scooter kullanıcısı olmak eziklikmi dir ?
-
07 Aralık 2011, 22:29
Azıcık ezik durma. Korumlarınıla dik dur kendine güvenli olduğunu anlasınlar. Racing'e binip o korumalara para veremiycek kişiler var ama bunu sanki serserilik olsun diye yapıyorlarmış gibi artistlik yapıyolar. Ben kemere tatile giderken yanıma body armor+ cross kask ve gözlük aldım. bws kullandım 1 hafta kiralayıp çok net insanlar anladı onların yanlış yaptığını çok yeri değilde benim yanıma gelip artistlik hareketler yapan 97 model racing kullanan adamın virajda eline yanlaya yanlaya verince motor nasıl kullanılır yada kim mootrcudur anlıyolar. Anlamayanında "anlamasına zaten gerek yok"
Bilgi Üniversitesi Motosiklet Kulübü Kurucu üyesi.
Lütfen cevap yazdığınız yorumumu beğenin. Yazdıktan sonra bakmayı unutabiliyorum.
Reklamlar
-
07 Aralık 2011, 23:00
Syanur adlı üyeden alıntı
Ne yazıkki bunu ağzında kuş tutarak da anlatsan, hatta uygulamalı gösteride bulunsan, anlamıyorlar, anladıkları zaman da "aman ya, binme ozaman" gibi saçma sapan şeyler söyleyip geçiştiriyorlar. Hani olay insanları aydınlatmak ise %85'i ne dilinizi yormaya değmez. Saygı olmadıktan sonra bişeyler anlatmak zor işte...
Ben 125 lik enduroya biniyorum, adam bana 250cc nin altına kask mı takılırmış diyor. Bunu söyleyen de çocukluğunda babasının mobileti ile gezen bir abim...
benim inancım doğru şekilde yaklaşıldığında ve anlatıldığında birçok insanın düşüncesinin değişeceği yönündedir. Ben kendim psikolojik danışmanım bi okulda rehber öğretmenlik yapıyorum her gün problem çıkaran idare ile kavga eden onlarca veli ve öğrenciyle karşılaşıyorum ama düzgün iletişim kurulduğunda bir çoğunun fikirlerinde değişiklik meydana getirebiliyosunuz. Önemli olan sizin sabırlı olmanız bunu sokaktaki her insana anlatın demiyorum öncelikle kendi yakınımızdaki insanları bilinçlendirsek zaten çok büyük bir kitleye ulaşmış oluruz. Motosikletimi ilk aldığım zamanlarda kız arkadaşımın kaskı yoktu buluştuğumuzda binmek isterdi bindirmezdim bi yere gidilecek olduğunda kaskı olmadığı için bende motosikletimi bırakıp onunla toplu taşıma kullanırdım eve bırakmazdım bunun yüzünden kavga da ettik ama vazgeçmedim neden daha öncesinde motosiklet hakkında pek bilgisi olmayan biri düştüğünde ne olacağını kestiremiyor bu ısrarımın sonucunda noldu şu anda ben istesem bile kaskı olmadan motosiklete binmez beni de bindirmez. ama sizin görüşünüzdür ben uğraşamam her koyun kendi bacağından diyorsanız karar sizin.
-
07 Aralık 2011, 23:34
'Attan düşen ölmez ama eşekten düşen ölür.' diye bir ata sözü vardır bilmem bilirmisiniz? Kazanın büyük motorla veya küçük motorla yapılması önemli değil, önemli olan ; Kaza anında sen bir darbeye maruz kaldığın zaman koruyucularının üzerinde olup olmaması, Unutulmamalıdır ki hele koruyucu kullanmıyanların bir kaç defa kaza yapma şansı olmayabilir....
DİL BİR MİLLETİN SES BAYRAĞIDIR .LÜTFEN YAZIŞMALARIMIZDA ALFABEMİZDE OLMAYAN HARFLERİ,NOKSAN HARFLERLE YAZILMIŞ KELİMELERİ KULLANMAYALIM. Benim ayağımın altı da müsait ,başımın üstü de. Nerede duracağını sen belirle.
-
07 Aralık 2011, 23:41
puhahah
-
07 Aralık 2011, 23:44
ilk motorum mondial 150 zc kullanırken kask ve mont taktığımda bana da aynı tepkiyi veren çok olmuştu alışveriş merkezinin birisinde 2 lise çağındaki genç abi r1 mi kullanıyorsun diye sormuştu
-
07 Aralık 2011, 23:48
scootere binenler ezik değildir ama...
senin gibi korumalarıyla bineni alaya alanı EZERİM ben...
Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...
-
07 Aralık 2011, 23:49
işin yoksa millete motosiklet terbiyesini anlat, boşverin kim ne söylerse söylesin... he hee deyip geçmek en iyisi! onu söyleyen adam trafikte sanki seni-beni görüyorda!..
-
07 Aralık 2011, 23:59
-
08 Aralık 2011, 00:04
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Aynı şeyi bana da söylerlerdi,bu sıcakta scooter için mont mu giyilirmiş,kask mı takılırmış vs... Ben de onlara şunu soruyorum yürürken ayağın takılıp düştüğünde yaralanıyorsun da en az 20-30 km ile gittiğin motosiklet ile düşünce mi yaralanmıyorsun ?
Bunlara gülüp geçmek lazım,cehalet başa bela çünkü...
-
08 Aralık 2011, 00:15
Denizli İl Temsilcisi
Cehalet başa bela ama o sinir bozanlar da olmasa işte
-
08 Aralık 2011, 11:10
Sorun biraz da Kıbrıs'lılarda dostum. Çok fena yozlaşmış ve adadaki bütün eğlenceleri motorlu araçlar olmuş bir gençliği var. Altımda 125bg 2011 Ford Focus var. Yollar açık diye biraz da gazlayarak kullanıyorum (çok pis radar var aman dikkat) bacak kadar p.çler yanımda subaru'larla duruyo "Gardaaş! Yarışaan?" diyo. bir değil beş değil. Herif yanımda duruyo "Bunu alacağına swift alıp yüklesen ya!" diyo. Çocukların bütün eğlenceleri performanslı makinelerden ibaret. Para bol heralde.
GOD SAVE THE TWO-STROKE! GOD SAVE THE GPR!
-
08 Aralık 2011, 11:14
konu hakkında pek yorumum yok da şu "ezik" tabirine hala fena kılım
http://www.motosiklet.net/forum/konu...-meselesi.html
"laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."
-
08 Aralık 2011, 11:26
Bize vazife olan full koruma gezmeyi sürdürmek ve toplumda motosiklete bu şekilde binilir algısını yaymak. İlk çinli motorumu aldığım gün dahil hiç korumasız binmedim motosiklete. İş yerinde ustalar ilk zamanlar garip karşılıyor, "Gökhan Bey harbe mi gidiyorsun?", "Bu sıcakta ne gerek var" diye yaklaşıyorlardı. 2 sene bu şekilde gezdiğimi 10 dk. lık mesafeye bile üşenmeyip giyindiğimi görünce anladılar. Geçenlerde aralarında konuşurken kulak misafiri oldum, yoldan geçen bi skuter i eleştiriyorlardı. Göz alışması ve bilinç sadece.3 Yaşındaki kızım doğduğu günden itibaren otomobile biner binmez kemer taktığımızı gördüğünden, biri takmadığında hemen garibine gidip soruyor, çünkü öyle alışmış, normal olanın takmak olduğunu görüyor. Algı ne yönde gelişirse beyin o kadar kabul eder ve tepki vermez. Taksiler sarıdır değil mi? Aslında anadoluda bir çok yerde kırmızı şahin doğan taksi olarak kullanılıyor. Biz görünce garip geliyor böyle taksi mi olur diyoruz . Tam bu mesele işte. Ne kadar çok korumalı kullanıcı olursa diğerleri o kadar çok göze batar ve insanlar onları görünce yadırgar ve eleştirir. Sizlerden ricam, her ne kadar kullandığımız araçlar özgürlük, bağımsızlık, "kuralsızlık" gibi asi duygular uyandırsa da kendinizi motosiklet üzerindeyken bu camianın bir temsilcisi olarak görünüz ve hareketlerinizin, tarzınızın tüm motosikletlilere maledildiğini bilerek yola çıkınız.
-
08 Aralık 2011, 11:43
Kocaeli İl Temsilcisi
taktığın kaskı, sıcaklarda giydiğin korumalı montunu,,dizliğini,gözlüğünü vs. ful korumalarını sanki onlara hava atmak için ,takıldığını ve aksesuar olduğunu düşündükleri için böyle yaklaşımlarda bulunuyor olsalar gerek
aynı durumlar bir çok motosever arkadaşımızın başına gelen şeyler
neden???? motosiklete hiç sıcak bakmamışki herif , üzerine binmemişki merak edip öğrenmemiş ilgi alanı dışında kalan şeyler , ona göre motosiklet şeytan işi bir şekilde bulaşmamışki bir yerlerden bu heves , ot gelmiş ot gidiyor herkezide kendi gibi ot sanıyor
boş ver dostum sen kendi güvenliğin için içindeki şevkini kırma aynen ful korumaya devam , bırak kıçıyla gülsün millet , bırak motürün tepesinde palyaço gibi görün , bırak her yanın sıcaktan vıcık vıcık olsun , bunların karşılığını bir gün alacağını , önce ben sonra burada bulunan tüm motosiklet dostu herkez biliyor buda yeter
ayrıca olumsuzluk başgösteren bu gibi durumların dışında , güzel şeylerde yaşanmıyor değil , eski motür kullanıcısı yaşlı 65, yaşlarında bir bey amca ışıklarda durduğum sırada , öylece beni dikkatlice süzdü
gideceğim 40 km ... fakat sanki beni kutuplara gidiyormuşum gibi bakıyor ve dediki ....
ah ulem bizim zamanımızda böyle şeyler nerdeeeee , afferim evladım bak ne güzel çok güzel çok güzel diye diye ayrıldı yanımdan yürüdü gitti ,
bu gurur verilecek bir tablo değildir , motosiklet sürüyorsan kendi güvenliğin için olması gerekendir , korumalar aksesuar, gösteriş malzemesi , kıyafeti değildir ..
birde konu dışı olacak ama anlatmaya çalıştığım tarz insanların dışında ayrıca büyük gösterişli heybetli, görünen iri kıyım makinaları motür , diğerlerine , mobilet muamelesi yapanlar var buda başka bir tartışma konusu
artık ruh halimize kalmış alaylı yaklaşana koruma ekipmanlarının faydasını anlatmaya mı kalkarız , yoksa herife bödösleme dalarmıyız orasını bilemem gari şaka şaka
---------- Post added at 09:43 ---------- Previous post was at 09:38 ----------
u.ak adlı üyeden alıntı
Aynı şeyi bana da söylerlerdi,bu sıcakta scooter için mont mu giyilirmiş,kask mı takılırmış vs... Ben de onlara şunu soruyorum yürürken ayağın takılıp düştüğünde yaralanıyorsun da en az 20-30 km ile gittiğin motosiklet ile düşünce mi yaralanmıyorsun ?
Bunlara gülüp geçmek lazım,cehalet başa bela çünkü...
aynen sevgili uğur haklısın dostum fakat ne varki her zaman aynı pisikolojide olmuyor insan dimi ? bazen insanın canını sıkabiliyor uffacık şeyler
insanların konuyla ilgili cehaletine kızıyorsun, fakat peoblem tek bu olsa keşke , yollarda daki kocaman araçların cehaleti üzmeklede kalmıyor insanı.....
| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/
-
08 Aralık 2011, 11:53
boşver sen başkan kaskını tak montunu giy kimin ne dediği önemli değil sonuçta saçım bozulmasın aman diye kask takmayan bi milletiz biz
-
08 Aralık 2011, 11:56
Marka,model, cc, hp ayırımı yapmadan;
Kask,eldiven,mont gibi ekipmanları kullanmak
kişinin kendi sağlığı açısından olmazsa olmazlardandır..
Hızlı gidenlere bir yorum yaparlar,
'' geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler!. '' tarzında,
İşte koruyucu ekipmanları kullanmak da benzer mantık
taşımaktadır..
Bırak! kim ne derse desin.. Can senin , giyin kuşan ve
keyfine bak. Emniyeti elden bırakma..
[B][COLOR="Purple"] Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok..[/COLOR][/B][B][COLOR="RoyalBlue"][COLOR="Blue"]Ne elbiseler gördüm içinde insan yok[/COLOR]..[/COLOR][/B]
-
08 Aralık 2011, 13:35
-
08 Aralık 2011, 15:00
sen en doğrusunu yapıyorsun arkadaşım gerısıne takma
bak ben sana başka tuhaflığı aktarayım burdan trafikte ilerlıyorsunuz ve ışıklar kırmızı yanıyor ve sizde araçların arasından ufak uafak gıdıyorsunuz bir yerde takılıp kalıyorsunuz hemen sağınızda yada solunuzda duran arac size bır bakıyor veeeeeee OTOMOBİLİNIN CAMINI KAPATIYOR ne kadar aşağılayacı bir durum resmen gaspçı gibi hisedıyorsunuz kendınızı
-
08 Aralık 2011, 15:20
Bi benzeri basıma geliyor bu aralar okula gidiyorum motosikletim Honda PCX 125 cc scooter siyah büyük Kaskim var siyah deri eldiven takiyorum, kalın mont altımda da okul pantolonu var.. Buna bile hava atıyorsun, abartı, ne gerek varmış diyen var ya motosikletim biraz uçak gibi görünmese :D dalga gecen bile olur.. Çözümü buldum ama diyeni arkama bindiriyorum 110 a çıkıyorum e-5 üzerinde sicirtip bırakıyorum.. Tavsiye ederim ama yağmurlu havada yapmayın sakın.. ;)
-
08 Aralık 2011, 16:00
bana denk gelmez ki
uzakdoğu dövüş sanatları ile uğraşan biriyim ah keşke bana da yapsalar üzerinde bir idman yapayım :-)ESKIŞEHir öğrenci şehri çok pizza yiyorlar ve pizza servisi scooter ile yapılıyor . eve gidiyorum motorla camdan birisi hey bakarmisin diyor . Bende bakıyorum kurye olmadığımi görünce tabi pek hoş karşılanmıyor eziklik mi onu bir ezerim bir ezerim ki bir daha scooter görünce kaçar
TÜRK CHOPPER TÜRKİYE ESKİŞEHİR İL TEŞKİLATI - O ERRORDU DİSİPLİN OLDU
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)