Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

apache 150 cc Hakkında Lütfen Yardımcı Olun

REKLAM ALANI

merhabalar arkadaslar ,, degerli büyükllerim ,, sevgili üstadlar ..

Aranıza Erzincan'dan katılılmaktayım ismim İbrahim .. bir kac ay önce aldıgım 150 cc apache motorsikletime problemsiz binmekteydim . aslında su anda da bir sorun yok ama can sıkıcı bir durum söz konusu .. ilk aldıgımda da bu ses vardı ama azdı , su anda her ön frene sert bastıgımda ve agırlıgımı ön lastige dogru direksiondan bastırarak her ön frene bastıgımda tak tak ses gelmekte ..

üc gün önce bu konudan dolayı motorsikletimi bir ustaya bıraktım .. gittigimde cumartesi aksama dogruydu , kalsın pazartesi al dedi. pazartesi gittigimde o gelen sesin gitmemesine ragmen 40 tl borcum oldugunu söyledi. 2-1 etmeden verdim parayı. ne yapmıs anlamadımda . sözde 3 kere lastigi söküm takmıs .. bana göre hic bir sey yapmamıs . cok sinirledim belli etmesemde uzatmadan alıp cıktım ..

simdi siz degerli üstadlar bu ses sizce nereden geliyor .. ön frene ard ard sert basıpta biraz öne asıldıgımda tak tak ses geliyor nereden geliyor olabilir.

simdiden degerli yorumlarınızdan dolayı tesekkür etmeyi borc bilirim ..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    fat280 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2008 xmax 250
    ön maşadan geliyor gibi geldi bana yani direksiyonun döndüğü yerdeki somun az gevşek olursa buda boşluk yaparsa ses yapar fren ve bir tümsekten çıktığında çukurlara girdiğinde flan

direksiyonun döndüğü yere baktır yada bak derim

vioLence - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MONDİAL Z ONE 150 BEYAZ
    sadece ön frene basıncamı var ses yoksa normaldede mi geliyor ?
    AMMA VELAKİN, HER ŞEY NASİP

Alıntı fat280 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ön maşadan geliyor gibi geldi bana yani direksiyonun döndüğü yerdeki somun az gevşek olursa buda boşluk yaparsa ses yapar fren ve bir tümsekten çıktığında çukurlara girdiğinde flan

direksiyonun döndüğü yere baktır yada bak derim

cok tesekkürler önce degerli yorumunuzdan dolayı ..

o direksiyonun döndügü yerdeki somunu acıp ustam o demiri oraya kaynatmıs sabitlemis. simdi surat yaptıgım zaman ön teker sanki arka tekere baglı gidiyormusum gibi oluyor . direksiyon cok sert yani .. anlamadım ben hangi akla hizmet etmis bilemedim .. o bahsettiğiniz somunu cok sıktım ben oradan degil sanırsam .. simdi daha büyük sorun direksiyonu o somunun icindeki demirden ayırmam lazım .. vede herhalde bir daha kaza etmeden (Allah korusun gitmem ustalara).. bu nasıl is ya .. bu ise 40 tl aldı bende .. sabrediyorum vallahi billahi..

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:24 ----------

Alıntı vioLence adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sadece ön frene basıncamı var ses yoksa normaldede mi geliyor ?
    merhabalar kusura bakmayın lütfen ,isleriminyogundan gec yazma ihtimalim yüksek.. bu arada sizede tesekkürler.

motorsikletimdeki problem belirttigim gibi . evet sadece ön frene basınca geliyor ..birde nadirde olsa cook büyük cukurlara yanlıslıkla ön teker girince aynı sesi alıyorum .

drsteel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    SEN SEN OL sanayide hiç bir ustaya motorunu bırakma
    başında dur. ne yaptığını gör. müdehale et. şimdi adam dolancırıysa ve senin sağlam parçanı alıp sana kırılmış bir parça koyduysa nasıl anlayacaksın.

ixeywent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS Apache (Kırmızı.08) (SATTI)
    sadece ön frene bastığında ve öne doğru yüklendiğinde ise o ses kafadan geliyo arkadaşım motorun kafasından geliyodur aşırı yükleniyosan. çünkü bi kaç kere arka kaldırma denedim öne doğru yüklendiğimde ve frene asıldıgımda ufak dan bi tak diyo. ya kafadan yada ön çamurluğun arka tarafı bi yere değebilir arkadaşımınki öyle olmuştu. ama kafadan büyük ihtimal. (yanlız normal bi frene asılış değil yani arka kaldıracak derecede yükleniyorum öne o zaman oluyo ancak)
    Ver Red'i Ortalık İnlesin, Herkes Bu Sesi Dinlesin

Motosikleti
    125CC
    bi sürü şey olabilir maşa öndüzen kafa disk çamurluk. ama basarken geldiğine göre çukurlara girerken dikkat. çukurlara girerken de geliyorsa kafa grenajı, çamurluk yada maşadandır. çukurlarda gelmiyorsa disk , yada maşadır.

Samet Ağır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA YZF 1000 thunderace ,NC 750 S
    amortisör yağlarınıda es geçmeyelim beyler...
    yağ eksiği varsa yada bi şekilde ön amortisörler hava yaptıysa ön amortisörler çok fazla içeri girer ve ses yapar..
    kontrolünde fayda var....
    motosikleti stop edip yanına geçin..

vites boşta olsun..

hafif ileri gidin ve aniden sertçe ön frene basın..

amortisörlerin ne kadar içeri girdiğini ve sesin geldiği yere dikkat edin..

sorunu daha kolay çözersiniz..
    selamlar....
    Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
    Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...

Motosikleti
    sonuç ne oldu yahu???
    konu sonuçsuz kalmış yine.....

Phantom264 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR250R TriColor Cibcib*
    kafa ile ilgili bi problem olabilir. kafa bağlantılarını kontrol edin ve sesin tam olarak nereden geldğini dinlemeye çalışın
    Gaza gelme. Gaza getirme. TriColor

Alper Kaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 600 FA (2011) Honda CBR 500R (2014)
    ön balatanın bitmiş olma ihtimali olabilirmi ?
    bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...

evet arkadaslar islerimin yogunlugundan daha siteye giriyorum .. cok degerli yorumlarınızdan dolayı cok tesekkür ederim .. o ustaya aslında ilk olarak vermemin sebebi beni asırı derece de rahatsız eden o sesti .. gittigimde usta tamam dedi sözde yapmıs etmis hic birseyde yok . ses hala devam ..

simdi söyle bir ses ,, cukurlara cok sert girdigimde tak diye ses geliyor . sanki direksiyon yada tekerlek yerinden kopacakmı gibi oluyor .. ustaya sordugumda diyorki ön amartisör en sona dayanıyor . o ses normal ma ben normal olmadıgının kanısındayım .. keza ön frene sert ard arda sert bastıgımda da kat kat ses geliyor .. o kafayı oldugu gibi söktm heryeri sıktım sıkılastırdım . yine aynı . bir daha söktüm öle bindim ses yine var .. ya amartisör yada direksiyon .. balatada hic aklıma gelmedi ..

adam akıllı bir yok memlekette elimden de bu kadar geliyor , ama degerli yorumlarınızdan esinlenerek bir de balataya bakayım .. o ses haricinde hersey 4-4 lük .. hayırlı bakalım ..

hersey icin cok tesekkür ederim ...

Motosikleti
    amortisör yağı....

başka bişey değil...

amortisör içindeki pompanın bozulmuş ve görevini yapmıyor olma ihtimali var..yada yağı yok.....

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)