Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Selamlar MT Ailesi...

REKLAM ALANI

abıler ablalar yasım 17 herkezde oldugu gıbı bende de bır motosıklet heyacanı ve sevdası basladı... hedefim yüksek cc lı motorlar ama hedefıme ulasmak ıcın bazı asamaların olması gerekıyor. ör: ilk once x türü motorla baslamalısın sonra y türü motora gecmelısın sonra z kurallarını ogrenmelısın gıbı..Çevremde danısabılecegım herhangi bi kişi olmadıgından sızlerı tercih ettim. hiç motosiklet deneyimim yok. bu yola nasıl baslamalıyım sizce? saygılarımla...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    anaconda84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial Z-One S 180
    sevgili kardeşim öncelikle foruma hoşgeldin daha yeni üye olmuşsun gördüğüm kadarıyla hayırlı olsun. herşeyden önce ehliyetini almalısın motor almaya niyetlendiğinde de motorunu almadan önce korunalarını alman gerekiyor. en son olarakta motorunu alırsın. nasıl bir motor alayım dersen en azından bir mobilt bile sürmüşsen ben sana 100lük bir cub tavsiye ederim. cub nasıl bişey diye soacak olursan crypton tipi olan motorlardır. hem vergisi yok hem ekonomiktir. mesela bende 100 yuki var paşa modeli. bir depo 12 TL fulleniyor ve şehir içinde 145 km yol yapıyorum bu motorla depo full bitene kadar. yok hayatımda hiç mobilet bile kullanmadım diyorsan bir scooter senin işini görecektir daha yaşın genç scooterle başla 1 sene kadar acemiliğini at o motorla ondan sonra bir cub al. ister 100lük al ister 125lik orası san kalmış artık. benim sana tavsiyelerim bunlar kardeşim herşey gönlünce olsun. Allah'a emanet ol.
    TAKARIM KASKIMI GİYERİM MONTUMU VERİRİM GAZIMI ALIRIM YOLUMU

cok tesekkur ederım verdıgınız bılgıler ıcın onerılerınız kafamda sekıl buldu.. ara sıra scooter kullanmıslıgım vardı zaten cok sık olmasa da galıba benım ıcın sımdılık en ıyısı cup olacaktır.

Motosikleti
    Mondial Z-One S 180
    daha önceden azda olsa bir tecrüben varsa cub senin için ideal zorlanmazsın o kadar. bir tavsiyede daha bulunayım sana aldıktan sonra motorun orjinal lastiklerini kesinlikle değiştir tubeless taktır kardeşim. genelde orjinal lastikler dandik olur motor yolda durmaz doğru düzgün lastikler yola iyi tutunmaz. ama tubeless olursa daha rahat edersin bendemotoru ilk aldığımda lastikleri değiştirmedim hep bir tedirginlik vardı 2 ay sonra filan lastikleri tubeless ile değiştirdim aradaki farkı anlatamam hem sürüş olarak çok iyi hemde yol tutuşu.can herşeyden daha kıymetli önce can sonra canan demişler. önce kendi güvenliğini sağla kardeş.

bu konuda haklısın. zten canımızla ılgılı dısarıdan bayaa bı tepkı alıyorum allahın ıznıyle motoru alıyım ılk ışım lastıklerı degıstırmek olucak. elıne koluna saglık verdıgın bılgıler ıcın mınnettarım...

Grhn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Demir At
    Hoşgeldin. Hayırlı olsun.
    Alıntı anaconda84 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sevgili kardeşim öncelikle foruma hoşgeldin daha yeni üye olmuşsun gördüğüm kadarıyla hayırlı olsun. herşeyden önce ehliyetini almalısın motor almaya niyetlendiğinde de motorunu almadan önce korunalarını alman gerekiyor. en son olarakta motorunu alırsın. nasıl bir motor alayım dersen en azından bir mobilt bile sürmüşsen ben sana 100lük bir cub tavsiye ederim. cub nasıl bişey diye soacak olursan crypton tipi olan motorlardır. hem vergisi yok hem ekonomiktir. mesela bende 100 yuki var paşa modeli. bir depo 12 TL fulleniyor ve şehir içinde 145 km yol yapıyorum bu motorla depo full bitene kadar. yok hayatımda hiç mobilet bile kullanmadım diyorsan bir scooter senin işini görecektir daha yaşın genç scooterle başla 1 sene kadar acemiliğini at o motorla ondan sonra bir cub al. ister 100lük al ister 125lik orası san kalmış artık. benim sana tavsiyelerim bunlar kardeşim herşey gönlünce olsun. Allah'a emanet ol.
    Katılıyorum...
    Dumanla haberleşmeye son.
    Her yer DUMANSIZ HAVA SAHASI

saolun bu aıleye katılmak insanın içinde gercekten güzel hisler uyandırıyor. ben de sızın onerılerınızden sonra cup almaya karar verdım. ınnova benım ısımı gorur heralde dıymı? cnku almısken kalıtelı bısı almak ıstyorum.

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Alıntı Maraton adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    saolun bu aıleye katılmak insanın içinde gercekten güzel hisler uyandırıyor. ben de sızın onerılerınızden sonra cup almaya karar verdım. ınnova benım ısımı gorur heralde dıymı? cnku almısken kalıtelı bısı almak ıstyorum.
    Hoşgeldin öncelikle. Korumalar+ehliyetini de aldıktan sonra maddi imkanın elveriyorsa honda,yamaha gibi markalardan başlaman senin için de iyi olur. Honda innova işini görür.. Hayırlısı olsun

zaten ehlıyet ve koruma ekıpmanlaını hıc konusmaya gerek duymuyorum. bunlar olmadan motor almam. çunku trafıkten bıraz cekınen bırıyım. istanbul güngörende oturuyorum. ve okulum sultanahmet meydanında aldıgım motoruda okula gıdıp gelmek ıcın kullanmayı dusunuyorum. bıraz arastırma yaptım ınnovayla okula gıdıp gelmem daha tasarruflu ve zevklı olacak gıbı gozukuyor.

Motosikleti
    Kuba kb 150-25
    arkadaşlar biraz saçma olucak ama yeni üye oldum konu açamıyorum... bi yardım lütfen

ılk once forum a gır sonra moto sohbet e gır orda yeni konu aç butonunu goreceksın

Motosikleti
    Kuba kb 150-25
    saolun çok teşekkür ederim...

Motosikleti
    Mondial Z-One S 180
    Alıntı Maraton adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu konuda haklısın. zten canımızla ılgılı dısarıdan bayaa bı tepkı alıyorum allahın ıznıyle motoru alıyım ılk ışım lastıklerı degıstırmek olucak. elıne koluna saglık verdıgın bılgıler ıcın mınnettarım...
    rica ederim önemli değil yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. bu arada honda innova alabiecek maddiyata sahipsen hiç düşünme derim. innovalar gerçekten güzeldir ama parça lazım olursada elini yakar diye biliyorum bu konuda tam bir bilgim yok.

gökhan_90 kardeşim sende aramıza hoş geldin hayırlı olsun inşallah.

Motosikleti
    Honda Titan
    Öncelikle hoş geldin... anaconda84 dediklerine katıyorum. ehliyetten sonra 3bin liran varsa 1 yada daha fazlası ile korumalık sonra motor alabilirsin. Bu arada 2. el temiz motor almanı tavsiye ederim...
    [B][COLOR="#696969"]Mondial RS 151 - 2008 / 2011[/COLOR][HR][/HR] [COLOR="#FF0000"]Honda Titan - 2011 / ?[/COLOR][HR][/HR] :bestmt:[/B]

2.el daha mantıklı gorunuyor. cunku ılk deneyımım olacak ve baya parca tuketecıgımı dusunuyorum

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)