyonlar tehditken motosikletle o hızda gitmek büyük risk olur.
-
Ya olmaz şimdi ama birisi bir laf etti diye ben neden video'dan mahrum kalayim ki. Bende izlemek istiyorum. link verin arkadaşlar.
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)
-
ledo adlı üyeden alıntı
Bir tane de özlü söz :Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin karşındakinin anlayabileceği kadardır.
Ne tesadüftür ki aynı dertten şikayetçiyiz.
Ben Eğitimini merak etmiş değildim. Zaten sen de "öğrenim"inden bahsetmişsin.
Sevgiler, Saygılar
-
Ya mesele nerde kaç hızla gittiğin değil nasıl gittiğin önemli. Mahalle içinde 20 ile gitmek var 100 ile gitmek var. otobanda 40 ile gitmenin faydadan çok zararı vardır. Önemli olan traifğin akışına uygun hareket etmektir. Yani 80 ile giden bir tafikte sağdan 30 ile gidersen aptalın biri gelir arkadan girer sana. Nitekim ülkemizdeki çoğu trafik kazası buna benzerdir. Yalnış süren insan görmek istersen motorcudan çok araba kullanıcı çıkar karşına. Arabalar çok daha tehlikeli.
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)
-
arkadaşlar, herkes haklı. ben de haklıyım. kaç sayfadır motor ile ilgili yeni bir gelişme var mı diye okuyorum. bir gelişme yok. bu gidişle de olmayacak zaten.
bu sayede ben de bu fikir beyan etme işine dahil oldum. bu yazılanlar tek teker arif bey için de yazılmıştı. "niye caddede gösteri yaptın, niye trafikte motorun önünü kaldırdın, sen gençlere kötü örnek oldun" vs. vs. diye
şimdi, eralpt bey ve benzeri deneyimli kişiler artık bizimle sürüş izlenimlerini paylaşmaz ise ne olacak. biz kaybederiz. sonuçta bunu birilerinin yapması gerek. bir motor hakkında sayfalarca yazı okuyoruz ki.. birileri bir deneyim paylaşsın bir fikir sunsun diye.. neticede ciddi anlamda bir bilgi gelmeyebiliyor. ondan sonra da bas bas bağırıyoruz ki "bu forumda tecrübeli biri yok muu" diye. olanlara da böyle ağır eleştiriler getirirsek.. işte sonuç böyle olur. 6 sayfa boyunca "niye trafikte sürdün".
kimse kusura bakmasın. bu işler eralpt beyin ve polisin sorunu. beni bunlar ilgilendirmez. ben motor hakkında bilgiye bakarım. ama nerde şimdi bilgi.. YOOOKKK. ben de böyle düşünüyorum.
-
Ben her gun sehirler arasi yolda minibusle 150 km gidip geliyorum. Kamyon,otobus bunlarin cogu hiz limitlerine uymuyor.Cunku takograflari ayarli.Yani 110 km ile gidiyorsa takograftaki hiz 88 km olarak gozukuyor .
Otomobillerin zaten pek azi 90 km hiz limitine uyuyor.
En iyisi : makinenin dedigi gibi trafigin akisina uygun hizda gitmek en iyisi.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler