Selam arkadaşlar sitedeki cuplarla ilgili konulara yazılan cevaplarda hep apaçi filen deniliyor.. Nedir bu apaçi bana biri açıklayabilir mi ?
Selam arkadaşlar sitedeki cuplarla ilgili konulara yazılan cevaplarda hep apaçi filen deniliyor.. Nedir bu apaçi bana biri açıklayabilir mi ?
- Yanlış Bir Hayat Doğru Yaşanmaz..
- Yanlış Yapmadan Doğru Bulunmaz..
durum sadece cuplarla alakalı değil yarış motoru kullanan araba kullanan şahin olsun bmw olsun herkeste rastlanacak bir durumdur.
apaçiliğin kalbinde hava atma isteği bulunur. Mesela yolda ilerleyen standart bir motor ya da araba büyük ihtimal ilgi çekmez.
Yolundan geçer gider ama sen o motora ya da arabaya güzel bir görüntü verirsen insanların ilgisini çeker. işte bu ilgi çekme
yöntemleri apaçileri belli eder. Araban tertemiz ışıl ışıl durur abartı yoktur herşey güzeldir bakan maşallah der. ama aracında
soba borusu gibi egsoz vardır reklam tebalası gibi yazı vardır ya da sinyali çok görür kopartır ayna zaten kullanmaz işte bunlar apaçilerdir.
normal yollardan ilgi çekemeyeceklerini anlayıp saçma yöntemlerle ilgi çekmeye çalışan gruptur. örnekler çoğaltılabilir
ara gaz verip motoru bağırtmak, motora soba borusu egsoz takmak, parlak led ışıklarla düğün salonuna çevirmek,
müzik tesisatı takıp son ses müzikle gezmek vs. vs.
sorun olursa seve seve cevaplarım
İkincilik kaybedenler içindir...
Apaçi,
Kronun arabesk mûzik disindaki mûzikleri de dinleyen çesidi.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
- Yanlış Bir Hayat Doğru Yaşanmaz..
- Yanlış Yapmadan Doğru Bulunmaz..
Çıkartınca çok abartılı gözükmüyor. Sadece aynasıs gözlerine hoş geldiğini düşünen öküz oldukları için apaçi lakabıyla anılıyorlar. Hani öküz denilince hakaret kabul edilir ya o bakımdan.
bi insan cevresindeki herkesin kendisine baktığını ,ilgilendiğini , sevdiğini ,özendiğini düşünüyosa bunun için çaba sarfedıyosa , aslında o adam acizin apaçinin eziğin önde gidenidir , herkes kendıne bakıyo özenıyo sanar ama ,aslında herkes ona bakıp iğreniyodur ve küfür ediyodur, onların bulunduğu ortamlara gırmemek ve uzaklaşmak için elinden geleni yapıodur insanlar .kısacası cevresine görsel ,fiziki, psikolojik yada ses açısından zarar veren kirlilik yaratan herkes apaçidir . insanlara ve çevreye tamamen zararlıdır ve bu durum memleketın suan en buyuk sorunudur . fakirleri şahine yada ybr ye zenginleri ise bmw ye yada racing e biner. enduroya maxiscootere binen apaçi gormek pek mumkun deıldır..
http://www.youtube.com/watch?v=Ju0UcF4Zxfw
videoyu izlemeni tavsiye ederim :D
cok güzel bi apaci örnegi
Düş peşindeysen Düş peşime
sırf bu konu için videoyu araştırdım buldum
Düş peşindeysen Düş peşime
Tabi ki zevkle.
Kro denilen adam toplumda birlikte yasam kurallarini ihlal eden, çevresindekilere saygisi olmayan, kendi benliginin daha dogru söyleyisle içgûdülerinin yônetiminde olan adamdir.
Buradan hareketle olayin motorla iliskilendirilmesi söyle yapilabilir.
Motosiklet kullanicisi motosiklet kullanma kurallarina uymak zorundadir.
Nedir bu kurallar?
1. Trafige çikmaya uygun motosiklet kullanmak.
Bu ne demektir?
Su demektir.
Herhangi bir motosikletin trafige çikmasi için ayna, far, fren, sinyal gurubu, plaka,ruhsat, ehliyet gibi kanunen konulmus kurallara uygun olmasi gerekir.
Üstelik bu kurallar trafigin saglikli bir sekilde islemesi ve kazalarin ônlenmesi için yasa emretmese dahi uygulanilmasi gereken kurallardir.
Bu nedenle plakasiz,aynasiz, farsiz, izin verilenden daha fazla egzoz gûrûltûsü ve çevre kirliligi yaratan motosikletlere binenler, krolarla ayni davranis özelliklerini gôsterirler.
Biz bunlara apaçi diyoruz.Cahil, dûsüncesiz, kendisinden baskasina saygisi olmayan anlaminda.
2. Kask takmak
Kask takmakta motosiklete binmek için yasal bir gerekliliktir.
Bunu yapmayan adamda yukarida belirttigimiz kro davranislarina sahipdir.
Bu durumda kask takmadan motosiklet kullananlara da apaçi diyoruz.
Bir de ilgi çekmek için motosikletlerini ve kendilerini acaip sekillere sokanlar var.
Onlara apaçi demiyoruz tabi.
Bunun sebebi meraksa, gûlûp geçiyoruz.
Zaten onlarda bir sûre sonra isin dogrusunu ögrenip vazgeçiyorlar, yani kimseye bir zararlari yok.
Ama isin dogrusunu ögrenip sadece ne oldum delisi seklinde hareket ediyorlarsa, onlara da apaçi demiyoruz.
Zavalli diyoruz.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
Aynası olmayanla,kaskı dirseğine geçirenin hiç bir farkı yok.Bu zihniyet apaçiliğidir.Ben kendime değer vermiyorum demektir dejenere olmayı seçmiş olmak demektir.Yamaha fazer'la,Bursa'da metroyla aynı hızda(metrodaki kızlara kendini gösterecek) kaskı kolunda modern görünümlü orta yaş adamımız apaçinin dik alasıdır aynı zamanda...
Modifiyeli araç sahipleri apaçi değildir.... @HaydarBıçak
[B][COLOR="#696969"]Mondial RS 151 - 2008 / 2011[/COLOR][HR][/HR] [COLOR="#FF0000"]Honda Titan - 2011 / ?[/COLOR][HR][/HR] :bestmt:[/B]
bundan iki saat önce açtığın başlıkta geçen "apaçi" tanımını burada mı soruyorsun?
http://www.motosiklet.net/forum/moto...cikartmak.html
İkisini şöyle birleştirebiliriz: "Egzozdan susturucu çıkartma ile apaçi olunur mu?"
112ciyiz
Apaçi benim . bir aynam gidon bağlantı yerinden kırıldı .
Fikirlere Kurşun İşlemez .
sadece kaskla masklada ilgili değil tvs apahce diyyim onlar sokakta gördüğün anda sezilir çünkü altındakini yarış motoru kara yollarını pist zandetip açık egzosuyla sokaklarda teror estirirler
Mustafa Kemal Atatürk
Kask takmamak,motosiklete korunmasız binmek apaçilik değildir(Zararı kendinedir çünkü). Trafik kurallarına uymamak apaçiliğe değil trafik canavarlığına girer.
Çevreye Görsel veya İşitsel olarak,diğer insanlardan farklı davranak zarar veren herkez apaçidir.
kask takmazsan, havada gezen arı, kelebek, sinek, böcek, güm diye gözüne girdiğinde panik yapıp, önünü göremeyip
kontrolünü kaybedip,suçsuz,bir yayayı, çocuğu ezersen kime zarar vermiş olunuyor?
Sıradan bir vatandaşın yanından geçtiğinde, o vatandaştan küfür yiyorsa o da bir apaçidir
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)