Turkiyede Motor yarislari ve Ducati
Reklamlar
-
29 Ağustos 2011, 19:52
Selam Herkes,
Ben suan americada yasiyan ve amator olarak motor yarislarina katilan bir motor tutkunuyum. Yavas yavas turkiye donme planlari yapiyorum ancak merak ediyorum acaba motor yarislari aktiv bir sekilde yapiliyormu turkiyede? imkanlar nasil orada? hangi federasyonlar var? ayrica yaris disinda pistleri kiralayas organizasyonlar varmi hic? Istanbul civarinda olucam geldigimde.
Bu konuda bilgi verirseniz sevinirim.
Ayrica merak ediyorum buradaki motorumu turkiye ye getirebilirmiyim. Motorum yaris icin hazirlanmis bir Ducati 999s. Yaris motorunu yollda kullanmiyacagim icin genede bana yurda gecirirken benden vergi isterlermi?
Istanbulda bir Ducati magzasi var ama bilmiyorum yaris motorlari konusunda hic bir yetenekleri varmi? Motor uzerinde calisabilecek baska motorcu varmi?
Cok tesekurler...
Reklamlar
-
29 Ağustos 2011, 20:28
Sorumluluk isteyen bir iş. Yanlış yönlendrmek istemem. Konu güncel. Arkadaşlar yardımcı olurlar umarım.
-
29 Ağustos 2011, 20:58
ogie adlı üyeden alıntı
Selam Herkes,
Ben suan americada yasiyan ve amator olarak motor yarislarina katilan bir motor tutkunuyum. Yavas yavas turkiye donme planlari yapiyorum ancak merak ediyorum acaba motor yarislari aktiv bir sekilde yapiliyormu turkiyede? imkanlar nasil orada? hangi federasyonlar var? ayrica yaris disinda pistleri kiralayas organizasyonlar varmi hic? Istanbul civarinda olucam geldigimde.
Bu konuda bilgi verirseniz sevinirim.
Ayrica merak ediyorum buradaki motorumu turkiye ye getirebilirmiyim. Motorum yaris icin hazirlanmis bir Ducati 999s. Yaris motorunu yollda kullanmiyacagim icin genede bana yurda gecirirken benden vergi isterlermi?
Istanbulda bir Ducati magzasi var ama bilmiyorum yaris motorlari konusunda hic bir yetenekleri varmi? Motor uzerinde calisabilecek baska motorcu varmi?
Cok tesekurler...
Selamlar kısaca cevapliyim
Resmi yarislar Turkiye Motor Sporlari Federasyonu yani TMSF tarafindan duzenlenir. Buraya gelip sahsen basvurmalisiniz. Onlar sizi yarislar konusunda bilgilendirir. Yanliz yaris sikligi hayli dusuktur. Cunku Turkiyede motosiklete ayrilan ciddi bir yaris yatirimi yok.
Bunun harici baska bir federasyon yada Illerin yani size gore eyalet diyelim , onlarin duzenledigi baska yarislar olmuyor.
Istanbula en yakin Izmit Korfez pisti dir ve evet kiralamak mumkundur.
Motorunu Turkiye ye getirebilirsin. Lakin Turkiyede hic bir ithal arac yaris statusu ile vergiden muafiyet alamiyor. Sadece giris islemleri sonrasi plaka cikarmayarak muayene ve vergilerden kurtulabilirsin. Ama arac Turkiye ye girer iken KDV yani Tax ve OTV yani Ingilizcede karsiligi olmayan soyguncu vergisi haa birde gumruk vergisi alirlar. Bunun oranlarini bagli oldugun Turkiye konsolosluklarindan alabilirsin.
Istanbuldaki Ducati magzasi sadece end user yani son cadde kullanicisina yonelik calisiyor. Senin isteklerini yerine getirecek tecizat ve aksesuara sahip degiller. en basidi Racing body kit bile bulamazsin. Yurt disindan getirelim diyecekler oyle bir fiyat cekerler ki motorun fiyatini gecer.
Yaris motosikleti yapan ozel bir yer varmi bilmiyorum istanbulda. Bunu Izmit pistinde daha iyi sorabilirsin.
[COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti
-
29 Ağustos 2011, 21:56
Motosiklet Eğitmeni
Zeda, bildigim kadariyla önceki sene yaris amaçli getirilen motosikletlere bir vergi muafiyeti geldi.
Bir arastirsak iyi olur.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
-
29 Ağustos 2011, 22:10
[COLOR="DarkRed"][U][I][B]" ... [COLOR="Navy"]motosiklet[/COLOR] üstünde ölürsenizde her [COLOR="Black"]motosikletçi[/COLOR]'nin istediği gibi görevinizi tamamlamış olursunuz."[/B][/I][/U][/COLOR]
-
29 Ağustos 2011, 22:53
coq adlı üyeden alıntı
Zeda, bildigim kadariyla önceki sene yaris amaçli getirilen motosikletlere bir vergi muafiyeti geldi.
Bir arastirsak iyi olur.
evet yarış lisansı olanların tmf'ye yapacakları başvuru ile onay çıkan taleplerine (motosiklet ve diğer tüm ekipmanları ile ilgili) vergi muafiyeti çıkartılmıştı diye hatırlıyorum bende. tabi plaka işlemlerini unutuyoruz bunun için.
ötv ve kdv zımbırtıları son kullanıcı diye tabir ettiğin kısım için geçerli oluyor. ama şuda var. yurt dışından gelen aracın yaşıda önemli alınacak vergide. yaş arttıkça vergi oranı düşüyor diye hatırlıyorum arkadaşın motoru kaç model acaba ? gümrük müşavirlerinden çok daha detaylı bilgi alınabilir bunun için.
Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
Bunu size kanıtlayabilirim !
-
29 Ağustos 2011, 23:43
Motosiklet Eğitmeni
999 olduguna göre yeni degil.
-
30 Ağustos 2011, 07:21
cevaplar icin tesekkur. anlasilan burada gotureceksen en iyisi bir r6 goturmek. Turkiyede yaris olayinin bukadar kotu oldugunu bilmiyordum. Cok yazik. Halbuki rally yarislari gayet duzenli bir sekilde yapiliyor. Bence bu motor yarislarini ozellestirmek gerekir.
Illa tek bir kurum olacak diye bir sey yok. Acaba mumkun olurmu ikindi bir yaris organizasyonu kurmak?
-
31 Ağustos 2011, 00:38
Motosiklet Eğitmeni
ogie adlı üyeden alıntı
cevaplar icin tesekkur. anlasilan burada gotureceksen en iyisi bir r6 goturmek. Turkiyede yaris olayinin bukadar kotu oldugunu bilmiyordum. Cok yazik. Halbuki rally yarislari gayet duzenli bir sekilde yapiliyor. Bence bu motor yarislarini ozellestirmek gerekir.
Illa tek bir kurum olacak diye bir sey yok. Acaba mumkun olurmu ikindi bir yaris organizasyonu kurmak?
Maalesef,Türkiye'de yaris düzenleme yetkisi sadece TMF de.
-
31 Ağustos 2011, 15:41
şu anki akp yönetimi varolduğundan beri en küçük şeylere bile vergi alınır oldu güzel yurdumda . siz uzun zamandır türkiyede değilsiniz sanırım eminimki motorunuzada alınacaktır. yarışlar ise illegal şekilde cadde otoban vs. lerde yapılır :D ss motor kullanan arkadaşlar aydınlatır sanırsam
-
Her yil gelmeye calisiyorum turkiye ye ama bu sene kismet olmadi.
Yolda drag race yapma veya trafficte yarisma yapma tutkum hic yok. Burada daglarda ve yollarda o cilginliklari yaptim ve onumde insanlarin hayatlarini kaybetmelerine bile sahit oldum. Kenedimde birden fazla dustum yollarda.
Burada yaris pistine ciktiktan sonra ve ozellik ile amatur bir sekilde yarismaya basladiktan sonra normal yol motorumu sattim ve birtek yaris pistine cikmaya basladim. Eger hic bir yaris pistine cikmadiysaniz benim soylediklerimi anlamaniz cok zor. Bambaska bir tutku ve zevk. Tahmin ediceginizden cok cok daha zor bir olay. Fakat size geri verdigi zevk ve tatminlik cok guzel.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)