Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Motosiklet Alacağım Yardım

REKLAM ALANI

Öncelikle Merhaba Tüm Motorcu Abilerim Kardeşlerim

Yaklaşık 6-7 senedir motorsiklet sürüyorum, başlarda mobilet tabir edilen küçük motorlardan son 3 senedir de mondial 150 lik scooter sürdüm tabi bunlar ev ahalisinin motorlarıydı ve kendi şahsi motorum hiç olmadı. Şimdi üniversitede işimi görecek bir motor almayı düşünüyorum fakat pek teknik bilgim olmadığından dolayı sizlere danışmak istedim. Öncelikle ben alacağım motoru Rize'de kullanacağım, bilmeyenler için Rize'nin her yeri dimdik yokuşlardan ibaret ve kışın neredeyse her gün yerler ıslaktır. Alacağım motorun bu yokuşlarda zorlanmaması ve ıslak zeminde sıkıntı çıkarmaması lazım, tabi genelde de motorun üstünde 2 kişi olacak bunuda hesaba katmak lazım. Ve tabi ara sıra Rize-Trabzon yapabileceğim bir motor olmalı yani 100km sıkıntısız gidebilecek bir motor. Şimdi benim bütçem aslında 2.000 tl civarıydı fakat 2.el istemediğimden dolayı ve o fiyata olan motorlarda pek hoşuma gitmediğinden mecbur biraz arttırdım. Bana 100lük cup modellerden önerdiler o bütçe için ama dediğim gibi pek ısınamadım, scooter modellerde ıslak zemin için pek iyi olmuyorlar sanırım. Kanuni ve mondialin modellerine baktığımda mondialde hoşuma giden 3 motor oldu, tabi ben hoşuma gitmesine göre bakıyorum. Bunlar

MONDiAL 125 MC ROADRACER 2.695 TL
    MONDIAL MH 125 DRIFT 2.630 TL
    Mondial 125 MX GRUMBLE 2.400 TL

Şimdi bu fiyatlar kendimi zorlarsam verebileceğim fiyatlar yani bu fiyatları kesinlikle aşmamalı, ve ben bu motoru en az 10 yıl kullanabilmeliyim, sağlam olmalı. İlla bu motorlar olmasına da gerek yok, tipi ve gücü bunlara benzer olsun yeter, bunlar hakkında bildikleriniz veya başka motor önerileriniz varsa, yardımlarınızdan çok memnun olurum.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    sercan2667 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '''14 Crypton&''05 TDM 900''22 GSX-S 1000
    Rizeye Bu fiyatlarda Cross iyi gider..)Thmini 2bin tl civarı bulabilirsin Kanuni.güzel
    2020 'Tracer 900 İcon Blue

mert961 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    +1 katılıyorum

Cevaplarınız için teşekkürler rastladığım en ucuz cross kanuni cross 3.400 tl civarı yani pek benim bütçeme göre değil, hem bütçeme uysa bile cross motorlar benim için görüntüde aşırıya kaçar. Tıp fakültesine cross motorla gidersem biraz garip olur herhalde Yazdığım motorları kullananlar ya da bu bunlardan daha iyi gider sana diyebileceğiniz bir motor önerisi olan varsa bekliyorum.

Ne yani, bu kadar motorcunun olduğu koskoca bir forumda bi Allah'n kulu yorum yapamadı mı? Bu mudur sizin anlayışınız?

safakk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    verdiğiniz fiyat aralığı dar ve 2.el istemiyor olmanız ürün seçeneğini daha da daraltıyor o paraya alabileceğiniz motosikletleri zaten kendiniz yazmışsınız ancak şunu da belirteyim çin malı motosikletlerin hiç biri 10 yıl gitmez yada şöyle diyim problemsiz az sorunsuz gitmez ve sık bakım gerektirir allah hayırlısını nasip etsin en kısa zamanda gönlünce bir motosiklet sahibi olman dileği ile iyi forumlar

Cevabınız için çok teşekkür ederim, mondiale hiç bulaşmayım yani öyle mi? Peki kanuni nin windy, bora, seyahn modelleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Özellikle bora ve windy.

safakk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ha mondial ha kanuni çok fark yok mondial de yedek parça sıkıntın daha az olur kanuni mondiale göre biraz daha kalitelidir bana model sormayın her model hakkında geniş bilgi sahibi değilim ama sitede hemen her marka motosiklet kullanıcılarının ortak bir başlığı var onları okumanız daha faydalı ve ayrıntılı olacaktır

overcloud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XL650V Transalp
    10 yıl dayanmasını istiyorsan mondiale 2.700tl gibi bir para vereceğine 100 - 200tl daha fazla verip (aslında fazla vermeye bile gerek olmayabilir) temiz bir ybr alıp ömür boyu kullan
    the evil that men do - cbr 125r 7500km - ninja 250r (tabiki yeşil) 25000km - transalp ile yollarda

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Örneğin; Trabzon'da bir ybr.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...5101614/detay/

Mondiale bu kadar vermek yerine temiz bir ybr işinizi görebilir.

Ama sıfır alacağım diyorsanız mondial yedek parça bakımından diğer çinli motorlara göre daha avantaj sağlayabilir..

askon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    pıoneer 200cc 2007
    mondıal de mc ve mcx modelinı önerebılırım sonuçta temız kullanılan motosıklet uzun ömürlü oluyor bu benım deneyımlerımden her zaman bütce meselesıdır bu işler

Motosikleti
    yamaha x-max 250
    mondial mh125 drift sana uygundur..mondialin 2011 modelleri eski modellerine göre çok daha iyi rektefiyeli ybr alacağına bunu al daha iyi olur en azından sıfır motor

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    arkadaş mondial mekanik olarak bi sorun çıkarmaz eğer zamanında bakım yaptırmazsan her marka başını fazlaca ağrıtır haberin olsun hele bu japon marka ise başını ağrıtmakla kalmaz duvarlara vurursun kafanı sen adam gibi biner sınırlarını bilip ona göre bakarsan hiç yolda kalmazsın bende mondial cub var 12000 km geçti daha yolda bırakmadı zamanında yağını değiştir bujisini değiştir bin git korkma yani gönül rahatlığıyla gezebilirsin evet ybr sağlamdır ama 2.el piyasası çok abartılı yüksektir ve çoğu japon motorları kurye paket işlerinde kullanılma ihtimali yüksek eğer bi tanıdığından alma imkanın varsa uyar ama yoksa sıkıntı olabilir yani
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır

Yorum yapan herkese teşekkürler, her ne kadar bu güne kadar kullandığım motorları gayet temiz kullanmış olsam da, ne olur ne olmaz diye mondialden kesin olarak caydım. Şimdi kanuni bora 125 veya windy 150s ya da 2. el ybr diyorum ama dediğim gibi teknik bilgim pek yok 2. ele o yüzden güvenemiyorum şimdi adamın tekine giderim adam ballandıra ballandıra verir, 2 gün sonra tak diye arıza çıkarırsa motor fena moralim bozulur.

Merhaba arkadaşlar. Aranıza yeni katıldım ve ilk olarak bir soruyla başlamak istiyorum. Ben esenlerden beyazıta okula gitmekte olan bir üniversite öğrencisiyim. okula gidiş gelişte kullanacağım bir motor almak istiyorum fakat motorlarla ilgili hiçbir bilgim yok. fiyat olara bin lira +- civarında birşey düşünüyorum. boyum 1,85 kilom 90 . bazen motora 2 kişi binebilirsek daha iyi olur. sıfır olursa 2bin civarı olabilir ama 2.el olsa daha iyi olur çünkü maddi olarak pek olanağım yok. yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler...

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)