ben hapşurma komasına girdiğimde oldu ama bole bi tehlike atlatmadım sasırtıcı ellerini sıkıyosan frenleri bırak sadece elciklerden tut elcikleri sıksanda bşi olmaz
ben hapşurma komasına girdiğimde oldu ama bole bi tehlike atlatmadım sasırtıcı ellerini sıkıyosan frenleri bırak sadece elciklerden tut elcikleri sıksanda bşi olmaz
Uçurtma, rüzgardan güç aldığı için değil, rüzgara karşı durduğu için uçar!!
Çeneden açılır kullanmaya en memnun olduğum iş budur. Az yavaşlarım, aç çeneyi hapşuuuu sonra kapat devam
Gökhan YAŞDAL
motorda hapşırdımmı şimdi hatırlamıyorum ama bi keresinde bi hapşırmıştım bütün alışveriş merkezindekiler dönüp bana bakmıştı
bi gaza bassam googlede arasan bulamazsın
Bugun hapşırınca motor uzerinde iken sıkıntılı oluyor, hemen yavaslayip durdum.peki otobanda en sol seritte yuksek hizda giderken hapsirma gelirse ne yapacagiz?
Valla ben hapsirmadan evvel gözlerim kapaniyor burnum yukari kalkiyor agzim acik sekilde bekliyorum tam hapsircakken yarida kaliyor kriz. Bu cok daha kotu bir durum. İnsallah motor ustunde hapsirmak kimseye nasip olmasin.
gidonu çok sıkmayın
tozdn olur bu genellıkle yada kas kısmınıza dokunursanız evet gozunuzun ustundekı kaslarınızla oynarsanız cekersenı hapsurursuznuz amma kas almadıgına gore tozdur hocam bu ve sakın sıkma kendını sal gdı gıdı versın garı
Kasksız gezen babam olsa yüzüne bakmam !
Bizim evde son lafı ben söylerim ' Peki Hanım'
Abi Süpersiniz ya , cevaplar hem ilginç hemde çok komik
Bende de alerji var. Karaburun'dan dönerken bir bastırdı 5 km gitmeden durup bir mendil bitirip yola devam ediyorum. 2 kere kaskın içine hapşırdım ne kask kaldı ne vizör. Ama denge problemi olmadı. Sadece hızlı giderken, 110-120 gibi, o yarım saniyelik göz kapanmasında bir soruna denk gelebiliyorsun. Tabi dengede sorun oluşmadığı için bende bir peçete ayarladım, hapşıracağım zaman kaskın içine sokup ağzımı kapatıyordum. Böyle böyle geldim İzmir merkeze.
CRF 250L 11000 Km, GW 250 12000 Km, XT 660Z 39000 Km, VFR 800X 6000 km
Vizörü açıyorum, kafamı sağa veya sola çevirip hapşuruyorum.
Vizörü açmazsanız inip camı temizlemeniz lazım.
Kafayı sağa veya sola çevirmezseniz yüzünüz otomatik olarak yıkanabiliyor.
Kaskı çeneden açıp hapşırmak iyi de belli bir hızın üzerindeysen o püsküren salya sümük insanın kendi sıfatına yapışır mazallah
konu biraz canlanmış başıma gelmedi ama şu hapşıranlar vizör açıkkenmi kapalıykenmi başlarına geldi tozdan olabilir yazarlarsa iyi olur
Bkz:motosiklet sürerken göze giren sinek
Motosiklet sürerken göze giren sinek iyidir, candır. En azından göze girmiş ve ölmüştür. Birde kaska giren sinek vardır. İşte bu çok kötüdür. Kaskın içinde bir o yana bir bu yana uçar kulağına girer. Birde benim tecrübe ettiğim ve bir anda altıma s...tığım olay ise kaskın içine arı girmesidir. Burunluğun üzerinde yürüdüğü anı hala hatırlarım.
CRF 250L 11000 Km, GW 250 12000 Km, XT 660Z 39000 Km, VFR 800X 6000 km
seyir halindeyken hapşırığınızı 10 dakika kadar ertelemek isterseniz işaret parmağınızın ucuyla burnunuzun ucunu hava kaldırın üç kere seri şekilde kazasız seyirler
bende hapşırıyorum arada ama kısa süreli normalde hapşuuuuuu yken motorda hapşi yapıp geçiyorum hemen
güzel konuymuş. bende polen,toz, alerjisi var. ilaç kullanmadığım zamanlarda 6-7 saat durmaksızın hapşururum. durmaksızın dediğim, yani 7-8 kere hapşururum bir 3-4 nefes aldıktan sonra devam ederim ve ilacımı almadığım taktirde gün boyu sürer,
ilacımı aldığım zamanlarda günde 10 kere filan hapşururum, aşırı tozlu ortamlarda çok hapşururum. ve sürekli motorda hapşururum. Çünkü Kaskın içinde nefes alırken burnumdan nefes alırken ki o buğu hemen hapşurtur. mesela kısa süreli hemen durur burnumu güzelce kaşırım. duruma bakıp yola çıktıktan sonra tekrar hapşurcak gibi olurum sadece nefes aldığım için. yani kıssadan inceye benim kadar hapşura nı yoktur. Başımı ve vücudumu dik tutar bakabildiğim en uzak noktaya bakar ve ellerimi kısa süreliğine direksiyondan çekerim hapşururum ve direksiypnu tutuo bakışıma devam ederim. en uygun yerde durup kaskın içini temizlerim burnumu temizlerim (yanımda her daim ıslak ve kuru mendil bulunur) sonra hapşurma devam edecekse en yakın benziliğe girilir 2 lokma bisküvi atıştırılıp ilaç içilir yola devam edilir
Gerçekten zor bir durum. 112 de çalışan doktor bir arkadaşım anısını anlatmıştı. Bir gece motor kazasına çağırılmış. Motorcuya sormuş ne oldu diye. Tam dönüşe gelirken adam hapşırmış, vizor buğulanmış, gece vakti olduğu içinde tüm görüşünü kaybetmiş, viraja da girmiş bulunduğu için yol kenarına bindirmiş. Neyse ki fazla bir zarar görmemiş.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)