Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

İstanbul İçi Bmw marka motosiklet için Usta?

REKLAM ALANI
    mendore_7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bmw R60-6 / Honda İnnova 125
    Herkese merhaba.
    Uzun zamandır Babamla beraber R1150GS araştırıyorduk ve istanbul'da 2 tane kriterlerimize ve bütçemize uygun bulduk.
    Fakat bu motorlar 120.000 km üstü ve şahıs'tan satılık..
    Bu motosikletlere bakarken nelere dikkat etmeliyiz ?
    Ne gibi problemleri olabilir , illa bi ustaya göstermek gerekiyo mu ?
    Bu konu hakkında bilgi sahibi olan abilerimden yardım istiyorum ...
    Cumartesi akşamı buradan otobüs'e binip Pazar günü motosikletlere bakıp, pazartesi satış işlemlerini halledip dönmeyi düşünüyoruz.
    Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler
    En iyi motorcu torununu motorunun arkasına alıp dolaştıracak kadar yaşayan motorcudur.
    Kötü motorcular bu günleri asla göremez.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    MotoRizeli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CC büyütme aşamasında.
    Benim mahallemde bir özel bir motor servisi var usta eski ustalardan istersen telefon numarasını veririm telefondan R1150GS için ön bilgi alırsın..

Forumdan Uzaklaştırıldı
    dostum 120 000 kmde bmw alma çünkü artık büyük masraf dönemine girmiştir o makina.bmw motorlar 200 000 kmyi rahat çıkarırlar ama çıkartırkende 120 130 bin civarı büyük bakımdan geçerler ve bu bakımda tuzludur 80 000 kmde bir motor ara kaç para vericeksin senesi ne motoru nasıl kullanmışları soruyorum?
    Motora bakarken ilk önce şasesine bak eğilme boya çizik varmı sonra ön takıma bak darbe varmı jantlara bak bunlar çok önemli,sonra motor bölümne geç yağ sızdırıyormu vidalara bak çok açılmış kapanmaşmı anlarsın zaten,bütün elektirik tesisatını kontrol et sonra sürüşe geç motor düz gidiyormu kontrol et sonra motordan gelen sesleri dinle çekişine bak debriyaj kaçırıyormu ona bak.120 lik motoruda alma parana yazık etme türkiyede motorları adam gibi kullanmıyorlar

Motosikleti
    Alıntı harleytamir adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dostum 120 000 kmde bmw alma çünkü artık büyük masraf dönemine girmiştir o makina.bmw motorlar 200 000 kmyi rahat çıkarırlar ama çıkartırkende 120 130 bin civarı büyük bakımdan geçerler ve bu bakımda tuzludur 80 000 kmde bir motor ara kaç para vericeksin senesi ne motoru nasıl kullanmışları soruyorum?
    Motora bakarken ilk önce şasesine bak eğilme boya çizik varmı sonra ön takıma bak darbe varmı jantlara bak bunlar çok önemli,sonra motor bölümne geç yağ sızdırıyormu vidalara bak çok açılmış kapanmaşmı anlarsın zaten,bütün elektirik tesisatını kontrol et sonra sürüşe geç motor düz gidiyormu kontrol et sonra motordan gelen sesleri dinle çekişine bak debriyaj kaçırıyormu ona bak.120 lik motoruda alma parana yazık etme türkiyede motorları adam gibi kullanmıyorlar
    Bmw sürenler biraz daha ayrıcalıklı oluyolar. Arka difransiyeli , ön çatal kontrol, direksiyon uçları gibi noktaları kontrol etmek aklımızdan elbette geçiyo.Satan kişi ağır bakımları yapıldı ve debriyaj balatasının yeni değiştiğini söylüyo..
    Hava soğutmalı olduğundan yağ kaçakları ve plastik parçalarının yumuşaklığıda bi o kadar önemli ama bizim aklımızda olan asıl soru işareti ; Bu motor şanzuman veyahutta motor açısından km'si yüksek olduğu için bi problem çıkartır mı o konudan çekiniyoruz biraz.
    Sanırım en iyi yöntem istanbul'da bi ustaya göstermek olacak ama tuzlu olmasından korkuyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:27 ----------

Alıntı MotoRizeli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim mahallemde bir özel bir motor servisi var usta eski ustalardan istersen telefon numarasını veririm telefondan R1150GS için ön bilgi alırsın..
    elbette çok iyi olur ustat
    En iyi motorcu torununu motorunun arkasına alıp dolaştıracak kadar yaşayan motorcudur.

angorstatik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    FAZER 2006
    kadıkoöy yakasında hasanpaşada motolab var. tavsiye ederim. google aratırsan sitesini de bulabilirsin.
    motorda motor, ille de motor

Forumdan Uzaklaştırıldı
    bmw yi göstericeğin usta al der bunu unutma çünkü sonra onun kucagına düşüceğini iyi bilir

valla bmw 1150 gs gibi komplike bi motorun, herhangi bir ustanın yarım saat göz atmayla değerlendirilebileceğini pek düşünmüyorum. gerçi siz yapmışsınızdır muhtemelen ama motorlara bakmadan önce bu motoru iyi tanımak, muhtemel arıza noktalarını öğrenmek vs faydalı olur. mesela şu topiğe bakabilirsiniz.

http://www.ikiteker.org/modules.php?...er=asc&start=0

hangi usta olursa olsun bence önceden arayıp gidin. randevu alın. yoksa başı sıkışık bir anda giderseniz üstün körü bir muayene ile başbaşa kalabilirsiniz. bu ve diğer motosiklet forumlarında bmw usta diye arama yaparsanız büyük ihtimalle aradığınız usta isimlerine ulaşırsınız.

MotoRizeli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CC büyütme aşamasında.
    Ustayla konuştum dostum arasın yardımcı olurum dedi. Gerekirse elemanı yollar motoru bakar falan dedi. 0507 328 09 30 Etem Usta .

Motosikleti
    Alıntı angorstatik adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kadıkoöy yakasında hasanpaşada motolab var. tavsiye ederim. google aratırsan sitesini de bulabilirsin.
    Kadıköy'se tadınmaz yenmez şükrü saraçoğlu statının orada buluşmayı düşünüyoduk....
    Yarın boş vaktimde arayıp randevu almayı düşünüyorum. yardımlarınız için teşekkürler..

bur-k@ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbr 125 pert oldu :(
    senin ilacın burda arkadaşım http://www.facebook.com/touratech.turkey?sk=notes
    web sitesi de burası : http://tr.touratech.com/ gerekli iletişim numaralarını bulabilirsin ;)

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:09 ----------

bunları öğrenmen senin için avantajdır

- Motor yağı ve filtresi
    - Şanzıman yağı
    - Final drive yağı
    - Hava filtresi
    - Benzin filtresi
    - Bujiler
    - Sübap ayarı
    - Kelebek gövdeleri senkron ayarı
    - Paralever rulmanı kontrol.
    - Final drive rulmanı kontrol.
    - Arka teker rulmanı kontrol.
    - Alternatör kayışı
    - Fren ve debriyaj hidroliği
    - Marş motoru bakımı
    lastikler
    akü
    ve tabiki abs si çalışıyor mu ?

yukarıdaki değişim ve kontroller en son ne zaman yapılmış bunları baktırıp kontrol ettirmen seni yaklaşık 2000 tl den kurtaracaktır ;)
    ÖĞRENMEDEN,ÇALIŞMADAN,YORULMADAN,RAHAT YAŞAMANIN YOLLARINI ARAMAYI ALIŞKANLIK HALİNE GETİREN MİLLETLER;ÖNCE HAYSİYETLERİNİ, SONRA HÜRRİYETLERİNİ,SONRA İSTİKLALLERİNİ,KAYBETMEYE MAHKUMDURLAR. K.ATATÜRK

beyazakrep - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    menderes usta var
    adam türkiyede tanınan biri
    dakar rallilerinde ustalık yapmış çok kalender kalifiye bir ustadır
    teşhis ve tedavide üstüne yoktur
    rsv motor menderes usta
    tel : 0216 550 72 72
    gsm 0537 386 62 78

Motosikleti
    Alıntı bur-k@ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    senin ilacın burda arkadaşım http://www.facebook.com/touratech.turkey?sk=notes
    web sitesi de burası : http://tr.touratech.com/ gerekli iletişim numaralarını bulabilirsin ;)

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:09 ----------

bunları öğrenmen senin için avantajdır

- Motor yağı ve filtresi
    - Şanzıman yağı
    - Final drive yağı
    - Hava filtresi
    - Benzin filtresi
    - Bujiler
    - Sübap ayarı
    - Kelebek gövdeleri senkron ayarı
    - Paralever rulmanı kontrol.
    - Final drive rulmanı kontrol.
    - Arka teker rulmanı kontrol.
    - Alternatör kayışı
    - Fren ve debriyaj hidroliği
    - Marş motoru bakımı
    lastikler
    akü
    ve tabiki abs si çalışıyor mu ?

yukarıdaki değişim ve kontroller en son ne zaman yapılmış bunları baktırıp kontrol ettirmen seni yaklaşık 2000 tl den kurtaracaktır ;)
    evet kontrol noktalarının tamamnı yazmışsınız teşekkür ederim ..
    Parça fiyatları pahalı olan bi motorun bakımlarını yapılmışını almak iyi olacak baya

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:38 ----------

Alıntı beyazakrep adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    menderes usta var
    adam türkiyede tanınan biri
    dakar rallilerinde ustalık yapmış çok kalender kalifiye bir ustadır
    teşhis ve tedavide üstüne yoktur
    rsv motor menderes usta
    tel : 0216 550 72 72
    gsm 0537 386 62 78
    evet menderes usta'da adaşım ve telefon rehberine onuda kaydettik..
    Yarın yola çıkmadan önce arayıp pazar günü müsait mi öğrenmek için arıyacağız

MrSandman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Sattı
    GS Moto İbrahim Turan'a göstermeden BMW alma sonra pişman olma derim. 0532 287 53 31 / 0 212 504 63 01
    Herşey yeniden yollarda olabilmek için...

poyraz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F800ST ve Sym joymax
    bence bu km.de bir bmw kendini kanıtlamış bir motordur.
    200 binde motoru biter,yeni piston-gömlek takılır yine bir sürü gider.

Bitirmeye ömür yetmez.Yeter ki kazası filan olmasın. km. dert değil.

Ben bir de borusandan fikir ve öneri alın derim..

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)