Arkadaşlar merhaba,
Son derece mantıklı bir başlık... Scooter kullanıyor olmanın neresi bir eziklik olabilir, hiçbir şekilde anlam veremiyorum. Vitesli veya büyük silindir hacmine sahip motosiklet kullanınca, bir yerden adına özel plaket veya altın madalya veriyorlar da bi' ben mi bilmiyorum acaba?
Firmalar, motosiklet sürücülerine seçenekler sunmuş. İster vitesli kullanalım, ister otomatik kullanalım, ister küçük silindirli kullanalım, ister büyük silindirli kullanalım diye milyonlarca motosiklet modeli üretmişler.
Scooter sahibi olan bir kişinin haklı sebepleri vardır:
- Evinden işine, işinden evine gitmek,
- Şehir içerisinde veya kısa mesafelerde kolayca yol almak,
- Büyük silindir hacmine sahip bir motosikletin benzin ve bakım masraflarıyla uğraşacak durumu olmaması,
- Fiziki özelliklerinden dolayı vitesli motosikletin onu yorması,
- Motosikletin onun hayatı değil de hayatının bir parçası olması
gibi sebepler, başlıca gösterilebilir.
Scooter sahibi olan bir kişi, onunla uzun yola
(ör: İstanbul-Ankara) çıkmaması veya araziye girmemesi gerektiğini elbette biliyor olmalıdır.
Ha bi' çılgınlık yapmak istiyorsundur, sebat eder ve uzun yola yine gidersin. Ama tüm ekipmanlarını eksiksiz bir biçimde temin edip üzerinde bulundurmak, detaylı yol planını çıkarmak, riskleri göze almak ve olası uzun yol sonuçlarına da
(yorgunluk, motorun fazla ısınması, sürekli olarak molalar vermek gibi) katlanmak zorundasındır. Örneği var mı?
İşte burada.
Ayrıca, scooter veya vitesli motosiklet farketmez! Sonuç olarak iki tekerli bir vasıtanın üzerinde gidiyorsun ve en bu vasıtanın başlı başına kaportası sensin! Sen üzerinde bulundurma bakalım bütün koruyucu ekipmanlarını
(kask, mont, eldiven, dizlik vs.), Allah korusun bir düşmede veya kazada ne hale geliyorsun acaba?
Sonuç olarak sevgili scooter sahibi arkadaşlar: ''Başkalarının ne söylediğine hiçbir şekilde takılmayın ama tüm ekipmanlarınızı üzerinizde bulundurarak, güvenli bir şekilde scooterınızı kullanmanın keyfine bakın.''
Sevgiler ve saygılar dilerim.