Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Kontra Tekniği ..

REKLAM ALANI
    Acil112 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    300kiloluk motoru nasıl yatırcam?.. hadi yatırdık nasıl kaldıracam?.. diyenler için:

112ciyiz

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    bassturbin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xj6 Diversion F
    Bir tane video buldum ne olduğu iyice anlaşılıyor ama bu kontra değil sanırım?

http://www.youtube.com/watch?v=1_A8k...eature=related

Pekte kullanılacak birşey değil her an sakatlık çıkabilir böyle bir dönüş denemesinde.
    Aprilia RS 250 GP Nº1

m.şanveren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Shadow vt 750 2006
    Süratiniz 50km. fazla ise dönüşlerde kontra tekniğini çok kontrollü yapmalısınız.

Kontra tekniği 50km. gibi hızlarda engelden kaçış için çukur-taş-ani önünüzde duran araba-ani önünüze frlayan bir yaya nebilim kedi-köpek vs.vs. sorunsuzca kurtulmaya bire birdir.Hatta şöyle diyebilirimki bu tekniği bilmiyorsanız az önce saydıklarımdan herhangi biriyle karşılaştığınızda kaza yapma riskiniz %99 dur.

Bu tekniği ilk başlarda yapmak istediğiniz için,yani evet şimdi kontra zamanı diyerek yapıcaksınız,ardından refleks olucaktır.Tıpkı göz kapaklarınızı açıp kapatmak-yutkunmak gibi.

Aslında kontra tekniği isteyerekte yapılmaz,yapılması gerektiği anda yapılan bir harekettir.İsteyerek yapıldığı an öğrenme aşamasındadır,riski pozisyonlarda öğrenme aşamasında kesinlikle uygulanmamalı.

Örnek vericek olursak viraja girerken virajın hangi noktasında hangi konum üzerineyken uygulanması gerektiğini bilmiyorsak kontra başımıza dert açar.Çünki kontra motoru sadece yatırmaya yarar ''DÖNMEYE DEĞİL''

Kontra tekniği için boş bir yerde mesela pazar yeri-okul bahçesi vs. gibi yerlerde çalışma fırsatı bulursanız şunu uygulayın.

Kendinizi video kaydına ala bilmek için telefonunuz veya video kayıt cihazı-yere düz bir cizgi için tebeşir-ve full koruma.
    Tebeşirle yere düz bir cizgi fakat uzun olsun cizginin orta sına yakın biryere ''cd'' büyüklüğünde bir daire çizin bunu engel olarak kabul edicez,hızınızı 50km. sabitleyin son ana kadar yaklaşa bildiğiniz kadar yaklaşın ve kontra basın tekrar çizgiye sabitlenmeye çalışın ''kontradan sonra toparlanmak çok önemlidir.Bu birinci egzersiz.

Birdiğeri ise düz bir çizgi ve sona doğru viraj şeklinde sağa ve sola olmak üzere çizilsin ''keskinliğini siz belirleyin'' hızınızı ilk önce 30km. sonrasında nekadara kadar çıkabileceğinizi siz belirliceksiiz zaten.
    Çizgi üzerinde ilerleyin viraja yaklaşınca kontra basın ve virajı alın.

Bunları yaparken kendinizi video etmeyi unutmayın,daha sonra video ları seyredin ve hatalarınızı görün ''el-ayak-bakış-oturuş-dirsek pozisyonu'' gibi...Çok faydalı olucaktır.

Bilinçsiz bir şekilde sakın kontra basmayın,bir anda motordan soğursunuz.
    "İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    m.sanveren;
    bahsettiginiz mevzu kontra teknigi degil.
    Onun adi kivirmaca teknigi.
    Ben onu diger topicte mevzunun esasini anlatmak için örnek olarak yazmistim.
    Kivirmaca teknigi de kontra verilerek yapilir.
    Üstelik kontra teknigi isteyerek yapilmaz demissiniz.
    Olurmu öyle sey.
    Istenildigi anda yapilsin diye ögrenmelerini tavsiye ediyoruz zaten.

Kivirmaca teknigi baska biseydir arkadaslar.
    Kafalar karismasin.
    Verilen linkte herseyi detaylica anlattik.
    Gözünüzü seveyim okuyun, herseyi en bastan yazmayalim.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

Motosikleti
    Honda Shadow vt 750 2006
    Alıntı coq adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    m.sanveren;
    bahsettiginiz mevzu kontra teknigi degil.
    Onun adi kivirmaca teknigi.
    Ben onu diger topicte mevzunun esasini anlatmak için örnek olarak yazmistim.
    Kivirmaca teknigi de kontra verilerek yapilir.
    Üstelik kontra teknigi isteyerek yapilmaz demissiniz.
    Olurmu öyle sey.
    Istenildigi anda yapilsin diye ögrenmelerini tavsiye ediyoruz zaten.

Kivirmaca teknigi baska biseydir arkadaslar.
    Kafalar karismasin.
    Verilen linkte herseyi detaylica anlattik.
    Gözünüzü seveyim okuyun, herseyi en bastan yazmayalim.
    Bu tekniği ilk başlarda yapmak istediğiniz için,yani evet şimdi kontra zamanı diyerek yapıcaksınız,ardından refleks olucaktır.Tıpkı göz kapaklarınızı açıp kapatmak-yutkunmak gibi.

Aslında kontra tekniği isteyerekte yapılmaz,yapılması gerektiği anda yapılan bir harekettir
    "İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN

Okan Sinan Ocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW K1200GT (Helga) BMW S1000XR M Sport
    Alıntı m.şanveren adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Aslında kontra tekniği isteyerekte yapılmaz,yapılması gerektiği anda yapılan bir harekettir

Sevgili M.Şanveren,

Allah rızası için yazdıklarınızı silin ki birilerinin zarar görmesine engel olun. Anlattığınızı sandığınız ya da anlatamadığınız şey kesinlikle kontra değil.

İlgili mesajları okumuş olan kardeşlerimden rica ediyorum,

Kontra tekniği burada yazarak çizerek anlatılacak birşey değildir . Lütfen yazılanları kendi başınıza uygulamaya çalışmayın.

Konuya katkı sağlamaya çalışan tüm dostların affına sığınıyorum , bisiklete binmeyi bilmeyen birisine forumda yazarak nasıl öğretemezseniz Kontra Tekniğinide bu şekilde öğretemezsiniz.

Sevgiler
    DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR

acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cawa
    Alıntı oocan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sevgili M.Şanveren,

Allah rızası için yazdıklarınızı silin ki birilerinin zarar görmesine engel olun. Anlattığınızı sandığınız ya da anlatamadığınız şey kesinlikle kontra değil.

İlgili mesajları okumuş olan kardeşlerimden rica ediyorum,

Kontra tekniği burada yazarak çizerek anlatılacak birşey değildir . Lütfen yazılanları kendi başınıza uygulamaya çalışmayın.

Konuya katkı sağlamaya çalışan tüm dostların affına sığınıyorum , bisiklete binmeyi bilmeyen birisine forumda yazarak nasıl öğretemezseniz Kontra Tekniğinide bu şekilde öğretemezsiniz.

Sevgiler
    Katılıyorum.
    Buradan öğrenmeye çalışılanlara kulaktan dolma deniliyor. Ve birilerinin canının yanmasına neden olabilir.
    Herşey teknik değildir. Asfalt , lastik , motosiklet , gibi etkenler de çok önemli. Birisi çıkıp 30bin km yapmış çin malı lastiği ile bu teknikleri uygulamaya kalkıp kendini sakatlayabilir.
    Birde buna yanlış bilgilendirmeler eklenince istemeden birilerine zarar vermiş olmamak en sağlıklısı. Herkes iyi niyetli fakat konu çok hassas.

Bakınız Felon denemelere başlamış ve korktuğunu yazmış. (yanlış hatırlamıyorsam)
    Bu durumlarda arkadaşlar tenha yolları güvenli sanıp denemeleri o yollarda tek başlarına yapıyorlar ve hiç başlarına bir şey geleceğini düşünmüyorlar.
    Tenha yollarda kaza yapıp sakatlansanız belki saatlerce kimse sizi farketmez.
    Sırf bu nedenle vede güvenlik tedbirleri alınmış olması nedenleri ile bile bu gibi denemeler özel eğitim pistlerinde yapılmalıdır. Yani yine eğitim şart.
    Kendimiz de öğrenebiliriz fakat riski çok yüksek.
    Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.

Motosikleti
    Honda
    Yahu gidecem kendimi intihar edecem.
    Yapmayin arkadaslar.
    O kadar karmasik bir sey degil yahu!!!
    Tamam egitim alin en güzeli ama imkan yoksa da bu o kadar tehlikeli bisey degil.
    Kontra teknigi denilen dalga motosikleti yatirmanin pratik yoludur.
    Hizli olmaniz gerekmez.
    Bu teknigi ögrenmek size vûcudunuzu kullanmak yerine sadece ellerinizi kullanarak motosikleti kolayca yatirma becerisi saglar.
    Yatmaktan kastimiz pist yarislarinda gördügûnuz o dizlerini yere sürten uzaylilarin yaptigi gibi birsey degil.
    Ama öncelikli olarak bilmeniz gereken iki sey var.
    1. Motosikletiniz sola saga yatarken siz de motosikletinizle beraber hareket edeceksiniz. Ne daha az, ne de fazla. Motosikletle beraber.
    2. Dizlerinizle depoya tutunun,bu sizin motosikletle beraber hareket etmenizi saglar.

Yarin deneyin.
    Motosikletinize binin.
    30-40 km/h suratle bos bir alanda deneyin.
    Dizler depoda sikica tutturulmus.
    Relaks vaziyette.
    Hizimiz 30km/h
    dümdüz gidiyoruz.
    Simdi sol taraftaki elcige ileri dogru basinç uygulamaya baslayin.
    Fazla degil.
    Öyle langirt diye degil.
    Yavas yavas, guvenli bir sekilde.
    Fark edeceksiniz ki motosiklet sola dogru yatmaya ve dönmeye baslayacak.
    Sol elcige baskiyi azaltip, sag elcigige ayni seyi uygulayin.
    bu kez saga dogru yoneldiginizi göreceksiniz.
    Yarin bu dedigimi yapin.
    Eger akliniz yatmazsa, gelin agzima z....n
    Gerisini de yarin anlatacam.
    Isin özü motosikleti viraj içine yatirmanin kolay yoludur kontra teknigi.
    Üstelik vücudunuzla abanmaktan daha tehlikesizdir.
    çünkü ellerinizi kontrol edebilirsiniz ama vûcudunuzu kontrol etmek daha zordur.

Dikkat!!!
    Sola dönmek için sol elcigi ileri itmek, ya da saga dönmek için,sag elcigi ileri itmek, gidonu saga sola çevirmekle ayni anlami tasimamaktadir.
    Gidonu çevirmeyeceksiniz.
    Yani sol elcigi ileri iterken, sag elinizle sag elcigi kendinize dogru çekmeyin.
    Ikisi ayni sey degil.
    yapinca fark edeceksiniz.
    Ayrica bu itme meselesini bir buzdolabini iter gibi degil, kûstûgûnüz ama çok sevdiginiz yarin elini iter gibi yapacaksiniz....

Motosikleti
    Honda Shadow vt 750 2006
    Hacı şu kontrayı birde siz anlatında ben dinleyim.Günün 11 saati motor üstündeyim,görüldüğü üzere ''klavye motorculuğundan anlamıyoruz'' anlatan olursa öğreniriz...

Bilmeyenler için söylüyorum:

Bisikletinize binmeden yanınızda yürüyerek sol gidonundan tutun veya sağ gidonundan tutun.Diyelimki sol gidondan sağ elinizle tuttunuz ve bisikletin yanından yürüyorsunuz,gidonu sağa doğru kırdığımızda bisiklet üstümüze doğru yatıcaktır... BUNUN ADI KONTRADIR.

Kontra dönmek için değil yatmak için kullanılır,kıvırma taktiğinde ise aynı taktik kullanılır fakat tek farkı motorun üstünde odungibi sabit durmucaksın motorun üstünde şekil alman gerekir...İşte işin bundan sonraki kısmı yazma ile çizme ile anlatılmaz.

acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cawa
    İnsan bir süre motosiklet kullandığında bu tekniği kendi kendine kullanmaya başlayıp farkında bile olmuyor belki ( bende öyle olmuştu eskiden netmi vardı : )
    Fakat burada anlatılmaya çalışılınca insanlar durumu farklı anlayabiliyor yada gözlerinde büyütebiliyor yada dediğiniz gibi gidonu gerçekten gözle görülür derecede çevirerek kontra verileceğini düşünebilir. Bir şekilde hata yapabilir.
    Ya çok çok iyi bir eğitim videosu ile desteklenmeli yada hiç bulaşılmamalı diye düşünüyorum.

Belki çok zor değil fakat bunu karşımızdaki insana nasıl anlatabilicez yada anladığını nasıl anlayacağız. Yada kendimizin anlatabilmişliğimizden nasıl emin oluruz. Sonuçta hiçbirimiz eğitimci değiliz. Biliyor olabiliriz fakat anlatabiliyormuyuz mesele bu .
    Neyse yaw yemek yemem lazım

Kimse yanlış anlayıp alınmasın lütfen . Sadece acemi arkadaşlar bu tip konuların gazına gelip kendilerine zarar verebilirler endişe ise yazıyorum bunları.
    Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.

Motosikleti
    Honda Titan
    Yarın şunu bi titanla deneyim bakalım ne olcak...

Edit: Bu dediginiz olayda adamlar drift çekiyor
    http://www.youtube.com/watch?v=iLWLc...ure=grec_index" width=320 height=288 type=application/x-mplayer2 controller="true" loop="0" transparentstart="1" autostart="false">
    [B][COLOR="#696969"]Mondial RS 151 - 2008 / 2011[/COLOR][HR][/HR] [COLOR="#FF0000"]Honda Titan - 2011 / ?[/COLOR][HR][/HR] :bestmt:[/B]

Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var bi şeyler
    2 tekerlekli araçların sürüş mekaniği 4 tekerleklilerden farklı. Kontra tekniği denen şeyin ne olduğunu tam olarak anlamak istiyorsanız, ucuz bir bisikletin gidonunu söküp yerine direksyon takın. Otomobillerde sağa dönmek istediğinizde direksyonu sağa doğru çevirirsiniz değil mi ? Şimdi sağa dönmek için o bisiklete taktığınız direksyonu sağa çevirin bakalım neler oluyor

Üstteki deneyi motosikletle denemesseniz sevinirim
    "Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana

Motosikleti
    Honda
    Alıntı PiSKo-LoCK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yarın şunu bi titanla deneyim bakalım ne olcak...
    Deneyip izlenimlerini paylasirsan sevinirim.
    Bu arada avatarina bakmani öneririm.
    Motosiklet saga yatiyor ama ön teker nereye bakiyor?
    Shrieker, sahane ôrnek.

Korkarım bunu yapmak isteyenler, elciği dönecekmiş gibi iterlerse arka tekeri kaydırıp, kazaya sebebiyet verebilirler, en güzeli boş bir alanda, mümkün olduğu kadar boş bir trafikte deneyin, elçiği çok hafif itin, öyle aman aman itmeye gerek yok, dönermiş gibi itmeyin, motor hafif yattığı için viraja gireceksiniz zaten ve yol sizi götürecek, virajdayken gidona ya da elciğe bakmayın, virajın çıkışına gideceğiniz noktaya bakın, bunları da hatırlatmak lazım!

Free_AnGeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GT250r '' ReD DraGoN ''
    Alıntı utuli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Korkarım bunu yapmak isteyenler, elciği dönecekmiş gibi iterlerse arka tekeri kaydırıp, kazaya sebebiyet verebilirler, en güzeli boş bir alanda, mümkün olduğu kadar boş bir trafikte deneyin, elçiği çok hafif itin, öyle aman aman itmeye gerek yok, dönermiş gibi itmeyin, motor hafif yattığı için viraja gireceksiniz zaten ve yol sizi götürecek, virajdayken gidona ya da elciğe bakmayın, virajın çıkışına gideceğiniz noktaya bakın, bunları da hatırlatmak lazım!
    aynı şekilde benim arka teker birden bir kaydı ki Boşta dönüyormuş hissi verdi birde üstüne üstlük biraz fazla yere doğru yatınca '' Yusuf Yusuf '' moduna girdim Lakin kısa süre içinde bir kaç ustadan bu konu hakkında ders alıcam daha öncede dediğim gibi ne kadar Pistler de kullanılan bir teknik olsada fazla bilgi göz çıkarmaz
    ''Bir adamı sabah gördüğümde tesadüf olarak kabul ederim, öğlen aynı adamı bir daha görürsem kuşkulanırım. Akşam karşılaştığımızda tereddütsüz silahımı çekip vururum. Tesadüflere inanmam '' Al Capone

Geçmiş olsun, büyük kaza anlatmışsınız

Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    http://www.youtube.com/watch?v=oVa2Ax-Dins

Sadece bu videoyu izlemenizi tavsiye ediyorum. Hiçkimseye bişey anlatacak tecrübede değilim ama şu videoyu da izleyip bişeyleri anlamayacak kadar da avanak değilim...

İyi seyirler
    #sürenadam

Soykan67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1100GS
    Alıntı Free_AnGeL adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aynı şekilde benim arka teker birden bir kaydı ki Boşta dönüyormuş hissi verdi birde üstüne üstlük biraz fazla yere doğru yatınca '' Yusuf Yusuf '' moduna girdim Lakin kısa süre içinde bir kaç ustadan bu konu hakkında ders alıcam daha öncede dediğim gibi ne kadar Pistler de kullanılan bir teknik olsada fazla bilgi göz çıkarmaz
    Yanılıyorsun pistte kullanılan bir teknik değil sadece.Her motosiklet sürücüsünün öğrenmesi gereken birşey.Ben motosiklet almadan önce uzmandan özel bir eğitim almıştım ve üstüne basa basa bana kontra tekniği çalıştırdı.Engellerden kaçmak için ve virajlara daha güvenli girmek için önemli olduğunu söyledi.Sert virajlarda uyguluyorum ve daha güvenli döndüğümü hissediyorum.Biz motosikletçiler bu tekniği içgüdüsel olarak değil bilinçli bir şekilde yapmalıyız.Mutlaka eğitim almalısın farkını emin ol göreceksin.

yucika - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R26 "56 model
    Arkadaşlar kontra tekniğini mutlaka uygulayın ve kullanın. Bu sizin rahat viraj dönmenizi sağlayacaktır ve hatta hayatınızı kurtaracaktır
    İlk motosiklet sürmeye başladığımda eğitim falan almadığım için her dönüş bana bir kabus oluyordu. Şehir içindeki kavşaklarda bile çok yavaş hızlarda dönmekte zorlanıyordum.
    Motosikleti otoparktan çıkarmak için ileri geri yapmaktan canım çıkıyordu.
    sonra yukarıda birçok örneği olan videolardan ve dergilerden kontra tekniğinin ne olduğunu öğrendim.
    Bu tekniği uygulamaya başladıktan sonra rahat viraj dönmeye başladım ve virajlara girerken aşırı yavaşlamama gerek kalmadı.
    Kontra tekniğinin uygulanma sebebi döneceğiniz yöne doğru gidonu kırarsanız motosiklet dikleşmeye başlar. sizde bu nedenle hızınızı düşürmek zorunda kalırsınız.
    Ancak döneceğiniz yönün tersine doğru hafifçe gidonu kırıp (kontra denmesi bu yüzdendir) gideceğiniz yöne doğru yatmaya başlarsanız bu işin kendiliğinden olduğunu görürsünüz.
    Bu tekniğin süpermoto yarışlarındakullanılan yanlama tekniğiyle yada yoldaki bir engelden kaçmak için yapılan kıvırma hareketiyle bir alakası yoktur.
    KONTRA TEKNİĞİ MOTOSİKLETLE VİRAJ DÖNMENİN YEGANE YOLUDUR!
    Lütfen bu tekniği enkısa zmanda öğrenip uygulamaya başlayın.
    Korkuyorsanız boş bir yolda düşük hızlarda deneyerek ne kadar kolay olduğunu ve korkacak bişey olmadığını görürüsünüz.
    Korkma sebebi kontra tekniği uygulanınca motosikletin aniden ve çok kolaylıkla dönmesidir.
    Daha önceki dönüşlerde motosikletin dikleşmeye çalımasına dönmeye direnmesine ve hız düşürmek zorunda kalmaya alımış ve hatta doğrusunun bu olduğuna inanmış bir kişi;
    kontra tekniğini uygulayınca motosikletin sanki birden devrilecekmiş gibi olduğunu dönmek istediğimiz yöne doğru yuvarlanacakmış gibi olduğunu hissedecektir.
    Kontra tekniğine alışınca bu his yani kolayca dönüvermenin şaşkınlığı geçecektir.

Not: KOnu hakkında bilgisi olmayan veya kontra tekniğini kendi uygulamayan kişiler yok bu yarış tekniğidir, yok düşük hızlarda yapılmaz yok scooterla olmaz gibi yorumlar yapıp milletin aklını karıştırmasınlar.
    Kontra tekniği dünyanın her yerinde temel sürüş eğitimlerinde öğretile ve her motosiklet sürücüsünün uygulaması istenen bir tekniktir.
    ABD de yayınladan bir istatistğe göre motosiklet kazalarının yaklaşık %20 si kontra tekniğinin bilinmemesinden veya uygulanmamasından kaynaklandığı tesbit edilmiş.

Motosikleti
    '12 KYMCO XCITING250İ
    ters kontra tekniği ,yarışlarda kullanılanın aksine şehiriçinde kaçış manevrası olarak kullanılabilr.Kesinlikle ve kesinlikle üzerinize gelen araç, tümsek ve son anda gördüğünüz çukurdan 2 metre kala kaçmanın en hızlı ve güvenli yoludur.

Sola kaçmak için sol elciği hafifçe itin. sağa kaçmak için sağ eliciği itin.Bazı arkadaşlar yazmış ters diye, yanlış yazıldığını düşünen arkadaşlar olöuş.. Hayır yanlış yazılmamış, adı zaten ters kontra. direksiyonun sağa dönmesi ile tekerin sol altı boşaldığından, motor siklet sola ani yatar ve sizin istediğiniz kadar dönmenize izin verir.

yani belinizi hazırlamanız gerekmeden son anda ani kaçış yapabilrsiniz.

-- bir arkadaş sormuş scooterda olur mu diye.. hepsinde mükkemmel ve kusursuz şekilde çalışır.sertliği denedikçe arttırın.Bir anda afallamamak için.

en çok kullanılan yerler ; aniden şerit değiştiriren sürücüler, büyük ve riskli çukurlar.yola düşmüş tahta kasalar. Benim şahsen en çok kullandığım yer BOĞAZ köprüsü yan rüzgarları ki bu sayede yan rüzgar nedir bilmem. Şiddetle antreman yapmanızı ve kullanmanızı tavsiye derim.
    Sol şerit hızlı araçlar için değil, hızlı şoförler içindir.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)