Nasıl söyleyeyim bilmiyorum ki hocam, yazılanlara katılmıyor değilim. Yalnızca konu kadınlar olunca birden yazılanların akışı son derece cinsiyetçi bir mecraya kayıyor ve bu beni rahatsız ediyor. Yoksa bir insan grubunun arasına dalıp sinek ezer gibi üstlerinden nasıl geçilir? Aptal olmak, kendini bilmemek yetmez gibi geliyor bana, en ağır cezalara layık bunu yapan ama "aptallığı kadınlığındandır" demek rahatsız edici.
Türkiye, oturup ağlamak gereken olayların gündelik hayatın parçası olduğu, zor ve yıldırıcı bir ülke oldu. Bu yalnızca trafikte değil, her konuda böyle. Bir insanı 60 metre sürüklemek demişsin ya, ben Silivri'de bir insanı altına alıp Avcılar'da fark eden adam gördüm. İçkili filan da değildi. Tek sorunu moron olmak. Arabanın altından çıkarttıklarının insan olduğunu zor anladılar diyeyim sana... Ya da, Mecidiyeköy'de bu kazanın olduğu yere oldukça yakın bir yerde, tam önümdeki arabanın üzerine kamyon düştü. Şaka değil, arabanın üzerine kamyon düştü!
Eğer yarışlara katılmayacaksanız, araç kullanmak yetenek işi değildir. Aracı kullanmayı iyice öğrendiğinden emin olmadan ehliyet verilmezse ve trafik kurallarına uymak forse edilirse trafik güvenli hale gelir. Aksi taktirde tüm kadınların elinden araç kullanma yetkilerini alsanızda trafikteki ölümler yılda 1 kişi bile azalmaz...
Ben daha uzun uzun yazarım da, Acayübüm zaten özeti geçmiş...