Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

CBF150 Motorda Kesiklik Konusunda İyileştirme

REKLAM ALANI
    hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    2016 cbf'de bu sorun hala devam etmekte. ben kendime göre bir çözüm buldum: motor teklemeye başladığı zaman vitesi aniden düşürüp yükseltiyorum ve tekleme kesiliyor.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    ......
    Alıntı hokahey adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    2016 cbf'de bu sorun hala devam etmekte. ben kendime göre bir çözüm buldum: motor teklemeye başladığı zaman vitesi aniden düşürüp yükseltiyorum ve tekleme kesiliyor.
    Karburatör,benzin yetiştirmekte zorlanıyor olabilirmi acaba,

Gaz kolunu hızlı bir şekilde açınca kısa süreli yığılma yapıyormu?

Konu 2011'de açılmış yanlış olmasın ama o yıl üretilen cbf'ler düz karburatördü,daha sonra Diyaframlı karburatöre geçildi,hatta eski cbf'ciler bilir eski modeller daha seriydi,2008'de A2 ehliyetimi alırken bende cbf kullandım cidden yenilere nazaran 1tık daha atak gibiydi..tabi geçmiş zaman..

Motosikleti
    Honda CBF 150
    benzin yetiştirememekten değilde fazla hava gelmesinden dolayı biliyorum. zamanında o hortuma küçük bir parça takılmış ve hiç bir sorun kalmamış ve bu sorun kalmamış. diye okudum bi konuda

Alıntı hokahey adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Depo kapağının lastiği sert olduğundan olabilir mi? benim motorda tekleyip stop ediyordu, hafif deldim lastiği şuan yağ gibi akıyor.
    Weak are prey

Motosikleti
    Honda CBF 150
    stop etme veya gazı aniden açınca yığılma yok. mesela şöyle anlatayım. uzun yolda daha çok başıma geliyor. 7 bin devirde sabit giderken anlık gaz kesilmesi. ama saliselik. uzun sürmüyor. sanki o kısacık süre içinde motor çalışmıyormuş gibi. bu ara ara oluyor. dediğim gibi çok kısa süre içinde. anlık

Alıntı levend84 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Karburatör,benzin yetiştirmekte zorlanıyor olabilirmi acaba,

Gaz kolunu hızlı bir şekilde açınca kısa süreli yığılma yapıyormu?

Konu 2011'de açılmış yanlış olmasın ama o yıl üretilen cbf'ler düz karburatördü,daha sonra Diyaframlı karburatöre geçildi,hatta eski cbf'ciler bilir eski modeller daha seriydi,2008'de A2 ehliyetimi alırken bende cbf kullandım cidden yenilere nazaran 1tık daha atak gibiydi..tabi geçmiş zaman..
    yığılma falan yok kanka, saniyelik kesiklikler. vitesi alt üst yapinca geçiyor.

Motosikleti
    HD Sportster 883R
    2017 yılında, bayiden 2016 model sıfır cbf150 aldım. İlk bir ay stop etme sorunum vardı. Sürekli yapmadığı için servis 2-3 kez gitmeme rağmen bulamamıştı.
    Sonucunda benzin depo kapağını açıp katapınca düzeldiğini fark etmemle servis işe uyandı. Bu hortumun yanlış monte edildiğini ve düzelttiklerini söylediler.
    Sorun tekrar etmedi.

Alıntı SlimShady1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Depo kapağının lastiği sert olduğundan olabilir mi? benim motorda tekleyip stop ediyordu, hafif deldim lastiği şuan yağ gibi akıyor.
    hiç bakmadım ona bir kontrol edeyim saol kardeş.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:01 ----------

Alıntı cenkyenmez adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    2017 yılında, bayiden 2016 model sıfır cbf150 aldım. İlk bir ay stop etme sorunum vardı. Sürekli yapmadığı için servis 2-3 kez gitmeme rağmen bulamamıştı.
    Sonucunda benzin depo kapağını açıp katapınca düzeldiğini fark etmemle servis işe uyandı. Bu hortumun yanlış monte edildiğini ve düzelttiklerini söylediler.
    Sorun tekrar etmedi.
    vay be. servise bi sorayım bu hadiseyi.

Motosikleti
    Honda CBF 150
    vitesi düşürüp yükseltme olayını hiç denemedim. onuda bi deneyim. peki bu 1.5 mm olayını halledemezmi servisler

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)