Hayatla Barışık Yaşam Tarzı Motosiklet ve Karşımıza Çıkabilecekk Engeller
Reklamlar
-
Moderatör
Toplumda çoğu insanın söylediği gibi motosiklet kullanıcıları aslında hayatlarından bezmiş,yaşamları ile kumar oynayan insanlar değildir.Aksine bu hayattan en çok keyifi nasıl alınacağını keşfetmiş ve bu zevkten mahrum kalmak istemeyen insanlardır.ülkemizdeki yaşam standartına baktığımızda hem sosyal hemde ekonomik açıdan şöyle bir derinlemesine düşündüğümüzde motosiklete gönül vermiş insanların aslında ne kadar şanslı ama bir o kadarda risk altındaki insanlar olduğunu görürüz.ülkemizdeki alım gücü malum ve bir o kadarda trafikte göstermeye çalıştığımız var olma çabası eklenince motosiklet kullanıcılarının ve sevenlerin ne kadar zorluklarla karşılaştığı ortaya çıkıyor.Ben size bunlardan iki tanesini açıklamaya hatta çoğumuz yaşamış olduğu belkide hala yaşadığı engellerden bahsedeceğim
Motosikletten Önce: (M.Ö.) Hayatta en çok istediğiniz şey hayalini kurduğunuz bir motosiklete sahip olmak ve gününüzün çoğu bu hayali kurmak yada geliştirmekle geçer.Bir çok marka inceler bazılarını karşılaştırır ve size uyanın en iyisini bulmaya çalışırsınız,sanki alabilecekmiş gibi.İşte bu andan itibaren kendini kandırma yönü ortaya çıkar aklınızca hesaplar yapıp kendinizi alabileceğinize inandırırsınız ve çoğu zaman boş çabalara bel bağlarsınız.Bu dönemden sonra ya içine motosiklet sevgisini gömen ve uzun yıllar içinde saklamaya mahkum bir yaşama yelken açarsınız,yada elinizdeki ile yetinip hayalini kurduğunuz motosiklet sevgisini elinizdeki motorla dindirmeye çalışırsınız.
Motosikletlendikten Sonra: (M.S)Bütün motor piyasasını hatim ettiniz,artık irili ufaklı bilmediğiniz incelemediğiniz motosiklet kalmadı hatta bulunduğunuz yerdeki bir çok bayi ile akraba bile çıktınız denilebilir.Edindiğiniz bilgi ve birikim sayesinde en az bir düzine adamı motosiklet sahibi yapmış olmanıza rağmen siz hala üzeri pas tutmuş hayalinizin peşinde koşup durdunuz ve birden uyandınız,baktınız olmuyor sizde elinizdeki imkan ile size en yakın motosikleti almaya karar verdiniz.Vee artık sizde bir motosiklet sahibi oldunuz çok mutlu olmanız gerekir değilmi?Maalesef hayır ilk başta çevrenizdekiler ne yapcaksın bunu ile başlayıp düşmenizden tutunda allah korusun sakat kalabilceğinize kadar duymak istemediğiniz hatta aklınıza bile getirmekten ürktüğünüz kötü örneklerle kafanızı bulandırmaya çalışacaklardır,siz ne kadar aldırmıyorum desenizde yola çıktığınızda bu kötü örnekleri düşünüp yolda tedirgin olacak hatta bu yüzden trafikte dikkatinizi dağıtabilceksiniz.Öte yandan trafikteki çeşitli zorlukları ve motosiklet kullanmanın trafikteki dezavantajını yaşayınca ‘benim hayalim bu değildi ben böyle hayal etmemiştim’deyip bu yaşam tarzına ne kadar hazırlıksız olduğunuzu anlamış olacaksınız.Bana kalırsa motosiklet hayali kurmadan önce ne gibi engellere göğüs gerip bu işin üstesinden nasıl gelebileceğimize kanaat getirdikten sonra bu sevdaya gönül vermeliyiz.
YÜRÜYEN BİR APTAL OTURAN İKİ AKILLIDAN DAHA ÇOK YOL ALIR
Reklamlar
-
Ergin iyi güzel demişsin de kardeşim fazla karamsar olmuş bu. Ben hiç de "benim hayalim bu degildi, ben boyle hayal etmemistim" demedim. Oyle trafikte abartacagın kadar da dezavantaj yaşamıyorum. Aksine avantajlar yaşıyorum
Kralını tanımam. Edirne Motorcycle Club!!!
-
Yazın güzel olmuş tebrikler.Bu sevda öyle birşeydir ki hani der ya kamyon edebiyatı <<belalı aşkım>> aynen öyle.Her türlü risk olmasına rağmen kolay vazgeçilmez.Ayrıca nedendir bilemem (ya da sırf bana mı öyle gelir) motor kullanırken riskler hiç aklıma gelmez.Herşeyi unutturur bana meret.
-
Moderatör
cenk ben karamsarlıktan ziyade sadece motosiklet almakla bitmiyor iş bu sevdanın sorumluluklarıda var onu dile getirmeye çalıştım yazımda ekiskler olabilir ayrıca motorun çok avantajlı bişey olduğunu bende çok iyi biliyorum,zaten böle düşünmeseydim yana yana motor alma derdine düşmezdim hem ilk paragrafta ne kadar güzel bir şey olduğunu anlatmaya çalıştım.sen beni bilirsin
kedi ulaşamadığı ciğere mındar dermiş benimkide o hesap alamıyorum ya kıskançlığımdan böle yazılar yazıyorum
-
yaf terör,yine duygusallığınmı yoksa kıskançlığınmı üstünde,yazdıkların güzel ama ben katılmıyorum bu benim fikrim, niye diye sorarsan sanane derim ama yazını yarın hürriyetin makaleler kısmında yayınlatacam ama bir şartla kendine bir motor alıp yazıyı başdan motorlu bir kişiymiş gibi bir daha yazmak sureti ile
SUZUKİM, ud\'um buz gibi bira ile doğanın keyfini yaşarım.
-
Ben hala M.Ö.deyim maalesef
-
güzel bir yazı olmus
-
güzel olmuş. doğrular çok fazla.
Sözkonusu vatan ise gerisi teferruattır.
-
Moderatör
MoToR adlı üyeden alıntı
yaf terör,yine duygusallığınmı yoksa kıskançlığınmı üstünde,yazdıkların güzel ama ben katılmıyorum bu benim fikrim, niye diye sorarsan sanane derim
ama yazını yarın hürriyetin makaleler kısmında yayınlatacam ama bir şartla kendine bir motor alıp yazıyı başdan motorlu bir kişiymiş gibi bir daha yazmak sureti ile
aslında doğru söylüyorsun motosiklet almadan böyle şeyler yazmam yanlış olabilir ama motosikletim yok dediysem hiç olmadı demedim elbetteki benimde motosikletim vardı ama malesef gençliğin verdiği düşüncesizlik yüzünden elimden gitti banada hatıra olarak soğuk havalarda ağrıyan bir bacak ağrısı ve birazda aksama bıraktı.Anlatmaya çalıştığım bu tür şeylere pek uzak değilim ama önceden dediğim gibi bunlar içimden geçenler yamlış olabilir ama hiç değilse samimiyim dimi
-
eskiden at sevgisi vardı bende o yerini motor tutkusuna bıraktı zamanla: yaş 12-13. motor resimleri çizer almayı hayal ederdim.
sonra ne oldu biliyormusunuz büyüdüm ve motor almayı düşünmeyi bıraktım.niye mi çünkü ben ulaşabileceğim şeylerin hayalini kurarım ve ilgi gösteririm ozaman maddiyat olarak kesinlikle yeterli değildim.
motor almayı tekrar düşünmeye 1 yıl önce başladım ve bu bir yıl içinde bu iş için birikim yaptım. hayalini kurduğum motor da almayı düşündüğüm motordur.
ve de 3000ytl lik bir alet.
-
Benim param hazır içimde hazır yıllar yılı hep baktım araştırdım uzandım maddiyat yaşam şartları her şey bir yana motorsiklet bambaşka bir şey farklı olmanın tadını hazzını alabilmek çevremdeki herkez iş arkadaşlarım ailem sevdiğim kadın dostlarım herkez karşı aslında galiba birazda karşı oldukları çekici hep içimden geçmiştir üzerine atlayıp çekip bir yerlerde yanlız kalmak onun verdiği bu haz tad başka nerede var benim için nazlı bir sevgiliden hiç bir farkı yok hani birini çok seversin ya tüm dezavantajlarına rağmen ulaşılamaz olmasına rağmen unutamazsın her şeyin yerine onu koyarsın geceleri başını yastığa koyduğunda aklında tutarsın işte bu o...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler