Kaza yaptım Yardım Lütfen!
Reklamlar
-
04.09.2011 tarihinde otomobilimle ailecek Sakarya Hendek ilçesinden Akyazı ilçesine yol alırken sağ tarafımdaki aracın sıkıştırması ve çarpması sonucu yoldan çıkıp takla atarak yaralamalı kaza geçirdim olayın şokuyla aracın plakasını alamadım ve resmi hiçbir evrakla ilgilenemedim toparlanmaya fırsat kalmadan ambulans beni ve ailemi hastaneye götürdü bir gün sonra taburcu edildik Allaha şükür birkaç çizik ezik ve çürüklerle olayı atlattık .Hastaneden taburcu olur olmaz bölgedeki Jandarma trafik şubesine kazaya ilişkin ifademiz alındı.İfade verdikten sonra bana vuran araç hakkında şikayetçiyim şeklinde imzalı ifedemde var. Jandarmadan 1 gün sonra otoban polisinin kaza raporunu buradan alabilirsin dendi(bu arada araç kaskolu olduğu için sigorta firmasını kazayla ilgili olup biten hakkında haberdar etmiştik).Ertesi gün kaza raporunu aldığımda şok oldum.Raporda "Akyazı ilçesinden Hendek ilçesine giderken bir anlık dalgınlıktan yolun solundaki refüjlere çarparak kaza gerçekleşmiştir"şeklinde ifade vardı .Bu rapor hem gerçeği yansıtmıyor hemde benim gidiş istikametim hatalı yazılmış.Hal böyle olunca benim sigorta firmasına verdiğim ifadeyle ropordaki ifade çelişti dolayısıyla sigorta firması beni yalancı durumuna düşürdü hasar bedelini ödemeyeceğini söylüyor.
Bu durumda ne yapmalıyım yardımlarınızı rica ediyorum arkadaşlar.Bu duruma etki edebilecek raporun doğrusunu yazabilmek için Polis tanıdığı olan varmı
Reklamlar
-
Jandarmadan aldığın ifade ile kaza raporunu veren polise git. Durumu anlat, neden gerçeği yansıtmayan bir evrak hazırladığını sor. Ama ne olursa olsun ifadenin orjinalini oraya verme. En kötü ihtimalle sende bir kopyası olsun. Düzeltmezlerse raporda imzası olan polis hakkında şikayetçi olacağını da belirt.
-
İnsaf be. Bu bazı polislerin yaptıkları adamı zıvanadan çıkarır. Sonra şöyle böyle deyince tepki gösteriyorlar. Suçu birazda kendi içlerinde arasınlar. Kesin sana çarpan aracı biliyorlar ve tanıdık. Bu nedenle böyle bir YALAN rapor hazırlamışlardır. Direk şikayetçi ol. Raporu hazırayan polis çeksin cezasını. Yuh diyorum. Vatandaş polise güvenemeyecekse ne yapsın. Atsınlar O şerefsizi meslekten.
-
ben bu türkiyenin memurlarını anlamakta güçlük çekiyorum bazen.. tamam görevini yerine getiren binlerce memur var ama hal böyle olunca sinirleniyorum... bir kaza anında araç şirket aracı ise hemen suçu diyerine veriyorlar... neden çünkü şirket akuvatları var davacı olurlar.... sen ben uğraşmayız polisle.... burdaki polisler neden böyle bişey yaptılar bilmiyorum ama kaza raporunu düzenleyen polisten davacı ol... hakkınıızı arayın korkmayın...
bu arada araç kaskolu olduğundan ve ortada polisin hazırladı rapor bulunduğundan kasko firmasının sizin aracınızın masraflarını karşılamama gibi lüksü yok.... kasko firmasındaki eksperede dava açacağınızı bildirin ve konuşmalrınızı kaydettiğinizi bildirin...
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:49 ----------
bu arada geçmiş olsun....sinirden unutmuşum....
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
-
[QUOTE=TEKTEKER_RAMÇO;2446598]ben bu türkiyenin memurlarını anlamakta güçlük çekiyorum bazen.. tamam görevini yerine getiren binlerce memur var ama hal böyle olunca sinirleniyorum... bir kaza anında araç şirket aracı ise hemen suçu diyerine veriyorlar... neden çünkü şirket akuvatları var davacı olurlar.... sen ben uğraşmayız polisle.... burdaki polisler neden böyle bişey yaptılar bilmiyorum ama kaza raporunu düzenleyen polisten davacı ol... hakkınıızı arayın korkmayın...
bu arada araç kaskolu olduğundan ve ortada polisin hazırladı rapor bulunduğundan kasko firmasının sizin aracınızın masraflarını karşılamama gibi lüksü yok.... kasko firmasındaki eksperede dava açacağınızı bildirin ve konuşmalrınızı kaydettiğinizi bildirin...[COLOR="Silver"]
Kardeşim geçmiş olsun kesinlikle dava açacağını söyle hatta tanıdık avukatta buluruz
1-polisten direk savcılığa şikayette bulunacaksın
2-kasko hertürlü ödemek zorunda... gerekirse onlarada dava açarsın
3-özellikle olayın şeklini belirten ifadeyi trafik şube müdürlüğüne iadeli tah. posta ilede göndererek kendini garantiye al derim...birde trafiğin tutanağını jandarmaya bildir ve tuıtanağın gerçek dışı olduğunu belirten bir yazıda ekle....ve yazında tutanağı düzenleyen görevlilerin görevlerini kötüye kullandıklarına inandığını belirt...kesin hüküm verme ama yazılarında.....
çünkü gidiş istikametin yanlış yazılmış bir kere ordan sıçtılar kazada araçta olan kişilerinde ifadesinin alınası lazım unutma bunlar delildir...bi bokda yiyemezler....
Büyük aşklar yolculuklarla başlar ama önce güvenlik....
-
Çok geçmiş olsun, ucuz atlatmışsınız.. Üzüldüm duruma gerçekten..
Polis memurunun bunu kasten mi yoksa "dalgınlıkla" mı yaptığını bilmiyorum, ama ortaya çıkan durum tam anlamıyla rezalet..
Sizin yerinizde olsam, ben yerimde duramazdım sinirden. Mümkünse, raporun hazırlandığı karakola giderek durumu izah edin, en azından hatanın kimde olduğunu anlamaya çalışın. Mutlaka davacı olun, tutanak tutturun bişeyler yapın, peşini bırakmayın.
Muhtemelen uzun bir süreç olacaktır, canınızı sıkacaktır ama eğer sabrederseniz sonunda kazanırsınız diye düşünüyorum.
Bu arada, aracınızı (bir süre yatmak zorunda kalacak ama) herhangi bir servis-tamirhaneye çekipte yaptırmaya kalkmayın bence.
Parasını sonra alırım diye düşünürsünüz ama, bu sefer daha çok çamura yatabilir sigorta şirketi..
Tekrar geçmiş olsun, maalesef ülkemizde böyle rezillikler olabiliyor..
"Güzel günler göreceğiz çocuklar, motorları maviliklere süreceğiz.."
-
o yol üzerinde mobese yada herhangi bir işletmenin kamerası varmı eğer varsa o kameralardan olayın geçtiği saatin öncsindeki zamana göre size çarpan araçtan hatırladığınız kadarıyla renk marka gibi bi inceleme yada şikayette bulunun.
kasko alkollu değilseniz hasarınız karşılamak zorunda zaten ama eğer suçluyu bulursanız hem cezasını verirsiniz hemde onun başkalarınının canına kastetmesini engellersiniz...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)