hahahah cok sakacısın yahu
hahahah cok sakacısın yahu
alışırsın merak etme tedirgin ve panik yapma
MT-İSTANBUL Dikkatli sür, insanın yedek parçası yoktur....ÖNCE GÜVENLİK
motosıklet kullanırken kaza nasıl yaparım değilde kaza nerden gelır durumlarını öğrenmek gerekır .
bununla ilgili binlerce örnek var ama bunları yaşayarak ve dıkkatli olarak ve korkarak öğrenıyorsun anlaman için bır örnek yeşil ışıkta ilk gecen arac sen olma çünkü kırmızıda gecen başka öküz vardır altında kalırsın ALLAH korusun
motosıkletıni muhakak bütcene uygun ve beğenerek almışsındır onunla cok vakıt gecır birbirinize alışın aman dikkat o yabancı sen yabancı bu işi gözden uzak trafıkten uzak boş alanlarda yapın
ani önünüze bir yaya yada arac fırlamış gıbı hayal edın ve frenleme calışması yapın bunlar cok olur
korkun belki inanmayacaksın ama ben 10 senedır korkuyorum ama hiç korktuğumu bellı etmıyorum ve bazen motosıkletın üzerınde unutuyorum
yol okumayı öğrenın kalabalık trafığın içine gırdiğinizde motosıkletınızı nereye yönlendıreyım ben ne tarafa gıdeyım nerde durayım demeyın gözünüzün gördüğü aklınızın kestiği yerde olun ve asla unutmayın siz görünmezsınız sizi kımse görmez
bence işin aslı motosıklet kullanmaktan zıyade trafiği kullanmayı öğrenın
tam tersi şöyle düşünün otobüs ehlıyetı aldınız ve ılk defa şehırde otobüs kullanacaksınız onda da aynı sorun var kocaaa otobüsü nasıl götüreceğim nerden döndüreceğim trafiğin içinde ona nasıl yer bulacağım gibi tek far o görünen siz ise görünmeyensınız bunu asla unutmayın
Eger motor üzerine bir eğitim alamiyor isen internetin nimetlerinden yararlanman gerekiyor. Nerede yaşadiğin hakkinda pek bir bilgimiz yok eğer istanbulda yaşiyorsan. Trafikte aralara girmemeni tavsiye ederim 2-3 hafta. Okumayi seviyorsan http://www.motosiklet.net/forum/donald-duck/ kismindaki paylaşimlari sırasiyla okursan cok yardimci olucagina inaniyorum bir cok şeyi ordan okuyabilirsin kisa kisa zevklidir canını sıkmaz okurken onlarin baya bir etkisi olucaktir kapali bir alanda ordaki yazilanlari denemeni tavsiye ederim taşlar koyup aralarindan dolaşabilirsin falan çevre ile iltişimini geliştirmelisin. İstanbul içinde oturuorsan pazar günleri beraber sürüş yapabilirz. İstersen yardimci oluruz motor tutkunu kardeşimize
demekki neymiş,
ehliyetin varsa direksiyonun yanındaki ehliyet yuvasına yerleştireceksin ve ''otomatik pilot ehliyetle kullan DİYECEKSİN''
Arkadaşlar artık pek çok kursta motor sürme dersi verilmiyor,
bu kadar EHLİYET AL diyoruz fakat kursa giden bi yakınınız ile hiç kursa gittinizde hocalara ''HOCAM MOTOSİKLET DİREKSİYON DERSİ VERİYORMUSUNUZ'' diye sordunuzmu???
işte arkadaşın ehliyeti var!!!
şimdi ne olacak???
trafiğe gözü kapalı çıkacak ve sonuç HÜSRAN,
__________________________________________________ __________________________________________________ __________
Kanjuıs
Arkadaşım çevrende motosiklet sürmeyi bilen tanıdıkların varsa yardım iste,
hatta sen olan birilerinin yanına otobüsle minibüsle vs git 3.5 gün öğretsinler,
yada eğer ist'da ise adresi vereyim yanıma gel,
yada müsait olduğumda ben geleyim yardımcı olayım...
yok öylede olmaz dersen eğer,
http://www.honda.com.tr/m_motosiklet...ezi_nedir.aspx
Buraya başvurabilirsin...
ayrıntılar Link'te...
BMW F650,,,KTM EXC 400,,,CRF 250X.....msx 125
''Gürcan Moto Garaj''
0 535 939 20 86
Kendini ve Motorunu görünmezmiş gibi düşün...Sağında solunda önünde hiçbi araba seni göremiyomuş gibi düşün...ve öyle sür..çok dikkatli ol
Zira bi çok 4teker sürücüsü motosikletliyi görmez,görsede motosikletliye saygı duymaz,acımaz,affetmez...sonra ya altına alır çiğner yada sıkıştırır ,çarpar...
Hocam lütfen bulunduğunuz şehirde extradan sürüş eğitimi veren bir kurs bulun ve kurstan güzel sağlıklı bir eğitim alıp öyle çıkın trafiğe ;)
Bir garip yolcu...
başta bisiklete binmek lazım aslında sonra motora geçince hiç olmassa trafik bilgin oluyor o kadar sıkıntı çekmiyorsun
bende yeni aldım Yamaha ybr esd 2012...
Trafikte kullanmaya alışmaya çalışıyorum... Depo kılıfı bana lazım... nerden bulabilirim.
korkunun ecele faydası yok...bu iş otomobil kullanmak gibi cesaret istiyor.şahsen ben ilk motorumu teslim aldım ve kendime böyle söyledim.Bismillah deyip çıktım yola yavaş yavaş eve gittim.sonra hemen alıştım.ayrıca trafik tecrübesi şart bence.yani daha önce otomobil kullanmış biri daha rahat kullanır diye düşünüyorum.şahsen benim otomobil kullandığımdan trafik tecrüben vardı hiç zorluk çekmedim.çünkü kimin ne yapacağını tahmin edebiliyorum trafikte...
ASİYİZ BİZ MOTORCUYUZ....
bana da olmuştu ilk kez motoru kullandığımla... biraz denge ile alakalı bişey... motorda dengen sağlamlaştıkça manevra kabiliyetin de iyileşiyo ve bununla beraber gözün o kadar korkmuyo artık.. geçer zamanla
boş yollarda bol bol sür biraz alış kendine güvenin artsın sonra rahat olursun trafikte
BMW R80 GS 1993 & MERCEDES E 250 CGI BlueEFFICIENCY 2012 & YAMAHA YBR 125 ESD OLACAK İNŞALLAH
Yorumlarınız Için Tşk ederim Akşamları Sürüyorum Alışmaya Çalışıyorum ama Hep Trafik Polisleri Durduruyor burda Akşamları adana Çakmak Cad.. Çıkana kadar Rahat bir trafik polisi durduruyor..Çok zevkli bir şeymiş bu motorsiklet
Gelişmiş motosiklet sürücülüğü mü ne.
Öyle bir kurs veren bir abim vardı bana da özel olarak ders vermişti zamanında.
Onun bir sözünü hatırlatmak isterim...
Motorun üzerindeyken, dururken, giderken, hızlıyken, yavaşken...
Eğer içinde korku yoksa, aklına her an, yok şu çıkabilir, yok bu üstüme kırabilir, yok bu yaya yola atlayabilir, yok bu virajdan sonra çukur olabilir.. lan o yoldaki mıcır mı? aha o kamyon sollamaya mı çıkacak gibi.. korkular düşünceler gelmiyorsa... in o motordan
demişti bana. .Motorun üzerinde belirli bir miktar korkun olmalı, bu senin dikkatini ayakta tutan en önemli şey olacaktır...
demişti...
Özetle.. korku iyidir. Çok fazla olmadığı sürece.
HAYATINDA 1dk ICINDE ARDINDA BIRAKIP GIDEMEYECEGIN HIC BIR SEY OLMASIN...
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)