Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Korumalı mont temizliği

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Sattım gitti...
    Arkadaşlar 2 gün önce bir arkadaşımdan DELTA repsol model mont aldım. Birkaç sefer kullandığı için temizletip öyle giymek istedim.
    İstanbul mecidiyeköy de DRY center diye bir kurutemizlemeye sordum 25 lira fiyat verdiler. Monta zaten 50 lira vermişken 25 lira temizliğe vermek istemedim.
    Bu konuda yardımcı olabilecek arkadaş var mı acaba kendim temizleyebilirmiyim ki ??

Şimdiden çok tşk ederim.
    Saygılarımla...:)

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    CBF150
    Ben daha dün temizledim korumalı montumu.Nic marka omuzlarında ve dirseklerinde deri olan modeldi.Fazla sıcak olmayan daha doğrusu soğuktan biraz daha ılık bir suyla küveti bir miktar doldurdum bastım üzerine deterjanı (Şu lavantalı sıvı deterjanlardan ) birkaç yoğurmadan sonra zaten içinin kirini attı dışının kirini ise elime aldığım bir bezle ovalaya ovalaya çıkardım.Astım akşama kadar kurudu.Deri kısımlarında falanda bir esneme vs... olmadı misler gibide kokuyor

avciceyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA-CBF 1000
    koruyucu destek pedleri çıkabiliyorsa onarı çıkar diğer korumalarıca çıkarsa çıkar yıka normal mont gibi hafif ve yıkaması kolay oluyor
    HONDA
    CBF 150-CBF 500-CBF 1000

Motosikleti
    Sattım gitti...
    Alıntı VeNoM26 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben daha dün temizledim korumalı montumu.Nic marka omuzlarında ve dirseklerinde deri olan modeldi.Fazla sıcak olmayan daha doğrusu soğuktan biraz daha ılık bir suyla küveti bir miktar doldurdum bastım üzerine deterjanı (Şu lavantalı sıvı deterjanlardan ) birkaç yoğurmadan sonra zaten içinin kirini attı dışının kirini ise elime aldığım bir bezle ovalaya ovalaya çıkardım.Astım akşama kadar kurudu.Deri kısımlarında falanda bir esneme vs... olmadı misler gibide kokuyor
    Su geçirmeyen kumaşları normal deterjanla yıkayınca üzerindeki kimyasalların bozulduğunu ve su geçirmezliğinin kaybolduğunu okudum biraz tırsıyorum açıkcası

ozan_bursa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    -
    revit var
    korumaları çıkarıp makinaya atıyoruz
    tertemiz oluyor
    ZxPanic bunu beğendi.
    Kelimelerin anlattığı kadarım..
    Ne anlatırsam anlatayım anladığın kadarım...

Motosikleti
    Sattım gitti...
    Alıntı ozan_bursa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    revit var
    korumaları çıkarıp makinaya atıyoruz
    tertemiz oluyor
    Peki yağmurlu havada su geçiriyor mu sonraları

Motosikleti
    cygnus rs
    montun içinde beyaz bir şerit olması lazım orda nasıl yıkanması gerektiğini yazıyor
    yada

cbr1100 xx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ HAYABUSA 2021 BLACK EDİTİON
    Alıntı efe tolga adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    montun içinde beyaz bir şerit olması lazım orda nasıl yıkanması gerektiğini yazıyor
    yada

Vallah dogrı yazır....
    Büyük aşklar yolculuklarla başlar ama önce güvenlik....

ozan_bursa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    -
    Alıntı mstfatmc adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Peki yağmurlu havada su geçiriyor mu sonraları
    revit expedition modeli
    geçirmiyor, yani eskiden nsaılsa yine öyle
    aşırı yağış görünce yağmurluk kullanıyoruz
    Kelimelerin anlattığı kadarım..
    Ne anlatırsam anlatayım anladığın kadarım...

sercan2667 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '''14 Crypton&''05 TDM 900''22 GSX-S 1000
    arkadaşlar üsulünce yıkamadığınız zaman ..su geçirmemesi için olan madde gidiyomuş diye duydum.
    2020 'Tracer 900 İcon Blue

Motosikleti
    Sattım gitti...
    Alıntı sercan2667 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar üsulünce yıkamadığınız zaman ..su geçirmemesi için olan madde gidiyomuş diye duydum.
    Evet bende okudum ilaçlar varmış heralde ilaçlı suda bekletmek gerekiyormuş kimyasal maddenin bozulmaması için

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Hyosung GV 250
    Bahsettiğin montu (Delta repsol) satan bir internet mağazasından özelliklerine bakınca "30 derecede yıkanabilir" yazdığını fark ettim. Muhtemelen mont yıkama talimatında da yazar.

arifziyaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XV950 BOLT
    ben geçen hafta 10 tl ye temizlettim.Daha fazlası abartı olur bence.
    JAWA = ilk aşk , Monster696 = hala kalbimde , hypermotard 1100 = unutulmaz , MT07 = Mantık evliliği , XV950 = güzel ama kesmiyor

Motosikleti
    Sattım gitti...
    Alıntı Slayerrr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bahsettiğin montu (Delta repsol) satan bir internet mağazasından özelliklerine bakınca "30 derecede yıkanabilir" yazdığını fark ettim. Muhtemelen mont yıkama talimatında da yazar.
    Akşam bende bakıp kısa programa atarım belki yada 15 liraya bi kuru temizleme buldum zaten.

---------- Post added at 14:25 ---------- Previous post was at 14:13 ----------

Alıntı arifziyaar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben geçen hafta 10 tl ye temizlettim.Daha fazlası abartı olur bence.
    Çok güzel fiyat

binbaki - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha tdm 900 A
    Alıntı efe tolga adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yada
    "give it to your wife"
    temel taşları şu ulu sıra dağlar olan tapınaklarda en sofu müminlerin, en bilgin mollaların bilmediği ve onların hakikat, erdem ve onur üzerine verdikleri tüm vaazları aşan dualar öğrenelim.

POSEİDON71 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA ROYALSTAR 1300 CC
    bir tekstilci olarak su geçeirmezlik kumaşa finiş işlem sırasında verilen bir dolgu maddesisir ve umaşın doku aralıklarındaki gözle görülmeyen gözenekleri doldurularak elde edilir .öyle bir iki yıkamayla veya deterjanla deforme olmaz uzun süreli kullanımlardan sonra dış etkenlerinde yardımıyla bu ışık haslığı (güneş ışığı gibi) ter haslığı gibi zamanla kaybolur.
    BURSA / GEMLİK 16 CUP 68
    +905324776099
    ARABA BEDENİ MOTOR RUHU TAŞIR...

Motosikleti
    Sattım gitti...
    Alıntı POSEİDON71 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bir tekstilci olarak su geçeirmezlik kumaşa finiş işlem sırasında verilen bir dolgu maddesisir ve umaşın doku aralıklarındaki gözle görülmeyen gözenekleri doldurularak elde edilir .öyle bir iki yıkamayla veya deterjanla deforme olmaz uzun süreli kullanımlardan sonra dış etkenlerinde yardımıyla bu ışık haslığı (güneş ışığı gibi) ter haslığı gibi zamanla kaybolur.
    Kurutemizlemeye para vermeye gerek kalmadı o zaman makineye atıp yıkayabiliriz.

kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF1000FA
    ben korulamarı söküp çamaşır makinasına atıyorum. 3 yıldır sağlam revit.
    blackarca ve ZxPanic bunu beğendiler.

Genelde deterjan değil toz sabun gibi daha zararsız maddelerle suya bastırarak hafif ovalamalarla ya da asılarak duş başlığı marifetiyle yıkanması tavsiye edilir. Yıkama için özel temizlik maddeleri de var. Ben 5 yıllık Richa montumu (korumalarını çıkardıktan sonra) çok çok az deterjanla, makinenin yünlüler için kullanılan hassas ayarında yıkıyorum. Üzerindeki çamur başka türlü çıkmıyor Birkaç yıldır yağmura denk gelmediğim için su geçirmezliğinin ne durumda olduğunu bilmiyorum. Bu özelliği sağlayan/yenileyen spreyler mevcut. Yağmur ihtimali varsa her halükarda yedekte bir yağmurluk bulundurmak yararlıdır; çünkü montların su geçirmezliğinin bir sınırı vardır.

gti_king - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki KLX 250
    Genelde Revit'çiler aynı şeyi yapıyor sanırım. Ben de korumalarını söküp makineye atıyorum iki Revit'imi de. Biri deri, diğeri cordura tarzı bir kumaş, hiç bir sıkıntı yok.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)