Sizin orada mangal yapmak suç mu
Bir öncek resimde kafa dörtgen boştu
Yoksa aranıyor musun? Diyecektim ..ki bu resim geldi
Dumurrr.. Bu resimdeki sen misin? Öyleysen parmağınla işaret ettiğin olay nedir? Yok uğur böceğini bölgenden uzaklaştırıyorsan o sırada orman yanıyor haberin olsun
Sigara içiş tarzında ürküttü kardeşim. Yazdım ama tedirginim yani
(kardeşim samimiyetine inanarak şaka yapıyorum, sürçü lisan var ise affına sığınırım. Syg.)
evet arkadaşlar bende bugün ybr mi sattım. alan kişi bir ögrenci ehliyetide yok. ama en kısa zamanda ehliyete başvuracakmış.
dün ben evde yokken anlayan bir arkadaşıyla gelmişler kardeşim göstermiş begenmişler. akşam eve geldigimde tekrar geldiler fiyat ve detayları konuştuk. az öncede paramı alıp satışını yaptım. temiz bir satış oldu. sigortasınıda ben yaptırdım.
motosiklet allah için muadillerine göre çok temizdi. fiyat olarakta 3000 liraya verdim. 09 ybr alan güle güle kullansın.
kesinlikle alıcıyı yanlış bilgilendirmedim. bu konuda içim rahat.
ne demişler
mal sahibi mülk sahibi hani bunun ilk sahibi.
NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE
İstihbaratımız sağlam, haberimiz var Sezer
Seni "olağan şüpheliler listesi"nden düştük. rahat ol
fotoyu çeken arkedeş görüyorya işte... bi sorun olmadı merak etmeyin...güzel yedik içtik s.....
ben halıyı düzlerken parmak o şekilde objektife yalanmış...
şunun gibi bişey olmuş...
http://imageshack.us/photo/my-images/822/01dq.jpg/
Çok büyüksün
İzninle resmi arşivliyorum, ileride kesinlikle picasso gibi parayı kırar
konu telef oldu
"laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."
her dediğine katılmakla beraber tabiki arada düzgün satıcılarda olacaktır, ki benim yaptığım tespitte sadece üçkağıt satıcıları kapsıyor.Şöyleki, örneğin 2006-2007 model scooter hariç uzun yola gidebilen 250cc ve üzeri motorlara baktığımızda genellikle 20-30 en fazla 50bin km leri görüyoruz.
Daha sonra 2000-2001 model aynı hacimdeki motorlara bakıyoruz, 5-6 yıl daha yaşlı olmalarına rağmen bu motorlar 50-60 bin km en fazla 70bin km düzeylerinde geziyorlar..(??!!)yani 5-6 yılda 20bin falan yapmışlar anca..
Ama en hazin kısım şimdi başlıyor, 95 - 2000 modellere bakıldığında km ler geri gitmeye başlıyor20-30 bin yıllardır garajda yatıyor..vs. vs..
yazık ya..anlamayan bi sürü kişide o km leri gerçek sanıp alıyorlar..
Bide şöyle bi yönelim ve pisikoloji sözkonusu bazı 2. el satıcılarda
5000-15000km /1-2 yaşında motor arayan kişi uzunca bir süre değerinde bir 2. el arayıp bulamayınca aradığı modelin 0'ını alıyor. 1-2 sezon kullanıp değerine satabilecekken kendisi alırken yaşadıklarına kızıp inadına 0 kmseine yakın fiyata uzunca bi süre satılıkta tutyor. Ve bu olay salgın hastalık gibi kendisinden sonra ilan verenlerinde uçuk fiyat konusunda sartlandırıyor.
Kimse kimseden geri kalmıyor zincirleme bir kimyasal reaksiyon gibi. Sonucunda herkez biribirinin vaktini boşa harcıyor...
2. sayfa iyiki açılmıyor, hakkınızda kötü kötü şeyler yazmıştım
aslında işin dogrusu şudur.
diyelim ki 27000 tl verip 0 km bir cbr 600rr aldınız.
kontagı çevirdiniz anda %15 deger kaybeder.
diyelim ki bu motoru aldıktan 6 ay sonra satışa çıkardınız 27000-4050(15%) 23000 lira istemeniz normaldir. ancak motosikletinizin sıfır tadında olması gerekir. yani 10 bin km altı çiziksiz ve orjinal olmak kaydıyla.
motosikletler ana deger kaybını 0 km tescilinden sonra yaşar. geriye kalan her yıl için %5 deger kaybeder.
yani 23000 e aldıgınız 2011 model bir ikinci el motosiklet 1 yaşına girdiginde yine aynı orjinalligini korunmuş ise 1150 tl daha deger kaybedecek ve satarken isteyeceginiz fiyat 21750 civarında olacaktır.
bu söylediklerim bir genellemedir. elbette bazı modeller daha fazla deger kaybeder.
son olarak motosiklet sezonluk bir araçtır genel anlamda. kışın fiyatlar nispeten düşer. ama bazı kişiler ısrarla yaz fiyatıyla satılık ilanı koyunca nasılsa satılırsa satılır satılmazsada binerim yazın satarım hesabı ile degerinden yüksek tutmaktadır fiyatı. haliyle motosikletini satmak isteyen gerçek satıcıda o fiyatı yüksek motor ile kendi motorunu mukayese ediyor ve benzer bir fiyat yazıyor sonrada motorum satılmadı diye kıvranıyor.
işin başka bir kötü yönü ise sahibinden.com haricinde elle tutulur bir motosiklet ilanı verebilecegimiz yerde yok.
NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)