sürekli topcase(arka çanta) kullanmanın zararı.
Reklamlar
-
bende artık topcase'i ihtiyacım olmadığı sürece çıkarmaya başladım. yan çantaları da zaten ihtiyaç oldukça kullanıyorum. Istanbul için biraz zor oluyor ama gündelik yolumda yan çantaları takınca 5 dakika farkediyor. topcase'in en büyük sıkıntısı bana yüksek hızlarda sürücü ile topcase arasında kalan boşlukta oluşan türbülans. Bu motordaki titreşimi ve benzin sarfiyatını arttıran bir etken. mümkün mertebe sırt çantası kullanmaya çalışıyorum. eğer yeterince dolu bir sırt çantanız varsa o türbülansı da sırt çantanızla kesebilirsiniz. İkinci sorun göre çukurlarda çıkardığı ses.
Reklamlar
-
8-10 mm SU KONTRAPLAĞINI dekupajla düzgünce kesiyorsun
üstüne sert sünger yapıştırıyorsun. deri veya vinlyexi kontra-
plaktan daha büyük kesip, kontraplağa ve deriye bally sürüp
10-15 daklka bekledikten sonra gerdirerek yapıştırıyorsun.
daha sonra tel zımba makinasıyla zımbalıyorsun. çekiç veya tokmaklada
yapışan yerlere vuruyorsun.
-
Sadece Hyosung'a sanayi işi çanta bağlantı aparatı yapmıştık, çantam o zaman düşme noktasına geldi, diğer çantalarım hep orjinal bağlantı demirleri ile takıldı. Hicbi sıkıntı çekmedim, kemik gibiydi hepsi. Bağlantı demirlerini kalın profillerden ve şaseye sağlam bağlarsanız (kaynak değil punta bağlantı) sorun çıkmaz.
-
-
topcase candır ve kullanmaya başlayana kadar bunu anlayamazsın...
Two Against the World
Hyosung RT125 (55.000) Hyosung GT250 X (100.000) Ducati Monster 1200
-
hazır çanta ile ilgili konu konuşulurken bende givi marka 52lik bi çanta var tek tuşla bas çıkart düğmesi düşmüş. arkadaşlar vida ile sabitle filan dediler ama ben sabit kalması taraftarı değilim. önceden iyiydi basıp bavul gibi taşıyordum. yenisini alayım dedim 600 liradan başlıyor fiyatları. bu tür sorunları tamir edebilecek bi yer var mı acaba?
-
farcob adlı üyeden alıntı
Ustam bende piyasadaki plastiklerden almadım.Şöyle senin ki gibi bi case yapmam lazım ama şu kromajlı malzemeleri nereden temin edebiliriz acaba? Bende cbf150 ye yapmak istiyorum.Ölçü çizim vs.yardım ederseniz sevinirim.Bizde yaptık ama ben sizinki gibi janjanlı olsun istiyorum.Bkz.
http://www.motosiklet.net/forum/etki...-km-5-gun.html
http://www.motosiklet.net/forum/etki...-az-ve-oz.html
http://www.motosiklet.net/forum/etki...tlarla-ko.html
-
Çok para harcadım. çok uğraştım. harcadığım
paranın yarısıyla en pahalı çantayı alırdım. çan-
ta yapmayla bitmiyor. demonte bağlantı aparatı
vs bi sürü detay. şimdiki aklım hepcobecker alümiyum
çanta alır işi bitirirdim. 3. çantada başardım.
---------- Post added at 12:46 ---------- Previous post was at 12:31 ----------
Heran bey: b-b çanta var istanbul kartal da
bunlar özel sipariş yapıyorlar. hesaplıda
yaparlar ama bağlantı braketi problem eğer
çanta sökülebilir olsun derseniz. linki bi inceleyin.
http://www.bbcanta.com/urun_detaylari/aluminyum-cantalar/urun-kodu-bb-13.html
-
Sürekli topcase ile gezerim. Kampa gittiğimde içi ve üstüne toplam 20 kilo dan fazla yükle yüzlerce km yol yaparım. Hiçbir sıkıntı yaşamadım.
-
Sözün en güzeli, söyleyenin doğru olarak söylediği, dinleyenin de yararlandığı sözdür.
-
kurubuz adlı üyeden alıntı
Sürekli topcase ile gezerim. Kampa gittiğimde içi ve üstüne toplam 20 kilo dan fazla yükle yüzlerce km yol yaparım. Hiçbir sıkıntı yaşamadım.
tebrikler,altın plaketinizi lobiden alabilirsiniz.
[B]King is back baby!King is back![/B]
-
possi adlı üyeden alıntı
tebrikler,altın plaketinizi lobiden alabilirsiniz.
Puahhaaa
Sözün en güzeli, söyleyenin doğru olarak söylediği, dinleyenin de yararlandığı sözdür.
-
devamlı 35kg yüklü benim 100lük kappada. 50kg ye kadar attım. ne çatlama ne bişey. sadece gidon ağırlaşıyor
bi gümüş plakette ben isterem
salcano wolf: 0 km (05.01.2013)...->....45.000km (13.01.2016) !...
bajaj boxer: 0 km (13.01.2016)...->.... ?
-
piyasada satılan en dandik kaskı aldım ama bağlantısını ben yaptım,motorun tutunma yerine esneyen demir sabitledim,o demire de çantanın aparatlarını sabitledim,aparatada çantayı sabitledim...sabitlemenin hepsini de gevşemeyen vidalarla yaptım...
gümüş plaketi hakketiğimi düşünüyorum
UNUTMAYIN MOTOSİKLET TEHLİKELİ DEĞİLDİR ONU TEHLİKELİ KILAN ÜZERİNDEKİ SÜRÜCÜDÜR HATTA MOTOSİKLET O KADAR MASUMDUR Kİ SİZ OLMADAN AYAKTA BİLE DURAMAZ.
-
Teşekkürler.Bi bakayım Faruk Bey...
-
hurafe bunlar zırtpırt tak çıkarmı yapıcak adamlar hiç bişey olca yok bu konuyu açan arkadaş verdiği sinirli cevaplardanda anlaşılıcağı gibi biraz tuhaf bi kişilikmiş
-
Benimki de aynı kardeşim. Bazı motorlar Çantayı taşımıyor. Nedenini söyleyeyim. Motorun kuyruk kısmı çok uçda ve şase bağlantı demirleride geride olduğu için haliyle çanta demiri onlara bağlanıyor bu kez çanta kendini arkaya doğru salmış oluyor ve yaylandıkça kırılıyor. Ben kırıldıkça 30 liraya kaynatıyorum 😁 çanta bana lazım çünkü çıkarıp atamam ayrıcada motoru olgun gösteriyor yapacak bir şey yok işçilik boktan ✋
-
üç topcase attıktan sonra topcase mevzusunu sonlandirdim.
-
hokahey adlı üyeden alıntı
üç topcase attıktan sonra topcase mevzusunu sonlandirdim.
Benim xmax'de kocaman bagaj var, nasıl olsa işe gidip gelirken laptop çantam sığıyor diyerek topcase almamıştım. Ama işe gidiş geliş 100km yol yapınca laptop bagajda titreşimden bozulmaya başladı. Soğutucuları titreşimden yerinden oynadı sanırım, aşırı ısınma sorunları arttı, bir kaç güne servise vericem.
Bu arada topcase araştrıyordum ama o da çözüm olmayacak, daha çok işimi zorlaştıracak gibi deyip sağlam düzgün bir sırt çantası bakmaya başladım.
Havalar düzelsin, Eminönü mercan taraflarında çantacıları dolaşıp motorda kullanmaya uygun, belinde ve ön tarafında bağlama yerleri de olan uygun bir sırt çantası bakacağım. Şu anki sırt çantamın ön tarafında bağlam ayerleri yok, sanki omuzlarımdan kayıp düşecek gibi hissetmekten yolda huzursuz oluyorum. Çantayı bagaja sığdrıyorum ama orada da titreşimden içindeki laptop bozuluyor. İyi bir sırt çantası şart.
-
Ben sadece ihtiyaç duyduğumda takıyorum, çünkü topcase yüksek süratlerde direksiyonda vibrasyona neden oluyor..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)