Eski yıkık dökük Peugeot 103 vardı ve ilk motosikletimdi, arıza açmadığı gün yoktu, evin yakınlarında dolaşırdım, bir seferinde 8 km yapmıştı arıza açmadan çok sevinmiştim.
Bir gün arkadaşla dik rampaya çıkmaya çalıştık çıkamadı: çakmak olsa yakacaktım, motosikletin gücüne gitti galiba, ertesi gün gece yokuş aşşağı inerken,yanımdan alev topu
geçti, ne olduğunu anlayamadım, motosiklet stop etti, debriyaj kısmı kopmuş gecenin bir yarısı kalan parçaları topladım, birdaha pejomu Asla Asla dedim.
Sonra gittim minibüsü aldım,iyiki pejo mühendisler benim minbüsü görmedi, görselerde çatlardı
Lambalara yaklaşırken yeşil yandı bende yavaşlamadım ama sola dönene kırmızı yanıyordu bende en soldan gidiyordum derken
sağa kaçtım arkadan gelen kavat silme geçti beni tekrardan sola kaçtım fren mesafem yoktu frenlere abandım ön hemen kitledi gümm
Farı çevreleyen plastik parça kırıldı 40 lira masrafı var ama motoru yatırmayıp direk girseydim daha fazla masraf olcaktı motorda ön amortisör freniydi jantıydı göstergeleriydi
Direksiyon sınavında 15-20 kişilik bir grubun içine daldım motorla, ama adamların kaçışını görmeniz lazımdı
ilk motorumu15 yasinda sürdüm dandik bi mobiletti köyde kuzenide aldim çiktik yola motor zaten emanetti ortalama 50 60 km hizla gidiyordum ilerdeki viraji dönerken önümüze bi toros çikmisti hemen sag tarafa yaklastim tam o siradada cukura girdik ve düstük küzene hiç bisey olmadi benim cene yarilmisti 10 dikis attilar o günden beridir köyde mobilet binmeye töbe ettim suan 18 yasindayim cenede izde yok lekede tek sorun dikis atilan yerlerde sakal cikmiyor oda ilerde düzelir herhalde
3 sene önce fln bende skygo sg125 vardı o zmn lar ben paket servisinde çalışıyorum ümraniyede sürekli kulagımda kulaklık sürekli müzik dinkiyorum bizim dükkanın motor bozuldu gittim verdim tamirciye bana patron dedi kendi motorunla çıksana 1 kaç gün diye dedim kirasını ver çıkayım tamam dedi bizim fırıncı ustanın çıragı vardı broşür dagıtmaya gidiyoruz bununla taktım kulagıma bastık gaza gidiyoruz ışıklarda durdum sag tarafta kızlar birde kulagımda müzik gaza geldm tekeri kaldırdım gidiyorum sonra indirdim arkadakine sorcaktım egleniyonmu diye bi baktm arkada kimse yok döndüm hemen geri oturmuş kaldırıma yakmış bi sigara içiyor kızlar gülüyor ben gülüyorum bizim çırak hiç bozmuyor
Bide geçenlerde bi olay geldi başıma benim ledow la fındıklı dan aydınevlere gidicem viraj vardı sürekli girdigim bugün biraz hızlı gireyim dedim hızımı alamadım 2 tarafta bariyerler ya motoru yatırcam ya bariyere girecem direk döndügüm tarafa doru yatırdım bi göt attı tamam dedim toparlarım düşürdüm vitesi motor topladı kendini
son bitane daha anlatayım motorda yeniyim daha o zmn gaza çabuk geliyom bide o yıllarda 120 130 gidiyom adam ilerdede dönüş var adam döndü dedim düdük basayımda hızlı geçsin basınca düdüge panik yaptı adam sol tarafda otobüs ya otobüse girecem ya arabaya arabanın içindede yaşlı teyzeler var en son arabanın bagajına dogru frene basarak gidiyorum çarpmamla bende arkadaşda uçarak 2 takla ben attım arkadaşı hatırlayamıyom kafada kask yok koruma yok ortalama çarparken hızım heralde 60 70 fln dı allahdan 2 mizdede bişey yoktu motor dagılmış durumdaydı bagladılar babam aldı motoru herşeyini kendi yaptı halan kullanıyorum ufak tefek sorun çıkartıyo geçen vites ordaki ayak basma yeri kırıldı ayamı atıyorum koycak yer yok çok fazla şey yazdım farkındayım kusura bakmayın artık)
azcıkında ben anlatayım babamın 2005 te 1600 tl ye aldıgı (bizim burda kazıklandıgı diyorlar bence hiç öyle degil ) motor sonunda araba alması sonucu bana kaldı motor çil çil parlıyor daha 3 4 senelelik bütün bakımlarının yaptıran bir adam babam tabi bende 2009 da motora binemedim polis korkusuna ama muayne sigota war sonra motoru çıkarttım dışarı 5 ay yattı her yerini yıkadım makinasından damla yag kaçmazdı ama şimdi yagsız yeri yok ben motoru 13890 km aldım şimdi oldu 47855 şu anda sökük binmiyorum. onun yerine tiger 250 war.
1 bir gün en yakın çocukluk arkdaşımla 65 km uzaklıkta olan kesana gitti tabi gece saat 3 te polis olmasın diye ki bizim şansmıza o da orda bizi beklemiş kask var bir ehliyet yok ondan sonra adam bize aynen şu tavırı yaptı
+oglum ehliyet ruhsat
-abi ehliyet yok ruhsat muaynem var buyur
+(polis gözlüklerinin üstünden) o yüzden bu saatte yolculuk yapıyorsunuz
- abi aslında ......burda biraz sacmaldıktan sonra evet abi keşana gidiyoruz
+al oglum belgelerini bana yalan atmadın zaten kaskında var sen git (adam herhalde ya çok yorgun yada çok sevinçliymiş)
- abi allah seden razı olsun allah ne muradın var sa versin :D :D :D :D :D aynı çicek satıcılarına döndük hiç unutmam
ha bide
125 agk arkdaşımın mondiali ile çamlıkta motoru kadırarak 20 30 mtre sürüklendik ( allahtan kot pantolon var bişey olmadı) ama arkdaşımın dizi bacagı kan zevan içinde kaldı
PİSTON SARMIŞ HAYATIMA SEGMAN ATSAN NE FAYDA...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)