Moped
Commuter
Scooter
Touring
Sport Touring
Chopper
Enduro
Super Sport
Moped
Commuter
Scooter
Touring
Sport Touring
Chopper
Enduro
Super Sport
bilemem
15 bin liralık bütçenin 2000 lirasıyla bir cub alırsan sonuç değişir
[B]TİGERMBZ[/B (]15 bin liralık bütçenin 2000 lirasıyla bir cub alırsan sonuç değişir )
bence çok haklı.Benim cbf1000 var.Şehiriçi için bir tanede 100 lük kup aldım benzin sarfiyatım yıllık %60 azaldı
HAYAT; İSTEMEDİĞİMİZ HALDE BAŞIMIZA GELEN HERŞEYDİR
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
100 lük cup ile e5'e çıkılmıyor pek ama. çıkılıyor da sağlıklı hızı 80. yardırıp 9500-10000 devire kadar zorlarsan 90-95. 5 dakka sürekli 9500 devirde gittiğimi bilirim.
SAMSAM arkadaşım kullanacağın güzergahı yazarsan yardımcı olabilirm...
MENGU16 gibi 100 lük cup motor ile hızlı gidilen güzergah da bulunursan yakacağın yakıt malesef 400 cc ve üzeri motorların yaktığı yakıt ile aynı olacaktır...
çünkü birim zamandaki devir sayısı arttıkca yakıt tüketimi artmaktadır.. ( istediğin kadar az yakan motoru kullan ama uygun şartlarda gitmiyorsan yakıt tüketimi çok oluur..)
comuter tarzlar şehir içinde maksimum 70 km/s hıza kadar kullanılırsa en ekonomik olanıdır..
fakat bir comuter ile şehirler arası yollarda giderseniz; bir touring motordan, chopperdan, fazla yakar...
Enduro olabilir.Sonuçta uzun yol için tasarlandıkları için mümkün olduğunca az yakmasına uğraşmışlar sanırsam.
DURO = YOL
ENDURO = YOLDIŞI (kum, çakıl ya da mucur ve bağlayıcı olarak kil karışımıyla yapılan, buldozerle sıkıştırılan asfaltı dökülmemiş yol, ham yollarda kullanılan motorlara denir)
motorun kullanım amacı önemlidir, şartlara uygun vasıta kullanmak en verimli ve ucuz ulaşımımızı sağlayacaktır. Saygılar..
400'lük gibi yaksa motorun soğutması yetersiz kalır bozulur. ama 150'lik kadar yakıyor diyebiliriz. 100'lük motor için 7500 devir ile 9500 devir arasında tahmini yüzde 20 yakıt tüketimi farkı vardır bence.
Ancak düşük devirli dur kalklı şehiriçi sürüşü ile yüksek devirli (sürekli de tam gaz gidemeyeceğinize göre) çevreyolu sürüşünü kıyaslarsanız yakıt tüketimleri arasında bir fark görülmüyor. Bu nedenle cup'lar her zaman az yakar diyebiliriz.
bilgilerimiz paylaştıkça artıyyorr..
Mengu arkadaşım teknik bilgim pek yok, ama mübalag yapıp cc yi biraz yüksek yazdım.. Gel orta yolu bulalım =) 225 cc olsun... Ayrıca ortalamaya vurursak haklı olabilirsin.. Yine konuyu açan arkadaşa soruyorum hangi güzergah için sıralama yapıyoruz???
Doğrudur benimkisi bir tahmin sadece Türe gerek yok.Birkaç istisna dışında ne kadar az CC o kadar az benzin.En az yakıt harciyan tür ise pocket bike
en az yakan cub veya commuter dır şehir içi
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
Ben hergün 100 cup ile hergün E5 te yaklaşık 50_ 60 km yapıyorum.Bilinçli kullanılırsa ve limitlerini bilirsen bir sorun yok.Zaten genelde trafik tıkalı olduğundan duran araçların arasından geçmekte ayrı bir zevk,trafiğe takılmadan ilerliyorsun
HAYAT; İSTEMEDİĞİMİZ HALDE BAŞIMIZA GELEN HERŞEYDİR
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)