ben kullanıyorum memnunum.
alırken ustam bu bi yağlamada 400km götürür demişti ama nekadar doğrudur bilemem.
bu arada 30 tl e aldım 400 ml .
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:40 ----------
20 tl e bulmak çok zor çoğu yerde 25 liradan satılıyor.Bende castrol almıştım geçen yıl 20 liraydı aradım tekrar castrol 25 tl den ucuz yoktu.
Abi yanlış anlama ama zincir yağlama içinde servise gidilmez. konuray sanırım sende pek araştırma yapmamışsın birçok konuda hatta resimli olarak anlatılmıştır. birazcık araştır derim. google 'a almak istediğin yağı yazsan bir dünya satan yer ve kargo bilgisi bulabilirsin. ayrıca castrol yagdan ben kullandım açıkcası begenmedım. onun yerıne würt veya ipone öneririm.
ARTİSTLİĞİN SONU FİGÜRANLIKTIR...
ben alpet akaryakit istasyonundan 1 lt disli yagi aliyorum 6 liraya.3 defa aldim simdiye kadar. 60.000 km orjinal zincir. hedefim 100.000.
Eyvah eyvah bunu nasıl bilmezsiniz?
Sağ tıklayınca temizleniyor, sol tıklayınca yağlanıyor.
Çift tıklayınca kapıya geliyor.
Forumdaki arama özelliğini kullanınca, bu konu hakkında yüzlerce mesaj bulacaksınız.
İyi akşamlar, güzel rüyalar.
Şimdi zıncır yagımı dun sıparıs ettım ve bugun veya yarın elımde olucak...motoru 1ıncı vıtesde calıstırırken ılk once gaz gazıyla zıncırı temızlıcem sanırım...pekı zıncırı gaz yagıyla temızledıkden ne kadar sonra zıncırı yaglamam gerekıyor..pet sıse ıcındekı gaz yagını şişenın kapagını delerek teker hareket ederken zıncıre dokerekmı temızlıcem....yardımcı olursanız sevınırım orta sehpa veya arka tekerı kaldırma aparatım olmadıgı ıcın yan sehpayı kaldırarak bu işlemı gerceklestırıcem...yardımcı olanlara sımdıden tesekkur ederım....
motul ve ıphon bir numara zincir yağlarıdır arkadaşlar.
castrol da iyidir de, çok toz topluyor
Para her şeydir diyen, para için her şeyi yapabilendir...
Nasıl bir hayat yaşıyorsan, öyle ölürsünüz. Nasıl öldüyseniz, öylede dirilirsiniz.
http://gezginpardus.blogcu.com/
Yok arkadaşım sakın öyle birşey yapma çalışan motorla muhattap olma tehlikelidir başıma gelmez falan deme önlemini al sakın motor çalışırken yapma bu işi.Motor kapalıyken vites boşta iken işini yap.Bir kase al evden yada plastik bir küçük kap bul.Kaba gaz yağını dök ince boya fırçasıyla kaba daldırıp sonra zincire sürte sürte yağları temizle.Madem orta sehpan yok motoru 1 er metre çeke çeke yine işini yaparsın.Gaz yağını üstüne sıkmaya çalışırsan lastiklere de sıçatıp zarar verirsin.En güzeli ufak ince boya fırçasıyla tek tek baklaları temizlemektir.İşin bitince yine motoru ilerlete ilerlete yağını sıkarsın.Motosiklet çalışırken lütfen bu işleri yapmayın özellikle bu işi orta sehpa kullanarak yapacak olan arkadaşlar lütfen yağlama dışında çalıştırmayın motorunuzu.Bir anlık dikkatsizliğinizi kurtaramazsınız.
Ekleme : Gaz yağı tamamen uçtuğunda zinciri yağlayabilirsin.Öncelik orta kısmı olacak şekilde heryerini yağla ortasına yani o baklaların içindeki silindirlere sıkmayı unutma sadece dışına sıkıp bırakma özellikle içine ortasına daha fazla sık.
Benim motor çalışırken yapma dememin sebebi elini kaptırma riskin.Malesef bir arkadaşımın başına geldi.O günden beri bende çok tırsar oldum çünkü ufacık bir dikkatsizliğinde parmağını kaptırır kurtaramazsın zaten anındada parçalar koparır dişli.
Zinciri sıcakken yağlamak gerekir diyor tecrübeli arkadaşlar.Bunun için birkaç km gezip öyle yapın falan diyorlar ama ben genelde soğukken yaparım çünkü sıcakta olsa sen gaz yağını süreceksin temizleyeceksin o gaz yağı uçacak vs... ohooo çoktan soğur zaten.En güzeli iyice temizleyip yağladıktan sonra biraz yol yapıp zincir ısındıktan sonra biraz daha yağlamak.
Gaz yağının kolay kolay alev alacağını sanmıyorum o kadar hassas birşey değil.Fırçayı hırdavatçıdan 2 liraya bulursun o sana motoru satana kadar yeter zaten
çogu kişide akşam yap dıyor ama herhalde dedıgın gıbı soğukken yapmak lazım ama dedıgın gıbıde olabılır once temızleyıp az yaglarız sonra az bıraz km yapıp tekrar yaglayabılırız...
Dostum,zincir temizleme spreyi al.Öncelikle sık zincirin tamımına güzel bi temizlensin.Arka lastiği kaldıramıyosan bi tarafına sık zincirin sonra motoru boşa al ileri götür öyle öyle devam et gelmeyen yerlerine sık.Bu işlemi motoru bıraktığın zaman yap yani o gün bindiysen daha binmeyeceksen gece bırakırken yap.Yarım saat 1 saat bekle sonra aynı şekilde zincir spreyini sık.Sonra git evine gönül rahatlığıyla uyu Akşam yap dememin sebebi jantına sıçramasın yağ.
ben castrol un zincir yagini kullaniyorum...
motorunun servisinde bulunur....
takribi olarak 200km de bir yaglarim zinciri...
yan ayaklikta ileri goturerekte yapabilirsin yaglama islemini...
tavsiyemde 500-600km de bir zincirini ve dislileri temizlemendir...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)