Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

150 cclik motoruma suzuki TL 1000 RR egzozu takıcam nasıl bırsey olur sizce?

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Seger 125- 16 Ybrlerin Bir no'lu düşmanı ;)
    150 cclik motoruma suzuki TL 1000 RR egzozu takıcam nasıl bırsey olur sizce? ben sıze danışayım dedim. bence yuksek devırde guzel ses verıcegnı dusunuyorum. sizin fikirlerınızi beklıyorum.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    125CC
    güzel ses değilde gürültü diyelim ona. tek silindir 150 cc aletten 1000cc sesine yakın bir ses bile alamazsın. yapacağın şey sadece gürültüye sebep olur çıkan ses tok olmaz sadece dbi şiddeti yüksek olur ve duyanlar bol bol küfür eder.

excavatus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650 ST
    motorun sesini egzost değil motorun içindeki patlama verir.
    Patlama alanı ne kadar büyük ise, o kadar güzel ses çıkar.
    egzost ses konusunda sadece ufak oynamalar yapar. Egzostların esas amacı ses değildir çünkü.

Eğer para harcayacaksan bu değişikliğe, hiç deneme, hayal kırıklığına uğrarsın diye düşünüyorum.
    Yok bedava ise, o zaman dene, sonucu da yaz buraya. Tahmin ve bilgi yerine, doğrudan tecrübe konuşsun.
    HAYATINDA 1dk ICINDE ARDINDA BIRAKIP GIDEMEYECEGIN HIC BIR SEY OLMASIN...

Motosikleti
    S&T GT250R 2011
    At ve kelebek desem sanırım anlaşılır

Motosikleti
    75 tl denemeye değer diye dusunuyorum. Dusundugum gbı ses cıkmazsa satarım. Bende pek emın değılım ama o motorlarn sesıne hayranım. Hatta hayalim o sesı kendı mtorumda duymak.

kingcüneyt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ---
    görüntü güzel olmaz düzgün ses vermez üstünede mahalleliden bi ton küfür işitrisin en iyisi üstündeki kalsınn..
    Rx 115 Mavi (2004) Rx 135 King Yeşil (2002), Rx 135 King Yeşil-Siyah (2003) Ford Fiesta Flair Bordo (2000) Ford Fiesta Ghia Gri (2000) Peugeot 206 Xt Gümüş Gri (2005) Ybr Esd Siyah 125 (2012) Ford Fiesta (2006) Ford Fiesta (2009) Yamaha R6 (2013 ) Vınn Vınnn

Motosikleti
    o sesin motorun kendisinden geldğnı soyluyosunuz hangi mtor tipi oyle o kadar ses cıkarıyo yuzlerce metre oteden sesı duyuluyo.araba veya mtosiklet. Hc bı makınanın mtoru o tr bi ses cıkarmaz. r6 nın arkasna bndgmde dkkat ettımki o ses mtordan dgl egzozdan gelıyor. Egzozun dizaynı bu sesi verıyor bı egzoz fabrkasnda clsan bı abıye sordgmda o egzozlarda pervane ve duduk seklınde malzemeler var dmıstı. Ben yınede denıycem

Motosikleti
    ---
    karrdeşim senın motorun 4 sılındırmıkı o sesi versin . çük kadar pistonu sılıdiri var moturunun takarsan gürültüden başka işe yaramaz .
    astorojna bunu beğendi.
    Rx 115 Mavi (2004) Rx 135 King Yeşil (2002), Rx 135 King Yeşil-Siyah (2003) Ford Fiesta Flair Bordo (2000) Ford Fiesta Ghia Gri (2000) Peugeot 206 Xt Gümüş Gri (2005) Ybr Esd Siyah 125 (2012) Ford Fiesta (2006) Ford Fiesta (2009) Yamaha R6 (2013 ) Vınn Vınnn

Motosikleti
    pekı bu sesı nasl bu mtordan alırz veya cok azını.

Motosikleti
    ---
    en az 4 slindir olmaz gerek tam öle istediğin sesi almak için yoksa tek sılındır motordan anca gürültü elde edersin

ketchup - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki ER6 N, Derbi GPR125 Nude
    Alıntı Seger125 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    o sesin motorun kendisinden geldğnı soyluyosunuz hangi mtor tipi oyle o kadar ses cıkarıyo yuzlerce metre oteden sesı duyuluyo.araba veya mtosiklet. Hc bı makınanın mtoru o tr bi ses cıkarmaz. r6 nın arkasna bndgmde dkkat ettımki o ses mtordan dgl egzozdan gelıyor. Egzozun dizaynı bu sesi verıyor bı egzoz fabrkasnda clsan bı abıye sordgmda o egzozlarda pervane ve duduk seklınde malzemeler var dmıstı. Ben yınede denıycem
    adamlar sorduğun soruya cevap vermişler, beğenmemişsin. bir de verilen cevabın yanlış olduğunu söylüyorsun. Ses tabi ki motorda başlar. Sadece egzozdan çıkmaz. Öyle olsa egzozu olmayan 100cc bir motor, yedi mahalleyi ayağa kaldırmazdı.

Takacağın egzozun çıkışı, 1000lik makineye kompresyon sağlasın diye dizayn edilmiş. Senin makinenin kompresyonunu öldürür. Motorunun çay bardağı hacmindeki silindirinde meydana gelen patlamalar, egzozda hiçbir kabin etkisine uğramadan makineli tüfek gibi ses çıkartır. Kulak tırmalayan, hiçbir estetiği olmayan, sadece yüksek bir tak tak tak tak sesi.. Bence sakın yapma. Motosikletine vereceği zarar, yakıtta artışla cebine vereceği zarar ve komşuların edeceği beddualarla sosyal yaşamına vereceği zararı düşün.

Ayrıca tail gunner isimli fantastik bir üretim ve "ne alırsan bir milyon"cularda satılan pervaneli ses aparatı dışında egzozlarda pervane yoktur. Egzozun amacı ses çıkartmak değil, motordan çıkan sesi bastırmak ve ters basınç üretmektir.

"Ooo kardeşim hemen tak o egzozu, manyak bi ses alırsın. Ortamlara akarsın" tarzı bir cevap beklediğin için, olumsuz cevapları reddediyorsun sanırım ama aklı başında herkes sana bu uygulamanın gereksiz ve zararlı olacağını söyler.
    GOD SAVE THE TWO-STROKE! GOD SAVE THE GPR!

TanImsIz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Aprilia Tuono V4 ve İmola 125
    Hicmi işiniz gücünüz yok böyle şeylerle uğrasıyorsunuz anlamıyorumki.. Gülüp geçeyim en iyisi..

Motosikleti
    cygnus rs
    evet bende taktım gsxr 600 eksozu 1200 tl ye falan geldi ama 600 lük sesinden bile güçlü ,gayette yarış motoru gibi ses çıkartıyor,bence eksozdan kaynaklanan birşey nekadar pahalı eksoz alırsak okadar ses çok çıkar sanırım

Motosikleti
    banada fazla mantıklı gelmiyor.ama heves işte Ama bugune kadar bunu hic deneyen gordunuzmu belki olur. Ben zaten 60-70 le gdrken ses cksn ıstmyrm ki. 5. Vıteste son devıre yakın oldgnda cksn yeter bı ıhtmal dahi olmazmı

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:33 ----------

efe tolga arkadasmz oldu dyor ya adam yapmış dmekki

Motosikleti
    cygnus rs
    yav yok öyle bişey sallıyorum ben millet ne diyicek ona bakiyim dedim ama ses çıkmadı kimseden istersen 10 binliralık eksoz taktırsan gene öyle ses çıkmaz

Motosikleti
    hevesimi kursagmda bıraktın sağolasın.

Motosikleti
    xciting250i
    Alıntı Seger125 adlı üyeden alıntı Mesajı göster

iyi güldürdün sağol pervane ve düdük iyimiş

Soykan67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1100GS
    Seger125 arkadaşım bu kadar insanın bir bildiği var.Motoruna zarar vereceksin bu hevesin yüzüne.Sen gel burda ki insanların dediklerine kulak ver.İnanmıyorsan bizlere kendi araştırmanı yap internette burdaki cevaplardan farklı birşey bulamıyacaksın.

takendy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    K 1300 GT
    TL 1000 RR diye bir motosiklet yok ama sen üzülme diye TL 1000 R modeli var.

yapmayı hayal ettiğin şeyi düşününce ya TL 1000 R ı yabana atıyorsun yada bindiğin motordan haberin yok.

Kel başa şimşir tarak , at kulağına kelebek konmuş , ayranı yok içmeye tahtravanla gider köfte yemeye , eşeğin kulağına su kaçırmak , egzostu olupta kıllısını aramak , gibi deyişleri hatırlatır motosiklet hayatında daha büyük başarılara imza atmanı dilerim.
    "Dünyanın sorunu, Akıllılar hep kuşku içindeyken, aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır." B.Russell
    "Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür; ve bir orman gibi kardeşcesine" Nazım Hikmet

Uğur Bilgili - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1150GS
    Alıntı takendy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    TL 1000 RR diye bir motosiklet yok ama sen üzülme diye TL 1000 R modeli var.

yapmayı hayal ettiğin şeyi düşününce ya TL 1000 R ı yabana atıyorsun yada bindiğin motordan haberin yok.

Kel başa şimşir tarak , at kulağına kelebek konmuş , ayranı yok içmeye tahtravanla gider köfte yemeye , eşeğin kulağına su kaçırmak , egzostu olupta kıllısını aramak , gibi deyişleri hatırlatır motosiklet hayatında daha büyük başarılara imza atmanı dilerim.
    Süper deyişler, bayağı güldüm

1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)