Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Sahte NGK Buji

Motovento
    REKLAM ALANI
    Soykan67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1100GS
    Arkadaşlar 1000 bakımı sırasında servisim NGK D8EA buji takmıştı.Üstünden 2000 km geçtikten sonra hadi bende alayım yenisini dedim ve internetten aynı marka aynı tip buji aldım.Taktım biraz kullandıktan sonra bugün farkettim ki bu bujiyle motor zor çalışıyor 5-6 sefer ilk çalıştırmada jkleye rağmen stop ediyor.Servisin verdiğini tekrar takınca bu sorun düzeldi.Şimdi jiklesiz tek marşta çalışıyor.Anladım ki internetten aldığım ya sahte yada arızalı.

İki bujiyide karşılaştırdığımda hiçbir fark göremedim.Biz şimdi bu bujilerin sahte olup olmadığını nasıl anlayacağız? Güvenilir yerlerden almakta çözüm gelmiyor bana açıkcası.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    yasdal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Triumph 1200 Jawa Classic /1971 ve E-bike sukutır
    Aynı dertten muzdaribim... NGK BUJİ'yi gönül rahatlığıyla nereden alabiliriz? CR7E bujiyi orjinal olduğuna yemin ederek Dudullu'da bir motosiklet satıcısı satmıştı. Alırken 6,5 TL olduğunu duyunca biraz tepem attı. nasıl orjinal ki bu fabrikadan ucuza satıyorsun arkadaş diyince biz toplu alıp çevreye dağıtıyoruz demişti. İnternet fiyatı 17,5 TL ... Ama sonuçta internette çözüm değil. Adam 1 liralık Bujiye 17,5 yazarsa orjinaldir diyebilir miyiz? Ben çareyi İridyum olanını almakta buldum, normal bujinin 2-3 katı vererek. İridyumlar çok satılmadığından çinli yapmakla uğraşmaz diye düşündüm. İnşallah yanılmamışımdır. İki buji arasında zerre fark görememiştim bende.
    Gökhan YAŞDAL

bassturbin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xj6 Diversion F
    ramcixx bunu beğendi.
    Aprilia RS 250 GP Nº1

zaferkarizma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    hepsi satıldı :(
    bu işte yapıcak hiç bişi yok seninkine benzer bir olayda bende yaşadım titreşim konusunda rialliden riallinin kendi bujisini almıştım ve bulundugum yerdende ngk buji aldım. ve ngk da titreşim yapan motor riallide daha az yapıyordu anlam veremedim.rialliyi 5.000 km kullandım bi sorunda yaşamadım. sonra bujiyi değiştirmek istediğim gene rialliden ngk iridyum buji sipariş ettim taktım ve sonuç güzel 7.000 km oldu hala kullanıyorum titreşimle ilgili bi sorunumda yok. ama bu aralar diğer motoruma buji alıcam ve hala şüphe içerisindeyim misam ngkbujimarket te 30 tl olan buji riallinin sitesinde 25 tl buna açıklık getirebilecek varmı ?
    Zafer hiç düşmemek değil, her düştüğünde yeniden ayağa kalkabilmektir !

yasdal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Triumph 1200 Jawa Classic /1971 ve E-bike sukutır
    25TL yerine 30 TL fazla kafaya takılacak rakamlar değil bence. https://www.ngkbujimarket.com NGK nın kendi sitesi değil gibi duruyor. EGESAN OTO YEDEK PARÇA Tic. San. Ltd. Şti.

Bu yüzden fabrika satış fiyatı olarak baz almak doğru olmaz. Rialli'ye güvenmek daha makul olabilir.
    Gökhan YAŞDAL

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Hyosung GV 250
    https://www.ngkbujimarket.com/ NGK'nın kendi sitesi değil ama kesinlikle güvenilir bir yer. Test edildi onaylandı

miginfly - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Vergisiz
    Hakkaten son kullanıcının ayrım yapması çok zor.
    Benim kafama takılan bir şey de; D8EA buji ile CR7E her motora uygun mu? Ya da 250cc motorlara hepsi oluyor da 600cc için değişiyor mu? Pek detaylı bilgi bulamadım bu konuda
    Tek derdi dünya olanın dünya kadar derdi olurmuş...Hz.Mevlana(r.a)

MaxiBoost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio Xevo 250i
    Alıntı Soykan67 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar 1000 bakımı sırasında servisim NGK D8EA buji takmıştı.Üstünden 2000 km geçtikten sonra hadi bende alayım yenisini dedim ve internetten aynı marka aynı tip buji aldım.Taktım biraz kullandıktan sonra bugün farkettim ki bu bujiyle motor zor çalışıyor 5-6 sefer ilk çalıştırmada jkleye rağmen stop ediyor.Servisin verdiğini tekrar takınca bu sorun düzeldi.Şimdi jiklesiz tek marşta çalışıyor.Anladım ki internetten aldığım ya sahte yada arızalı.

İki bujiyide karşılaştırdığımda hiçbir fark göremedim.Biz şimdi bu bujilerin sahte olup olmadığını nasıl anlayacağız? Güvenilir yerlerden almakta çözüm gelmiyor bana açıkcası.
    o aldığınız bujinin tırnak aralık mesafesini ayarladınızmı ? yada doğrumu mesafesi ?

Soykan67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1100GS
    Alıntı MaxiBoost adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    o aldığınız bujinin tırnak aralık mesafesini ayarladınızmı ? yada doğrumu mesafesi ?
    Evet buji tamamiyle doğru.Kullanım kılavuzunda ne diyorsa onu aldım.İki bujide aynı fakat aralarında ciddi bir performans farkı var.

Motosikleti
    Yamaha Xj6 Diversion F
    Alıntı Slayerrr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    https://www.ngkbujimarket.com/ NGK'nın kendi sitesi değil ama kesinlikle güvenilir bir yer. Test edildi onaylandı
    Evet orada Yakup ağabey var çokta yardımcı oluyor.Bende oradan birkaç alışveriş yaptım hiçbir sorun yok hatta fazla ürün alınca eşantiyon veriliyor ben fazla almadan bana birçok şey yollamıştı.

Sitesi için ngk nın değil demişsiniz ne fark eder sattığı bujiler orjinal ngk ise.Oradaki buji çeşidini hiçbiryerde bulamazsınız bende bunu test edip onayladım.Hatta sıcaklık değerlerleri birkaç çeşit bujilerde mevcut.Rialli dediğiniz yeri yeni gördüm toplasanız beş on çeşit buji mevcut.

---------- Post added at 18:24 ---------- Previous post was at 18:19 ----------

Alıntı miginfly adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hakkaten son kullanıcının ayrım yapması çok zor.
    Benim kafama takılan bir şey de; D8EA buji ile CR7E her motora uygun mu? Ya da 250cc motorlara hepsi oluyor da 600cc için değişiyor mu? Pek detaylı bilgi bulamadım bu konuda
    Her motora uygun değil.Diş çapı birbirinle aynı değil.Motoru üreten ne konulması gerekir diyorsa o buji takılması gerekir, kullanma klavuzlarında yazar.Motor türü ve markasına modeline göre değişiyor bujiler.

---------- Post added at 18:37 ---------- Previous post was at 18:24 ----------

Yukarıda yazdığım diş çapı aynı değil dediğim sizin sorduğunuz D8EA ile CR7E numaralı bujiler içindir.
    Aprilia RS 250 GP Nº1

Motosikleti
    Vergisiz
    Benim mevcut buji Bosh marka çift tırnak. Ngk olarak değiştirmek istediğimde hangi model seçeceğime nasıl karar verebilirim? Tırnak aralığı mı önemli bu durumda yoksa "diş çapı" dediğiniz mi? Açıklama için ayrıca tşk.ler

Motosikleti
    Yamaha Xj6 Diversion F
    Alıntı miginfly adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim mevcut buji Bosh marka çift tırnak. Ngk olarak değiştirmek istediğimde hangi model seçeceğime nasıl karar verebilirim? Tırnak aralığı mı önemli bu durumda yoksa "diş çapı" dediğiniz mi? Açıklama için ayrıca tşk.ler
    Ngk marka olan buji sizin motorunuz için CR9EK, sizin orjinal bosch marka bujiniz UR5DDC,motorunuzun bir buji ölçüsü ve tipi mevcut, dünyada zaten birkaç buji üreten firma var, bunların ikisi bosch ve ngk, yani iki bujide aynı olup sadece markaları farklıdır.Tırnak aralığı veya diş çapı başka bir markaya geçileceği zaman yine aynı olması gerekir, yukarıda linkini verdiğim adreste kendi motorunuz için ngk bujinin hangisi olması gerektiği yazıyor.Veya cross referans denen başka markada karşılığı nedir diye arama sayfaları var oralardanda kendi bujinizi başka markalardan almak istediğinizde buji numarasını yazıp karşılığını görebilirsiniz.
    Aprilia RS 250 GP Nº1

Motosikleti
    Vergisiz
    Çok makbule geçti, saolasın

ixeywent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS Apache (Kırmızı.08) (SATTI)
    benim ustadan ngk orjinal 5 tl at yeter dedi. hatta kutuyu falan göstermiş ti çin malı olmadıgını kanıtlamak için gerçekten güvenilir biri kendisi zaten burası küçük oldugu için herkes bir birini tanıyor. mondialin ve bosch bujileride vardı mondi 2 tl. bosch 3 tl idi. şuan hiç bi sorun yok tıkr tıkır çalışıyor motor. ( arkadaşımın motoru idi benim değil)
    Ver Red'i Ortalık İnlesin, Herkes Bu Sesi Dinlesin

audioslave - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda & Yamaha
    http://www.youtube.com/watch?v=cD1rgG8-1e8

Konu hortladı,ama önemli bir mevzu,bu videoda gerekli tüm açıklama var.Ama özetle; bujinin karton kutusunda Made in Japan-Fabrique au Japon-ve Rusça ''japon yapımı'' yazısı bulunsun. Eğer Rusça yazı yoksa sahtedir.
    ozgurakman bunu beğendi.

Motosikleti
    sym gts 250
    pazartesi orjinal sandığım ngk bujim geliyor, bu videodakilere tek tek bakıp olayı teyit etmeye çalışacağım hadi hayırlısı

ozgurakman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    FZ6 Fazer 98Hp (isviçre çakısı)
    bugüne kadar aldığım hiç bir cr6hsa bujinin kutusunda E80 yazısı ve tse damgası görmedim... hepsi mi sahte şimdi :(
    "DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.

blamir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Z750R, Husaberg FE450e, YZ125
    http://www.ngk.com dan alın arkadaşlar. Kargosu biraz fazla fakat 12 ürüne kadar kargo fiyatı sabit kalıyor. Bir kaç arkadaş anlaşıp toptan alabilirsiniz. Madem kuşkularınız var güvenilir yurtdışı sitelerinden alın.

ozgurakman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    FZ6 Fazer 98Hp (isviçre çakısı)
    Alıntı blamir adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    http://www.ngk.com dan alın arkadaşlar. Kargosu biraz fazla fakat 12 ürüne kadar kargo fiyatı sabit kalıyor. Bir kaç arkadaş anlaşıp toptan alabilirsiniz. Madem kuşkularınız var güvenilir yurtdışı sitelerinden alın.
    kargo türkiyeye 40 dolar tutuyor.
    "DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.

Motosikleti
    DAELİM S3 ADVANCE 250
    25-30 tl fiyat demişsiniz bana 8.5 tl dediler.....orjinal değil galiba.....bosch bujiyide 5 tl dediler

REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)