Motosiklette acemiyim bi sorum olacak motorda vitesi neye göre değiştiririz motor sesinin değiştiği zaman veya devir sayısına göremi devir sayısına göre ise hangi devirlerde değiştirilir ?
Motosiklette acemiyim bi sorum olacak motorda vitesi neye göre değiştiririz motor sesinin değiştiği zaman veya devir sayısına göremi devir sayısına göre ise hangi devirlerde değiştirilir ?
Motor sesi artmışsa devir yükselmiş demektir.
Herhangi birine bakarak vites büyültüp/küçülte bilirsin
Baktın motor bağrıyo yükselt
Baktın trafik var yavaşlaman lazım veya duracan düşür
Bu kadar
*İyi gelişmiş refleksler şanstan daha hızlıdır.
*Ön sezilerini dikkate almayı öğren.Bir gün hayatını kurtarabilir.
kırmızı çizgiyi geçmeden yükselt frene basarsan veya yokuş v.s. de gazı yemez gibi olursa düşür
Hızlı Yaşa Genç Öl Cesedin Yakışıklı Olsn...
devir saati veya sese göre değişir.ikisi de doğrudur.kaç devirde olduğuna gelince,araçtan araca farklılık gösterir
MT 17 ÇANAKKALE
araçtan araca, kişiden kişiye fark eder.araba kullanmayı biliyorsan aynı mantık.
arkadaşlar mesela 2.vitesteyiz ama durucaz 20 km/hızdayken 1.vitese attığımızda lank diye geçiyor bunun nedeni nedir acaba
Motor sesine bakıpta vitesle oynarsan bi sıkıntı olmaz.
fakat devre göre vitesle oynarsan az yakar
Satılık ucuz choper motorsiklet
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-diger-markalar-mondial-150-zat-takasli-250-cc-capir-vitesli-chopper-motorsiklet-58197787/detay/
1'i sadece kalkışta kullanmanı öneririm eğer atacaksanda motorun iyice yavaşlaması gerekiyor...
kafana göre takıl ne zaman uygunsa değiştir gitsin yani
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
deviri merak ediyorum sayılarla nasıl ayarlıyorlıyoruz yani 2 ile gidiyorum kaçıncı devire gelince 3 e geçecem veya 3 te gidiyorum kaçıncı devirde 4 e geçecem motor 100 lük
Sen deviri çıkar bence aklından motorun sesini duyabiliyorsundur. Ne zamanki bağırmaya başlıyorsa motor titreme oluyorsa biraz o zaman değiştir vitesi motor rahatlar anlarsın sende zaten
1. vites ilk hareketi vermek içindir.
giden araç ( tekeri dönen araç ) 1. vitese atılmaz....
bu ezberlenecek birşey değil sese ve motorun tepkilerine göre zamanla alışacağın bir olgu...
bir süre sonra motor vücudunun bir uzvu gibi olacak ...
"Dünyanın sorunu, Akıllılar hep kuşku içindeyken, aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır." B.Russell
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür; ve bir orman gibi kardeşcesine" Nazım Hikmet
Motorla bütünleştiğin zaman motorun seninle konuşmaya başlar zaten. O zaman ne istediğini çok iyi anlayacaksın. acele etme yavaş yavaş..
Soru çok fena yanlız, ben uygun bir cevap bulamadım...
#sürenadam
eğer çok inceden ince ye vites değiştirmek istiyorsan motorunun fabrika verilerindeki max.tork değerine bak kaç bin devirde ise o devirde vites at.
ve hareket eden araba motor farketmez 1. vitese atılmaz.durcağın zaman taktiğin 2. vitesle yavaşlayıp durduktan sonra boşa atmak olsun.
Zafer hiç düşmemek değil, her düştüğünde yeniden ayağa kalkabilmektir !
motorun kendisi 1.e geçmiyor saten zorlamadan değiştirince boşa atıyor hemen..
[B][COLOR="#696969"]Mondial RS 151 - 2008 / 2011[/COLOR][HR][/HR] [COLOR="#FF0000"]Honda Titan - 2011 / ?[/COLOR][HR][/HR] :bestmt:[/B]
Motor sesini takip ederek vites arttırmak daha uygun. Devir saatini takip etmek dikkat dağılmasına neden olabilir. Bir de genellikle eski motorlarda hangi viteste olduğunu gösteren ışıklar vardır. Buna bakmakda dikkati dağıtır. Bundan dolayı yeni motorlarda sadece N (Boş vites) lambası bulunur. Trafiğin yoğun olmadığı yerlerde bol bol vites denemeleri yaparsan iyi olur. Ya da motoru orta sehpaya alarak ta deneme yapabilirsin.
S.a Arkadaslar bn yenı motor aldım cup 100 yarı otomatık vıtes ıle ılgılı bısı sormak ıstıyordum vıtes pedalını asağıya dogru bastırınca 1 mı oluyor ? bunun sırsını bna solermısınz asaya basınca bır sonra 2 yı nasıl atıcam ?
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)