Boss Hossların vergileri motosiklet mi yoksa otomobil üzerinden mi hesaplanıyor?
Sonuçta üzerinde araba motoru bulunuyor.
Boss Hossların vergileri motosiklet mi yoksa otomobil üzerinden mi hesaplanıyor?
Sonuçta üzerinde araba motoru bulunuyor.
altı üstü bir soru sordum onuda silmişsiniz tebrik ederim sizi demekki böyle anlayışlı(!) motorcu arkadaşlarda var aramızda.
TAKARIM KASKIMI GİYERİM MONTUMU VERİRİM GAZIMI ALIRIM YOLUMU
valla onu bunu bilmem ama çocukluğumdaki filmin avatarını koymuşsun (beter böcek ) çok hoşuma gitti
Mustafa Kemal Atatürk
Türkiye'de var otomobil motorlu motosiklet.
Bence bu amcaya sorsan daha iyi olur.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
amca buralardaysa yorum yapar sanırım ( :
bu konuyla ilgili daha öncede bir başlık açmıştım ama silinmiş nedense..
konu gayet ciddi ve nettir. yakn zamanda yurtdışına gideceğim. orda almayı düşünüyorum ve kesin dönüş yapacağım zaman türkiyeye getirmeyi düşünüyorum. o yüzden vergi konusunun netleşmesi lazım.
üzerinde isterse jet motoru olsun trafik tescil işlemi motosiklet olarak yapıldığına göre motorlu taşıtlar vergisini de motor hacmi ve yaşı doğrultusunda "motosiklet" sınıfından ödersin.
.....ve sordu torununa yaşlı kızılderili büyücüsü : sen hiç orta sehpalı supersport gördün mü.....
atvlerin vergilerinin motosikletten farklı olduğunu duymuştum.seninkinde de öyle ikircikli bir konu olabilir belki...sana bunu türkiyede kullanan birisi lazım bence.çünkü kullanmayan veya ciddi anlamda almayı düşünmüş olmayanların bileceği bir konu değil bence
MT 17 ÇANAKKALE
Bence bizim vergi hesaplama sistemimizde öyle bi motor seçeneği yoktur.Beşbinbilmemkaç motorlu motosikletmi olur be.
Atari kolum buzuldugunda böyle üzülmüştüm.
Bide motorumu sattıgımda...
chopperrider'ın dediği doğru, vergi motosiklet üzerinden hesaplanır, farklı dilimler vardır ve en son dilim mesela 2500 cc ve üstüdür yani Türk vergi sistemi sizi asla dışarda bırakmaz
umarım pek bir farklılık yoktur vergi sisteminde.
normalde motosiklet vergisinde son seviye 1201 cm3 ve yukarısı olarak geçiyor. o şekilde hesapladığımda yıllık 347 lira vergi çıkıyor.
ama aynı güçte bir otomobil aldığımızda 3000 ve 7000 lira arasında bir vergi çıkıyor ortaya ( :
yani bir problem çıkarmadıkları takdirde(ki bu çok zor bir durum. boss hoss gibi bir motora kesin takarlar. ülkenin ego durumu malum..) 5000-6000 cclik bir motosiklet için, alacağım model yılına göre sadece 347 lira gibi cüzi bir vergi düşüyor.
o halde siz de 1201+ kategorisindesiniz demektir merak etmeyin aksi durumda vergi mahkemelerinde hakkınızı kolaylıkla arayabilirsiniz ve vergi mahkemeleri çabuk sonuçlanır.
Aslinda Türkiye'deki sahiplerine sormak lazim.
Bildigim kadariyla 4-5 kiside var.
Onlarin sahiplerine sormak en mantiklisi.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
Öncelikle yıllık vergisini düşünüyorsun ama yurt dışından getirmen çok zor.....
Getirsende gümrük vergisi bayağı tutar.... Yaklaşık motosikletinin yurt dışı değeri kadar....
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
Selamlar benim fikrime göre;
Getirmek istediğiniz Boss Hoss marka araç ithali esnasında motosiklet olarak değerlendirilecek ve gümrük vergileri ve ithalinden sonraki motorlu taşıt vergileri motosiklet olarak tahsil edilecektir(İthalat rejimi ile ilgili mevzuatta şu silindir hacminden yüksek olanlar otomobil olarak değerlendirilir gibi bir ibare yer almamaktadır) Getireceğiniz aracın motosiklet mi yoksa otomobil sınıfına mı sokulacağı ithali esnasındaki faturasına, ilgili yeterlilik sertifika ve belgelerine ve bu belgelere göre verilen gümrük beyanına göre belirlenir. İbraz ettiğiniz faturada ve sertifikalarda araç motorsiklet olarak belirtilmişse (ki öyle belirtilecektir) herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız. İlgili motosikletin Gümrük Tarife İstatistik pozisyonu 8711.50.00.00.00 dir.
ATV (All Terrian Vehicle) olarak adlandırılan 3 veya 4 tekerlekli araçlar Türk Gümrük Tarife Cetvelinde 87.03 tarife pozisyonunda, ÖTV Kanunu eki (II) sayılı listedeki “Binek otomobilleri ve esas itibariyle insan taşımak üzere imal edilmiş diğer motorlu araçlar” kapsamında yer almaktadır. Dolayısı ile Motorlu Taşıtlar Vergi uygulamasında motosikletlerden farklı bir uygulamaya tutulması doğaldır.
Netice itibarı ile getirmeye niyetiniz olan araç motosiklet olarak değerlendirilecek ve vergiler motosiklet olarak hesaplanacaktır.
Umarım yardımcı olabilmişimdir. Saygılar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:28 ----------
Kesinlikle doğru, ABD den ithal edilecek motosiklette %6 gümrük vergisi + %36 ÖTV + %18 KDV + Nakliye + gümrükleme masrafları (ayrıca farklı kurumlardan izin alınması gerekebilir garanti muafiyeti, TSE uygunluk belgesi gibi emin değilim araştırmak lazım) eklendiği zaman neredeyse motorun kıymeti kadar masrafı olabilir.
bilgiler için teşekkür ederim. çok zor görünüyor ama yinede ozaman geldiğinde duruma bakacağız.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)