Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
6. sayfa BirinciBirinci ... 456

Kamuda ki lüks motorsikletler

REKLAM ALANI
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Biseyler eklemem gerekiyor,yoksa konu çok baska yerlere gitmeye baslamis bile.
    BMW ve Honda meslek sahibi motosikletler konusuna ciddi arge harcamasi ve yatirim yapmis iki marka.
    Bu adamlar polisler için özel yapim motosikletler üretiyorlar.
    Dogal olarak dünyanin bir çok ülkesinde bu iki markanin ürettigi araçlar kullaniliyor.
    Bu markalar,sadece polis için degil, ambulans,itfaiye ve hatta posta hizmetleri için özel motosikletler üretiyorlar.

Kisacasi, polisler bayiden motosiklet alip siren falan takmaya ugrasmiyorlar.
    Yani elinizde zaten fazla seçenek yok.

Bir diger konu da verimlilik.
    Eh dünyanin yarisindan fazlasi bu markalari tercih ettiklerine göre vardir bir bildikleri.
    Teknoloji ile inatlasip,zaman ve para kaybetme riskine gireceginize, denenmis ve kabul görmüs olani almak tabi ki en mantiklisi.

Yani konu ve baslik aslinda uymamis.
    Lüks denilince,neye göre lüks,kime göre lüks sorusu ortaya çikiyor.

Her meslegin ihtiyaci farkli.
    Meslegin içinde olmadan bir aracin gereksizmi,yoksa gereklimi olduguna karar vermek pek mantikli olmuyor.

Isin özü bu tartismalar bilgi sahibi olmak açisindan yararli ama gereksiz polemikler sekline dönüsmesi saçma oluyor.
    Bir çogumuz polisin ihtiyaçlarini bilmiyoruz.
    Belki de bizim lüks dedigimiz bu aletler bile yeterli gelmiyor.
    Yaptigimiz yorumda güdük kaliyor haliyle.

Forumumuz üyesi motosikletli polis arkadaslar var bildigim kadariyla.
    Burayi görürlerse biseyler karalarlar,biz de isin içinde olan birilerinden faydalanmis oluruz.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Grhn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Demir At
    oocan ın bütün yorumlarına katılıyorum.
    Üstelik nasıl bir araca gerek olduğuna işi yapanlar daha iyi karar verirler sanırım...
    Dumanla haberleşmeye son.
    Her yer DUMANSIZ HAVA SAHASI

harun1077 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KYMCO SUPER8// Yamaha XJ6N'e Kasııyor.
    Alıntı oocan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Siz avatarınızdaki Transporter yerine çinli DFM ye binseniz aynı işi görmeyecekmi ?

BMW GS serisi konforu için değil sağlamlığı ve kıvraklığı için kamuda tercih edilen bir modeldir parça ömürleri uzun ve güvenli motorlardır. Polis teşkilatında uzun yıllar hizmet vermiş BMW ler daha sonra ihale ile özele satılmakta aynı motorlar ustalar tarafından toplandıktan sonra hala piyasada yıllarca yol yapabilmektedirler. Bu özelliğe sahip bildiğiniz ucuz bir motor var ise tartışmaya devam edelim .

Sevgiler
    Ben arabamla vatandaşa hizmet etmiyorum ki.(Bireysel Yani) Ve de (Aracı 2004 De aldık Şimdiki Düşüncelerle o yıldaki düşünceler aynı değil)
    Polisler vatandaşa hizmet veriyor.
    Demek istedğim işin özü.Türkiyenin Bu Motorlardan Önce,Daha önemli ihtayçaları olduğu belli.
    Türkiyenin bu motorlara ihtiyacı olduğunu sanmıyorum! 2.si,bu motorlara muhakkak devletimiz bir şekilde para veriyordur.Kimse kimse bedevaya birşeyler vermez. Veya Devletimizin bu motarla ihtiyacı var veya yok kendisi üretip koysa ya.

BBelt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Enteresan bir tartışma... Polisin nasıl bir motora ihtiyacı olduğuna biz mi karar vereceğiz? BMW gerekiyorsa BMW, Honda gerekiyorsa Honda alırlar... Yeter ki, kamuya açık, şeffaf ve iyi denetlenen ihaleler ile alsınlar. İlla ki tartışacaksak kullanılan motorların markasını tartışmak anlamlı gelmiyor bana. Bu motorların alımı ile ilgili bir şüphe varsa onu tartışmalı, yoksa bence sorun yoktur.

Bir nokta daha, hepimiz biliriz ki temiz kullanılan bir BMW'yi torununa bırakabilirsin. Sağlamdır, dayanıklıdır, uzun ömürlüdür bu motorlar. Hala yollarda 1950 model BMW'ler görebiliyoruz, canavar gibi çalışıyorlar. Unutmayalım ki polis motorları belki de ticari taksiler kadar yol deviren, dayanaklı olması gereken araçlar.

Vay be, bir gün polisi savunacağımı rüyamda görsem inanmazdım
    I'm all alone, I smoke my friends down to the filter...

Faruk.UZN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı drsteel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ussta amerika dünyaya hükmediyor. hükmettiği içinde uçak gemisi var uçakları var. türkiyeye uçak gemisi ne zama lazım olur biliyormusun? amerika ve ya japonya ile savaşa girdiğimizde lazım olur. alacağın uçak gemisi prestij için almış olursun. bence polisler o motora binsinler. ama böyle masraflar herkese yapılsın. şu anki hükümeti sevsek de sevmesek de bir çok iyi hizmetleri var. en küçüğünden öğrencileri kitap derdinden kurtardılar. benim öğrenciliğimde babam kitapları almak için kırtasiyeye yazdırır. sonra maaşından arttırdığını kırtasiyeye öderdi. şimdi tablet dağıtacaklar. öğrencilere interaktif eğitim verecekler bunlar güzel bir şey. büyük kentlerde hastane kampusleri açıyorlar. sağlık sorununu da epey çözdüler. gelişen bir ülkedeyiz. yakında otoban polislerine son model mercedesler verecekler.
    Allahım Sen büyüksün.

Motosikleti
    Bir kitapta okuduğumla cevap vereyim(Doğru veya Yanlış)
    "Yuananistan'da bir markette,Bir yunan suyu birde türk suyu satılıyormuş,Yunan Suyu 5 per iken Türk Suyu 3 per miş.Türk suyu Yuan suyundan daha kaliteli daha ucuzmuş.En çok ta yunan suyu satılıyormuş.Adamın biri sormuş.Neden Türk suyu ucuz ve kaliteli iken yunan suyu alıyorsunuz demiş.Yunandan cevap.Türkler'in suyunu alalımda uçakla topla başımıza çöksünler."

BBelt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı harun1077 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir kitapta okuduğumla cevap vereyim(Doğru veya Yanlış)
    "Yuananistan'da bir markette,Bir yunan suyu birde türk suyu satılıyormuş,Yunan Suyu 5 per iken Türk Suyu 3 per miş.Türk suyu Yuan suyundan daha kaliteli daha ucuzmuş.En çok ta yunan suyu satılıyormuş.Adamın biri sormuş.Neden Türk suyu ucuz ve kaliteli iken yunan suyu alıyorsunuz demiş.Yunandan cevap.Türkler'in suyunu alalımda uçakla topla başımıza çöksünler."
    İki sorum var... Birincisi: Ne alaka? İkincisi: Bu cevabı veren adamın IQ'sunu sormuşlar mı?
    I'm all alone, I smoke my friends down to the filter...

Motosikleti
    Alıntı BBelt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İki sorum var... Birincisi: Ne alaka? İkincisi: Bu cevabı veren adamın IQ'sunu sormuşlar mı?
    ne bileyim ben IQ sunu sormuşlar mı? Ben okudum,paylaştım tartışıyoruz işte.

sarıdev - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf 150
    Bu konuyu açan kişi olarak,benim bu konuda yazdığım 28.mesajda konunun kapanması gerekirken konu gereksiz yere uzamış.Bundan sonra çok zorda kalmadıkça konu açmayacağıma söz veriyorum
    Akilzsizlar hirsizlarin en zararlilaridir: Zamaninizi ve nesenizi çalarlar.

6. sayfa BirinciBirinci ... 456

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)