Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
4. sayfa BirinciBirinci ... 234

sürekli topcase(arka çanta) kullanmanın zararı.

REKLAM ALANI

Motosikleti
    2022 DL650A
    Alıntı espresso adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim xmax'de kocaman bagaj var, nasıl olsa işe gidip gelirken laptop çantam sığıyor diyerek topcase almamıştım. Ama işe gidiş geliş 100km yol yapınca laptop bagajda titreşimden bozulmaya başladı. Soğutucuları titreşimden yerinden oynadı sanırım, aşırı ısınma sorunları arttı, bir kaç güne servise vericem.
    Bu arada topcase araştrıyordum ama o da çözüm olmayacak, daha çok işimi zorlaştıracak gibi deyip sağlam düzgün bir sırt çantası bakmaya başladım.
    Havalar düzelsin, Eminönü mercan taraflarında çantacıları dolaşıp motorda kullanmaya uygun, belinde ve ön tarafında bağlama yerleri de olan uygun bir sırt çantası bakacağım. Şu anki sırt çantamın ön tarafında bağlam ayerleri yok, sanki omuzlarımdan kayıp düşecek gibi hissetmekten yolda huzursuz oluyorum. Çantayı bagaja sığdrıyorum ama orada da titreşimden içindeki laptop bozuluyor. İyi bir sırt çantası şart.
    Geçen sene Mart Nisan falan şundan almıştım:
    https://www.rapi.com.tr/urun/spidi-m...t-omuz-cantasi

O zaman 160TL idi, şimdi uçmuş. Ama çok iyi çanta, içine 13" laptop çantası sığıyor, kesinlikle su almıyor, 1,5 ay kadar kullandım sonra topcase taktım, topcase daha kullanışlı...
    espresso bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ufoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xpulse 200t
    Alıntı espresso adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim xmax'de kocaman bagaj var, nasıl olsa işe gidip gelirken laptop çantam sığıyor diyerek topcase almamıştım. Ama işe gidiş geliş 100km yol yapınca laptop bagajda titreşimden bozulmaya başladı. Soğutucuları titreşimden yerinden oynadı sanırım, aşırı ısınma sorunları arttı, bir kaç güne servise vericem.
    Bu arada topcase araştrıyordum ama o da çözüm olmayacak, daha çok işimi zorlaştıracak gibi deyip sağlam düzgün bir sırt çantası bakmaya başladım.
    Havalar düzelsin, Eminönü mercan taraflarında çantacıları dolaşıp motorda kullanmaya uygun, belinde ve ön tarafında bağlama yerleri de olan uygun bir sırt çantası bakacağım. Şu anki sırt çantamın ön tarafında bağlam ayerleri yok, sanki omuzlarımdan kayıp düşecek gibi hissetmekten yolda huzursuz oluyorum. Çantayı bagaja sığdrıyorum ama orada da titreşimden içindeki laptop bozuluyor. İyi bir sırt çantası şart.
    Bir süre elinde/sırtında laptopla yürüyünce çok ağır gelmeye başlıyor, tabi motorda topcase içindede sarsıntıdan harddisk çizilio bozuluyor

Birinci seçenek, SSD tür disk kullanmanız. İçerisinde motor ve mekanik olmadığı için sarsıntıdan çizilme bozulma tehlikesi yok.

Yada benim gibi yapın.
    Ben laptopı yüksek hafıza ve grafik gereken işlerde kullanmak üzere çok önceleri işyerinde masamın kenarına bıraktım.

Bir yıldır 650 liraya A101 den aldığım Hometech marka tablet pc yi kullanıyorum. Ağırlığı 1670 gram.
    Klavyeye ihtiyacım yoksa tek tuşa basarak çıkarıyorum.
    O durumda ağırlık 700 gram
    Pili 3-4 saat dayanıyor.
    128 gb a kadar mikro sd kart takılıp harddisk yerine kullanılıyor.

İşyerindeki laptopı kullanacaksam mikrosd yi çıkarıp laptopa takıyorum, herşey elimin altında.

Windows 10 işletim sistemi var ve bugüne kadar çok yüksek hafıza ve hız gerektiren çizim programları hariç herşeyi çalıştırdı.

Tavsiye ederim...

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:16 ----------

Şimdi bakınca bir yıl önce 9 taksit ödemeyle A101 'den 650 Liraya aldığım HT-101b model tablet bilgisayarın 1300 Lira olduğunu gördüm.

Bir yılda %100 artış.

Bizde oturmuş motosiklet fiyatlarına çemkiriyoruz.

espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Alıntı Cyan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçen sene Mart Nisan falan şundan almıştım:
    https://www.rapi.com.tr/urun/spidi-m...t-omuz-cantasi

O zaman 160TL idi, şimdi uçmuş. Ama çok iyi çanta, içine 13" laptop çantası sığıyor, kesinlikle su almıyor, 1,5 ay kadar kullandım sonra topcase taktım, topcase daha kullanışlı...

Omuz çantası ile rahat edemem, laptop ve ıvır zıvırlarla 4-5 kilo taşıycam. Sırt çantası lazım.
    Omuz askılarının ön tarafında da bağlama yeri olması lazım ki sırtımdayken iki yana kaymasın, omuz askıları da kaymasın. belden bağlama yeri de olursa süper olur.

Fiyatlar da uçmuş.Max 150 lira belirlemiştim kafamda.

Motosikleti
    2022 DL650A
    O çanta aynen öyle belden sabitliyorsun milim oynamıyor, avantajı istersen omuz çantası olarak kullanılıyor.

4. sayfa BirinciBirinci ... 234

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)