2016 cbf'de bu sorun hala devam etmekte. ben kendime göre bir çözüm buldum: motor teklemeye başladığı zaman vitesi aniden düşürüp yükseltiyorum ve tekleme kesiliyor.
2016 cbf'de bu sorun hala devam etmekte. ben kendime göre bir çözüm buldum: motor teklemeye başladığı zaman vitesi aniden düşürüp yükseltiyorum ve tekleme kesiliyor.
Karburatör,benzin yetiştirmekte zorlanıyor olabilirmi acaba,
Gaz kolunu hızlı bir şekilde açınca kısa süreli yığılma yapıyormu?
Konu 2011'de açılmış yanlış olmasın ama o yıl üretilen cbf'ler düz karburatördü,daha sonra Diyaframlı karburatöre geçildi,hatta eski cbf'ciler bilir eski modeller daha seriydi,2008'de A2 ehliyetimi alırken bende cbf kullandım cidden yenilere nazaran 1tık daha atak gibiydi..tabi geçmiş zaman..
benzin yetiştirememekten değilde fazla hava gelmesinden dolayı biliyorum. zamanında o hortuma küçük bir parça takılmış ve hiç bir sorun kalmamış ve bu sorun kalmamış. diye okudum bi konuda
stop etme veya gazı aniden açınca yığılma yok. mesela şöyle anlatayım. uzun yolda daha çok başıma geliyor. 7 bin devirde sabit giderken anlık gaz kesilmesi. ama saliselik. uzun sürmüyor. sanki o kısacık süre içinde motor çalışmıyormuş gibi. bu ara ara oluyor. dediğim gibi çok kısa süre içinde. anlık
2017 yılında, bayiden 2016 model sıfır cbf150 aldım. İlk bir ay stop etme sorunum vardı. Sürekli yapmadığı için servis 2-3 kez gitmeme rağmen bulamamıştı.
Sonucunda benzin depo kapağını açıp katapınca düzeldiğini fark etmemle servis işe uyandı. Bu hortumun yanlış monte edildiğini ve düzelttiklerini söylediler.
Sorun tekrar etmedi.
vitesi düşürüp yükseltme olayını hiç denemedim. onuda bi deneyim. peki bu 1.5 mm olayını halledemezmi servisler
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)