Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

sürekli topcase(arka çanta) kullanmanın zararı.

REKLAM ALANI
    anaconda84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial Z-One S 180
    çin malıdır ondan kırılmıştır

---------- Post added at 22:37 ---------- Previous post was at 22:35 ----------

Alıntı Blackeagletr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sırt çantası iyidir kıllanıyorum ben topcaseden.
    hocam neden kıllanıyorsun yaa hayırdır. yoksa topcase lafı sana top kâse gibi bişeymi çağrıştırıyor
    TAKARIM KASKIMI GİYERİM MONTUMU VERİRİM GAZIMI ALIRIM YOLUMU

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    draggy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dragstar 650
    Derisi bile parçalanıyor, aşınıyor.. Dediğin mantıklı, lazım olmadığında çıkarmalı..
    İkinci el Dragstar alacaksanız bknz: http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/44545-yamaha-dragstar-xvs-650-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-12.html#post2100035

sarıdev - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf 150
    Sevmesemde 46 lt çantam var istemesemde 20 kg yük taşımışlığım var bazen mecbur kalıyoruz fazla yük koyuyoruz ama yük bir gün bana binecek hiçte hoş olmayacak.

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı oocan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Topcase ler için sık yaşanan bir durumdur. Sadece ihtiyacınız olduğu zamanlarda takmanızı öneririm .

Not : Önceki motorumdaki GIVI topcase "intihara eğilimliydi" iki kez kendini motordan attı ama ben inatla yaşattım :p :p :p
    Ustam şu yazdığın kelam motosiklet mantığına uyuyor mu allasen söyle...çanta motosikletin benim nazarımda candamarı herşeyi...sonucta motosikleti ihtiyaç için kullanan benin önceliğim çantam...

aerodinamik vs eksilerini görmezden gelirsek artıları daha fazla...motor devrildiğinde ilk darbeyi emen bir aparat başta...metropoldeyiz kaskımızı montumuzu vs bir yerlere girip çıkarken illaki oraya atıyoruz...makinasına göre değişir belki ama çantasız bir makina düşünemiyorum...ss ve cruserler için bu geçerli değil tabi...

(chopper ve crusıer arasında ki farkı da halen anlayabilmiş değilim o ayrı bir mevzu..)

ben çantamı memleket gezisi esnasında Manisa Gölmarmarada düşürdüm...Akhisarda farkettim...sonrası bulundu vs...ama aynı çanta bana kargoyla ulaştığında kiloya baktım 11.800 KG...çanta kamikaze olmuş yeter bu kadar demiş yani... 2 yıl önce arkadaşıma verdiğim tablam ve eski kappa çantam imdadıma yetişti...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

Motosikleti
    09YBR125, 08DYLAN
    ben bir defasında 52 lt lik kappa çantaya tartmadım ama tek başına yerinden kaldıramayacagım kadar yükle doldurdum. nitekim motora eşimin yardımıyla taktık(şaka degil gerçek) ve 85 km lik yol yaptım. en ufak bir sorun yaşamadım.

topcasesiz yapamayanlardansanız tercihiniz kaliteli bir çanta olsun. çantayı çıkarıp takarkende iyice kontrol edin bazen yerine tam oturmayabilir. sabitlenmiş topcase kullananlar ise mutlaka extra somun attırsın. böylelikle bozuk yollardan ve varsa motordaki titresimden kaynaklanan civata gevşemesine engel olunabilir.
    şerefini kaybedenin kaybedecek bir şeyi kalmamıştır

Okan Sinan Ocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW K1200GT (Helga) BMW S1000XR M Sport
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ustam şu yazdığın kelam motosiklet mantığına uyuyor mu allasen söyle...çanta motosikletin benim nazarımda candamarı herşeyi...sonucta motosikleti ihtiyaç için kullanan benin önceliğim çantam...

aerodinamik vs eksilerini görmezden gelirsek artıları daha fazla...motor devrildiğinde ilk darbeyi emen bir aparat başta...metropoldeyiz kaskımızı montumuzu vs bir yerlere girip çıkarken illaki oraya atıyoruz...makinasına göre değişir belki ama çantasız bir makina düşünemiyorum...ss ve cruserler için bu geçerli değil tabi...

(chopper ve crusıer arasında ki farkı da halen anlayabilmiş değilim o ayrı bir mevzu..)

ben çantamı memleket gezisi esnasında Manisa Gölmarmarada düşürdüm...Akhisarda farkettim...sonrası bulundu vs...ama aynı çanta bana kargoyla ulaştığında kiloya baktım 11.800 KG...çanta kamikaze olmuş yeter bu kadar demiş yani... 2 yıl önce arkadaşıma verdiğim tablam ve eski kappa çantam imdadıma yetişti...
    Metehanım ,

Araba almayı düşünmelisin , sen iyice konfor arar olmuşsun yahu

Şakası bir yana "Düşmemiş topcase yoktur , henüz düşmemiş topcase vardır" ben kendi topcase ime bile çare bulamamışken burada millete akıl vermek ne haddime , o yüzden söyleyebileceğim tek şey sadece ihtiyaç olduğunda kullanmak . Sen herzaman topcase e htiyaç duyuyorsan öyle kullan sevgili kardeşim Allah köfteden uzak bırakmasın seni
    DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR

KaPTaNHaSaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawa Z750
    bence taşıma kapasitesinden çok rs 125 in küçük olduğundan artçının dayanması kırmıştır. diğer sallantılar ile olacak iş değil o
    Beni sevmeyeni ben hiç sevmem. hayat felsefem budur..

Motosikleti
    Alıntı oocan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Metehanım ,

Araba almayı düşünmelisin , sen iyice konfor arar olmuşsun yahu

Şakası bir yana "Düşmemiş topcase yoktur , henüz düşmemiş topcase vardır" ben kendi topcase ime bile çare bulamamışken burada millete akıl vermek ne haddime , o yüzden söyleyebileceğim tek şey sadece ihtiyaç olduğunda kullanmak . Sen herzaman topcase e htiyaç duyuyorsan öyle kullan sevgili kardeşim Allah köfteden uzak bırakmasın seni
    Abi kendi mesajımı bu sabah cep mobil netten okudum ve kendim bile şaşırdım yani...sana karşı bir yanlış yapmışım hissine kapıldım...mantığa uyuyormu derken seni kırmak istemem yani sende o şekilde algılamamışsın iyi ki...sanki karşımdaymışsın gibi rahat yazmıştım..başkaları okuyunca farklı algılayabiliyor...

yaşasın topkeysciler ve yaşasın örgütlü topkeys dayanışma grubu
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT

_w_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kanuni Breton 125
    15 kg taşıdığımızı hatırlıyorum. topcase çin malıydı mondial marka ama taş gibi çıktı walla
    Ben Yaşadıkça Sen ÇıLdIrAcAksIn!!!
    Kanuni Breton _Mavi Ejder_

Vedalar Zamansız olur...

Motosikleti
    cygnus rs
    ya iyi aman herkes uzunyolda kullanmış çantayı yüklü yüklü,bende biliyorum tek seferlik uzun yolda birşey olmayacağını.biraz düşünürseniz yıl hesabı yaptığımı anlarsınız.Ben 1-2 sene topcase çıkarmamak hakkında konuşuyorum,yazmiyim yazmiyim dedim illa muhalefet çıkacaksınız ya yardım etmek bile sinirlendiriyor nebiçim iş bu

Motosikleti
    HusaberG Sf650
    topcase yi nedense hiç sevemedim zaten...
    en güzeli sırt çantası....

tr100a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı efe tolga adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ya iyi aman herkes uzunyolda kullanmış çantayı yüklü yüklü,bende biliyorum tek seferlik uzun yolda birşey olmayacağını.biraz düşünürseniz yıl hesabı yaptığımı anlarsınız.Ben 1-2 sene topcase çıkarmamak hakkında konuşuyorum,yazmiyim yazmiyim dedim illa muhalefet çıkacaksınız ya yardım etmek bile sinirlendiriyor nebiçim iş bu
    sen herşeye kızıp alınıyorsun sekin ol yaaa gel çorluya sana bi köpüklü türk kahvesi ısmarlayım tanışırız bak millet topcaseyi nasıl ve e amacla kullanıyor öğreniyoruz

_w_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kanuni Breton 125
    Alıntı tr100a adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sen herşeye kızıp alınıyorsun sekin ol yaaa gel çorluya sana bi köpüklü türk kahvesi ısmarlayım tanışırız bak millet topcaseyi nasıl ve e amacla kullanıyor öğreniyoruz
    Ben Yaşadıkça Sen ÇıLdIrAcAksIn!!!
    Kanuni Breton _Mavi Ejder_

Vedalar Zamansız olur...

efe tolga;
    Güzel bir paylaşım olmuş, mesajı okuyan (ve top case kullanan) herkes en azından motosikletin genel kontrolünü yaparken top case'in durumunu ve bağlantılarını da kontrol edecektir.
    Sinirlenecek bir durum yok, herkes kendi düşüncesini söyleyecektir elbette forumda, bunu muhalefet gibi algılamamak gerek. Siz üzerinize düşeni yapıp kullanıcıları bilgilendirmişsiniz; bilgiden yararlanıp yararlanmamak herkesin kişisel tercihidir.
    Benim Ramzey 200 enduro motosikletimde de 1 yılı biraz aşkın süredir top case takılı; tak-çıkar türden olmadığı için sürekli orada duruyor. 40 TL'ye almış ve malzeme kalitesine baktığımda "ilk kasiste mi , ikincisinde mi yolda bırakırım" diye düşünmüştüm ama arazi sürüşleri ve 2-3 kez motosikleti yatırmak da dahil, henüz bir sıkıntı yaşamadım. Her kontrolümde motosikletin birkaç vidasını sıkıştırmam gerektiği halde top case'in vidalarında bile gevşeme yok (3-4 kg'dan fazla yük koymuyorum).
    Kendi adıma, paylaşımınız için teşekkür ederim.

Motosikleti
    Alıntı efe tolga adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ortada muhalefet yok ki...sadece herkes kendi topkeys anılarını yazmış...niye sinir yaptın nerden nem kaptın bende çözemedim...çanta kütlesi alt tabanın tam üserinde olmazsa sarkarsa salınımın verdiği güçle kırılması gayet doğal...

Motosikleti
    Yamaha Crypton
    http://www.tubechop.com/watch/889012 bende topcase ile ilgili bir kaza paylaşmak istedim.İnanmak zor dimi.Topcase kaza yaptırırmı diyenlere bir örnek.üstelik çok çok düşük bir hızda.

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Alıntı tooglu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    http://www.tubechop.com/watch/889012 bende topcase ile ilgili bir kaza paylaşmak istedim.İnanmak zor dimi.Topcase kaza yaptırırmı diyenlere bir örnek.üstelik çok çok düşük bir hızda.
    Onlar topcase değil yan çanta bi kere, ikincisi de adam karizma yapacam diye kasım kasım kasılmış olacağı bu tabi denizin dibini boylar böyle işte

Motosikleti
    Yamaha Crypton
    left case ve right case diyecektim pardon bu arada.gerçeği onlarda top ama olsun

amaninmb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    QJ Motor- VPS 125
    topcase'i çıkardığımda denge problemim olmuştu ama alışınca geçiyor
    "men dakka dukka"

Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Alıntı farcob adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Farcob ustam Şu sırt dayama parçalarını neyden-nasıl yaptın? Kısaca bir akıl verebilir misin acaba
    farcob bunu beğendi.
    #sürenadam

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)