Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Motor Zincirini Yağlamak

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Honda CBR 125R 2011
    Arkadaşlar cbr 125r mı 1 ay once sıfır olarak aldım ve bu benım ilk motorum.Motorum yaklasık 400km olmak uzere ve ben zıncırımı nasıl yaglayacagımı bılmıyorum...gaz yagıyla temızle bılmem ne marka yag ıle de yagla dıyorsunuz da nasıl yaglayacagım konusunda bı bılgım yok..sabıt durdugunda sadece bellı kısımları yaglayacagımda dıger yerlere ulaşmak ıcın motorumu yaglamadıgım kısımlar gozukene kadar iler dogrumu hareket ettırıcem acaba...sımdıden yardımlarınız ıcın tesekkur ederım...ayrıca hangı zıncır yagını kullanmam gerekıyor ve o yagı nereden temin edebılırım...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Zippo's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2011 600F ABS

Ramazan Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW GS 1200 / Honda Africa Twin dct1000L- VESPA LX
    ben kendim motordan çıkan yanık yağ ile gres yağı enteğre ediyorum... gres yağ ile karışan yanık yağ güzel bir kıvama geliyor.... gaz yağı ile veya mazot ile temizlediğim zincire fırça ile uyguluyorum.... motoru genelde akşamları yağlarım ..... sabaha kadar kullanmam.... bazı arkadaşlar jant yağlanıyor diye bu yöntemi beyenmez ama ben 15 yıldan beri bu şekilde yağlıyorum...
    Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI

Motosikleti
    Honda CBR 125R 2011
    iyi hoş guzen yontemde benım cbr de sadece yan sehba var arka tekerı nasıl kaldırıcam ki ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:08 ----------

Alıntı TEKTEKER_RAMÇO adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben kendim motordan çıkan yanık yağ ile gres yağı enteğre ediyorum... gres yağ ile karışan yanık yağ güzel bir kıvama geliyor.... gaz yağı ile veya mazot ile temizlediğim zincire fırça ile uyguluyorum.... motoru genelde akşamları yağlarım ..... sabaha kadar kullanmam.... bazı arkadaşlar jant yağlanıyor diye bu yöntemi beyenmez ama ben 15 yıldan beri bu şekilde yağlıyorum...
    ben zıncırı yaglamyı hıc bılmıyorumkı senın anlattıgını hiç beceremem :D banada o adam gıbı sprey yag lazım da motorun arka tekerı nasıl kaldırıcam orası sorun :D

Motosikleti
    2011 600F ABS
    Alıntı Konuray adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    iyi hoş guzen yontemde benım cbr de sadece yan sehba var arka tekerı nasıl kaldırıcam ki ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:08 ----------

ben zıncırı yaglamyı hıc bılmıyorumkı senın anlattıgını hiç beceremem :D banada o adam gıbı sprey yag lazım da motorun arka tekerı nasıl kaldırıcam orası sorun :D
    Bende aynı motoru kullanıyorum.Ben ya motoru ittire ittire yapıyorum yada arkadan bir arkadaş kaldırıyor öyle yapıyorum

http://shop.wurth.com.tr/araciniz-ic...gl-sprey-400ml

Bu spreyi almanı öneririm.Son derece kaliteli.

Motosikleti
    Hyosung GV 250
    ne varsa uzman tv'de var :D
    [COLOR="#FF0000"][/COLOR][B]Ride the Lightning!!![I][/I][/B]

gv650i - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GV 650 HYOSUNG AGUİLA
    en güzeli otamatik yaglama benyaptım çok güzel oldu istiyene yapımında yardımcı olurum

buberk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Varadero
    Bende kendi başıma hiç yağlamadım ama forumdan tanıdığım motorcu bir arkadaş uygulamalı olarak gösterdi. Orta sehpam yok o yüzden bir kişi motoru yan ayak ve ön teker yerde olacak şekilde hafifce ayağa doğru kaldırıyor ve arka tekerin yerden temasını kesiyor. Diğer arkadaş ise zinciri yağlayarak tekeri eliyle döndürüyor. Temizleme konusunda usta mazotla temizle dedi ama herkes farklı birşey söylüyor. Önemli olan benzinle temizlememek lazımmış
    dolar 10 lirayı geçecekmiş.

Motosikleti
    Honda CBR 125R 2011
    Alıntı gv650i adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    en güzeli otamatik yaglama benyaptım çok güzel oldu istiyene yapımında yardımcı olurum
    nasıl oluyormuş o açıklada ogreneyım....

farcob - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda cbf 150
    servise götür yağlattır nasıl yaptıklarına bak öğren servis te birde orta sehpa taktır çok bir para değil
    ondan sonrada kendin yap.cola şişesinin kapağını 1 mm matkapla del,içine gazyağı koy,motoru orta seh
    paya al boşa getir motoru çalıştır sonra 1. vitese al teker dönerken cola şişesin deki gazyağını zincirlere püskürttür
    alta ya bol gazete ser veya yüksek olmayan leğen koy dökülen gazyağını toplamak için. bu işlemleri yaparken
    çok dikkatli ol elini zincirlere fazla yaklaştırma mt den bir arkadaş baş parmağını kaybetti geçenlerde sonra bir iki saat
    gazyağının kurumasını bekle mümkün se gece yap sabaha kadar kurusun sonra da castrol chain lube racing
    spray zincir yağı ile yağla. zincirlerin öringli değilse zincir değişim zamanı geldiğinde öringli zincir taktır haydi kolay gelsin

Motosikleti
    Honda CBR 125R 2011
    Alıntı farcob adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    servise götür yağlattır nasıl yaptıklarına bak öğren servis te birde orta sehpa taktır çok bir para değil
    ondan sonrada kendin yap.cola şişesinin kapağını 1 mm matkapla del,içine gazyağı koy,motoru orta seh
    paya al boşa getir motoru çalıştır sonra 1. vitese al teker dönerken cola şişesin deki gazyağını zincirlere püskürttür
    alta ya bol gazete ser veya yüksek olmayan leğen koy dökülen gazyağını toplamak için. bu işlemleri yaparken
    çok dikkatli ol elini zincirlere fazla yaklaştırma mt den bir arkadaş baş parmağını kaybetti geçenlerde sonra bir iki saat
    gazyağının kurumasını bekle mümkün se gece yap sabaha kadar kurusun sonra da castrol chain lube racing
    spray zincir yağı ile yağla. zincirlerin öringli değilse zincir değişim zamanı geldiğinde öringli zincir taktır haydi kolay gelsin
    söyle guzel bi açıklama yapmadı kimse :D teşekkur ederım abicim bu en faydalı bılgı oldu...bu arada lınk varsa onerdıgın zıncır yagıyla ılgılı onuda koyarsan ıyı olur nerden alacagıma dair bı bılgım yok..... orta sehpa işi biraz yaş gibi de şu motoru arkadan kaldırdıgımız aparat ne kadar acaba 1 tane alsam ben tek basıma arka tekerı kaldırabılırmıyım acaba?

Motosikleti
    2011 600F ABS
    söyle guzel bi açıklama yapmadı kimse :D teşekkur ederım abicim bu en faydalı bılgı oldu...bu arada lınk varsa onerdıgın zıncır yagıyla ılgılı onuda koyarsan ıyı olur nerden alacagıma dair bı bılgım yok..... orta sehpa işi biraz yaş gibi de şu motoru arkadan kaldırdıgımız aparat ne kadar acaba 1 tane alsam ben tek basıma arka tekerı kaldırabılırmıyım acaba?
    Castrol ya da würth zincir yağı al.Castrol biraz zor bulabilirsin ama würth de son derece kaliteli.Ben würth kullanıyorum ne sıçratma var ne başka bişey anında işliyo zincire.

Motosikleti
    Honda CBR 125R 2011
    Alıntı Zippo's adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Castrol ya da würth zincir yağı al.Castrol biraz zor bulabilirsin ama würth de son derece kaliteli.Ben würth kullanıyorum ne sıçratma var ne başka bişey anında işliyo zincire.

çok teşekkur ederım arkadaşım

Motosikleti
    honda cbf 150
    işte link
    http://www.castrolmoto.com/tr/produc...ube_racing.php
    senin motora orta sehpa takılamıyormu o aparata vereceğin
    paraya aparat taktır benim cbf 150 de orta sehpasız geldi ama servis
    hediye olarak takmıştı

gv650i - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GV 650 HYOSUNG AGUİLA
    nasıl oluyormuş o açıklada ogreneyım....
    konuray açıklarım ama yapamazsın çünki yaglamada zorlanıyorsun bu biraz daha teknik.sisitem bir ufak yag kabı 1 mt 5 mm hortum 1 vakkumlu valf fın montajını uygun şeklilde yapılarak motor çalışmaya başlayınca otamatik olarak zincire damla damla yag göndererek devamlı olarak yaglayıp tozu kiri atmasını ve aşırı ısınmasını önlüyor ömrünü 2 kat artırıyor

Motosikleti
    Varadero
    Zincir yağı 40 tl normalmi yaa

Motosikleti
    honda cbf 150
    castrolchain lube zincir yağı 20 tl

Motosikleti
    Varadero
    Alıntı farcob adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    castrolchain lube zincir yağı 20 tl
    teşekür ederim bunu bulursam hemen alacam

Motosikleti
    Honda CBF 150
    motul nasıldır bilen varmı ? motul chain lube ?

Motosikleti
    Honda CBR 125R 2011
    peki ben bu castrolu nereden satın alıcam ınternetten nasıl alınır eve gelınce kargocuya teslımat yapılıyormu...satan bı yerle ılgılı lınk atarsanız sevınırım...

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)