dominos pizzada mağaza müdürüyüm. 8 tane kuryem var. deli gibi de kurye arıyorum. diğer topicde yazılarını okudum. gencecik pırıl pırıl bir kardeşsin. vitesli motor senin köpeğin olsun. al 1 hafta gez. ama ecza depolarını falan bosver. bi kere kuryeliği bir meslek olarak görme. ben 6 yıl yaptım. cidden cekilecek cile değil. ayrıca kafasına göre motosiklet gurusu, yalandan güvenli sürüş teknikleri üstadı bi ton beyinsiz var bu ülkede, kuryeleri adam yerine koymayan.
pizza, yemek kuryeliği gecici süreler için iyi bir iştir. mesleği ya da fazla bir vasfı olmayan, öğrenci gençlere iyi bir kazanc kapısıdır. kurumsal firmaların servis alanları kısıtlıdır. fazla km yapmazsın. allah göstermesin, kaza falan yaparsan, hastane köşelerine atıp kaçmazlar. bir kuryem motordan düşüp kolunu çizse, sabaha kadar basından ayrılmıyorum. yemek kuryeliğini gecici bir süre yap ve bırak. calıstığın yer pizza hut sanırım. sistemini iyi öğrenmeye bak. kariyer olanaklarını öğren. dominosa 17 yasında mutfak personeli olarak basladım. 6 ay sonra a2 alıp kurye oldum ben. bu yerlerde, fırsat eşitliği bir çok yere göre vardır. önün acıktır. yükselmek istersen yükselirsin. su an benim bölge müdürüm de dominosta kuryelikten gelme. 2700 tl maası var adamın. lise terk adam. bu işe devam edersen de, verdikleri paranın cazibesine kapılıp, kurumsal olmayan, kebapcı lahmacuncu gibi yerlere girme. benden ayrılıp 1400 tl maasla kebapcıya baslayan bir kuryem, işe girdiği gün ağır bir kaza yapıp bacağını kırdı. adamı hastaneye atıp kactılar. sigortasını da yapmamıslar üstelik. arayan soran yok. basında yine ben bekledim.
ecza deposuna girdiğin andan itibaren, hayatın boyunca kurye olarak kalman yüksek ihtimal. bu da geleceğini büyük bir ölçüde harcaman demek. üstelik serbest evrak kuryeliği kadar olmasa da, yüksek km ler yapıyorlar. servis alanları cok geniş. bu da tehlikenin boyutlarını arttırır.
bu sektörde kafana takılan herhangi bir mevzu olursa ulaş bana:D allah kazadan beladan korusun kanka