http://www.sabah.com.tr/Yasam/2011/1...a-534576166905
Bugün görüntülerini haberlerde izlediğim sonu motosikletli gencin ölümüyle biten kaza diyemiyorum, hayvanlık. 21 yaşında üniversite öğrencisini öldürmüş adam. Altın Elbiseli Adam'ın programına çıkmıştı bir kere taksiciler bir tanesi "motorcular zaten sinek gibi" demişti. başka insanların hayatı bunun gibi adamlar için bu kadar önemli; sinek kadar.
arkadaş trafik, içinde başka insanların bulunduğu kocaman bir sistem. ayı gibi nasıl sinyal vermeden araba kullanabiliyorsunuz anlamıyorum. senin döneceğini diğer sürücüler nereden bilecek? yolda şeritten şeride dolanan sürücü varsayıyor ki kendisi dışında herkes sabit süratle dümdüz yola devam etmek zorunda. başkası ne yapıyor, kendisi yapmayı planladığı şeyi diğerlerine anlatmak gibi bir zorunluluktan münezzeh. kafasına göre sola dönsün, kafasına göre sağa.
motorcular da az değil anacığım. kaskı kafana takke giyer gibi tak, kelleyi koltuğa al gez. iş mi bu!? anadolu'da zaten kask giymek binde bir. sinyal veren motorcu oranı sinyal veren otomobil şoförü oranından azdır.
bugün bir başka haber vardı manisa'da kırmızı da geçen yayalara ceza kesmişler 66 tl. aman ne güzel. e o aynaları sökülmüş motosikletleri ne yapacaksınız manisa'daki? onları toplamak için kırmızı da geçmelerini mi bekleyeceksiniz. yahu memleketin nerdeyse bütün motorları aynasız adam yayaya ceza kesme peşinde. hepsini geçtim, motorcu kardeşim aynasız motorla çektiği resmi siteye koymuş. "ben aynası olandan daha dikkatli kullanıyorum" diye savunuyor! zaten diğer sürücüler motorcular için ölümcül teditken bir de kendini ayrıca tehlikeye atmayı anlamak gerçekten güç.
ben motorlar hakkında sadece kitap okuyan ve video izleyen bir adam olduğum ve hiç kullanmadığım için ayırt edemiyorum ve sormak istiyorum. bu videosunu gördüğümüz kazada vefat eden kardeşim kendini kurtarabilir miydi yoksa elden gelen bir şey olmaz mıydı?