Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Ne Gerek Var Motosiklet Eğitimine.....

REKLAM ALANI
    Okan Sinan Ocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW K1200GT (Helga) BMW S1000XR M Sport
    Ne zaman yeni tanıştığım bir motorsever ile eğitim konusunu açsam çoğunlukla aşağıdaki tepkileri alırım. Yüzyüze veya forum ortamlarında verilen tepkilerin çoğu benzerdir tek tek cevap vermekten yoruldum ben kendi cevaplarımı aşağıya yazıyorum benzer düşünceleri olanlar lütfen konuyu genişletsinler .

SORU GENELLİKLE ŞUDUR : MOTOSİKLET EĞİTİMİ HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ ?

TEPKİ 1 : Ben yarışçı olmak istemiyorumki daima yavaş giderim bu yeterince güvenli.

CEVAP 1 : Motosiklet eğitimlerinde "nasıl daha hızlı gidersiniz" diye bir konu başlığı yoktur . Pist eğitiminde dahi motorunuzu daha fazla nasıl kontrol edebileceğiniz anlatılır eğer hız arzu ediliyor ise hakimiyetin artması ile bu kendiliğinden gelecektir.Elbette yol ve trafik koşullarına uygun süratlerde seyir halinde olmak güvenlidir ve gerek şarttır ama asla yeter şart değildir.

TEPKİ 2 : Ben daima trafik kurallarına uyarım bu yeterince güvenli.

CEVAP 2 : 2010 Yılında resmi tutanaklara geçmiş 18000 civarındaki motosiklet kazasındaki sürücünün hepsinin trafik kurallarına uymayan birer canavar olduğunumu düşünüyorsunuz. Tek taraflı olarak trafik kurallarına uymanız güvenlidir ve gerek şarttır ama asla yeter şart değildir.

TEPKİ 3 : Motosiklet eğitimi bazı kişilerin ego tatmini için uydurduğu birer etiketten başka birşey değildir .

CEVAP 3 : Aldığı eğitimleri etiket niyetine kullananların olduğu doğrudur ama bu alınan eğitimin faydasız olduğunu göstermez , kişiyi bağlayan bir durumdur.

TEPKİ 4 : Eğitim sadece para tuzağı.

CEVAP 4 : Bana bir tek tane ihya olmuş motosiklet eğitmeni gösterebilirmisiniz. Bu işin en eskileri bile sizin benim gibi orta halli insanlar ve sadece emeklerinin karşılığını alıyorlar. Çoğu ikinci bir iş daha yapıyor hayatını sürdürebilmek için.

TEPKİ 5 : Güvenilir bir kurum yok eğitim alınabilecek.

CEVAP 5 : BMW , Honda , Yamaha sizce güvenilir olmayan kurumlarmı ? Özel eğitim veren pekçok eğitmen ve şirket dışında bu markaların kendilerine ait eğitim merkezleri bulunmakta ve gayet iyi eğitimler veriyorlar çoğunda yer bulabilmek bile zaman alıyor.

TEPKİ 6: Eğitimler çok pahalı , param yok.

CEVAP 6: Performans egsozuna , motor aksesuarlarına , navigasyon aletlerine , pahalı tulumlara v.s. v.s. ye kaynak yaratılabiliyorken çoğu zaman iki depo benzin parasına verilen eğitimlere katılamamayı paraya bağlamak çok da inandırıcı gelmiyor.

TEPKİ 7 : Ben gayet iyi motor kullanıyorum ehliyetimi hiç kursa bile uğramadan ilk sınavda aldım.

CEVAP 7 : İki tekeri dengede tutarak A noktasından B noktasına varabiliyor olmak , ilkokulun sadece birinci sınıfını bitirmek ile aynı şeydir okuma-yazmayı öğrenmişsindir ancak. Asıl eğitim ondan sonra başlar .

Sadece 1. sınıfı bitirmekmi yoksa yüksek lisans ve master a kadar uzanacak uzun bir eğitim hayatımı insanı daha donanımlı yapar ?

Tercih sizin.

Okan Sinan OCAN
    Sevgilerimle
    DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Soykan67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1100GS
    Yazınız çok güzel teşekkürler ama nafile anlamazlar.

Cevaplara katılmamak mümkün değil..

Toplum olarak; okuma, öğrenme ve araştırma

arzusu da zayıf bireyleriz..

Bu konuda iştahımız kapalı..

Eğitimin,araştırmanın ve öğrenmenin sonu yoktur..

Her doğan gün, yeni öğretilere gebedir..
    [B][COLOR="Purple"] Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok..[/COLOR][/B][B][COLOR="RoyalBlue"][COLOR="Blue"]Ne elbiseler gördüm içinde insan yok[/COLOR]..[/COLOR][/B]

Arjantinli69 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ GSF 600 S BANDİT
    her ne kadar cevaplara katılsamda bende eklemek isterim
    1-egitim ücretleri biraz yüksek (vatandaş 3.000 tl lik motosikleti zor almış,kafasında 50-100 tl lik kask var misal olarak )
    2-güvenilir kurumlar tercihim degil güvenilir hocalar tercihim olmuştur ( Ugur Ertekin hoca gibi örnek )
    3-24 senedir motosiklet kullanırım ( egitim almalı derim ) ,önceden eski kullanıcıların tavsiyesini yapmaya çalışırdık,bir nevi egitim ama ücretsiz
    4-yarışçı olmakla egitimin alakası yok birey kendini kandırır (kaza yapınca anlar)
    5-kendi adıma trafikte diger sürücülerden hayla çekinirim ( İstanbul trafigi bir başka,egitimsiz araç sürücüsü çok )
    6-bütçe-zaman meselesi = Egitim şart
    Hızlı bir Rider olmak için hızlı bir motor yetmez! o hızı yapabilecek (g..) yürek te lazım.. GHOST RİDER

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    abi gözünü seveyim söylediklerin doğru fakat bu ülkede ne doğru bu yanlış yapılıyor da göze batıyor anlamadım
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır

Raphae1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Er6-F-Cbf 1000+YBR 125, gts250-cbf150-600rr-mt07
    Ben özellikle ileri sürüş eğitimini almayı çok istiyorum ama kredi+korumaların taksıtlerı ve birde işe gidip geldıgımden ogs ve benzın parasını ekleyınce eğitime ayırabılecegım birşey kalmıyor. Faturları ve ev kirasını eklemedım bile. Şöyle hayrına bi eğitim proramı olsada katılsam .Eğitimi verene çok dua ederim.
    ARTİSTLİĞİN SONU FİGÜRANLIKTIR...

inzell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ne gerek var motosiklet eğitimine...
    Ciddi değilim!
    www.motorumla.net

Ramazan Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW GS 1200 / Honda Africa Twin dct1000L- VESPA LX
    okan abi bu söylediklerine katılmamak elde değil... bana göre motosiklet almadan ben motosiklet kullanacağım diyen insanın yapması gereken bişey bu.. sonuçta orda öğrendiğimiz bilgiler bizi hayatta tutatcak.. 16 yıllık motosiklet kullanıcısıyım... motosiklet kullanan bir babanın oğluyum..6 senem kuryelik yaparak geçti.... bu kadar tecrübede bile bilmediğim çok sey var hayat öğrenmeyle dolu...
    Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI

The Dude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    sym joymax
    kesinlikle katılıyorum lakin cehaletin alınmasının çok da fayda edeceğini düşünmüyorum,
    neyse en azından elimizin altına Reşat abinin Motosiklet Teorisi kitabının bulunması gerekiyor.
    can't be worried about that shit. life goes on man.

Motosikleti
    Yamaha xt 600
    Pahalı;ama birikmiş param olsa o eğitimleri alırım.kendine motorcu diyen adam motosiklet kullanmada ulaşılabilecek en üst seviyeye ulaşmaya çalışmalıdır.Gerçi bir yerden sonra yetenek devreye girer ama çok beceriksiz olsak bile ortalama bir motosiklet kullanıcısından daha iyi olacağımız kesin.Araba sürücüsü mantığıyla olaylara bakmamalıdır motorcu...

< iLk@yy > - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '01 CBR600F4i(2011-?) / '07 Burgman400(2018-?)
    Alıntı Raphae1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben özellikle ileri sürüş eğitimini almayı çok istiyorum ama kredi+korumaların taksıtlerı ve birde işe gidip geldıgımden ogs ve benzın parasını ekleyınce eğitime ayırabılecegım birşey kalmıyor. Faturları ve ev kirasını eklemedım bile. Şöyle hayrına bi eğitim proramı olsada katılsam .Eğitimi verene çok dua ederim.
    OMM'nin eğitimleri var Görkem. bazıları ücretsiz oluyor bazıları ise sadece eğitim veren kişilerin konaklama vs gibi temel ihtiyaçlarını karşışalayabilecek şekilde masrafları eğitime gelen toplam kişi sayısına bölünerek temin ediliyor.
    Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
    Bunu size kanıtlayabilirim !

safakk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    aslında eğitim eğitim diyoruz pahalılığından yakınıyoruz gerçekden bu konuda profesyonel olan birini ayarlasak ve aramızda para ayarlayıp gruplar halinde eğitim alsak hem ucuza gelir hem eğitimi iyi bir yerden yada kişiden almış oluruz hemde birbirimizi daha iyi tanırız tanışırız güzel olur kısaca

Motosikleti
    Alıntı < iLk@yy > adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    OMM'nin eğitimleri var Görkem. bazıları ücretsiz oluyor bazıları ise sadece eğitim veren kişilerin konaklama vs gibi temel ihtiyaçlarını karşışalayabilecek şekilde masrafları eğitime gelen toplam kişi sayısına bölünerek temin ediliyor.
    KArnını doyursak sigarasını çayını ısmarlasak olmazmı?

Motosikleti
    Suzuki Marauder 800
    Gerçekten ama gerçekten çok faydalı bi topic olmuş

zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Biri kose baslarinda, arkadas guruplarinda viraja soyle yattim, su hizi gordum diye anlatiyor ise anlayin ki o surucu egitimsizdir.

Egitimi aldikca olayin hiz degil kurallara ve teknige uygun surmek oldugunu anliyorsunuz.

Ve oyle teknikler ogretiyorlar ki size

40 km/h hizla motor ustunde yasanacak heycan 290 ile bile yasanmiyor
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

Acil112 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    250 cc üstü motosiklet kullanan arkadaşlar motosikleti geri geri iterek 40m. gidip gelmeyi denesinler bakalım motosiklete ne kadar hakim olabiliyorlar. Hatta direksiyon sınavındaki 4-5 duba arasında geri geri yapsınlar bu uygulamayı, hala o motosikleti hakettiklerini düşünecekler mi?..
    112ciyiz

Motosikleti
    Suzuki Marauder 800
    Alıntı Acil112 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    250 cc üstü motosiklet kullanan arkadaşlar motosikleti geri geri iterek 40m. gidip gelmeyi denesinler bakalım motosiklete ne kadar hakim olabiliyorlar. Hatta direksiyon sınavındaki 4-5 duba arasında geri geri yapsınlar bu uygulamayı, hala o motosikleti hakettiklerini düşünecekler mi?..
    Bak o biraz zor olur işte :D bende 250lik kullanıyorum. Normalde bile zor hakim oluyorum motora. Altımdan kaçıp gidecekmiş gibi oluyor bazen. Eğitimi almak mutlaka şartt

Motosikleti
    ben yolları çok kaçırdığımdan haftada 1 gün geri geri 40-50 metre geri giderek antreman yapıyorum.

Motosikleti
    Suzuki Marauder 800
    Senin ii iyiymiş başkan :D Nerelisin ki ?

abolgi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 150 (GRİ)
    Alıntı Arjantinli69 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    her ne kadar cevaplara katılsamda bende eklemek isterim
    1-egitim ücretleri biraz yüksek (vatandaş 3.000 tl lik motosikleti zor almış,kafasında 50-100 tl lik kask var misal olarak )
    2-güvenilir kurumlar tercihim degil güvenilir hocalar tercihim olmuştur ( Ugur Ertekin hoca gibi örnek )
    3-24 senedir motosiklet kullanırım ( egitim almalı derim ) ,önceden eski kullanıcıların tavsiyesini yapmaya çalışırdık,bir nevi egitim ama ücretsiz
    4-yarışçı olmakla egitimin alakası yok birey kendini kandırır (kaza yapınca anlar)
    5-kendi adıma trafikte diger sürücülerden hayla çekinirim ( İstanbul trafigi bir başka,egitimsiz araç sürücüsü çok )
    6-bütçe-zaman meselesi = Egitim şart
    bende sizin fikirlerinize katılmadığım noktaları yazayım.

1- eğitim ücretlerinin fazlalığı ; honda kur başına 274 lira alıyordu hatırladığım kadarıyla. motosikletinizi 1 kez yatırıp grekajları kırdığınızda daha fazlasını ödeyeceksiniz. birde canınız söz konusu.
    2- güvenilir kurumlar konusu; sizinde dediğiniz gibi KURUM, kurum olmak kolay değildir. aldığınız eğitim hep aynı standartta olur. o konuyu unutmuşuz bunu atlamışız olmaz. bunu bireysel kurs veren arkadaşlarda yaşamanız mümkündür ama.
    3- evet düşe kalka öğrenilirdi nasıl olsa.
    4-5 size aynen katılıyorum.
    6- eğitim şart. bütçe mutlaka ayrılmalı. en azından güvenli sürüş 1 eğitimi kesinlikle alınmalı.

Okan hocam yine çok güzel bir konuya parmak basmışsınız. teşekkür ederim.
    Tekerlek döndüğü sürece hedefine varırsın. Önemli olan hedefe ulaşabilmektir, erken varmak değil. CBF 150[/COLOR]

1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)