Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

ilk Motosiklet Seçimi..

REKLAM ALANI

Merhaba Arkadaşlar. 14 yaşındayım aydının küçük bir kasabasında yaşıyorum. Dayımla Beraber Bir Motosiklet Almaya Karar Verdik -Ondan çok benim kullanacağımı göz önünde bulunduracak olursak- HONDA CBR 125 mi Yoksa YAMAHA YZF-125 Mi önerirsiniz. Bu Arada 49 cc Motosiklet Kullanıyorum. Sadece İlk Vitesli Motosikletim Olacak Bu Arada Yaşıma Göre Biraz Kalıplıyım Sanırım. En Azından öyle Diyorlar Boy 1.80 65-70kg Şimdiden Teşekkür Ederim.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Elbet alırsın bir motor da, yazılarını büyük ve kirmizi yazarsan kızarlar sana bence

Tamam Orasını Hallettik :D Öneriyi De Alsak Hiç Fena Olmaz Hani :D

excavatus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650 ST
    İkisi de birbirine yakın makinalar, tarz aynı zaten, çok fazla teknik bir fark yok. Doğal olarak senin tamamen göz zevkine ve imkanın olursa deneme sürüşüne bakar.
    Pek çok yorum gelecektir belki, yedek parçayla, yok görüntüyle, yok kronik arızalarla vs vs...
    Motor almak evlilik gibidir. %50-50 kumar yani.

Deneme fırsatın varsa ikisini de dene, yoksa git beğen mağazalardan, hengisi gönlüne yatarsa derim ben.
    Bahsettiğin iki makina, başkalarının tavsiyeleri veya önerileri ile aralarında seçim yapılamayacak kadar yakınlar birbirlerine.

neyse, öneriyi verdik fena olmadı hani, gelelim yazıya...

Normal boyda yazalım, siyah yazalım di mi? hatta forum kurallarını da okuyalım arada... panayıra dönmesin ortalık...
    Saygılar sevgiler..
    HAYATINDA 1dk ICINDE ARDINDA BIRAKIP GIDEMEYECEGIN HIC BIR SEY OLMASIN...

< iLk@yy > - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '01 CBR600F4i(2011-?) / '07 Burgman400(2018-?)
    bu arada yaşım 14 diye yazmışsın

motosiketi nerede kullanmayı panlıyorsun ?
    Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
    Bunu size kanıtlayabilirim !

Dediğim Gibi Küçük Bir Kasabada Yaşıyorum. Trafiğe Çıkmayacağım Sonuçta.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:21 ----------

Tavsiyeniz Üzerine Forum Kurallarını Okudum -Aslında Sadece İlgili Maddeyi :D- Bundan Sonra Özen Gösteririm Artık Ne Yapalım Düzenleme Şansım Yok

safakk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    trafiğe çıkmamak için biraz fazla lüks bir motosiklet olur ancak keyif senin

Bana kalırsa bir cub yada yamaha ybr tarzı bişi alırdım sonuçta kasaba ve çoğu zaman toprak yolda kullanacaksın hatta belki cross bile olabilir ancak toprak yolda racing sürmek o motosikleti harcamak demek bence

İlla 2si arasından diyorsan cbr 125 aynı özellik için yamaha ya o kadar para dökmenin gereği yok

Grhn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Demir At
    Önce her türlü motosikleti kullanabileceğin ehliyet al.
    Sonrada SS almadan önce enduro, naked. stret tarzı motosiklet al.
    Yada dayın alsın sen bin...
    Dumanla haberleşmeye son.
    Her yer DUMANSIZ HAVA SAHASI

Aslında Benim Dayıma Önerim Cbf-150 Veya Cross Bir Motor İdi. Ancak Görüntüye Önem Verdiği İçin SS Tercih Etti. Kasaba kasaba ama yolları toprak değil toprak yolda kullanmak için 49cc bir peugeot 103 var elimizde Dayım Aynı Zamanda Ara Ara İzmir-Kuşadası-Didim Falan Yapmayıda Düşündüğü İçin Bunu Tercih Ettiğini Sanıyorum. O motosikletin Sadece Onda Olmasını istiyor. Farklı olmayı Seviyor Sanırım

glock - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    cbr 125, senin boy ve kilona göre uygun olmayabilir, altında ufak tefek kalır, imkanın varsa enduro tarzı modellere bakmalısın (sele ve pegleri yüksek olduğu için) ayrıca başlangıç olarak 150 değilde 250cc yi daha uygun buluyorum boy-kilo oranına göre, dayınıda hesap edecek olursak onunda boy ve kilosuna uygun olması her ikinize göre ortak bir seçim ideal.

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:52 ----------

Not: 14 yaşında ve ehliyetsiz oluşundan dolayı trafik içinde kullanmak sen ve karşı taraf açısından sakıncalı ve tehlikelidir ayrıca yasalara uygun değildir! ancak, dayın reşit olmakla beraber onun izniyle trafiğe kapalı alanlarda full koruma ekipmanlarıyla kullanmanı tavsiye ederim.

drsteel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    gloack arkadaşım sen ciddimisin. adam diyo ki 14 yaşımdayım. sen 14 yaşında ki gençlerin ne kadar akıllarının havada olduğunu bilmiyorsun galiba. 125 cc bile bence fazla. kasabada belki trafik olmaz. ama ben adım kadar eminim arkadaş motoru alınca ilk yapacağı iş şehirlerarası yola cıkıp hız denemesi yapacak. kızlara hava atmaya kalkacak. arkadaşın önce güç ne omu öğrenmesi gerekecek.
    arkadaşım ben senin dayının yerinde olsam sana bir skootor alırdım. sonra race motor düşünürdüm. herşey görünüşde bitmiyor. bence race motoru sürmek biraz daha tecrübe istiyor

DarkSeleCT93 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Rks rocca 100 max
    ybr al paranız varsa şuan için en mantıklı seçim

glock - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sn. drsteel yazımın altına not olarak uyarımı yaptım, ancak gerisi kardeşimizin insiyatifine ve velisinin sorumluluğuna kalmıştır, bir genç kardeşimizinde hevesine isteğine arzularına karşılık negatif yaklaşım içerisinde bulunmak muhalif olmak onu yıldırıp hevesini söndürmek olur diye düşünüyorum. ne diyebilirim ki? kişi zaten bilinçli bence, bu siteye üye olupta nice 14-16 yaşındaki arkadaşlarımızın 1000rr alma hayallerinide görmekteyiz forumlarda, 125 veya 250cc bir motosiklet uygundur boy ve kilosuna göre diye düşünüyorum. (race motor) derken 125 in 250 nin race mi olur? yarışlarda katagorileride olsa oradaki 125-250cc lerle karıştırmayınız!

eren1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf 600
    YBR 125 al keyfine bak.
    undefined

Yok 250cc Çok Fazla Zaten Ben Alıp Motoru Saatlerce Gezmeyeceğim Haftada 1 Bilemedin 2 Gün Alırım Motoru. Zaten Ben En Az 1 yıl Kullanıp Tecrübe Kazanmadıkça Bırak Şehirlerarası yola çıkmayı 55-60 km/h yi bile geçmem. Motor Tamamen Benim Olmayacak. Dayım Kendine Alacak. Fırsat Buldukça Artık. Bırak Hız Denemesi Yapmayı Daha Vites Geçişlerini Bile Bilmiyorum

MotoRizeli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CC büyütme aşamasında.
    Alıntı DarkSeleCT93 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ybr al paranız varsa şuan için en mantıklı seçim
    14 yaşında cocuğa nasıl YBR al diyebiliyorsunuz anlamıyorum ya ezbere konuşuyorsunuz yada kaza ihtimalini unutuyorsunuz.

Alıntı MotoRizeli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    14 yaşında cocuğa nasıl YBR al diyebiliyorsunuz anlamıyorum ya ezbere konuşuyorsunuz yada kaza ihtimalini unutuyorsunuz.
    Bildiğim Kadarıyla "YBR" commutter(veya onun gibi bişeydi işte) sınıfı bir motosiklet. zaten başlangıç için bunları önermiyorlar mı?

DarkSeleCT93 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Rks rocca 100 max
    Alıntı MotoRizeli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaş kalıplıyım cüsseliyim diyo ybr yi çok iyi kullanabiliir hem çabuk dökülmeyen bi motor

Arkadaşlar Konuyu Saptırmasak? Bu Arada Ne Yazık ki Dayımın Seçenekleri Arasında YBR Yok :D

MotoRizeli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CC büyütme aşamasında.
    Bu iş kalıp işi değil dostum tecrube işi.. Sen en iyisi 100 Lük cup al..

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler