Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Arkadaşlar;Deri Tulum Almak İstiyorum, Tavsiye ve Görüşlerinize İhtiyacım Var.

REKLAM ALANI

Motosikleti
    cbf 150
    Arkadaşlar; 2500 tl bütçem var, deri tulum önerisi bekliyorum. Daha önce kullandığınız veya şu an kullanmakta olduğunuz markalar ve bu markalarla ilgili görüşlerinizi paylaşmanızı istiyorum. Allah nasip ederse Bayramda Antalya'da, bayramdan sonrada Ankara olacağım bu yüzden Antalya ve Ankara'da bulabileceğim mağazalar konusunda da bilgi verirseniz çok memnun olurum. Eğerki fiyat yurt dışında cazip olursa ürünü Türkiye'de deneyip yurt dışındanda oradaki akrabalarım vasıtasıyla getirtebilme imkanımda var. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Felon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    yurt dışından getirtme beden uyumu açısından sıkıntılı olur ama bütçe sağlam türkiyedende o paraya çok iyi tulumlar alabilirsin.motosiklet nedir bu arada?
    https://www.youtube.com/alifeyizoglu

Motosikleti
    cbf 150
    Şimdilik başlangıç için aldığım cbf 150 var. Bayramdan sonraya Ankara'da eğitim ayarlamaya uğraşıyorum. Allah nasip ederse eğitimden sonrasında kapasitem neyse ona göre bir yüksek cc. alacağım. Yüksek cc. ye geçene kadar ekipmanlarımı tamamlamak istiyorum.

bence şimdilik tulumu biraz beklet çünkü cbf150 ile düşersen 2000liralık tuluma yazık olur yırtılınca çöp oluyor ,yırtılmasa bile çizilince hoş durmuyo tabiki o tulumu giyme amacın koruma tamam ama cbf ile düşme hızın 80kmh olacağı için normal bi deri ceket ve korumalıklı pantolon ile kullanabilirsin dediğim gibi düşüp kalkmadan öğrenilmiyor çok yavaş düşersin biraz sürüklensen komple tulum çizilir kötü olur

Blackeagletr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Felon'a katılıyorum. Orta seviye bi mont ve pantolon işinizi görecektir
    2010 Kanuni Breton 21.000km|2013 Kuba XR 125 8.000km|2012 Hyosung GT250R 25.500km|2016 Bajaj Pulsar 200NS 14.500km|2018 Motolux Rossi 50(King 139)|2013 Mondial Mash 150 6.000km|2017 Mondial Drift 135 6000km|2021 RKS Azure 50|2022 Arora Freedom 50|2023 Hero Dash 125

Motosikleti
    cbf 150
    Alıntı Felon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bence şimdilik tulumu biraz beklet çünkü cbf150 ile düşersen 2000liralık tuluma yazık olur yırtılınca çöp oluyor ,yırtılmasa bile çizilince hoş durmuyo tabiki o tulumu giyme amacın koruma tamam ama cbf ile düşme hızın 80kmh olacağı için normal bi deri ceket ve korumalıklı pantolon ile kullanabilirsin dediğim gibi düşüp kalkmadan öğrenilmiyor çok yavaş düşersin biraz sürüklensen komple tulum çizilir kötü olur
    Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Ben bayramdan sonra cbf'yi zaten satacağım. Kursu alacağım tarihle motosikletimi satacağım tarih aşağı yukarı aynılar. Tulumu alacağım tarihte yine o zamana denk gelecek. Yani ben bu yeni alacağım tulumu işler planladığım gibi giderse cbf üstündeyken giyemeyeceğim. Diğer bir deyişle yeni motorumu almadan tulumum hazır olmuş olacak.

Super Moderator Olcan138 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Keeway Superlight 150
    Deri tulum demişken, tek parça mı iki parça mı düşünülüyor? Çift parça tulumun şehir içinde daha kullanışlı olması bir avantaj gibi geliyor ve muhtemelen buraya gelen ve gelecek bir çok mesaja da şimdiden cevap olacaktır; tek parça düşünülüyorsa o da bir tercih meselesidir sonuçta.

İyi ve "deri" bir tulum, öyle düşmelerde, sürtünmelerde yırtılmak bir yana dikkat çekecek hasar bile almaz zaten; o yüzden o madde de elenmeye gayet elverişli.
    Yurt dışından alma konusu da bence oldukça mantıklı; marka olabilmiş markaların bedenlerindeki farklılık önemsizdir uluslararası ürünlerde; burada deneme şansı bulunabilirse, yurt dışından alınması gayet akıllıca bir hareket olabilir.
    1-3-8........................................138
    FORUM KURALLARI ve KULLANIMI HAKKINDA

Alıntı silentsorrow adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Ben bayramdan sonra cbf'yi zaten satacağım. Kursu alacağım tarihle motosikletimi satacağım tarih aşağı yukarı aynılar. Tulumu alacağım tarihte yine o zamana denk gelecek. Yani ben bu yeni alacağım tulumu işler planladığım gibi giderse cbf üstündeyken giyemeyeceğim. Diğer bir deyişle yeni motorumu almadan tulumum hazır olmuş olacak.
    motorla tulumu aynı anda alırsan renk uyumunuda tuturabilirsin 2.el alacaksan motoru o zaman beklemen daha iyi olur hangi renk alacağın bulacağın motora göre değişir
    ama mesela 2011 beyaz r6 alcam diyosan kırmızı beyaz veya siyah beyaz ağırlıklı renklerde bi ceket bakabilirsin imkan varsa istanbulda http://www.feyizoglu.com/Replica-Tulum_44880.html#0
    buradanda bakabilirsin istanbulda daha çok mağaza olduğundan seçeneğin daha çok olur

Motosikleti
    cbf 150
    Alıntı olcan138 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Deri tulum demişken, tek parça mı iki parça mı düşünülüyor? Çift parça tulumun şehir içinde daha kullanışlı olması bir avantaj gibi geliyor ve muhtemelen buraya gelen ve gelecek bir çok mesaja da şimdiden cevap olacaktır; tek parça düşünülüyorsa o da bir tercih meselesidir sonuçta.

İyi ve "deri" bir tulum, öyle düşmelerde, sürtünmelerde yırtılmak bir yana dikkat çekecek hasar bile almaz zaten; o yüzden o madde de elenmeye gayet elverişli.
    Yurt dışından alma konusu da bence oldukça mantıklı; marka olabilmiş markaların bedenlerindeki farklılık önemsizdir uluslararası ürünlerde; burada deneme şansı bulunabilirse, yurt dışından alınması gayet akıllıca bir hareket olabilir.
    Tek parça ve çift parça tulumların kullanım pratikliği haricinde başka ne gibi farklılıkları olur (mesela bel kısmının direnci çift parçalarda tek parçalara nazaran daha mı düşük olabilir gibi) sizce ? Örneğin bir alpinestar'ı burada görüp beğensem aynı ürünün aynı bedenini yurt dışından daha uygun fiyata tedarik edebilirim. Sonuçta buradaki marka ve model Hollanda da muhakkak aynı olacaktır.

Super Moderator Olcan138 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Keeway Superlight 150
    Açıkçası tek parça bir tulumu hiç giymedim/kullanmadım, bilgim olmayan bir konuda ahkam kesmek istemem; fakat bel kısmından yine de biribirine sabitlendiğinden çok fazla direnç farkı olacağını sanmam, ama tek parçanın daha da konforlu olacağı düşüncesindeyim. Ayrıca kimi oldukça profesyonel alanlarda ısrarla tek parça tulum aranması (günlük kullanımda belki de fark bile edilemeyecek seviyede de olsa) güvenlik anlamında bir fark olduğu sonucunu daha da güçlendiriyor zaten.
    Renkler ve zevkler deyip verilmiş bir kararı etkilemeden işi bilir kişilere bırakma taraftarıyım ben

Ayrıca alpinestars gibi markaların bedenleri ülkeye göre değişim göstermeyecektir zaten, maddi açıdan çok daha mantıklıdır bence yurt dışından alınması.
    1-3-8........................................138
    FORUM KURALLARI ve KULLANIMI HAKKINDA

Motosikleti
    cbf 150
    Öncelikle yorumlarını yazarak bana yardımcı olmaya çalışan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. Almak istediğim yeni motor sport-touring tarzı 600 cc ve üzeri bir makina olsun istiyorum. Büyük ihtimal 2. el alacağım. Bu motosikleti uzun geziler için düşünüyorum. Kafamda çıkıp memleketin ne kadar gezilecek yeri varsa hepsini gezebilmek hatta kısmet olursa yurt dışına bile çıkabilmek var. Tabi bunlar kısmet işi.

Felon revit replica bir tulum önermiş, gaytte güzel ve sağlam bir modele benziyor (Bu öneri için Felon'a çok teşekkür ederim ). Revit markasının farzı muhal a model tulumu ile b model tulumlarının örneğin 50 bedenleri aynı ölçülerde mi olur? mesela ben revitin a modelinin bedenini denedim ama b modelini bulamadığım için bedenini deneyemedim. Bu durumda a model tulumun bana uyan bedenini baz alarak aynı markanın b modelini siparişle başka bir yerden getirtmem ne kadar doğru olur ? İki tulum arasında aynı beden ölçülerindeki tulumların bedenleri farklı olabilir mi ?

gti_king - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki KLX 250
    Böyle bir konu görmek açıkçası beni mutlu etti.
    Bir üyemiz altında daha CBF varken 2000 TL'ye tulum alabilmek için başlık açıyor.
    İleride alacağı motosiklet için.
    Tebrikler bu bilinçli tutumunuz için, keşke her yüksek cc sürücüsü sizin gibi olsa

Tulum hakkında pek bir bilgim yok fakat tek parça tulumun daha uygun olduğu yönünde bir şeyler okuduğumu hatırlıyor gibiyim sanki
    Müstakbel motor nedir acaba?

Motosikleti
    cbf 150
    Alıntı gti_king adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Böyle bir konu görmek açıkçası beni mutlu etti.
    Bir üyemiz altında daha CBF varken 2000 TL'ye tulum alabilmek için başlık açıyor.
    İleride alacağı motosiklet için.
    Tebrikler bu bilinçli tutumunuz için, keşke her yüksek cc sürücüsü sizin gibi olsa

Tulum hakkında pek bir bilgim yok fakat tek parça tulumun daha uygun olduğu yönünde bir şeyler okuduğumu hatırlıyor gibiyim sanki
    Müstakbel motor nedir acaba?
    Rica ederim. Ben cbf 150 yi almadan önce gidip ilk iş olarak kaskımı almıştım, hatta birde özel hayat sigortası yaptırdım, motor elime geçincede koruma demirlerini taktırmadan doğru dürüst trafiğe bile çıkmadım... Kafamda net bir model yok çünkü daha eğitim almadığım için sınırlarımı tam olarak bilmiyorum bu yüzden belli bir motor seçme aşamasında değilim, sınırlarını dahi bilmediğim kapasiteme dayanarak neyi seçebilirim ki? Sadece sürüş amacıma ve zevkime uygun olarak belirlediğim bir tarz var. Yeni bir motorsiklet alacağım zaman bunun geceleri daha kolay seçilebildiği ve ufak tefek çizik durumlarında tamiri daha kolay olduğu için beyaz renk olmasını özellikle istiyorum.

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Alıntı olcan138 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Pistlerde boy gösterilmeyecekse, ben de çift parça tulumu tavsiye edecegim.
    Ayrica Felon kardesimin kulagini da bir ara çekecegim.
    Ne demek CBf den dusunce 2000 liralik tuluma yazik olur?
    Sana yazik degilmi?
    CBF den düsünce asfalt;
    -yazik ya bu küçücük motora biniyor bisey yapmayayim, yarin büyük motorla düsünce canina okurum
    mu diyor?
    Yapmayin arkadaslar.
    50 km/h hizla bir yere çarpmaniz, ölmek için yeterli.
    Akilli olun.

Tulum meselesinde Olcan'a katilmistim.
    Sebeplerini de yazayim ama uzun olacak.
    Azzz sonra.
    Sen delimavinin konuya yazmistin gördüm.
    Oraya yazacaktim ama o tatsiz bir konuydu, devam etmek istemedim.
    çünkü o topigi açan delimavi arkadasimiz o topicten yaklasik bir yil sonra esiyle agir bir kaza geçirdi.
    Neyseki ikisi de sag ama çok sey kaybettiler.
    Ayri konu açtigin iyi olmus.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

Motosikleti
    cbf 150
    Alıntı coq adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sana yazik degilmi?
    CBF den düsünce asfalt;
    -yazik ya bu küçücük motora biniyor bisey yapmayayim, yarin büyük motorla düsünce canina okurum
    mu diyor?
    Yapmayin arkadaslar.
    Akilli olun.

Tulum meselesinde Olcan'a katilmistim.
    Sebeplerini de yazayim ama uzun olacak.
    Azzz sonra.
    Sen delimavinin konuya yazmistin gördüm.
    Oraya yazacaktim ama o tatsiz bir konuydu, devam etmek istemedim.
    çünkü o topigi açan delimavi arkadasimiz o topicten yaklasik bir yil sonra esiyle agir bir kaza geçirdi.
    Neyseki ikisi de sag ama çok sey kaybettiler.
    Ayri konu açtigin iyi olmus.
    Delimaviye ve eşine buradan çok çok geçmiş olsun diyorum, şimdi duyunca bende çok üzüldüm. Gereksiz konu kirliliği olmasın diye o başlığın altından devam edeyim diyordum ama o konuya yazdıktan sonra baktım ki hiç cevap gelmiyor bende olcan138'e danışıp yeni bir konu açmaya karar verdim. Saolsun olcan138 yeni konu açmamda bana yardımcı oldu. Felon'a cbf 150 için tulum gereksiz yorumundan dolayı darılmadım, aslında onun söylediği cbf için çok daha ekonomik ve kullanışlı bir çözümdü. Cbf ile devam edecek olsaydım bende Felon'un dediği gibi yapardım. Cbf comuter bir motor olduğu için şehir içinde onun üstündeyken tulum giymek hiçde kullanışlı olmaz tulum yerine diğer koruma seçenekleri elbette şehir içinde daha pratikler. Daha önce hiç tulum kullanmadığım için burada yorum yazacak arkadaşların görüşleri benim için çok önemli. Yorum yazmış olan ve yazacak olan yada bir şekilde bu konuyu okuyan herkese şimdiden çok çok teşekkür ediyorum.

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Hangi motosikleti kullaniyor ve nerede kullaniyor olursaniz olun, tulum pratik bir giysi degil.
    Yani ben CBF kullaniyorum o yûzden tulum pek pratik degil, ama yarin CBR alicam lazim olur gibi bir hataya düsmeyin.
    Üstelik tulumla is bitmiyor, botta almaniz gerekiyor.
    Tulumun altinda iskarpin pek karizmatik durmuyor açikçasi.
    Kisaca tulum giymek tam bir iskence.
    Ama uzun yolda, birazda sûrat yapmayi seviyorsaniz sizi en iyi koruyacak malzeme de bu.
    Üstelik sizi bir sürü aparati tasimak zahmetinden de kurtariyor.
    Sehir içinde sürekli motor kullanmiyorsaniz, yani arasira bir yerlere park ediyor, ne bileyim bir kahveye giriyor, ise gidiyorsaniz kullanmasi daha da iskence haline geliyor.
    Özellikle botlarla yûrümek gerçekten iskence.
    Bu konuda en güzel yorumu Hollanda'ya birlikte yaris izlemeye gittigimiz Remzi yapmisti, hiç aklimdan çikmadi o.
    Söyle demisti Remzi:
    Ne bu be, ördek gibi, böyle gezecegime hiç motora binmem daha iyi.
    Valla haksiz sayilmaz.
    Neyse ben isin özüne geleyim.
    Alacaginiz tulumun daha sonra size iskence haline gelmemesi ve hep kullanmaniz için bir kaç önerim olacak.
    Eger pistte yarismayacaksaniz kesinlikle tek parça tulum almayin.
    Yoksa bahsettigim iskence yuzunden bir zaman sonra bugûnde giymeyeyim yahu zaten suraya kadar gidecem sebepleri uydurup, kullanmaktan vazgeçer ve buraya hangi montu alayim basligi açarsiniz.
    Üstelik çisiniz gelince daha da kötü.
    Iki parça olunca bu sorun sorun olmaktan çikiyor, hatta dugmeli bir kot pantolondan daha pratik bir sekilde isemek için kullanacagimiz malzemeye kolayca erisebiliyoruz.

Üstelik iki parça tulum daha az korur gibi bir bilimsel testde mevcut degil.
    En guzeli de sehir içinde sadece montu giyip çikabilirsiniz.

Bunlarin disinda tulumun mümkün oldugu kadar hafif olmasi çok önemli.
    Deri malzemeler koruma açisindan çok üstün malzemeler ama agirlik büyük handikap oluyor.
    Simdi sizin elinizin altinda internet var ve neyin nasil olmasi gerektigini çabucak kavriyorsunuz.
    Ama bizim gibi bildigi herseyi deneme yanilma yoluyla ögrenmek zorunda kalmis bir neslin pratik yapma imkani oldu.
    Agir bir mont özellikle deride hiç çekilmiyor.
    Zaten bunlari siz bizim çektiklerimizi çekmeyin diye yaziyoruz.
    Mesela ben hem tulum, hem deri monta sahip oldugum halde, tekstil ceket kullaniyorum.
    Ancak yol yapacagim zaman deri mont giyiyorum ve tulumu artik sadece pistte kullaniyorum.
    Ancak uzun gezilerde tulum tercih ediyorum.
    Peki hangi marka hafif.
    O konuda elimde bir liste yok ama KANGURU derisi bu konuda bir referans noktasi olabilir.
    Hem saglam,hem de hafif.
    Bildiginiz hemen hemen bûtün markalarin kanguru derisi modelleri mevcut.
    Yani seçenek konusunda da kisitli degilsiniz.

Bir baska bakilmasi gereken seyde, dizliklerin(sanirim ingilizcede slider olarak geçiyor) çikarilip takilabiliyor olmasi.
    Ben çikartmanizi tavsiye etmem ama yûrurken çok rahatsiz ediyor ve cebinize koyma imkani oldugu için Allah'a sükrediyorsunuz.

Bunlarin disinda bakilacak noktalar var ama noktalar artik hemen her markada mevcut.
    En fazla sirt(hörgüç diyor bazilari) korumanin sisik olup olmamasi konusunda tercih sôzkonusu ki bu istege bagli bence.
    Sirt üstü düsme durumunda baya faydasi var, ve alistiktan sonra varligini bile unutuyorsunuz.

Kisisel olarak bakilacak en önemli nokta, üstûnüze tam oturmasi.
    Kask gibi bunda da marka kesimleri birbirine uymuyor.
    Yani Bir Berik ile bir Alpinstar ayni beden tulum üzerinizde ayni etkiyi vermeyebilir.
    Baska ne var???
    Himmm
    fiyat ve kalite oranina baktigimizda en uygun marka sanirim Alpinstar.
    Ben su an kullanmiyorum ama daha önce kullandim gayet memnun kaldim, tavsiye ederim.
    Fakat Türkiye sartlarinda fiyat durumlarini bilemiyorum.

Bir noktayi da yazmak isterim.
    Her ne kadar bastan iskence gibi gôrünsede, bir malzemeyi eger sürekli kullaniyorsaniz, o malzemeye bir zaman sonra alisiyor ve farkina bile varmamaya baliyorsunuz.
    Bunu da göz önünde bulundurup, kullanim amaciniza gör malzeme seçmenizi tavsiye ederim.
    Yani örnegin bir kurye iseniz ve gûnün 8-10 saati motosiklet üzerinde geçiyorsa, bir zaman sonra bu bahsettigim rahatsizliklari duymamaya ve hatta baska malzemelerden rahatsiz olmaya baslarsiniz.
    Bunun gibi....
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

yucika - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R26 "56 model
    Tulum giymek uzun yol dışında pek pratik olmayacaktır.
    Yazın özellikle sıcak havalarda şehir işinde dur kalk yaptıkça bayılacak gibi olursunuz.
    Her ne kadar havalandırmalı olsalarda bu havalandırmalar sadece hareket halindeyken işe yarıyor.
    Bende antalyada yaşıyorum ve yazın insanın bırak tulum giymeyi kendi derisini bile çıkarası geliyor.
    Son olarak tulum konusunda söyleyeceğim bir şey daha var o da en iyisi Erzincan deri tulumudur. Tadına doyum olmaz

Sana yazik degilmi?
    CBF den düsünce asfalt;
    mu diyor?
    Yapmayin arkadaslar.
    Yok abi o yönden demedim cbfte kullanışlı olmaz ve biraz garip kaçar haklısın kaç km hızda olduğunun bi önemi yok önemli olan düştüğünde ne kadar şanslı olabilceğin

Motosikleti
    cbf 150
    Hangi motosikleti kullaniyor ve nerede kullaniyor olursaniz olun, tulum pratik bir giysi degil.
    Yani ben CBF kullaniyorum o yûzden tulum pek pratik degil, ama yarin CBR alicam lazim olur gibi bir hataya düsmeyin.
    Üstelik tulumla is bitmiyor, botta almaniz gerekiyor.
    Tulumun altinda iskarpin pek karizmatik durmuyor açikçasi.
    Kisaca tulum giymek tam bir iskence.
    Ama uzun yolda, birazda sûrat yapmayi seviyorsaniz sizi en iyi koruyacak malzeme de bu.
    Üstelik sizi bir sürü aparati tasimak zahmetinden de kurtariyor.
    Sehir içinde sürekli motor kullanmiyorsaniz, yani arasira bir yerlere park ediyor, ne bileyim bir kahveye giriyor, ise gidiyorsaniz kullanmasi daha da iskence haline geliyor.
    Özellikle botlarla yûrümek gerçekten iskence.
    Bu konuda en güzel yorumu Hollanda'ya birlikte yaris izlemeye gittigimiz Remzi yapmisti, hiç aklimdan çikmadi o.
    Söyle demisti Remzi:
    Ne bu be, ördek gibi, böyle gezecegime hiç motora binmem daha iyi.
    Valla haksiz sayilmaz.
    Neyse ben isin özüne geleyim.
    Alacaginiz tulumun daha sonra size iskence haline gelmemesi ve hep kullanmaniz için bir kaç önerim olacak.
    Eger pistte yarismayacaksaniz kesinlikle tek parça tulum almayin.
    Yoksa bahsettigim iskence yuzunden bir zaman sonra bugûnde giymeyeyim yahu zaten suraya kadar gidecem sebepleri uydurup, kullanmaktan vazgeçer ve buraya hangi montu alayim basligi açarsiniz.
    Üstelik çisiniz gelince daha da kötü.
    Iki parça olunca bu sorun sorun olmaktan çikiyor, hatta dugmeli bir kot pantolondan daha pratik bir sekilde isemek için kullanacagimiz malzemeye kolayca erisebiliyoruz.

Üstelik iki parça tulum daha az korur gibi bir bilimsel testde mevcut degil.
    En guzeli de sehir içinde sadece montu giyip çikabilirsiniz.

Bunlarin disinda tulumun mümkün oldugu kadar hafif olmasi çok önemli.
    Deri malzemeler koruma açisindan çok üstün malzemeler ama agirlik büyük handikap oluyor.
    Simdi sizin elinizin altinda internet var ve neyin nasil olmasi gerektigini çabucak kavriyorsunuz.
    Ama bizim gibi bildigi herseyi deneme yanilma yoluyla ögrenmek zorunda kalmis bir neslin pratik yapma imkani oldu.
    Agir bir mont özellikle deride hiç çekilmiyor.
    Zaten bunlari siz bizim çektiklerimizi çekmeyin diye yaziyoruz.
    Mesela ben hem tulum, hem deri monta sahip oldugum halde, tekstil ceket kullaniyorum.
    Ancak yol yapacagim zaman deri mont giyiyorum ve tulumu artik sadece pistte kullaniyorum.
    Ancak uzun gezilerde tulum tercih ediyorum.
    Peki hangi marka hafif.
    O konuda elimde bir liste yok ama KANGURU derisi bu konuda bir referans noktasi olabilir.
    Hem saglam,hem de hafif.
    Bildiginiz hemen hemen bûtün markalarin kanguru derisi modelleri mevcut.
    Yani seçenek konusunda da kisitli degilsiniz.

Bir baska bakilmasi gereken seyde, dizliklerin(sanirim ingilizcede slider olarak geçiyor) çikarilip takilabiliyor olmasi.
    Ben çikartmanizi tavsiye etmem ama yûrurken çok rahatsiz ediyor ve cebinize koyma imkani oldugu için Allah'a sükrediyorsunuz.

Bunlarin disinda bakilacak noktalar var ama noktalar artik hemen her markada mevcut.
    En fazla sirt(hörgüç diyor bazilari) korumanin sisik olup olmamasi konusunda tercih sôzkonusu ki bu istege bagli bence.
    Sirt üstü düsme durumunda baya faydasi var, ve alistiktan sonra varligini bile unutuyorsunuz.

Kisisel olarak bakilacak en önemli nokta, üstûnüze tam oturmasi.
    Kask gibi bunda da marka kesimleri birbirine uymuyor.
    Yani Bir Berik ile bir Alpinstar ayni beden tulum üzerinizde ayni etkiyi vermeyebilir.
    Baska ne var???
    Himmm
    fiyat ve kalite oranina baktigimizda en uygun marka sanirim Alpinstar.
    Ben su an kullanmiyorum ama daha önce kullandim gayet memnun kaldim, tavsiye ederim.
    Fakat Türkiye sartlarinda fiyat durumlarini bilemiyorum.

Bir noktayi da yazmak isterim.
    Her ne kadar bastan iskence gibi gôrünsede, bir malzemeyi eger sürekli kullaniyorsaniz, o malzemeye bir zaman sonra alisiyor ve farkina bile varmamaya baliyorsunuz.
    Bunu da göz önünde bulundurup, kullanim amaciniza gör malzeme seçmenizi tavsiye ederim.
    Yani örnegin bir kurye iseniz ve gûnün 8-10 saati motosiklet üzerinde geçiyorsa, bir zaman sonra bu bahsettigim rahatsizliklari duymamaya ve hatta baska malzemelerden rahatsiz olmaya baslarsiniz.
    Bunun gibi....
    Arkadaşlar; dün sahura kadar bir arkadaşın evini taşımakla meşguldüm, pc başına geçmeye pek fırsatım olmadı. O yüzden gecikmeli olarak yazdığım için şimdiden özür dilerim.
    coq üstad, gerçektende çok açıklayıcı ve bilgilendirici bir yorum yazmışınız, klavyenize sağlık. Yorumunuzu gün içinde okuma fırsatım oldu ama çalıştığım kurumdaki güvenlik duvarı cevap yazmamı engellediği için cevabım bu saate kadar sarktı. Sizin ve diğer arkadaşların önerileri ışığında alpinestars'tan bir tulum, eldiven ve bot beğendim. Henüz ürünleri bire bir görüp deneme fırsatım olmadı, daha öncede belirlediğim gibi bu fırsatı ancak bayramda Antalyaya gittiğimde ve sonrasında Ankraya uğradığımda elde edebileceğim.

Tulum olarak: http://www.alpinestars.com/shop/cate...-leather-suit/ bu ürünün beyez olanını,

Eldiven olarak: http://www.alpinestars.com/shop/cate...gp-pro-gloves/ bu ürünün beyez olanını,

Bot olarak: http://www.alpinestars.com/shop/cate...t/supertech-r/ bu ürünün beyaz olanını gidip denemeyi düşünüyorum.

Bu ürünlerin hangi deriden yapıldığını ilgili firmanın sitesinde bu üzünlerle ilgili teknik detayların yer aldığı .pdf formatındaki dosyayı açarken sürekli olarak hata verdiğinden dolayı öğrenemedim. Bilen arkadaşlar varsa buradan yardımcı olmalarını özellikle rica ediyorum. Ürünleri seçerken coq'un da özellikle belirttiği gibi belli başlı parçaların çıkrılabilmesine, havalandırma cepleri olmasına, kullanışlılığı ve dayanıklılığına dikkat etmeye çalıştım. Şu an inceleme videolarını izliyorum. Sitedeki fiyatlara göre toplamda 1.679,85 $ gibi bir fiyatı var. Ürünler fiyatına değecek olduktan sonra bütçemi biraz daha kasabilirim sonuçta ben bu ürünlere canımı emanet edeceğim ve böyle bir konuda da paranın pek önemi kalmıyor. Tahminimce bu fiyat ülkemizde aşağı yukarı 2 katı kadar olacaktır bu yüzden yurt dışından temin yoluna gitmem gerekecek. İlk iş olarak listeyi Hollanda'daki kuzene göndereceğim bakalım orada nasıl bir fiyat çıkacak, sonucu buradan sizlerede bildiririm. Ankrada ve Antalyada bu ürünleri bulup deneyebileceğim mağazaları bilen arkadaşlar varsa ve bana hangi mağazalar olduğunu bildirirlerse çok makbule geçer. Arkadaşlar; Alpinestars haricinde dünya çapında olan başka markalardanda ürün tavsiyeleriniz varsa bu tavsiyelerinizide özellikle bekliyorum.

---------- Post added at 21:43 ---------- Previous post was at 21:34 ----------

Alıntı yucika adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tulum giymek uzun yol dışında pek pratik olmayacaktır.
    Yazın özellikle sıcak havalarda şehir işinde dur kalk yaptıkça bayılacak gibi olursunuz.
    Her ne kadar havalandırmalı olsalarda bu havalandırmalar sadece hareket halindeyken işe yarıyor.
    Bende antalyada yaşıyorum ve yazın insanın bırak tulum giymeyi kendi derisini bile çıkarası geliyor.
    Son olarak tulum konusunda söyleyeceğim bir şey daha var o da en iyisi Erzincan deri tulumudur. Tadına doyum olmaz
    Değerli yucika; ben yeni alacağım motosikletimle uzun yolculuklara daha rahat çıkabilmek için tulum almak niyetindeyim. Yaz mevsiminden yavaş yavaş çıkmak üzere olduğumuz için şimdilik yazlık kıyafet araştırmadım. Önce bu tulum işini halledip daha sonrada yazlık kıyafete bakacağım. Gündelik kullanım için gayet şık ve kaliteli olan yerli üretim, korumalı kot pantolanlar ve hafif, rahat ve bir o kadarda güvenli olan tekstil ceketlerden de elbetteki ilerleyen zamanlarda edineceğim. Sonuçta motosiklet kullanmak benim için sadece uzun yolculuklarda tadılacak bir duygu değil, hayatımın her alanını kapsayan bir yaşama biçimi ama uzun yol olayı şehir içi kullanımdan çok daha farklı bir alan olduğu için özellikle bu başlığı açıp forumdaki diğer arkadaşların deneyimlerinden ve önerilerinden faydalanabilmek istiyorum.

Erzincan tulumunu şimdi senden duydum ya akşam akşam gidip bana hakiki Erzincan tulumu arattıracaksın. Onunla peynirli pide yaptırması yada kışınköy ekmeğinin içine terayağını sürüp üzerinede onu köy yerinde köy ekmeğiyle fırınlı sobada ısıtması vardıya neyse...

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)