Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Çeneden açılır kasklarmı daha iyidir yoksa kapalı kasklarmı

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Uzun bir süre olmayacak...
    tek kelime ile nitro aikido full face kask diyorum başka da bişey demiyorum. sharptan 5 yıldız almış bir kasktır. ben kullanıyorum ve oldukça memnunum. konfor ve rahatlık istiyorsan scorpion exo serisine bakmanı tavsiye ederim. ama şunu unutma full güvenlikli bir kaskta konfor ve rahatlık bulamazsın. konfor ve rahatlığı hat safhada olan bir kaskta ise 5 yıldız bulamazsın tabi bu iki kriterin bir arada olduğu kasklarda var ama senin bütçeni aşabilir.

http://www.motomaxonlineshop.com/mai...k-pmu1442.html
    Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Raphae1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Er6-F-Cbf 1000+YBR 125, gts250-cbf150-600rr-mt07
    Alıntı Xetanor adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tek kelime ile nitro aikido full face kask diyorum başka da bişey demiyorum. sharptan 5 yıldız almış bir kasktır. ben kullanıyorum ve oldukça memnunum. konfor ve rahatlık istiyorsan scorpion exo serisine bakmanı tavsiye ederim. ama şunu unutma full güvenlikli bir kaskta konfor ve rahatlık bulamazsın. konfor ve rahatlığı hat safhada olan bir kaskta ise 5 yıldız bulamazsın tabi bu iki kriterin bir arada olduğu kasklarda var ama senin bütçeni aşabilir.

scorpion exo dış görünüm olarak güzel ve estetik ama kullanım acısından pekte öyle değil. çok fazla fonsiyon ve havalandırması olduğundan ağır ve rüzgar sesi çok alır benden söylemesi
    ARTİSTLİĞİN SONU FİGÜRANLIKTIR...

Motosikleti
    Uzun bir süre olmayacak...
    Alıntı Raphae1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    scorpion exo dış görünüm olarak güzel ve estetik ama kullanım acısından pekte öyle değil. çok fazla fonsiyon ve havalandırması olduğundan ağır ve rüzgar sesi çok alır benden söylemesi
    forumdan cakalaz kullanıyor.. önceki kullandığı kasklarda çene altı aparatı olmadığı için rüzgar ve motor sesi duyuluyordu. exo ya geçtiğinde çok memnun kaldığını ; rüzgarın ve motor sesinin kesildiğini söyledi. ağır olduğu doğrudur.
    Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.

Motosikleti
    GT250R
    ne kullanırsan kullan tartışmasiz kapali kask

Alper Kaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 600 FA (2011) Honda CBR 500R (2014)
    kendini seven kapalı kask alır yok ben keyfime düşkünüm çeneden açılır kask alıcam diyen açık düşmesin açık düşmesini geçtim kapalı daği olsa dağa çok hasar aldığı bi gerçek :D
    bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...

acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cawa
    Arkadaşlar mutlaka seyredin. Motosiklet kası değil ama bizim içinde alınıcak dersler var.
    http://www.facebook.com/photo.php?v=114128438662562
    Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.

avciceyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA-CBF 1000
    Alıntı farcob adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    nitro uno fullface 140 tl motomaxta
    http://www.motomaxonlineshop.com/mai...h-pmu1749.html
    öncelikle arkadaşın sorusuna cevap veriyim sonrasında farcob abimize bir şey sorucam şimdi nerede kask kullanıcağına bağlı fullface kask sesi açılır kaska göre daha az alır allah korusun kaza anında daha sağlamdır ama çeneden açılır kask özellikle sigara kullanıyosan senin işine yarar ve yaz günlerinde fullface e göre çok daha rahattır
    farcob abi senin bu nitrolarla ilgili bilgin var yeterince sdanırım sharp 5 yıldız testinden geçen bir kaç nitro vardı bana onların modellerini ve rahatlık ve fiyatına deyermi biliyorsan çok iyi olur
    HONDA
    CBF 150-CBF 500-CBF 1000

Alıntı erimozel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Alacağınız kaskın dayanımı ve güvenilirliği konusunda bilgi verebilen bir internet sitesi var: http://sharp.direct.gov.uk/
    hocam bırlıkte yazmsız senın yazıyı gormedım k.bkma buna bakıcam tesekkurler
    Bu siteden almak istediğiniz kaskın güvenlik testi olup olmadığına bakın mümkünse güvenlik testi yapılmış ve 3 üstü yıldız almış bir kaskı alın. 200tl ye sharp testinden 5 yıldız almış nitro aikido full face kask var. Size onu önerebilirim. Motomax mağazalarında bulabilirsiniz.Testlerin nasıl yapıldığını anlatan videosu da var, izleyin güvenip güvenmemek size kalmış ingiliz hükümetinin resmi test kuruluşudur kıytırık biryer değil. Ama bu sadece dayanıklılık içindir, rüzgar alma, pedlerinin çıkması vs gibi diğer şeyleri içermez.
    hocam site ve kask modeli için verdiğimiz bilgi iyi oldu diğer arakdasta aynı sıteyı onermıs bakıcam nitrolar gorunus olarak cok ıyı.

Alıntı baran.ankara adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sharp helmet yaz google.com'a sitesine gir . Her markanin modelin dayaniklilik degerlendirmesi var..
    eyvallah hocam saolasın sanada . arabalar hakkında genıs bılgım var fakat motor bana hep uzak kalmıstır . NCAP testleri olur araçlarda bu testlerın mantığını bılıyorum
    Alıntı excavatus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    istediğin bütün özellikler 200TL'lik herhangi bir kaskta bulunmaz.
    Özellikle ses yalıtımı....

Kulak tıkacı veya mp3 çalar kullanacaksan idare eder o zaman.
    Ancak adam gibi ses yalıtımı istiorsan, 120-130 giderken haşır haşır kulaklarıma gelmesin diyorsan,
    o zaman en az bi 300-400 EURO verecen bi kaska.. bak gör yalıtımı..

Onun dışında, NITRO kasklar hem ayırdığın bütçeye hem de istediğin özelliklerin çoğuna uygun. Güneş vizörlü kask alırsan,
    ön cam beyaz olur, daha rahat edersin..
    hocam para/çokemel ilişkisi . nekadar para okadar kalite 200 tl ye çok uçuk performanslar beklemiyorum.uzun yolda mp3 ,ş.içi kulak tıpacı kullanıcam mutlaka. nitrolarn görüntusu cok hoşuma gidiyor .

Mutlaka kapalı kask almanı tavsiye ederim. Agv , shark düşünebilirsin 2side iyi markadır. Simsiyah vizör kesinlikle alma. bende %50 siyah vizör var gündüz güzel ama akşamları görüşü zorlaştırıyor, o yüzden gece sürüşlerimde orjinal vizörü kullanırım. Hafif isetrsen de carbon kasklar var ama pahalıdır.
    hocam dediğinizi kafama yazdım bunu değerlendiricem. zaten simsiyah vizor almıcam yarı saydamda almıcam. normal şeffaf vizor.,içten güneş vizoru alıcam ama bu simsiyah olucak. aksamları siyah vizorun gorusu cok dusurdugunu sızın yanı sıra baskalrındanda duyunca içten vizorlu ve kaplalı bi kask secmeye karar verdım. geneli 1.5 kg zaten. şuan bir tek şey kaldı kafamda nitrolar olabilir hem uygun hem güzel kasklar fakat buhu olayı ne durumda ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:06 ----------

bılmıyorum niye ama exo yu tip olarak beğenmedim. burda bi arkadaş almış testini yapmıs okudum.cok ıyı bı kask oldugunu yazmıs .coğu ksıde bunu tavsıye edıyor ama benım gonlym nıtrodan yana, aikido ya +1 puan şuan o önde saolasın

zaten bu kaskı listeye almamıştım hocam . uyarılar için saolsın.
    forumdan cakalaz kullanıyor.. önceki kullandığı kasklarda çene altı aparatı olmadığı için rüzgar ve motor sesi duyuluyordu. exo ya geçtiğinde çok memnun kaldığını ; rüzgarın ve motor sesinin kesildiğini söyledi. ağır olduğu doğrudur.
    1550 gr değilmi ? bu bi kask için ağırmıdır ? çoğu bu ağırlıkta değilmi zaten xetanor ?
    Alıntı Non-Quattro adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ne kullanırsan kullan tartışmasiz kapali kask
    kesinlikle
    Alıntı acayüp adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar mutlaka seyredin. Motosiklet kası değil ama bizim içinde alınıcak dersler var.
    http://www.facebook.com/photo.php?v=114128438662562
    hemen izliyorum
    Alıntı alper150zc adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kendini seven kapalı kask alır yok ben keyfime düşkünüm çeneden açılır kask alıcam diyen açık düşmesin açık düşmesini geçtim kapalı daği olsa dağa çok hasar aldığı bi gerçek :D
    aynen hocam ikisinin arasındaki karşılastırma videolarını izledim açılır kasklar normale gore baya bi vasat kalıyor. zaten tipinide beğenmedim.size sordum ama cevapları daha almadan kendım eledım saolasın...
    Alıntı avciceyhan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    öncelikle arkadaşın sorusuna cevap veriyim sonrasında farcob abimize bir şey sorucam şimdi nerede kask kullanıcağına bağlı fullface kask sesi açılır kaska göre daha az alır allah korusun kaza anında daha sağlamdır ama çeneden açılır kask özellikle sigara kullanıyosan senin işine yarar ve yaz günlerinde fullface e göre çok daha rahattır
    farcob abi senin bu nitrolarla ilgili bilgin var yeterince sdanırım sharp 5 yıldız testinden geçen bir kaç nitro vardı bana onların modellerini ve rahatlık ve fiyatına deyermi biliyorsan çok iyi olur
    farcob buraya yazsan çok faydalı olur herkes için. abi bekliyoruz listeyi

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:17 ----------

arkadaşlar toplu alıntı olayını daha yenı farkettım daha once yazan ve şimdi konuya bukadar ilgili ve yardımsever davranan tüm arkadaşlara çok çok teşekkür ediyorum. 2 gün içinde karar verip kaskımı alıcam. almışken ince eleyip sık dokumak lazım. hele bi konu hakkında bilgisi yoksa insanin benim gibi 2 kat fazla araştırma yapması gerekiyor. inşallar sizi sıkmamışımdır hepinizden allah razı olsun . iyi geceler

Motosikleti
    Sym Joymax 250i
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...299466/detay/?

arkadaşım ben satıyorum. sahibinden com'daki ilanlara belki bakmışsındır. .

Alıntı wertygo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...299466/detay/?

arkadaşım ben satıyorum. sahibinden com'daki ilanlara belki bakmışsındır. .
    eğer yazdıklarımı okudysan kafamdaki soru işaretlerini saolsun arkadaşlar yanıtladı.eyvallah hocam saolsın yinede fakat kapalı kask arıyorum

maxi97 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '12 SYM GTS 250i '10 YBR125City, '10 Mondial 150ZC
    ff384 model moby ls2 kaskım var. güneş vizörlü ve fullface. özellikle güneş vizörünü açan butonun oradan 90 km civarında çok ses alıyor. 1.5 saat sürüşten sonra kulağım uğulduyor yeminle. sessiz kask al bence. hyosung yeri gelince 150-160 yapan bi motosiklet. sağır olursun.

fat280 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2008 xmax 250
    bence abi full kapalı her zaman iyidir derim

Alıntı maxi97 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ff384 model moby ls2 kaskım var. güneş vizörlü ve fullface. özellikle güneş vizörünü açan butonun oradan 90 km civarında çok ses alıyor. 1.5 saat sürüşten sonra kulağım uğulduyor yeminle. sessiz kask al bence. hyosung yeri gelince 150-160 yapan bi motosiklet. sağır olursun.
    Alıntı fat280 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bence abi full kapalı her zaman iyidir derim
    aynen arkadaşlar gerek ses gerek güvenlik için kapalı ve sessiz sayılabılecek bı kask alıcam. nıtrolara yoğunlaşmaya basladım ınş. gerekli bılgılerı aldıktan sonra gıder takar karar veırırm. hyo hızlı bı motor ve bundan sonra da 600 luk dusuncem var 150 + hızlarda nekadar randımanlı olur buda onemlı benım ıcın

hattsaffa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA XT 600E (2000)
    marka olarak venomdan memnunum tavsiye de ederim hakkında hiç kötü bi şey duymadım, sıkıntı yaşamadım. model konusuna da kimse karışmak istemez çünkü kişinin kendi zevki benim beğendiğim model senin hoşuna gitmeyebilir zira..
    motorsiklet konusunda acemiyim ama ileri sürüş teknikleriyle ilgili bi seminere katıldım "yarım kask, çeneden açılır kask sizi yeterince korumaz kaza anında açılıp yaralanmaya neden olur" dendi. siyah camlı bi artçı kaskım var gece sürüşünü geçtin bazen gölge de giderken bile görüş kısıtlanıyor.(zaten bu yüzden de artık artçı kaskı) rüzgar sesini de bence dert etme rüzgar sesi motorcunun müzik kutusu, rüzgarı hissetmek olmasa arabayla gezerdik(kanımca)

Muhendis45 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS Apache, TDM 850
    Konuyu hortlatacağım Arkadaşlar Kapalı kaskları daha çok seviyorum. Forumda arattım bu konuyu buldum. Kapalı bir kask güneş vizörlü olurmu. Mesela ls2 nin kapalı modellerinden birini beğendim fakat güneş vizörü yok. Monte edilebilir mi ?
    Ölümüne gidelim dedinde benzin mi yok dedik

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)