Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Moto taksi kuracam istanbul içi çok sayıda destek arıyorum

REKLAM ALANI
    Sinan Aksu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Afrika..
    Alıntı safakk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yahu yapmayın etmeyin afrika ülkelerinde böyle motosikletleri taksi gibi kullanıyorlar olmaz bizim memlekette

Ama şu yapılabilir ki yurt dışı özellikle avrupada var bir web sitesi açılıyor insanlar oraya kayıt oluyor sonra örneğin ben oraya ilan veriyorum motosikletimle yada arabamla izmirden ankaraya gidiyorum yanıma işte şu kadar yolcu alabilirim şu kadar saatte gideriz şuralarda mola veririz yazıyorum sende ankaraya gideceksen bakıyosun ilanlara benim ilanım cazip geliyor arıyorsun anlaşıyorsun gidiyoruz tabii birde referans sistemi olmalı ve güvenilirlik sağlanmalı

Not: bu bahsettiğim sistemin daha çok tutacağına eminim
    O sistem zaten burada da var.
    Ama tutmadı.
    http://www.ucuzagidelim.com/
    Oldjack bunu beğendi.
    İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Arjantinli69 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ GSF 600 S BANDİT
    ben arkama yabancı birimi oturtmam ama O motoru sürer ben arkasına oturursam olur belki
    hırlısı var,hırsızı var,tontonu var,nonoşu var,varda var
    demedi demeyin başka bir iş düşünün bence
    Hızlı bir Rider olmak için hızlı bir motor yetmez! o hızı yapabilecek (g..) yürek te lazım.. GHOST RİDER

Of yorumları okurken gülmekten öldüm.Arkadaşlar bence arkadaşı engellemeyelim bir denesin.Ama sonuçları bize bildirmek şartı ile.Ama ortalıkta henüz oturmayan durumlar var.
    Soru 1: Kask ve diğer korumalar nasıl olacak.(Artçıların hepsinin saksısı aynı ebatta değildir sanırım. )
    Soru 2: Bir kaza durumunda kendinizi işin içinden sıyırmak için nasıl bir plan yapacaksınız.(Şöyle bir durum olabilir mi? Doktorların ameliyata girerken masada kalırsan bizi tanımıyorsun hiç görmedin gibi kağıtları var ya. Onlar gibi bir anlaşma ile motosiklete bindirebilirsiniz.)
    Soru 3: Kışın ne olacak?

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    bu sistem bireysel olarak yürür...ama organizasyon babında zor...bireysel olarak size ulaşıldığında amaca hizmet eder...toplu bilinçli organize bir hareket söz konusu olursa belli ölçülerde neden olmasın derim...

ama öncelikle organizasyonu yapacak telefonlara bakacak zeki biri lazım...

telefonlara bakacak kişinin maaşı ve ssksi ..+ yemek parasını unutmayalım...

sonrası en az 5 hatlı bir santral...her santral için ayrı fatura demek bu tabi...

bu işlemler için en az 15-20 metrekarelik bir mini ofis...

hadi bunu evden yaptın hadi bu sekreterliği bi akrabana yaptırdın...

e iletişim için şirket telefonu veya frekans tahsisli telsiz hizmeti...

aynı anda 5 kişiye hizmet verbilmek için 5 motorsiklet...

bunun biri sen isen diğer 4 adamın motorlarınında en az 250 cc olması lazım ki istenilen yere rahat gidilebilsin...

müşteri içn kask vs bunları daha listeye almadım...

ve bir tarife belirlenmesi lazım..ücret tarifesi...

müşterilerden biri maliye elemanı olma ihtimaline karşın kallavi ceza ödememek için resmi başvurular yapılıp şirket kurmak...

bu şirketin tanıtım için katalog broşür...bu broşürleri dağıtmak lazım...ama büyüdükçe motor sayısının çoğalması lazım...

motor sayısının çoğalması demek 7/24 hizmet gerektirir ve vardiya sistemine dönülmesi demek...vardiya kaça bölünür patron bilir onu...vardiya sistemi demek daha çok motor demek...diğer motorcuların primleri sskları maaşları vs..

çok sermaye lazım...hemde çokkk....

ve bu iş sezonluk olur..çünkü kışın iş olmaz bence...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

yaş işler, yapışır polis amcalar illaki
    bizler daha motosiklete alışamamış, motosikleti öcü gibi gören çoğunluk vatandaş topluluğuna sahibiz :(
    Yunanistan, İtalya, İspanya Olsak TUTARDI.
    Saygılar

özcan1980 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KLE 500
    İspanya veya Meksika'daydı sanırım. Bizde neden olmasın?

Doğduğunda Sen Ağlarken Herkes Gülüyordu.
    Öyle Bir Hayat Yaşa ki; Öldüğünde Herkes
    Ağlarken Sen Gülüyor Ol !

gokayugur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM Joyride 200
    Ucundan azıcık kel-alaka dokundurayım konuya
    Dün akşam sultanahmet' te idim meydanda İSPARK kiralık bisiklet sistemi kurmuş. 15 - 20 bisiklet, gidonlarındaki enteresan elektronik bir devre ile bir bariyere kilitli duruyorlardı. Bakındım bakındım ileride bir ispark görevlisi görüp vaziyeti sordum. Kayıt yaptırmak suretiye size bir kart çıkartıyorlarmış. Bu kartı bisikletlerin başındaki sisteme okutuyorsunuz. (Köprülerdeki KGS benzeri) Sistem bilgilerinizi okuyor tarih saat bilgisini kaydedip bisikletlerden istediğiniz birisinin kilidini açıyor. Siz bisikleti kiralamış oluyorsunuz ve işinizi görüyorsunuz. Daha yaygınlaşmamış olmakla beraber çeşitli istasyonları olacak (Şimdilik sadece Sultanahmet - Beyazıt durakları mevcutmuş) istediğiniz durağa teslim ediyorsunuz bisikleti. 0-1 saat ücretsiz ilave her saat 1 TL dedi görevli.
    Konuyu nette araştırdım. http://www.ntvmsnbc.com/id/25235395/
    Buda çektiğim resim.

Uploaded with ImageShack.us

takendy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    K 1300 GT
    Sultanahmet'i taşıt trafiğine kapatıp sonrada bu yöntemi sunmuşlar...

herkesi eşit şartlarda düşünüp bunu yapmaları iyi olmuş , dedem yürümek zorunda kalıyordu artık ekopaket ve kartlı bisiklete biner

yurdum ben seni çok seviyorum...
    "Dünyanın sorunu, Akıllılar hep kuşku içindeyken, aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır." B.Russell
    "Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür; ve bir orman gibi kardeşcesine" Nazım Hikmet

yamyamaha - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kymco Xciting500 geti gy 200 ( skygo ) & cbf 150
    bu iş sadece jojistik şirket yada dernek adı altında olabilir. motor sevdası olmayanlar motorlara öcü gözüyle baktıkları için, vede artcı olarak istanbul trafiyinde yol alacakları için pek tutmaz. ama senin dediğin olay. kuryeden tam isfade edemeyen şirketlerin işine gelir. bulundukları yerde senin sistemine kayıtlı bir motorcun varsa sadece onların gününü kurtaracak bir teslimat için talep ederler. onun dışında piyasada bir sürü motokurye halı hazırda mevcut oldugundan zaten çok şıkışan ve ihtiyaç duyan kişiler beni şuraya atıver sana şukadar para şeklinde anlaşıp işlerini görüyorlar.
    yaşanmış bir olay var yiyenim istanbulda elektironik okuyor. önemli bir sınavına geç kalmıştı ve motokuryelerden rica etmişti. ecza deposuna çalışan kurye şirket motoru oldugundan götüremem ama arkataşımı çağrayım seni götürür demesi üzerine başka bir moto kurye tarafından okula saatinde yetişmiş. olayın akabinde motorcu olmam dolayısıyla olayı bana ballandıra ballandıra anlatmıştı.
    yani senin olay geçimini bu işe yeni yeni bağlayacak kişilerle değil. hazırda kendi motoruyla kuryelik yapan arkadaşlarla başarıya ulaşır. sistemine kayıtlı motokuryelerin tellerine sms cekersin falanca yerden filanca yere bir paket var diye. sonrasında orada hazır olan müşterının gideceği yer ters gelmeyecek kişi döner. geriye teslimatı yapmak kalır neyse hadi bu olayıda çözdük.

alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Taksiciler zaten para kazanamıyoruz diye arkadan tamponu dayar '' PARDON görmedim birader '' der...Sen ve müşterin gümbürtüye gider....
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

inzell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı acayüp adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadşalar hiç ruhsatınıza bakmadınızmı. İstihap haddi 2 olan motosiklet daha görmedim. Bu durumda artçı zaten yasakken bunu ticari olarka yapmak ne kadar mumkun olabilir.

İllegal derseniz durum farklı..
    Bizim Sercan'ın 5'ti yanılmıyorsam.
    www.motorumla.net

Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı poyraz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Belli ki saat 12 den sonra akla gelen bir fikir..
    Avrupada bile benzeri olmıyan bir fikir..
    NEDEN OLMASIN!!!
    Malesef yurtdışında örnekleri var hatta arattırın forumu şimdi uğraşamayacam :9 bizde bile bir ara resimli şekilde konusu açılmıştı 2007 de sanırım .. üff len hafızaya bak :9

Ama malesef bunu şahıs yapamaz. devlet planlar sonra vatandaşa taksi motor plakasını satar .. aldım motoru sarıya boyadımla olmaz.. ilk köşe başında bi taksici levyeyi kafana geçirir aklın başına gelir
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Hedef kitle dedik ama kimsenin umrunda olmadi.
    Bir katmadeger yaratmak için alici potansiyeli olmali.
    Yani sinava geç kalmis ögrenci gelsin motora binsin, toplantiya geç kalmis sirket görevlisi beni çagirsin diye baslarsaniz, çok beklersiniz.

Mototaksi sadece yogun trafigi olan sehirlerde basariya ulasan bir sistemdir.
    Müsteri potansiyeli de genellikle uçak veya tren-otobüs kaçirmak üzere olan sahsiyetlerdir.
    Bu sahsiyetlerden dünya üzerinde bol miktarda bulundugundan musteri sikintisi yoktur.
    Fakat bu sahsiyetlerin ortak bir ôzelligi vardir.
    Hemen hepsinde bavul, el çantasi,bilgisayar, gibi en az 3 çesit bagaj bulunmaktadir.
    Bu nedenle CBF 150 ya da Hayabusa ile bu isi yapmanizin mûmkün olmadigini sôylemek zorundayim.
    Yani motosikletinizde en az bir bavul ve iki el çantasi alacak bagaj olacak.
    üstelik bir çogu hayatinda ilk defa motora biniyor olabilir.
    Bu sürüs gûvenligi açisindan müthis tehlikelidir.
    Bu nedenle motosikletiniz arkada oturan adamin sersemliklerini tolere edebilecek yapida bir motosiklet olmalidir.
    Bunlarin disinda kask,mont gibi ekipmanlari bulundurmak zorundasiniz ki bu en az 5 ayri boyda kask ve mont demek.
    Ayrica müsterileriniz baskasinin kafasindan çikacak kaski haliyle giymek istemeyecegi için bone bulundurmak zorundasiniz.
    Yani tüm bu ekipmanlar için zaten bir ofise ihtiyaciniz olacak.
    Fakat asil önemli konu, kimse canini sokakta bulmadigindan, siz tûm bu ekipman ve güvenli motosikletleri saglasaniz bile, sürûcü büyük problem teskil edecektir.
    Ne kadar iyi motosiklet kullaniyor olursa olsun, mûsteri orta yasi geçmis sûrücülere daha çok güvenecek, genç sûrücülerin kullandigi motosikletlere asla binmeyecektir.
    Kisacasi bu is öyle feyzbuk da gurup kurup yapilacak bir is degildir.
    Gayet ciddi ve sorumluluk gerektiren bir istir.
    Öyle maliyeciyle karsilasirsak, arkadasiz, kaza yaparsak, seviyoruz evlenecez muhabbetiyle dönecek bir is de asladegildir.
    Bu nedenle her ise atlamaktan vazgeçip, yaptigi isi adam gibi yapanlara bu isleri birakmak hem motosiklet kûltürünün saglam temellere oturmasi hem de can sagligi açisindan gayet elzemdir.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

tomass - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW S1000RR, Yamaha SR500, Vespa Sprint 150S
    Şöyle bir uygulama var ama ; mototaksi yasal engellere takılır

Aracınızla bir yere gittiniz, dönüşte aracınızı kullanmak istemiyor musunuz? Ya da aracınızı kullanamayacak durumda mısınız?
    Artık Motovale var...
    Hemen 0530 823 66 86 Motovale Hattı'nı arayın, özel katlanabilir motorsikletli Motovale şoförü gelsin; motorsikletini katlayıp özel kılıfı ile bagajınıza yerleştirsin, montunu çıkarıp takım elbiseli şık bir şoföre dönüşsün ve sizi kendi aracınızla gitmek istediğiniz yere bıraksın...

MotorKafa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 1000 FA
    Alıntı takendy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sen İzmir'de değil misin ?

orada hala hatunu almadığın için mi üzülüyorsun
    Yok yok işin izmir kısmı güzel ama hatun hatundur sonuçta

Bide İzmir'de durduğum yokki doğru düzgün iki buçuk haftadır istanbul'dayım 4 gün diye geldim 17 gün oldu otellerde sürünüyorum
    Motosikletli Kaplumbağa...

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı MotorKafa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yok yok işin izmir kısmı güzel ama hatun hatundur sonuçta

Bide İzmir'de durduğum yokki doğru düzgün iki buçuk haftadır istanbul'dayım 4 gün diye geldim 17 gün oldu otellerde sürünüyorum
    hangi otelde kalıyorsun acaba ...eğer sultanahmet tarafındaysan birazdan istersen yanına ziyarete gelebilirim... veya otelinden memnun değilsen benim eski şirketimn 5 tane oteli var sana uygun bir fiyatla oaya yerleştirebilirim...eski işim turizm sektöründeydi...şimdi sultanahmete çıkıcamda hava almaya...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

MotorKafa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 1000 FA
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hangi otelde kalıyorsun acaba ...eğer sultanahmet tarafındaysan birazdan istersen yanına ziyarete gelebilirim... veya otelinden memnun değilsen benim eski şirketimn 5 tane oteli var sana uygun bir fiyatla oaya yerleştirebilirim...eski işim turizm sektöründeydi...şimdi sultanahmete çıkıcamda hava almaya...
    Sağolasın abi ama otel ücretini şirket karşılıyor genişim yok o yüzden Ziyarete gelmeni isterdim ama istanbul dediğime bakma silivrideyim sana uzak kaçar kanımca
    Motosikletli Kaplumbağa...

dkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha r6 mavi istyor:)
    aslında olabilir ama gerekli izinleri almak lazım birde söyle birkaç tv haberlerine çıkarsın tanıtırsın olayı (ki orası kolay böyle ilginç şeyler habercilerin ilgisini çeker) birtanede internet site kurarsın tabi daha yapılcak şeyler vardır ama aklıma ilk gelenler bunlar zor ama imkansız değil tabi müşteri sayın nekadar olur o bilinmez malum bizim insanımız motorskletleri ölüm makinası olarak düşünüyorlar:S

gv650i - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GV 650 HYOSUNG AGUİLA
    Alıntı mahir_61 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Selam arkadaşlar istanbulun trafiği malum içler acısı moto taksi kurmayı planlıyorum durak alamayız izin yok ama çok sayıda reklam yapar motorlarımıza sarı renk asarsak bu işi tutturabiliriz ve her daim 7/24 taksi hizmeti verebilmek için çok sayıda arkadaşlarımızın desteğini bekliyorum düşünen olursa facebook sayfam http://www.facebook.com/pages/Moto-t...525899?sk=wall msn adresim mahir_61@hotmail.com

arkadaşlar bu işi 96 yılından beri düşünüyor bir nebzede araştırdım uzak doguda yaygın bu iş ve resmi makamlar karışmıyor özle grublar organize ediyor kızlar bile moto taksiicilik yapıyor trafik istanbul trafiğine rahmet okutacak şekilde olunca 4 tekertaksi ile 1 dolara gideceğiniz yere moto taksi ile 2-3 dolara götürüyorlar
    burda o yıllardan butarafa henüz ahali ve kabullenecek durum oluşmadıgı kanatindeyim.

çekincelerim 4 teker taksiler taciz ederler
    ayrıca belediyeden trafikten maliyeden bir sürü brokrasi yi aşmak zorundasınız

en güzeli kurye tarzında gerekirse insanda taşıyarak dallandırıp budaklandırmadan yapmak derim

Motosikleti
    Ramzey QM 250
    bu şehirde bu iş olmz.17500 tane taksici var.her gün birilerimiz taksicler tarafından ya dövülür ya öldürülür.ç

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)