Hocam bi şey soracam. Modern olarak yapılmış... eski ufak tefek köprüleri saymaz isek,
avrupa ve amerikada kaç tane köprüden geçtin para ödemeden.
Nereden baksan, 7 - 8 tane köprüden geçtim hepsinde de para verdim. Birtek demin de yazdığım gibi golden gate'i hatırlamıyorum.
Devlet bir işletmedir. Bi kere bunu kabul edelim. Ancak kar amacı güden bir işletme değildir. Hani bizim pazarlık ederken çok indirim isteyince
satıcının "Amme Hizmeti mi yapıyoruz arkadaşım?" diye sorması bundandır. Devlet amme hizmeti yapan bir işletmedir. ve bazı hizmetler doğaları ve maliyetleri gereği
paralı olmak zorundadır. Evet devlet bir işletmedir. Ancak bizim ülkemizde oluştuğu gibi, TİCARİ BİR KURUM olmamalıdır asla. Amacı para kazanmak değil, en güzel hizmeti en kısa sürede verebilmek olmalıdır. Para kazanmaz ise bu hizmetleri vermek mümkün müdür? (ne olur şu kadar vergi alıyorlar bu kadar vergi alıyorlar diye carlamayın şimdi, genel olarak devlet sisteminden bahsediyorum. Bizdeki Bakkal Ahmet Amca sisteminden bahsetmiyorum)
bir diğer konu, köprü parasını çıkarttı ondan sonra beleş mi yani? yıllık bakım masrafları hakkında birazcık fikriniz var mı?
ama daha önemlisi, lütfen okumadan cevap yazmayınız arkadaşlar. Daha ilk mesajda, motorların geçiş ücretleri hakkında bilgim eksikliği olduğunu kabul edip düzelmişim.
Yazılanı okursak yeni bir şey yazmadan, gereksiz yere bi şeyler yazmış olmayız.
yine söylemek istiyorum, uygulama çok ama çok hatalı, çok adaletsiz olabilir. Ancak bu uygulamanın mantığının yanlış olduğunu göstermez.
Mantık doğrudur, işleyiş yanlıştır.
İki yol yaparsın biri paralı biri parasız olur mantığı ne yazık ki köprülerde işe yaramıyor.
Tamamen maaliyetler ile alakalı.
Evet devlet kar amacı gütmemeli. Ancak devletin herhangi bir kurumu da mümkün olduğunca az zarar etmeli. Ütopik olanı 0 kar 0 zarar olabilmeli.
Yine söylüyorum. Bizdeki uygulamaları ne olursunuz devlet sistemi, devletçilik sistemi ile karıştırmayınız.
HAYATINDA 1dk ICINDE ARDINDA BIRAKIP GIDEMEYECEGIN HIC BIR SEY OLMASIN...
Otoban cezamızın olup olmadığına nereden bakıyoduk? geçende plakayı kapattım sanmışım açık kalmışta yazdımı diye bakıcam bazen ötmüyo cihazlar belki şansa yazmamıştır
https://www.youtube.com/alifeyizoglu
Köprüden kaçak geçmek tasvip edilmeyecek kadar küçük hesaplar peşinde koşmaktır. Kaçak geçenlerin çoğuda zaten ya ihmalkarlıktan (kgs almak zor geliyo) yada macera olsun diye böyle atraksiyonlara giriyorlar 1 2 derken zaten illahi yakalanıyorlar çekirge hesabı ) resmi geçiş 3tl75krş en küçük ceza erken ödenirse 49 tl varın hesabını siz yapın ceza puanı falan cabası 10 kez kaçak geçsen karın 37lir 50 krş. 10 kerede bunu denemeye kalksan kesin yakalanırsın unutmayın ödediğiniz her krş tüp geçit, alt geçit, üst geçit, tranvay vs. olarak geri dönmekte 375 deyip geçmeyin saygılar
TRABZON : 4 banka soyguncusunun ağır silahlarla girdiği bankada, 28 silahlı banka müşterisiyle çatışmaya girdiği yerdir.
Aslında köprü parası bize dokunuyor. Önce haksız (araba ile motosiklet aynı) sonra hukuksuz (zaten tek bir yol var) deniliyor tartışılıyor.
Bir de ekonmik boyutu var. Devletin o köprüden kazandığı para ne kadar ? Bu parayı kazanmak için harcadığı kendi emeği ve halkın emeği ne kadar ?
OGS / KGS istemlerine yaptığı yatırım onların bakımı vs. (Köprü geliri yıllık yaklaşık 200 milyon TL civarında imiş.) Oradan geçmek için trafik sıkışıklığında harcanan benzin bence daha fazladır. Ama devletin değil halkın cebinden çıkar.
(ABD de, New York da Staten Adası ile New York şehri arasında çalışan gemiler ücretsiz... çalıştırma maliyeti çok daha yüksek... ama pratik. O gemilerden alına para daha büyük masraf (gişecisi, kuyruğu, temizliği, bileti vs.) gerektirdiğinden hiç alınmıyor.
Yani her yönden örnekler arttırılabilir. Köprü teşvik için motosikletlere ücretsiz yapılabilir. Önemli olan sesinizi duyurmanız.
Ama hiçbirşey, plakanızı kapatmanızı haklı göstermez.
Kazasız belasız sürüşler. Dikkatli olalım.
Ben artık bilmem kaç göbek İstanbullu değilim, O güzel şehri tamda vaktinde güzelken, 30 sene önce terk ettim.
İzmir'de yaşamaktan mutluyum.
Bir garip milletiz refahta nimette mutlulukta huzurda buluşmak yerine zulümde sıkıntıda fakirlikte buluşmaya bayılıyoruz.
A BE SEVGİLİ KARDEŞLERİM KÖPRÜNÜN OTOYOLUN PARALI OLDUĞUNU SÖYLEDİĞİNİZ MEMLEKETLERDE BENZİNİN 1 G A L O N U EVET GALONU 1 YAZI İLE B İ R UNITED STATES DOLLAR.
Ülkemde fiyatı 9-10 kat pahalı üstelik ithal edilen ülkelere olan uzaklığı en fazla 2-3 bin km uzaklıkta.
Sizin şimdi o para verip geçtiğiniz köprü 24 ocak kararlarına kadar bedava idi.
Globalizmin kucağına oturma kararını veren büyüklerimiz o tarihte bizim tepkilerimizi dikkate almadı,
İllaki oturacağız dedi, emir büyük yerden geldi milletçe oturduk hayırlı olsun,
Kalbiniz bozulmasın yüreğiniz ferah olsun.
)))
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:42 ----------
İlk çağlardan bu yana devletlerin kurulma amacı eğitim sağlık güvenlik adalet ve ulaşımın merkezi bir erk eli ile sağlanması gerekliliği idi.
Bu amaçların dışına çıkıldığı an devlet ile mafyanın bir farkı kalmaz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:47 ----------
Adamın aracı zarar görüyor cevaplar hazır kasko yapsaydın.
Kaza geçiriyor, hastalanıyor sağlık sigortası yapsaydın.
Bu kadar haracı vergiyi mafyaya versen seni sırtında taşır üstelik kaşınan yerini bile kaşır ;)
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:52 ----------
Ooooof of çenem düştü seneler sonra yaşlılıktan olsa gerek.
1 haftadır emeklilik işlemlerimle uğraşıyorum.
Allah sizede nasip etsin.
İyi akşamlar.
herşeyi devletten beklemek armut piş ağzıma düş dönemi biteli çok oldu zaten o sistemin mucitleri bile sistem değişikliğine gittiler şu anki dönem hizmet istiyorsan bedelini öde dönemi köprüydü yoldu vs. herhangi bir kamu hizmeti artık bedava olmuyor,çark dönmüyor çarkın dönmesi için itici güç vergidir.
enerji fiyatları evet yüksek hatta en yüksek ülke bunun nedenide herkesce biliniyor birçok sanayi kuruluşunu elinde bulunduran holdingler olsun kobiler olsun hatta yanı başımızdaki bakkal amca olsun vergi kaçırmanın yollarını arıyor buluyorda, fiş almazsan şu kadar olur, kiranı bankaya yatırmaz elden verirsen bu kadar olur vs. vs. vs. uzar gider bunun örnekleri çok devlet doktoruna öğretmenine askerine maaşını kolay dönüşü olan enerji fiyatından çıkartıyor inşaallah insanımızdaki bu kafa yapısı devletten çalmayı ata sporu gören zihniyeti değiştiririz unutmayın ki ahlaksızlık sadece bel altında olan faaliyetler değildir devletten çalmakta ahlaksızlıktır.
TRABZON : 4 banka soyguncusunun ağır silahlarla girdiği bankada, 28 silahlı banka müşterisiyle çatışmaya girdiği yerdir.
İyi konuşmuşsunda boş konuşmuşsun..
Daha dün Ötv oranlarının zamlanması ile eşzamanlı olarak milletvekillerine bedava uçak bileti ve benzin alınmasına karar verildi.
Bu devlet dediğimiz dangalak halkının çıkarları içinmi? Yoksa kendi çıkarları içinmi var?
Olaya tek pencereden bakarsan sadece görmek istediklerini görürsün.
Hadi sende bu ahlaksızlığa bi kılıf uydur bakalım?
Körün gözüne sokar gibi link vereyim birde sana..
http://haber.mynet.com/milletvekille...6789-politika/
İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..
Vergi veren vatandaşın karşılığını devletten beklemesi kadar doğal bir şey yoktur.
Brüt maaşı 2000 Tl olan adamın eline geçen 1200 tl civarı, bu para eline geçer geçmez harcıyor ve aldığı her şeye bir daha kdv ödüyor yaklaşık 250 tl si daha gidiyor ve aslında 1 aylık cambazlığı ve ağzıyla kuş tutma yeteneği karşılığında eline geçen 1000 TL nin altında kalıyor.
Bu kadar paraya yanında 24 saat koruma gezdirirsin bu memlekette hiç düşündünüz mü?
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:16 ----------
Devlet kuruluş amacı itibariyle kendisinden çok şey beklenen bir yapıdır,
Devletin yan gelip yatma hakkı yoktur,
24 saat uyanık olmak,
Düşene bir tekme daha daha vurulmasına mani olmak,
Babamızdan bile babacan olmak zorundadır.
Veee en az anamız kadar sevecen olmalıdır.
Yoksa sorarlar adama ne poh yiyon deyiiii.
Kızmayın ne olur bana.
Sizde sorun çaktırmadan kendinize,
Olur mu?
Köprü Ücreti otobüslere farklı,,,tırlara kamyonlara farklı, otomobillere farklı, MOTOSİKLET'lere otomobiller ile aynı,,
bu nedenden dolayı hiçbir zaman alınan ücretin hakedildiğini düşünmemiş biri olarak,
bu yaşıma kadar sadece 5...10 sefer köprü geçiş ücreti ödedim,,,
Fakat HİÇBİR ZAMAN PLAKA KAPATMAK VEYA KUYRUK ALTINA SAKLAMAK GİBİ bir uygulamaya gitmedim...
Herşeyin Usulü Adabı var,,,
BMW F650,,,KTM EXC 400,,,CRF 250X.....msx 125
''Gürcan Moto Garaj''
0 535 939 20 86
daha dün demişsin ertesi gün onun ertesi gün hatta onunda ertesi gün bu tam bir dejavu anlatmak istediğimi sende anlıyosun başkasıda anlıyor ben kmsenin avukatı veyahutta bir siyasi partinin savunucusu değilim devlet dediğin kişilerden ibaret değil sistem bütünüdür örneklendirmek çoktur ben devletten kmlerin çaldığını nasıl çalındığını bunları anlatmak istedim dün ertesi gün onunda ertesi gün zam hep olacak yarında olucak ertesi günde olacak zihniyet önemli olan, adam hacca gidiyor işyeri var tekstilci çalıştırdığı işçinin vergisini devlete ödemiyor ünevirsitede profösör hatta hatta dekan konuşurken dersin ki anayasa kitabı bu adam ama gel görki öldüğü zaman vasiyeti kızım kocandan anlaşmalı boşan devletten maaş al bunun gibi binlerce devlet vatandaşım rahat etsin diye hastahane serbestisi getirmiş istismar yarışması var sezaryen rekoru türkiyede neden devletten çalmak ata sporu bunların hepsini teraziye koyduğun vakit millet vekilinin bedava bileti sayın motorcu kardeşim devede kulak kalır ha ben bunuda tasvip etmiyorum zehir zıkkım olsun ötv yi bende duydum 1600 ss ve üstü üst gelir gurubuna yönelik bir zam 100 bn tl araç alcak vatandaş 125 000 verecek neden demin saydığım delikleri kapatmak için...
---------- Post added at 21:06 ---------- Previous post was at 20:50 ----------
anlaşmak için linke gerek yoktu ama mademki konuyu linkle renklendirmek istedin buyur birde bunlara bak
http://www.google.com.tr/search?gcx=...C4%B1k+alanlar
http://www.toplumsalhafiza.com/HD410...r-kirildi.html
http://www.sabah.com.tr/Ekonomi/2011...ergi-kaciriyor
http://www.fturka.com/ekonomi-finans...i-kacirdi.html
bunlar saymakla bitmez gedik o kadar büyükki....
Gerçekleri gören bir gözünüz olmasını taktir ediyorum. Olumlu yorumunuz için teşekkürler.
Farzedin Üsküdar'da oturan bir kişinin iş yeri Şişli de motorsikletiyle işe gidip gelmek istiyor motorsikleti 15 krş yakıyor Üsküdar Şişli arası git gel taş çatlasa 20 km bu durumda 3 tl yakıt yakar+3 tl de hergün köprü parası Eminim bu durumda olan birçok arkadaşımız vardır.
Akilzsizlar hirsizlarin en zararlilaridir: Zamaninizi ve nesenizi çalarlar.
2-3 senede bir İstanbulunuza geliyorum, Avrupadan Asyaya geçişte 2-3 saat kuyruklarda beklediğimi biliyorum.
İki omuzu arasında taşıdığı kemikten kavanozun içinde kimilerinin söğüş kimilerinin salata olarak yediği nesneyi taşıyanlar bilir ki, saatlerce rölantide çalışan araçların yaktığı yakıt ödeyeceği köprü parasını geçer.
Bunu hesap bilmezlikle mi açıklasak yoksa milli servet düşmanlığımı yada vatan hainliği mi?
Çünkü yıllardır bunun izahını yapmayan ilgililer iyi niyetli ve zeka sahibi olamazlar.
Üstelik bu düzenin bu şekilde işleyişine razı olan ve destekleyen vatandaşlarımız izah edilemez bir gaflet içerisindedirler.
Bu akıl dışı sistem Ardahan ilimizdeki bir traktöre Boğaz köprüsünden kaçak geçiş çezası bile kesebilmektedir.
Pesss vallahi pes.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)