Bitmek bilmeyen lpg tartışması devam ediyor.Aynı şeyleri tekrardan yazmanın çılgın arkadaşları yolundan alıkoyamayacağı kesin.Petrol ürünlerinin alternatifinin tüm dünyada ELEKTRİK olduğunu ve bu yönde çalışmalar yapıldığını artık bilmeyen yok.Tüm yazılanlara rağmen LPG li motosikletin trafikte bir BOMBA olacağından en ufak bir kuşkum yok.İsteyen gitsin taktırsın ama ruhsatına işletilemeyen (KANUNEN UYGUN BULUNMAMIŞ VE YASAK) birşeyi daha önce de söylediğim gibi trafikte görmem durumunda en yakın trafik polisine ihbar edeceğimi tekrar belirtiyorum.
Ben araçlardaki LPG'ye iyi bir yerde montaj yaptırıldığında ve sorunsuz sızdırmazlık raporu alındığında güvenirim.Motosiklette ise ille de takılmak istemiyorsa bunun yeri Topcase değil sele altı olmalıdır.Kaza anında Topcase'ın fırlamasıyla LPG borularıyla beraber elektrik kabloları da gerilip kopacağından çok kolay bir şekilde kıvılcım çıkabilir.Araçlardaki montajda darbe tanka kadar gelmişse bile darbenin büyük yüzdesi araç şasesi tarafından sönümlenmiştir.Motosiklette topcase içinde LPG tankı bir ağır vasıtanın tekerine denk geldiğinde sağlamlığı pek de etki etmeyecektir.Ayrıca araçlardaki tank bagaja demir ve halatla sabitlenmiştir fırlayıp gitmesi o kadar kolay değildir...
Bu gazla amerikaya gider bu..
x Fikirler, zorla ve şiddetle, top ve tüfekle asla öldürülemez! -Mustafa K. ATATÜRK-
Acemi Motorcunun El Kitabı: -http://acemimotor.blogspot.com/-
-arcadiril.blogspot.com-
yıllarca lpg'li araç kullandım, lpg'li scooter görmek te nasip oldu, mantık olarak ok, fakat zaten az yakan bir scooter için çok mu gerekli ayrıca tartışılır, ayrıca lpg'nin ayarı çabuk kaçar, tamircilerle çok haşır neşir olur insan, ama yine de adam yapmış helal olsun, saygılarımla...
emmim oğlu zamanında yapmış.
buda emmimin otomofil'i zamanında dijital cameraya çekmiş. sahibinden satmak için .
lpg motor gereksız tehlikeden ziyade zaten titreşimli olan çinli motorlar lpg ile iyice coşar heralde
ilgiyle takip ediyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:16 ----------
güncel bir konu buldum çok eski değilmiş.
lpg ile ilgilenen arkadaşlar buradan yazışa biliriz.
Açıkçası çok ilginç bir tartışma olmuş. Herkes kucağındaki çakılları dökmüş.
Şahsi düşünceme kalırsa LPG elbette düzgün uygulanmaz ise büyük tehdit oluşturur. Ancak bakarsanız yangın çıkan araşlara LPG yada beznili olması çokda farketmez. Nedeni ise benzininde en az lpg kadar patlayıcı olmasıdır. Bunun yanı sıra LPG tankları çok fazla hava içermez yani aşırı bir ısınma yada çok sert bir darbe alınmadıkça bütünlüğü bozumladıkça patlamaya yeticek kadar oksijen olmayacağından kolay kolay patlamaz. Diğer yönden bakarsnız benzin depolarımız kucağımızda sadece bir kıvılcıma bakar şekilde duruyor.
Aslına bakarsanız benzin sistemlerimiz hiçde güvenli değil. Plastik sıcaktan çok kolay etkilenen hortumlarda motorumuzun silindirleri arasından üstünden geçen borularla aktarılıyorlar.
Bu bağlamda her iki sistemde elbette güvenliği sağlamlığı tam olarak yerine getirilmedikçe birbirinden tehlikeli olabilir.
Tabi Gelenek olarak benzine alışkın olduğumuz gibi sanki 5 litrelik bir lpg tankı bizlere bomba gibi geliyor. E tabi bunda basında çıkan saçma sapan sistemleri olan arabaların yol ortasında patlamasının büyük rolü mevcut.
Ben yeniliklere kesinlikle karşı değilim elbette gerekli şartları düzgün yerine getirildiyse. Sonuçta çok daha çevreci ve ekonomik biz çözüm olduğunu unutmamakda fayda var.
Bi açında da bakarsanız soba yada elektirikle ısınan evlerimizde LPG ye çok benzer doğalgaza geçtik. Kömür patlamazdı kolay kolay ama insanlar CO den zehirlenirdi. Şimdi ise hem oatayan hemde gerekli şartları düzgün olmayınca gene CO zehirlenmesi ve hatta direk kendisi zehirlenme yapan bir gazı banyolarımıza mutfaklarımıza soktuk.
Basıncıda emin olun LPG kadar yüksek.
Son olarak düzgün güvenilir yapıldığı müddetçe denenebilecek bi sistem olduğunu düşünüyorum.
belli güvenlik kiriteri belirlemeli ve uygulanmalı. tıpkı arabaları merdiveb altı montajdan kurtardıkları gibi.
1990 yılında arabalara yeni yeni takılıyorken fiyatlar mark üzerinden ama bu işi bilenler takıyordu.
sonra baktılar para güzel herkes takmaya başladı ( tek güzel tarafı fiyatlar düştü ) ama herkes takmaya başlayınca da meşale gibi yanmaya başladılar yada mısır gibi patladılar desekde olur.
en güzeli bu işin yasallaşıp standartlarının belirlenmesi. ve makine mühendisin yetkisi ile takılması. denetlenmesi
Yav neden uğrasıyorsunuz ki benden tavsiye..( Kendim yaptım o yüzden konuşuyorum)
Alın piknik tüpünü bir tanede 1-1.5 metre gaz hortumu alın, verin gazı motorun karbüratör kısmında basın marşa.. verin ayarını tüpden devam edin yolunuza.4 litreye yakın gaz alıyor piknik tüpleri..
Nefesime gücü bahşet mevlâ , bir kuç daha atsam olur evvel Allah.
ustam o kısmı aştık. biraz daha detaya girmeye çalışıyoruz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:21 ----------
yönetimle yazıştık ifade özgürlüğümü geri verdiler. kapatılın konu da açıldı. yani küçük bir stres yaşadık şimcik herşey yolunda.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)