Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Traşlanmış Asfalt tehlikelimidir?

REKLAM ALANI
    enginalcar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Transalp xl700
    Selam Arkadaşlar,

Fikrinizi almak istediğim bir konu var.

Son zamanlarda İstanbul'da ve şehirler arası bazı yollarda viraj giriş çıkışlarında asfaltın traşlandığını(tırmıklandığını)
    artan bir sıklıkla görmekteyim.

Özellikle İstanbul'daki arkadaşlar bilirler, yeni asfalt dökmeden önce eski asfaltın kazınması sırasında oluşan duruma benzemekte.

Her ne kadar dört tekerlekli araçlar için faydalı birşey olsada beni çok tedirgin ediyor. Lastiklerin asfaltı kavrayamadığını hissediyorum.

Sizce bu durum benim tedirgin olduğum kadar tehlikelimidir motosikletler için?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Felon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    kavrıyor fakat bu seferde lastik o tıraş izlerine doğru yol almak istiyo ve istediğimiz viraj çizgisinden çıkmamıza neden olabiliyo lastikleri ince olan motosikletlerde daha çok hissedilir.
    https://www.youtube.com/alifeyizoglu

Atahualpa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RR 250E-9
    Çok tehlikeli bence. Kesinlikle yol tutuşu etkiliyor. İzmir de de mevcut bunlardan. Gördüğümde hemen yolumu değiştiriyorum.
    YOU WILL NEVER WALK ALONE

oz.07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Windy S gitti
    Burda da alt geçitlerin girişinden çıkışına kadar çok fazla var özellikle bu durum.
    Benim motorun lastikleri felonun dediği gibi ince, bazen zapt etmekte zorluk çekiyorum.
    Hatta arabanın teki beni şeridimde sıkıştırıp solumdaki arabayla aramdan geçmeye çalışmıştıda, izden dolayı kenara kaçamamıştım..
    Sanırım bunu daha çok otomobillerin fren mesafesini kısaltmak için yapıyolar.
    Bizim altgeçitlerde sürekli kaza olur...
    "Güzel günler göreceğiz çocuklar, motorları maviliklere süreceğiz.."

Soykan67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1100GS
    Bence de çok tehlikeli.Benim lastiğimde ince olduğu için sıkıntı çekiyorum bu konuda.Bence ne olur ne olmaz yavaşlamalı bu tarz yollarda

ketchup - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki ER6 N, Derbi GPR125 Nude
    düz giderken yalnızca huzursuz ediyor ama yolda çizgilerin boyuna giderken sağa sola kaymak (şerit değiştirmek mesela) eziyet oluyor. hele ki o çizgilerle birlikte viraj almak kazayla sonuçlanabiliyor. nişantaşı'nda benzer bi kazaya şahit oldum. ne olduğunu anlamadan kendini yerde buluyosun. sanırım lastikler, kot farkından yanlamasına geçerken verdiği tepkiyle aynı tepkiyi veriyor bu tip asfalta.
    GOD SAVE THE TWO-STROKE! GOD SAVE THE GPR!

Ramazan Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW GS 1200 / Honda Africa Twin dct1000L- VESPA LX
    bence tehlikeli....
    Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI

maxi97 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '12 SYM GTS 250i '10 YBR125City, '10 Mondial 150ZC
    bunu ya yolun yapısı bozulduğu için ya da yeni asfalt dökerken yapıyorlar. 20 ton yaşıyabilecek yolda 80 tonluk tır geçince resmen o lastikler kanal açıyor ve bunları düzeltmek için traşlıyorlar mecburen. tek sıkıntı üzerine zemini düzleyecek malzemeyi doldurmamaları.

traşlama düzgün de yapılmazsa durum daha da kötüleşiyor. sanki rayın üzerine çıkmışım gibi motor traş yönünde gitmeye başlıyor. hatta bazen ön teker bir yere arka teker bir yere gidebiliyor.

bu Allah'ın belası Malatya'da ana cadde 2 sene boyunca traşlanmış halde kaldı. başbakanın gelmesinden 1 hafta önce koca inönü caddesini 1 haftada bitirdiler. madem 1 haftada bitebilecek bir işti; neden 2 sene boyunca yapılmadı bu! helvacıdan belediye başkanı yaparsan bu olur!
    iptaluyelik02 ve anaconda84 bunu beğendiler.

cbr1100 xx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ HAYABUSA 2021 BLACK EDİTİON
    Buradaki sıkıntı traşlanmış yol ve kullandığınız motosikletin tekerlek büyüklüğü ve hacimle ilgilidir.Usta sürücüler bu tip yollarda sıkıntıyı en aza indirebilirler ama ,yolun sıkıntısını tekerleğin büyüklüğü ve makinanın ağırlığı kolayca yumuşatabilir ve gidonuda çok sert tutmazsanız makina yolunu bulacaktır.Küçük tekerlekli kalın olmayan lastikli makinelerde kafa sallar ve siz yola uymak zorunda kalırsınız yani traşlanmış yüzeye uymak zorunda kalabilirsiniz... Sonuç olarak kullandığınız makine ve tecrübeye bağlı bir durumdur....
    ergün1968 bunu beğendi.
    Büyük aşklar yolculuklarla başlar ama önce güvenlik....

maxi97 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '12 SYM GTS 250i '10 YBR125City, '10 Mondial 150ZC
    Alıntı cbr1100 xx adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Buradaki sıkıntı traşlanmış yol ve kullandığınız motosikletin tekerlek büyüklüğü ve hacimle ilgilidir.Usta sürücüler bu tip yollarda sıkıntıyı en aza indirebilirler ama ,yolun sıkıntısını tekerleğin büyüklüğü ve makinanın ağırlığı kolayca yumuşatabilir ve gidonuda çok sert tutmazsanız makina yolunu bulacaktır.Küçük tekerlekli kalın olmayan lastikli makinelerde kafa sallar ve siz yola uymak zorunda kalırsınız yani traşlanmış yüzeye uymak zorunda kalabilirsiniz... Sonuç olarak kullandığınız makine ve tecrübeye bağlı bir durumdur....
    düz yolda sola 45 dereceyle traşlanmış yolda gitmedin anlaşılan

Sinan Aksu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Afrika..
    Bu tür yollara sık sık rastlayabileceğimiz için, rotayı değiştirmek yerine mümkün olduğu kadar tecrübe kazanmayı tercih ediyorum.

Lastik açısından bakıldığında, çap değil de taban genişliği daha önemli bir faktör. Geniş tabanlı lastikler ile gitmek daha rahat. Diğer yandan sürüş tekniği "mıcırda kullanım"a çok benziyor.
    Tek fark daha yüksek sürat ile gidilebiliyor. Önemli olan fren yapmamak. Çünkü bu tür yollarda en tehlikeli haraket frene basmak. Özellikle de frene basıldığında kavisli bir traş noktasına denk gelinirse...

Bu yollara girildiğinde mesafeyi iyi ayarlayıp, öndekine yaklaşmadan ve fren yapmaya gerek kalmayacak biçimde stabil bir sürüş en iyisi...

Ayrıca traşlama işlemi uygulanmış yollarda logar kapaklarına da ekstra dikkat..
    Çünkü logar kapakları böyle durumlarda asfalt seviyesinin üzerinde olacaktir.
    iptaluyelik02 ve eray_uluyazı bunu beğendiler.
    İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..

Felon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı SinanAksu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ayrıca traşlama işlemi uygulanmış yollarda logar kapaklarına da ekstra dikkat..
    Çünkü logar kapakları böyle durumlarda asfalt seviyesinin üzerinde olacaktir.
    Zaten bizim ülkemizde ne zaman asfalt seviyesinde oldularki.
    eray_uluyazı bunu beğendi.
    https://www.youtube.com/alifeyizoglu

Sinan Aksu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Afrika..
    Alıntı Felon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Zaten bizim ülkemizde ne zaman asfalt seviyesinde oldularki.
    Niye öyle düşünüyorsun ki?

Öyle düşünüyorsun çünkü haklisin

Pratik olarak 100 kapaktan 49'u logar kapagi.
    Diğer 49'u ise logar tümsegi konumundadir.
    Bu kapaklarin sadece geri kalan 2 tanesi düzgün yerleştirilmiştir.
    Oda millete kapak olsun diye
    İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..

Motosikleti
    Alıntı maxi97 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    düz yolda sola 45 dereceyle traşlanmış yolda gitmedin anlaşılan

Direksiyon başındakine bağlı ....Teknik aynı teknik yoksa düşersin zaten....memlekette düz yol varmı ki traşlanmışı beni etkilesin...
    ergün1968 bunu beğendi.

takendy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    K 1300 GT
    Alıntı cbr1100 xx adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Teknik aynı teknik yoksa düşersin zaten....memlekette düz yol varmı ki traşlanmışı beni etkilesin...
    sen traşlıyon değil mi bu yolları ?
    "Dünyanın sorunu, Akıllılar hep kuşku içindeyken, aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır." B.Russell
    "Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür; ve bir orman gibi kardeşcesine" Nazım Hikmet

Motosikleti
    125CC
    benim mahallemde yaklaşık 15 cmlik logar çukuru var. elektrikli dandik scooterla dalgınlıktan düşmüştüm bi kere ön teker çukurun çıkışına denk geldiğinde direğe çarpmış gibi olmuştu çıkamadım çukurdan. inip kaldırmıştım..

Motosikleti
    Alıntı takendy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sen traşlıyon değil mi bu yolları ?
    He zaten bi bu kalmıştı kodumun yollarında.....ulan bu yollarda bı gazlıyamıyoz arkadaş....kafayı yıyeceğiz....temden gidiyoruz yollar çukur ulan ne yol yapmışlar yahu......absent mabsent olmuyo bu işler bende alacağım 1000 rr sonunda....OLMADI enduro neyin alırık artıkın...

Soykan67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1100GS
    Şöyle bir içim rahat ufka bakamıyorumki gözüm bir ufukta bir yerde.Asfalt harika diyorsun birden çukur çıkıyor karşına.Bu ülkede tam anlamıyla düzgün olan düzgün giden bir şey söyleyemeyiz.

enginalcar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Transalp xl700
    Gerçekten tuhaf, acama bu uygulama başka ülkelerde de varmıdır.
    Virajı alamayacak kadar hızlı giden dümbüklerin kaza yapmasını engellemek için motosikletleri riske atmak veya asfalt dökmek için kazılan yolları kendi hallerine bırakmak.

Bari yatay traşlasalar, daha az riskli olur.

Eğlenceli iş Türkiye'de motor kullanmak

Motosikleti
    Alıntı enginalcar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gerçekten tuhaf, acama bu uygulama başka ülkelerde de varmıdır.
    Virajı alamayacak kadar hızlı giden dümbüklerin kaza yapmasını engellemek için motosikletleri riske atmak veya asfalt dökmek için kazılan yolları kendi hallerine bırakmak.

Bari yatay traşlasalar, daha az riskli olur.

Eğlenceli iş Türkiye'de motor kullanmak

Birkere yol sanatı manatı hikaye kardeşim türkiye yollarına has kitaplar yazmak lazım.Apeks noktası dönüş açısı vs vs v s...ulan önümüzdeki yol çukur çakıl dolu allahtan kontra yapıyoruzda yırtıyoruz...Yollar yol değil mübarek cross parkuru.....alacaksın transalp gideceksin yoluna vallahi....makinalara yazık .....

1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)