son geziden sonra hayvan mezarlığına donen revit apollo ve tech90 korumalı pantolonu once ılık suda beklettim baktım uğraştıracak kısa programda makineye attım sıktırtmadan çıkardım ,astım .. sonucu kuruyunca yazarım )
Prohell mont ve pantlonumu 3. Kuru temizlemeye verdigimde artik nasil yaptilarsa su gecirmez ozelligi kaybolmus ve uzun yolda yagmura yakalanip bi guzel islanmama sebep olmustu
Ben korumaları çıkarıp makineye atıyordum.
Demek yanlış yapıyormuşuz.
Islak bezle mi silsek ne yapsak bundan sonra
kayak snowboard tarzı malzemelerde de olan membran denen mazleme varsa ömrü ve etkisi yıkma ile azalır.
Tech90 kotlardaki yada gore-tex malzemelerde su geçirmez özellikdir mebran.
sitede bakın ne yazıyor:
"Gore-tex delinmedikçe, yırtılmadıkça su geçirmez. En üst katmanda suyu iten kimyasallar kullanılmıştır. Gore-tex ürünü kullandıkça, yıkadıkça bu katman su iticilik özelliğini yavaş yavaş yitirir. Yeni satın aldığınız Gore-tex montunuza su değdiğinde, su boncuklanıp monttan kayar gider. Fakat bir süre sonra veya 3-4 yıkamadan sonra aynı şekilde su kayıp akmaz. Polyester kumaş suyu çekip alttaki Gore-tex membranın su ile kaplanmasına sebep olur. Bu membran su geçirmezlik görevini görmeye devam eder, fakat bu sefer teri dışarı atamaz.
Ter içeride kaldıkça birikir ve yavaş yavaş kendi terimizle ıslanmaya başlarız. 8 saatlik bir yürüyüşün ardından içimiz, ayaklarımız sırılsıklam olur ve bu sefer ürünü suçlamaya başlarız."
ilgilenenler linke baksın:
http://www.outdoorhaber.com/gore-tex...kkinda-hersey/
makinada deterjan ile yıkamak sakat iş, ben montumu küvette önce ılıktan biraz daha sıcak su ile duruluyorum sonra hacı şakir sabun ile güzelce sabunlayıp çok yumuşak fırça ile fırçalıyorum, ardından yine aynı sıcaklıkta su ile fırçalamaya devam ederek duruluyorum ve balkonda kurumaya bırakıyorum. bu yöntem mükemmel deneyin derim ;)
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)