Yardım ettigime pişmanım :(
Reklamlar
-
02 Ağustos 2011, 21:55
excavatus adlı üyeden alıntı
Dalmadan edemeyeceğim...
Yukarıda arkadaşın nefret kustuğu adamlar (aynen katılıyorum bütün nefretine),
Motosiklete kasksız korumasız binen, gösteri yapıp insanları tehlikeye atan tipler değil. En azından nefretin sebebi sadece bu değil.
Bu dangozluklarının yanında (evet adamlar bütün bir motor camiasına mal ediliyorlar çünkü),
Ahlak ve aile anlayışları sadece kendilerine olan,
Huzursuzluk çıkartmaktan mutlu olan,
BAŞKALARININ KENDİLERİNDE OLMAYAN BİR ŞEYE SAHİP OLMASINI HAZMEDEMEYEN
kendileri 100'lük cup'a binerken, " bu adam nasıl fazer'a biner" diye motorun aynasını söken tekerini patlatan.
Akrabası olmayan her kadına, yaş dil din ırk ayırmadan sulanan. Bir araya gelince durmadan arıza çıkartıp
tek başlarına oldukları zaman her yerde kuyruklarını sıkıştırıp ABİJİM ayağı çeken,
Topluma gram faydası olmayan, bizim "İNSAN İSRAFI" dediğimiz,
Sınırlı sayıdaki oksijeni boş yere yakan, bir baltaya ömrü boyunca sap olamayacak
İnsan gibi yaşamaya çalışan insanların huzurunu bozup, gözünü döndürüp
sayısız insanı kendilerine saldırtmış, ölmüş, öldürmüş, ceplerinde bıçakla gezip kendilerini delikanlı sanan
servet düşmanın parazitlerden başka bir şey değiller.
Dedim ya.. sadece motor tepesinde apaçi oldukları için değil,
Genel toplumn huzuruna karşı bir tepkileri olduğu için ve insanları rahatsız etmeyi meziyet saydıkları için
bu kadar nefret ediyoruz biz bu yaratıklardan.
Sen de bu arkadaşlarla bir gün karşılaşıp diyaloğa girersen,
50m arkalarından yürürken sokakta, sana dönüp "Sen bizi takip mi ediyon lan!" diye saldırsalar,
3 tanesini hastanelik ettikten sonra bir de karakoldu vs idi uğraşmak zorunda kalsan
Veya senin de evinin önündeki motorun ısıtmalı elciklerinden birisini yırtarak söküp alsalar gece vakti.
Emin ol o zaman ne demek istediğimi anlarsın...
Serk21 arkadaşımıza sonuna kadar katılıyorum desem.. az kalır...
teşekkür ediyorum.
Reklamlar
-
02 Ağustos 2011, 22:19
Bu başlık vesilesi ile bir hatırlatma yapmak isterim.Yolda kalan kişiye yardım etmek için kendinizi riske atmayın.
Bazen görüyorum hiçbir güvenlik önlemi almadan çok tehlikeli yerlerde motorla-araçla uğraşan insanlar var.Bir arıza durumunda ilk yapılacak şey motoru emniyetli bir yere almaktır.Hemen kaldığı yerde inip uğraşmamak lazım.Önce kaldığınız yerin etrafına bir bakın.Viraj çıkışında iseniz mutlaka daha güvenli bir yere geçin.Virajdan çıkan araç direk sizinle burun buruna gelmesin.Yol kenarı çok dar ise, varsa kaldırıma çıkın.Yoksa asfalttan yol kenarındaki bankete inin. Kimse durup size yardım etmek zorunda değil bunu asla unutmayın.Öncelikle sorunu bulmaya çalışın ve kendi başınıza çözebiliyorsanız çözün.Hemen yardım aramaya çıkmayın.Yardım almak başvurulacak son yöntemdir.Kendi başınıza aşamayacağınız bir problemle karşılaşırsanız ancak o zaman yardım isteyin."Akılsız başın cezasını ayaklar çeker" diye güzel bir atasözümüz var. Bazen yolda kalan kişiye motor itmek ders olur.Faydası vardır yani.Her kenarda durana atlamayın.Sadece el ile işaret ederse durup ne olduğunu sorabilirsiniz.Buna da mecbur değilsiniz.Aklınıza yatarsa inip yardım edersiniz. Yoksa basar gidersiniz.Motoru stop etmeyin hemen.Ayrıca sorunu kendi başına çözmek isteyen ve özellikle kimseden yardım istemeyen insanlara da saygı duymak lazım.Yani el ile işaret edilmedikçe durmayın.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)